« Blog De voorlopige BVO-top3 van No Ninja Am I

Alle (Popronde-)bands op tour kennen het wel: na alle voorpret, soundcheck, een fijne set, napraat en cd-verkoop moet je ook weer een keer naar huis. Daar sta je dan in Den Bosch, Zwolle, Maastricht of Emmen met je thuisstad nog lang niet in zicht. De bob is natuurlijk sober, maar de rest lust nog wel een biertje tijdens de lange terugreis: het welbekende BVO’tje (biertje-voor-onderweg).
Nederlandse tankstations langs de snelweg zijn vaak 24/7 open, maar verkopen geen bier (wel lauwe pikante gehaktstaven en overkrokante frikadelbroodjes die soms al een halve dag liggen te broeien op de warmplaat – maar daarover een andere keer meer). Het is dus zaak je BVO in de pocket te hebben voor je de Poprondestad uit rijdt. Beste kans is natuurlijk je speellocatie. Gelijk een mooie graadmeter voor de Poprondegastvrijheid.

Met negen Poprondegigs achter de rug durven wij van No Ninja Am I alvast onze voorlopige Popronde2011-BVO-top3* op te maken!

3. Wageningen (Bibliotheek)
Sowieso hebben wij genoten van locatie, publiek, sfeer en de gastvrije organisatie in Wageningen . Dan kan het met het BVO’tje eigenlijk ook niet meer misgaan. Alle drank was al achter slot en grendel in de opslag tegen de tijd dat wij weggingen, maar met veel begrip voor de situatie werden er toch nog flesjes tevoorschijn getoverd. Prima geregeld.

2. Emmen (De Fransche Kroon)
Dat snappen ze wel in Drenthe: Halverwege het verhaal over de lange terugreis was de barman al verdwenen richting de voorraad. Hoewel we maar met z’n tweeën waren (waar er natuurlijk 1 van moest rijden) werd het complete voorvak van de gitaartas volgeladen met koude bierflesjes. Kwantitatief de beste!

Nummerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 1!
Zwolle (De Vier Jaargetijden)
Hier hoefden we niet eens uit te leggen waar de afkorting BVO voor stond. De barman vroeg alleen ‘hoeveel?’, keek naar rechts en links alsof het een ander soort transactie betrof, boog soepel door de knieën om op koelkasthoogte te komen, om vervolgens met een no-look-pass de beugelflessen (geen gedoe zonder flesopener in de auto!) over de bar te schuiven. Beter krijg je ze niet!

Er rest ons nog een staartje Popronde, benieuwd wat we nog tegenkomen...


Rens van No Ninja Am I* Aan deze top 3 kunnen geen conclusies worden ontleend! Er waren geweldig gastvrije locaties in andere steden waar wij simpelweg vergaten om een BVO’tje te vragen. Eigen schuld!

No Ninja Am I

Geschreven door: No Ninja Am I

No Ninja Am I is het alter ego van Sander van Munster. Beïnvloed door o.a. Paul McCartney's ‘RAM’ en het solowerk van John Frusciante schrijft hij ... » lees verder