« Blog Popronde ontvangt Jan Smeets Award van Pinkpop

Erkenning voor talentontwikkeling door rondreizend festival

 

Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2014 heeft festivaldirecteur Jan Smeets de derde ‘Jan Smeets Award’ uitgereikt aan rondreizend festival de Popronde, dat ieder najaar vers muzikaal talent de kans biedt om door Nederland te touren. Daarmee was het festival voor acts als Blaudzun, Kensington en De Staat een opstapje naar een breder publiek en uiteindelijk naar de podia van Pinkpop. “We zien dit als erkenning voor onze bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.”

 

“Mede dankzij de Jan Smeets Award kan de Popronde het festival ook in financieel zware tijden precies zo blijven organiseren als wij voor ogen hebben”, aldus zakelijk leider Bas Broeder op de persconferentie van Pinkpop 2014, “en daarmee kunnen we het festival bestendigen voor de toekomst, opdat we een blijvende bijdrage kunnen leveren aan talentontwikkeling in Nederland, van het café bij jou om de hoek tot aan het hoofdpodium van Pinkpop. Bedankt!”

   

Jan Smeets Award

De Jan Smeets Award wordt jaarlijks uitgereikt aan díe band, muzikant of instelling die volgens Jan Smeets vanwege artistieke of innovatieve redenen recht heeft op de award. Tijdens de jaarlijkse Perspresentatie van Pinkpop in Paradiso Amsterdam krijgt de winnaar de award en een cheque met een geldbedrag van € 20.000,00 persoonlijk overhandigd door Mr. Pinkpop himself.