2014 - Parcifal Werkman (Rondé in Amsterdam (eindfeest))

Aanmelden Podia

Aanmelden podia

 

In elke Poprondestad treden opkomende, (nog) onbekende bands op bij verschillende podia. In elke stad nemen circa 20 locaties deel aan het festival, wat zorgt voor een drukke en gezellige sfeer. Het publiek 'zappt' van het ene concert naar het andere en komt zodoende in cafe's en kroegen waar ze nog nooit zijn geweest. Deelname aan Popronde is voor de podia dan ook een mogelijkheid om een nieuw publiek te trekken en hun klantenkring duurzaam uit te breiden.

Deelnemen kost de deelnemers wel wat, maar de hoeveel publiciteit weegt niet op tegen de kosten. Een advertentie in een lokale krant kost meestal meer. Door de uitgebreide publiciteit kun je als deelnemend podium nieuw publiek trekken, je gelegenheid op een sympathieke manier profileren en je klantenkring uitbreiden. De meerwaarde van deelname aan Popronde kun je daarom niet enkel en alleen op de omzet van de avond zelf afrekenen, het is een proces dat op die ene avond in gang wordt gezet!

Werkwijze

Podia kiezen uit de jaarlijkse selectie van circa 135 bands - in overleg met de lokale coordinator - zelf een of meerdere bands/acts die tijdens het festival in hun gelegenheid mogen spelen. Door de muziekkeuze kan een locatie zich goed profileren, immers is de keuze reuze: singer-songwriters, blues, pop, indie, metal, hiphop, house, electro, jazz & rock 'n roll... Voor iedere locatie is er een passende act te vinden!

Buiten het feit dat het een gezellige avond is, is de Popronde tevens een leuke en vaak welkome afwisseling voor het personeel en de vaste klanten.

Podia die geschikt zijn voor deelname aan Popronde worden in elke stad benaderd door de lokale coördinator. De laatste jaren hebben we een groei gezien in de diversiteit van de podia: kroegen, koffiezaakjes en discotheken worden afgewisseld met boetiekjes, kerken, musea en zelfs kapperszaken en een stripclub! Om de Popronde zo toegankelijk mogelijk te maken is het van belang dat de podia niet al te ver uit elkaar liggen, liefst in en rondom het centrum. 

Vanaf juni tot en met oktober zal de lokale organisatie contact opnemen met de podia om bands uit te kiezen en vast te leggen.

De band zelf neemt contact op met het podium om aan de hand van de checklist definitieve afspraken te maken (gage en wijze v. uitbetalen / tijd opbouw / aanvangtijd / speelduur / consumpties etc.). 

Tip

  • Regel een paar (extra) spotjes om de band uit te lichten en een verhoging zodat het optreden voor het publiek beter zichtbaar is, dit komt de beleving (en omzet!) ten goede.
  • Programmeer meerdere bands; het publiek volgt het blokkenschema en komt voor de optredens. Door meerdere artiesten te programmeren ververst het publiek zich vaker en zodoende loopt uw zaak vaker vol en haalt u het maximale uit de Popronde.
  • Aansluitend op 2; de zanginstallatie staat er toch, dus de extra kosten voor de extra band(s) zijn relatief gering.

Podia kunnen zich aanmelden voor deelname aan de Popronde via het contactformulier en/ of mail stad@popronde.nl ( voor Nijmegen: nijmegen@popronde.nl, Zwolle: zwolle@popronde.nl enzovoorts, enzovoorts.)