« Blog Popronde 7 inch

De Popronde optredens beginnen inmiddels aardig binnen te stromen en dat betekent dat we op het moment flink aan de bak zijn in het oefenhok om als band iets moois neer te gaan zetten. De bezetting is als volgt:

Yorick van Norden - zang/gitaar (The Hype)
Kees Schaper - drums (Tim Knol, Tangerine, Douwe Bob)
Robert Koomen - bas (Jacco Gardner)
Wieger Bronstring - gitaar (The Hype, Polar Shift Survival Group)
Paul Bond - toetsen (Dandelion)

In de agenda staan al shows in Nijmegen, Zwolle, Emmen, Den Bosch, Almere, Haarlem, Utrecht, Tilburg, Den Haag, Leiden en Rotterdam en zoals het er nu naar uitziet komen hier in de loop van de maand alleen nog maar meer mooie optredens bij!

Het afgelopen jaar ben ik heel erg terug gegaan naar de kern door veel solo en als duo met Wieger Bronstring op te treden als ‘folkies’ en daar heb hier als zanger en gitarist ontzettend veel van geleerd. Toch denk ik dat ik uiteindelijk het beste tot m’n recht kom in een bandsetting en ik kan dan ook niet wachten om het podium weer te betreden met een nieuwe groep en de mogelijkheden, energie en synergie die dat met zich meebrengt. Niet alle Popronde shows zal ik met band gaan doen. Zie m'n website yorickvannorden.nl voor meer info per show.

Tot slot wil ik nog het nieuws met jullie delen dat er via het prachtige Haarlem Vinyl Stad initiatief van Suburban Records, Sounds, Patronaat, The Irrational Library, North End en Tipitina een speciale 7” vinyl EP uitkomt in het kader van de Popronde, met daarop vier deelnemende Haarlemse artiesten.
De tracklist van de EP ziet er als volgt uit:

A1: Yorick van Norden - Only By Memory (4:49)
A2: Orgaanklap - Gunshow (2:08)

B1: Twin Shades - Reaper’s Mind (2:59)
B2: Cheap Thrills - Gimme More (3:50)

Deze 7” single zal vanaf 12 oktober a.s. (Popronde Haarlem) via alle bovenstaande winkels en de deelnemende artiesten te koop zijn in een beperkte oplage. Only By Memory is het eerste hoorbare resultaat van de vruchtbare opnamesessies met producer Frans Hagenaars van afgelopen juni en de track zal uitsluitend op vinyl verschijnen.

Mocht je zeker willen zijn van een exemplaar, kun je er het beste alvast eentje bij me reserveren door een mailtje te sturen naar info@yorickvannorden.nl. Ook degenen zonder platenspeler niet getreurd: bij elke reservering wordt een download (FLAC/MP3) verstrekt van Only By Memory en een demo van het nummer I Fly A Kite.

Yorick

Yorick van Norden

Geschreven door: Yorick van Norden

Yorick kennen we als zanger/gitarist van 3FM Serious Talent band The Hype, in 2007 de meest geboekte band van de Popronde en in 2011 goed voor radi... » lees verder