« Blog WWAW 6. Echt podium, echte stad.

Haha, dit weekend was de beste tot nu toe. Wij hebben genoten van het optreden en van de mensen die erbij waren.  

Vrijdag: 3FM Serious Talent Podium in de Muziekgieterij te Maastricht.   Weinig keren worden we zo verwend met een mooi podium. Bij aankomst zien we de zaal en het podium, een zucht van opluchting klinkt, we voelen dat dit wel eens mooi kan gaan worden.  

Vroeg op de avond is het nog leeg, maar meestal komen de mensen binnen wanneer de band begint te spelen. En dat klopt, het staat dan ook goed vol zelfs.   We spelen onze beste show tot nu toe, we zijn relaxed, we kunnen ouwehoeren ondertussen metelkaar en met het publiek. De mensen dansen en lachen, wij genieten. Zelfs op ons rustigste liedje, Settle Down, wordt uitbundig gedanst. Dan weet je dat het een goede avond is.  

Zaterdag: Café de Schouw in Rotterdam.   Het regent hard als we Rotterdam binnenrijden. Maar wat is het toch mooi om een echte stad te zien voor de verandering, hoge moderne gebouwen met veel lichtjes. Toch ook een mooie stad eigenlijk, hoewel vaak anders gezegd wordt.  

We zijn de enige band daar die avond in café de Schouw, dus we kunnen rustig aan doen. Rond half 10 beginnen we en we hebben weer een vol café, niet een groot café, maar wel een vol café dus.  

Na de show rustig inpakken, wat net iets te rustig ging. De politie stond chagrijnig rond onze auto.  

Politievrouw: “Dus meneer, waar woont u?”
Hille: “In de Taede Zylstrastrjitte nûmer tolve!”
Politievrouw: “Oké meneer, en nu in het Nederlands?”  

Zo multicultureel zijn ze dus nou ook weer niet in Rotterdam ..!  

Hé, shit happens. Boete, hoort er bij soms. Dit weekend stonden we op een echt podium en waren we in een echte stad, dat doet ons goed.  

Dit weekend Zeeland, Alkmaar en Sittard! Zo’n 1100 kilomter over de Nederlandse wegen, kijken wie we nu gaan tegenkomen.

When We Are Wild

Geschreven door: When We Are Wild

When We Are Wild maakt intense en sfeervolle popsongs, denk aan Bon Iver en Ben Howard. Begin 2012 werkt frontman Hille als vuilnisman om opnames t... » lees verder