« Blog WWAW 5. Shaggy, Supermarkt en Reuzenrad.

Nog opgewonden van het concert van Shaggy begonnen we te spelen in de kleinste zaal van 013. De crew in Tilburg was zo aardig om ons binnen te laten bij het concert van Mr Lover Lover, maar eerst even terug naar donderdag 17 oktober.
  Utrecht, Tilburg, Den Haag.  

Na dit weekend zijn we over de helft van onze Popronde shows. We kregen te horen dat we samen met Girl Beard de meest geboekte band zijn van dit jaar, namelijk 23 steden! Heel mooi.  

Donderdag begonnen we in Utrecht. Theater Kikker had ons voor een speciale semi-akoestische sessie. Na de eerste helft van het eerste liedje was daar al niks meer van over en gingen we maar wat luider verder. Kon prima! Ook met een pinguin documentaire op de achtergrond was het een goed optreden. Deze avond deed Dignee mee op het keyboard. Deze chick was de eerste die zich had opgegeven toen we met deze actie begonnen. Geen twijfel mogelijk dat je dan meedoet, hoeveel aanmeldingen ook voor deze stad.  

We hadden nog geen slaapplek geregeld, dus dat werd regelmatig vragen onder het optreden. En ja hoor, na de show had Hille wat geregeld, hij gaf zijn telefoonnummer aan een meisje en zij zou hem terugbellen. Ow wacht, even een stap terug… Regel één: zorg dat jij haar nummer in jouw telefoon toevoegt.  

Niks dus, verder zoeken, en ja hoor! Een plekje voor 4 man in de enige kamer die in Utrecht vrij staat. Namelijk in de Jezuïten Communiteit, waar de muren zo dun zijn dat de pastoor wakker wordt als je je omdraait op je luchtbed. Onder toezicht van Jezus en z’n moeder hebben we toch heerlijk geslapen. Dank daarvoor.  

Op naar Tilburg. We wisten dat Shaggy op het hoofdpodium kwam spelen die avond, we hadden al snode plannen gesmeed om over hekken te klimmen of via de backstage langs de bewaking te sluipen. Bij aankomst bleek het allemaal niet zo Mission Impossible te zijn en mochten we gewoon doorlopen om te gaan kijken. Shaggy, u kent hem wel van “It Wasn’t Me”, “Mr Lover Lover” en “Angel”. Niet te vergeten de billen die aanwezig waren in de zaal, dat moet genoemd worden.  

013. In de Grote Zaal Shaggy, in de Kleine Zaal een Metal band en op het kleinste podium wij. Een goede show gedaan met invaller Sander Moorlag op toetsen. Alsof hij al jaren meedeed.  

Den Haag. We speelden in de Supermarkt, ook hier hadden we een invaller voor onze Wiebe, namelijk Pim Kamp. U kent hem vast van Frans Bauer.  

Venlo, Oss.  

Verder naar het zuiden. Nog 9 shows te gaan, het worden er steeds minder. Wat gaan wij na de Popronde doen, we kijken op tegen het zwarte gat dat gaat komen. Misschien maar weer eens iets opnemen dan?  

Venlo was vol, gezellig en lekker hard. Voor de tijd deed Hille nog een paar akoestische sessies in het reuzenrad op de kermis, perfecte actie. Goed bedacht.  

Oss was nog voller, we geloven dat heel Oss bij ons stond te kijken. Heel veel complimenten, we worden beter en het wordt steeds leuker. We houden van de Popronde.  

Dit weekend op naar Helmond en Dordrecht.  

We zien jullie daar.

When We Are Wild

Geschreven door: When We Are Wild

When We Are Wild maakt intense en sfeervolle popsongs, denk aan Bon Iver en Ben Howard. Begin 2012 werkt frontman Hille als vuilnisman om opnames t... » lees verder