« Blog De tussenstand van Aafke Romeijn

We zijn over de helft, 8 down, 5 to go. Tijd om de balans op te maken, dus. Hieronder de statistieken:


- LANGSTE RIT: Groningen (maar Enschede en Maastricht komen nog)


- MOOISTE LOCATIE: de Statenzaal van de bibliotheek in Zwolle. Alsof je in de Eerste Kamer speelt. Glas-in-lood, alles.


- MEEST SURREËLE ERVARING: Helmond. Toen ik door de stad reed was het alsof de zombie apocalyps zojuist had plaatsgevonden, en even later speelde ik in een verlaten snookerhal voor het barpersoneel, terwijl er een groepje vaste bezoekers verderop arcade-spelletjes aan het spelen was. Inclusief geluidjes, ja.

- FIJNSTE PUBLIEK: Groningen, waar ik in een stampvolle designwinkel (godswonder dat ik niks heb gekocht...) een gretig maar stil en aandachtig hipsterpubliek trof.

- MEEST HARDNEKKIGE BEZOEKER: Tom (Roelofs - fotograaf, red.), die overal even hoi komt zeggen in dezelfde trui, om vervolgens stiekem foto's te maken.

- MEEST VERDWAALD: Delft. Die binnenstad. Mijn TomTom verloor het van paaltjes, een markt, een bruiloft, en wegwerkzaamheden. Sowieso: Nederlandse binnensteden + auto + piano: slecht idee.

- MEEST GEZELLIG: Deventer, eten met de popronde-crew in het Burgerweeshuis. Ik hartje deze mensen. Mooie verhalen, en het eten was lekker (röstirondjes FTW). En oh ja: mijn oma was er.

Op naar de laatste vijf shows. Zin in!

 

POPRONDE-DATA VOOR AAFKE ROMEIJN:

Aafke Romeijn

Geschreven door: Aafke Romeijn

Op haar debuutalbum Stella Must Die! zingt Aafke Romeijn over stiekem zoenen in het fietsenhok, schoenen, gooien met keukenmessen en natuurlijk het... » lees verder