« Blog Kensington opent Popronde 2014 met speech

GROOT NIEUWS! Kensington komt Popronde 2014 openen met 'n speech. Ze tourden in 2007 nog mee met ons rondreizende festival en zijn inmiddels de grootste rockband van Nederland. Schrijf donderdag 18 september, Museum het Valkhof in Nijmegen dus maar in je agenda. Kensington treedt die avond overigens niet op, dat is natuurlijk aan de 76 aanstormende Popronde-acts die in het gehele centrum staan met Popronde Nijmegen. 

 

Oud-Popronde-band Kensington komt op donderdag 18 september Popronde 2014 openen met een welkomstspeech in Museum het Valkhof te Nijmegen. Ze zullen het spreekwoordelijke lintje doorknippen, een fles champagne opentrekken en vertellen wat zij aan de Popronde hebben gehad. Kensington zal overigens niet optreden op het festival, dat is aan het aanstormende Popronde-talent van 2014. Aansluitend spelen dik zeventig veelbelovende bands en acts gratis toegankelijk in het gehele centrum van Nijmegen.

 

Tegenwoordig mag Kensington zich rekenen tot de top van Nederland. Ze spelen op Lowlands, stonden al op het hoofdpodium van Pinkpop en scoorden meerdere 3FM Megahits. Kensington is “de grootste rockband van Nederland”, schreven onder andere de Volkskrant en VPRO 3voor12. Deze week brengt de band hun derde album Rivals uit, maar wat lang niet iedereen weet: in 2007 tourde Kensington mee met rondreizend festival de Popronde, nog voor hun grote doorbraak. “Het was onze eerste kennismaking met veel spelen, met vaak volle zalen en kroegen”, aldus gitarist/zanger Casper Starreveld. “We hebben er heel veel geleerd van zowel de show- als de technische kant van een toffe gig neerzetten. En vooral heel veel lol gehad, elke stad bruist dan enorm, dus er zijn overal feestjes. Good times!"