« Blog Elle Alpha - Los in Oss

Héhé, finally! Eindelijk mogen ook wij de auto in en drie uur rijden naar het oergezellige Oss voor de Popronde! Afgelopen weken hebben we in nieuwe bezetting in ranzend tempo de set ingespeeld en tijdens de try-out vorige week in Simplon wisten we dat het goed zat. We zijn dus pumped up om die set te laten horen in Café de Kamer. We komen iets later aan dan gepland, want er moet nog even een paar kilometer terug geraced worden voor een achtergebleven gitaar, maar gelukkig hadden we onze tijdsplanning van tevoren ruim gerekend en zijn we ruim op tijd ter plekke. De eerste indruk is goed; het is zelfs rond etenstijd nog/al gezellig druk en Bas, de kroegeigenaar is een zeer aardige en behulpzame Brabo. We laden onze auto's uit, discussiëren over wat de beste plek is om het drumstel kwijt te kunnen en bouwen de rest van het podium op onder het genot van ons eerste Kronenbourg biertje. Terwijl de mannen van de Popronde techniek de boel klaarzetten, gaan wij een hapje eten. Met onze Groningse humor maken we het de Brabantse gastheer niet makkelijk, maar gelukkig kan hij wel tegen een geintje. We moeten flink dooreten om weer op tijd terug te zijn in het café, maar de kipsaté, spareribs, ossenhaaspuntjes en Greek salad smaakten er niet minder om! Als we terug zijn, doen we zo snel we kunnen een soundcheck, maar de monitors willen niet erg meewerken. We besluiten er het beste van te maken en starten de show. Bij de eerste klanken loopt het café langzaam vol, we zien zelfs wat bekenden, en krijgen we de smaak goed te pakken. Ondanks het beperkte podiumgeluid, geven we alles en hebben we grote lol op het podium. En vóór het podium, want Jeroen pikt Lisette uit het publiek, tilt zijn gitaar over haar heen en speelt met haar tussen hem en zijn gitaar in een solo. Applausje voor Lisette! Lisette glundert terwijl wij doorgaan met onze set. Een geknapte snaar wordt snel vervangen voor het laatste nummer, terwijl Ella het publiek bedankt. Never Knew knalt erin en we vieren nog één keer feest met z'n allen: 'Yeah Yeah Yeah'!. Kortom: een moeilijke, doch erg leuke gig in Oss! 
We pakken de auto's weer in, delen nog wat cd'tjes uit en praten nog wat na met enthousiaste bezoekers (bedankt voor alle toffe reacties!). We drinken een welverdiend biertje of twee, drie, en kijken nog een stuk van de set van Proper Outfit die na ons speelden, tot het helaas tijd is om weer richting Groningen te karren. We nemen afscheid van Bas en stappen moe maar voldaan de auto in. Op naar de volgende Popronde! We want more!

Elle Alpha

Geschreven door: Elle Alpha

Geen gezeik over wat nu hip is, maar gewoon straightforward rock. Strakke riffs, dansbare drums, meer heb je niet nodig voor een feestje. De chemie... » lees verder