« Blog Popronde 2013 krijgt recordaantal deelnemende podia en optredens

Het laatste weekend in zicht voor rondreizend muziekfestival 

 

Popronde, hét reizende muziekfestival van Nederland, telt af naar de laatste edities van het jaar. Nu het programma definitief rond is kan worden geconcludeerd dat het festival meer podia en optredens heeft gerealiseerd dan ooit.

 

Popronde ging op 13 september van start in Nijmegen en eindigt aankomende week in Breda (donderdag), Eindhoven (vrijdag) en tenslotte in Amersfoort (zaterdag 23 november).  Het festival vond dit jaar zoals gepland in 29 steden plaats. Bij de Popronde is het centrum van elke stad het festivalterrein en zijn een 20 tal locaties de podia voor de optredens die in genre uiteenlopen van singer-songwriters tot dance en hiphop.

 

De balans van editie 2013

Nu ook het programma van deze laatste week definitief bekend is, kan de balans worden opgemaakt. In totaal waren 539 locaties de podia voor Popronde 2013. Hier vonden in totaal 1012 optredens plaats van de 120 bands die geselecteerd waren. Zowel het aantal deelnemende podia als het aantal optredens is een nieuw record in de geschiedenis van Popronde en geeft aan dat het festival vitaal is en een waardevolle bijdrage levert aan talentontwikkeling in Nederland.

 

Steeds meer podia programmeren meerdere bands op de Popronde en halen zo het maximale uit het festival in hun stad. De diversiteit van de deelnemende locaties neemt nog steeds verder toe; het is eerder regel dan uitzondering dat kappers, rondvaartboten, bibliotheken, kledingzaken, galeries en kerken deelnemen. Ook spreidt het festival zich vooral in de weekenden meer uit over de middag. In de meeste steden zijn eerder op de dag op enkele locaties al previews van bands.  

 

De publieke opkomst van de editie 2013 was in de meeste steden zeer goed. Naar verwachting zullen na volgende week tenminste 90.000 mensen kennis hebben gemaakt met optredens van interessante opkomende Nederlandse bands waaronder ongetwijfeld een deel tot de (sub)top van Nederland gaat behoren.

 

Popronde; de ultieme rock & roll beleving

Voor de editie 2013 schreven zich meer dan 1000 bands in. Een professionele jury selecteerde hieruit 120 bands. Popronde betekent voor deze artiesten heel veel spelen in korte tijd buiten hun eigen regio. Het betekent bereik van nieuw publiek, persaandacht en veel exposure. Popronde is voor hen de kans hun podia netwerk uit te bouwen, naam te maken en een nieuw publiek op te bouwen. Het is de ultieme ’rock & roll’ beleving: in een busje op pad door Nederland, spelen op nieuwe plekken en het publiek overtuigen.


Popronde als platform, concept en belang

Popronde presenteert jaarlijks ontdekkingen en artiesten die er toe (gaan) doen. Bands als Voicst, Roosbeef, Go Back To The Zoo, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, Marike Jager, Handsome Poets, Chef Special, De Staat, Mister and Mississippi en John Coffey zijn voorbeelden van acts die voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, ‘right in your face’ te beleven waren.

 

Popronde wordt jaarlijks in circa 30 steden georganiseerd in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziek- en cultuurgebied. De doelstelling van Popronde en haar lokale partners is het signaleren en promoten van nieuw talent, voeding geven aan de Nederlandse popmuziek en de artiesten een springplank bieden naar een nieuw publiek. Popronde vormt op deze wijze een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit.

 

Support en mediapartners:

Popronde werkt onder meer samen met Pinguin Radio, Cortonville, OOR en Festivalinfo. Ook afgelopen editie presenteerden 3FM Serious Talent en VPRO’s 3VOOR12 Hollandse Nieuwe ‘hun’ talenten binnen de selectie van de Popronde op een eigen ‘gelabeld’ podium in elke stad.

 

Op tour met Popronde in 2014?

De inschrijving voor Popronde 2014 kan vanaf 1 december online via www.popronde.nl.

Meer informatie over het programma in elke stad, alle geselecteerde bands, filmpjes en blogs van alle meetourende bands zijn te vinden op www.popronde.nl