« Blog Bells Of Youth - Meeneem knapen en kankernoten

Afgelopen weekend was het voor ons feest. Drie steden, vier optredens, twee afterparty’s en een halve marathon. Er is een hoop gebeurd dus dit zou nog best eens een lange blog kunnen worden. Neem een kopje thee en een kletskop en ga er even lekker voor zitten.  
In Utrecht spelen we in Café De Stadsgenoot. Showtime: laat. Maar Lisa en Leonie zijn al om 18:30 uur present om de PA op te bouwen voor ANNY! die voor ons speelt. ANNY! hebben we even gekeken en toen gooide ze cola over onze basgitaar. Niet expres en was ook niet echt raak, dus geen punt.  
Om 22:30 uur beginnen we met spelen. Het café is al aardig vol en ook zijn er een aantal van onze reeds gemaakte goede vrienden aanwezig dus dat is extra leuk. Als we onze eerste noten beginnen te spelen stroomt de kroeg steeds voller en voller totdat er, je gelooft het niet, niemand meer bij kan! Café De Stadsgenoot is stampvol en wij spelen ons beste Popronde optreden tot nu toe. Tom Roelofs kwam even langs om wat foto’s  te maken. Little did we (and he) know dat we de dag erna Popronde afterparty buddies for life zouden worden.  
Vrijdag, Popronde Tilburg. Wij hebben allemaal in Tilburg een studie gedaan waar we elkaar hebben ontmoet. Marcia en Estelle wonen nog in Tilburg dus wij verwachten dat dit een gezellige thuiswedstrijd wordt. In Café Babbus, de plek waar we spelen, hebben wij een rijke feest geschiedenis waarover we maar niet te veel in detail gaan.   Het optreden zelf begint wat rustig, maar het publiek komt tegen het eind steeds losser. Er zijn veel minder bekenden dan verwacht, maar dat maakt het wel extra leuk. We maken het steeds vaker mee dat er mensen na een optreden naar ons toe komen om te vertellen hoe leuk ze het vonden. Blijf dit vooral doen! We houden er zoveel van!  
Omdat we in Tilburg al om 21:00 uur speelden en we hadden besloten om te overnachten, was het tijd voor  P A R T Y. Case Mayfield wilde al een tijdje met ons bier drinken dus daar was deze avond perfect voor. In Extase sloot hij, na met Girl Beard gespeeld te hebben, de avond af als DJ. Helaas was Case niet echt in de feestmodus waarin wij wel waren dus verdween hij op een gegeven moment naar huis. Rain check!  
Lisa werd nog gebeld door Omroep Brabant rond 01:30 uur voor een interview. En we ontmoetten die avond fotograaf Tom Roelofs. Hij zocht een slaapplek die wij konden verzorgen met als vervolg dat we de dag erna met z’n alle  brak in de trein zaten op naar Den Haag.  
’s Middags speelden we in   Vinyl Grove. Een platenzaak met de leukste eigenaar ooit. Na afloop kregen we pizza en bier en hebben we nog een hele tijd muziek gedraaid en gekletst. Vooral over muziek maar ook over de Spaanse vrouw van de eigenaar die tijdens Sinterklaas bij de bakker om de hoek om kankernoten vroeg. Mocht je ooit in Den Haag zijn, ga erheen!   
’s Avonds speelden we in Humanity House. Een plek waar we ooit al wel eens gespeeld hebben tijdens Serious Songwriters. Ons werd verzocht om een akoestische set te spelen. Het publiek was fantastisch! Onze oren suizen nog van het gegil.  
Ook in Den Haag hadden we slaapplekken geregeld dus na het optreden werd het weer tijd voor een pintje of twee. Behalve voor Lisa, want die ging de dag erna de halve marathon van Amsterdam lopen (red. ging goed!).  
Deze Den Haag afterparty was wederom een hele geslaagde. Eerst de Popronde aftershow met Sunday Sun en Yorick van Norden en toen overal en nergens de kroeg in. Leukste moment van die avond was toen Hellen aan Tom (die weer met ons aan de drank was) vroeg naar zijn leeftijd. Tom vroeg: “hoe laat is het?” “00:07 uur.” “Oh dan ben ik nu jarig.” HOERA! Estelle “vond” ergens een stok met ballonnen eraan voor de jarige job en de avond was compleet.  
Wij hebben ons kostelijk vermaakt dit afgelopen weekend en kijken uit naar de volgende show in Venlo, waar we hopelijk nog meer nieuwe Popronde vrienden maken. Volgende week komt Vlog #2 online met o.a. beeld materiaal van afgelopen weekend. Dat wordt wat.

Bells of Youth

Geschreven door: Bells of Youth

Bells of Youth bestaat uit vijf langharige muzikale dames, die bloedmooie liedjes zingen. Met begeleiding van verschillende instrumenten en hun uni... » lees verder