« Blog Aanmelden voor Popronde 2014 geopend

De inschrijvingen voor de Popronde, het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland, zijn weer geopend. Talentvolle acts kunnen zich nog tot 1 maart 2014 inschrijven. Jaarlijks worden uit de inschrijvingen 120 bands geselecteerd, die in het najaar zullen meetouren door heel Nederland. Eerder reisden al bands als Mister & Mississippi, Kensington en De Staat mee met het festival.

 

Aanmelden tot 1 maart 2014

Wil je meedoen aan de Popronde? Meld je dan voor 1 maart aan, en wel hierrrrr. Alle muziekstijlen zijn welkom. Uit de vele aanmeldingen maakt de jury (bestaande uit muziekdeskundigen van o.a. DWDD, 3FM, 3voor12, OOR, PinguinRadio en het podiumcircuit) een selectie van 120 bands. De selectie van 2014 wordt op 1 mei 2014 bekendgemaakt.

 

De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken, persaandacht en exposure te genereren en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

 

Popronde groter dan ooit

Het is de ultieme ’rock & roll’ beleving: in een busje op pad door Nederland, spelen op nieuwe plekken en het publiek overtuigen, en ieder jaar groeit de Popronde verder. In 2013 vormden in totaal 539 locaties de podia voor de Popronde. Hier vonden in 29 steden in totaal 1012 optredens plaats van de 120 geselecteerde bands. Zowel het aantal deelnemende podia als het aantal optredens is een nieuw record in de geschiedenis van Popronde en geeft aan dat het festival vitaal is en een waardevolle bijdrage levert aan talentontwikkeling in Nederland.

 

Support en mediapartners

De bijdrage die Popronde jaarlijks levert is niet onopgemerkt gebleven. Popronde ontvangt gedurende de edities 2014 – 2016 support binnen de regeling Kunstparticipatie van het Fonds voor Cultuurparticipatie en deze geeft daarmee aan het project van groot belang te vinden voor de doorstroom van Nederlands poptalent. De gemeente Nijmegen ondersteunt het festival eveneens aankomende vier jaar.

 

Popronde werkt onder meer samen met Pinguin Radio, Cortonville, OOR en Festivalinfo. Ook afgelopen editie presenteerden 3FM Serious Talent en VPRO’s 3VOOR12 Hollandse Nieuwe ‘hun’ talenten binnen de selectie van de Popronde op een eigen ‘gelabeld’ podium in elke stad.

 

Popronde als platform, concept en belang

Popronde presenteert jaarlijks ontdekkingen en artiesten die er toe (gaan) doen. Bands als De Staat, Mister & Mississippi, Kensington, Voicst, Roosbeef, Go Back To The Zoo, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, Marike Jager, Handsome Poets, Chef Special en John Coffey zijn voorbeelden van acts die voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, ‘right in your face’ te beleven waren.