2013 - Bart Notermans (Proper Outfit in Tilburg)

Popronde medewerkers

 

De Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts. Popwaarts werkt in iedere stad intensief samen met lokale coordinatoren en culturele organisaties. De lokale partners scouten opkomend talent, onderhouden de relaties met het lokale podianetwerk en zetten hun (media)netwerk in om elke Popronde tot een succes te maken. Zij worden ondersteund door het technisch team dat het hele land doorkruist om in iedere stad mogelijke problemen te voorkomen of op te lossen, en door promotiemedewerkers die de 'Biod' bemannen en het publiek op de avond zelf voorziet van tips en informatie over het programma. Popronde is zodoende meer dan enkel een festival dat jaarlijks voorbij raast, het is een landelijk platform voor de organiserende partijen, voor signalering van nieuwe bands en individuele artiesten; een platform dat alle deelnemende podia, bands, medewerkers, vrijwilligers en anders betrokkenen bindt. 

 
Popwaarts


Zakelijke leiding/fondsenwerving Popronde (Popronde sinds 1998). Verder creatief/zakelijke leiding Festival de Oversteek en dans en theaterfestival Theatraal AM Waal. Bestuurslid bij div. lokale culturele projecten. Rommel graag buiten en omdat een idee al snel een project wordt is daar sinds kort co-bomen. Ambities; zaken die zeer de moeite waard zijn op t gebied van cultuur / natuur een podium geven.

Bas Broeder

Verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en Promo bij de Popronde. En stiekem ook voor de pre-productie en alles daaromheen. Raakte ooit als coordinator van Popronde Emmen betrokken bij het festival en was daarna niet meer weg te slaan. Speelde zelfs nog eens een aantal Poprondeshows met J'lectroniq. Programmeert FestiValderAa, produceert Welcome to the Village en doet de marketing en publiciteit van Oranjepop. Was kind aan huis op de festivals als tourmanager van Rondé. Duikt zo nu en dan op met een mondharmonica aan zijn lippen.

Chris Moorman

Oprichter en artistiek leider van Popronde. Na vele andere culturele projecten (o.a. programmering Virus Festival, European Culture Unlimited '93, Studium Generale TUE, curator Playlab Eindhoven & Nijmegen Muzieklab Brabant) in '94 begonnen met Popronde. Daarnaast hou ik me graag bezig met schaken en reizen (liefst buiten Europa), tokkel wat op een piano en als ik gezond moet doen, dan maar fietsen.

Mischa van den Ouweland

Popronde coördinatoren


Sinds 2017 trotse coordinator van Popronde Alkmaar. Ook te vinden als boekersassistent bij Radar Agency, programmeur van de Horizontoer, artisthandler bij Poppodium Victorie en tourmanager van Fata Boom. Liefde: bier; Haat: strijken.

Robin Aret

Alkmaar

Ik ben al meer dan 15 jaar organisator en producent van festivals en zakelijk begeleider binnen de cultuursector. Vanuit Cultureel Management Liscaljet en Loods4 ben ik betrokken (geweest) bij veel Flevolandse festivals, de grote Nederlandse festivals tot aan de Wereld Expo Milaan. Sinds 2015 ben ik ook de cultuurmakelaar van Cultuurfonds Almere. Ik ben als cultureel ondernemer en verbinder zeer actief in Flevoland en oprichter van de enige Popronde van de provincie. Popronde Almere is ondertussen een traditie geworden in de stad, die veel verschillende samenbrengt om de nieuwste muziek te ontdekken

Jan-Melle Liscaljet

Almere

Hoi! Naast uitvoerend producent en programmeur van Popronde Almere ben ik werkzaam als stage-/locatie-/artistservice manager op festivals zoals Eurosonic, Magneet, Amsterdam Woods, Motel Mozaïque, London Calling, Festival Gestrand en vele anderen. Daarnaast doe ik ook tour management (o.a. voor David Benjamin, Popronde ’16), concertDJ’en bij Patronaat (vrijwillig) en ben ik je handige technische regelneef van alles wat betreft events/festivals (DJ/stage/sound/light gear, Adobe programma's, Final Cut Pro en nog veel meer). Zoek jij nog een ervaren tour manager die jou (en je act/band) op de Popronde tour mee kan nemen door heel Nederland? Mail mij en vraag naar de voordelen.

Jens Lendering

Almere

Hoi! Ik ben Joris Postulart. In het dagelijks leven run ik Postulart Music, een management- en boekingskantoor. Vanuit daar werk ik vooral voor artiesten, maar ook voor diverse clubs en festivals als programmeur. Mijn doel is elk jaar om meer optredens de organiseren dan dat een jaar dagen heeft. Zo hou ik mezelf wel bezig. Als ik niet op m'n kantoortje zit om dat te realiseren, dan sta ik in de oefenruimte met m'n eigen garagepunk band Ego Dreams, of ben ik op tour. Of ik zit gewoon ergens (speciaal) bier te drinken, want daar hou ik ook van. Doei!

Joris Postulart

Amersfoort

Naast mijn werkzaamheden voor Popronde studeer ik drums aan het conservatorium, speel ik in meerdere bands, speel ik veel invalklussen en ben ik schrijver voor 3voor12 Utrecht. Ik heb een obsessieve voorliefde voor Amersfoort en Utrecht maar nog net iets meer voor muziek. Als mede-liefhebber voorspel ik dat dit Popronde-jaar weer een hele mooie gaat worden!

Wouter van Opbergen

Amersfoort

Na mijn studie aan de Rockacademie Tilburg ben ik naar Apeldoorn verhuisd. Hier werk ik momenteel als drumdocent en bandcoach bij Drumschool Apeldoorn. Daarnaast werk ik samen met Milan aan GRAS Apeldoorn, een talentontwikkelingsplatform gericht op de Apeldoornse muzikant. Ik vind het te gek om met mensen samen te werken om zo de muziekscene een boost te geven.

Bart den Ouden

Apeldoorn

Als Regisseur Vrije Tijd ben ik werkzaam bij Gigant. Mijn focus ligt vooral op het verbinden en begeleiden van jongeren, kunst en cultuur in het lokale netwerk. Ik vind het tof om door middel van talentontwikkeling jongvolwassenen met goede ideeën te ondersteunen naar mooie events/concepten. Popronde lijkt daar sterk op. Jonge ambitieuze muzikanten zoveel mogelijk laten spelen en keihard een rock ’n roll ervaring geven. In 2016 ben ik als vrijwillig stagemanager begonnen. In 2017 samen ben ik het deels zelf gaan organiseren. Vanaf 2018 organiseer ik het samen met Bart! Mooie (talent)ontwikkeling toch?

Milan Roerdink

Apeldoorn

Hoi, ik ben Edwin! Geboren in een klein dorpje naast Arnhem, de stad waar ik vanaf nu Popronde coördinator mag zijn. Na enkele jaren de Popronde intensief bezocht te hebben, ben ik blij dat ik hier nu zelf onderdeel van mag zijn. In het dagelijks leven ben ik CMV student aan de Han in Nijmegen. Deze studie en mijn passie voor livemuziek zorgen ervoor dat ik graag nieuwe muzikanten wil stimuleren om door te breken en daarnaast wil ik Arnhem als muziekstad op de kaart zetten.

Edwin Balduk

Arnhem

Ik werk momenteel voor een supertof evenementenbureau en ik werk als mentor van alleenstaande minderjarige asielzoekers in het AZC in Hoogeveen. Muziek is al jarenlang een flink uit de hand gelopen hobby. Na ruim 15 jaar in de nederpopband Asman te hebben gespeeld ben ik begonnen aan een nieuw project genaamd 'Van Luie Kees'. (www.facebook.com/vanluiekees) Naast muziek als hobby doe ik er voor mijn werk (evenementen, festivals) ook veel mee. Ik vind het supertof om te 'gokken' op bands/acts/artiesten en om deze te boeken voordat ze werkelijk zijn doorgebroken. Ik heb veel te veel ambities. Is dat ook een hobby? Ambities sparen? Ik streef ernaar om de wedstrijd te winnen voor degene met de meeste ambities. Tenminste...dat is een van mijn ambities.

Robert-Jan van Hoogdalem

Assen

Projectcoördinator stichting Poporganisatie Breda (www.POBsite.nl) Om het lokale, muzikale klimaat naar een hoger niveau te tillen organiseer ik activiteiten in Breda. Dit kan 1 op treden op 1 podium zijn, maar ook meer dan 115 optredens in 2 dagen tijd bij meer dan 20 locaties in het centrum van de stad; onze jaarlijkse POBparade, een soort Popronde maar dan op lokaal niveau. Popronde is een mooie gelegenheid om de stad, horeca en publiek kennis te laten maken met wat er muzikaal in de rest van het land gebeurt én de talenten van morgen een podium te bieden, maar vooral ook de lokale muzikanten een spiegel voor houden zodat ze kunnen zien wat er op muzikaal gebied in het rest van het land gebeurt en wat ze zelf nog moeten doen om ook daar te komen!

Herman Sibon

Breda

Student Industrieel Ontwerpen TU Delft Ik programmeerde de bandavonden bij OJV de Koornbeurs, en toen Popronde ook naar Delft wilde uitbreiden leek me dat erg leuk om te doen: een mooie toevoeging voor de muziek in Delft. Ik ben sinds twee jaar ook actief bij het Jazzfestival Delft Eerst wil ik afstuderen daarna het aanbod van livemuziek in Delft blijven stimuleren en de Popronde Delft nog meer laten groeien.

Anna Bernard

Delft

Hallo! Ik ben Sanne en ik ben altijd al een groot muziekliefhebber geweest. Van jongs af aan ging ik al vaak naar optredens en naar festivals. Dit ben ik nooit verleerd. Ook ben ik programmeur van een festival in Schijndel, Pleinpop genaamd. Veel bands die op Pleinpop komen spelen heb ik ontdekt tijdens de Popronde. Met een groep vrienden zijn we hiermee 10 jaar geleden begonnen. En nu mag ik dit jaar voor de eerste keer de Popronde in Den Bosch coördineren samen met Sammy en Stan. Het lijkt me een super toffe kans om in de muziek- en bandcultuur een bijdrage te leveren!

Sanne van den Broek

Den Bosch

Hoi! Ik ben Lisette, 22 jaar en student op de Herman Brood Academie waar ik de opleiding Music Industry Professional volg. Sinds 2016 ben ik betrokken bij de Popronde in Den Haag en nu ben ik mede-coördinator van Lucy! Ik kijk er naar uit om al die leuke bands een podium te geven in Den Haag!

Lisette Harens

Den Haag

Ik ben eigenaresse van Hummingbird Music, Bookings & Events. Met Hummingbird programmeren we op festivals, o.a. op Surfana Festival in Bloemendaal, en organiseren we evenementen en concerten op locatie. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen samen te brengen dmv muziek. Deze verbinding is vaak magisch! De Popronde is hier een mooi voorbeeld van, en ik kijk dan ook erg uit naar al het nieuwe talent dat zich zal aanmelden dit jaar.

Lucy Zuiderwijk

Den Haag

In 2015 ben ik voor mezelf begonnen als fotograaf, waarbij ik me met name richt op concert-, evenementen- en bedrijfsfotografie. Daarnaast deed ik enkele jaren het management en de boekingen voor The Hidden Agenda, die in 2015 deelnamen aan de Popronde. In 2014 en 2015 coördineerde ik Popronde Deventer samen met de programmeur van Het Burgerweeshuis. Sinds 2016 mag ik het zonder zijwieltjes doen, wat ik echt te gek vind. Ook fotografeer ik voor Popronde Nederland. Never Mind The Hype, LiveGuide.nl en Het Burgerweeshuis zijn andere partijen waar ik concertfotografie voor doe. De komende tijd richt ik me hoofdzakelijk op mijn verdere ontwikkeling als fotograaf en ZZP-er.

Rick de Visser

Deventer

Na twee jaar vrijwilliger geweest te zijn bij de Popronde mag ik dan nu ook de coördinator uithangen in Dordrecht. Samen met Sander Brugman toveren wij de komende editie wederom om tot een mega feestje! Naast de Popronde ben ik werkzaam bij de Popcentrale als vrijwilligerscoördinator en avondcoördinator, organiseer ik (ook samen met Sander) Muziek bij de Buren in Dordrecht en test ik mijn kennis bij de VNPF in de vorm van een werkervaringsplek.

Eva de Hoog

Dordrecht

Sinds 2015 coördinator van de Popronde Dordrecht. Na drie jaar samen met Stephan Dordrecht te hebben omgetoverd tot ware poptempel neemt Eva dit jaar zijn honneurs waar om zondag 7 oktober dordt wederom kennis te laten maken met de het Nederlandse talent van morgen. Naast de Popronde coördineren Eva en ik in Dordrecht ook Muziek bij de Buren. Verder ben ik gast-programmeur bij poppodium Bibelot, programmeur bij cultureel podium DOOR en het Otto e Mezzo podium tijdens het Big Rivers festival en actief voor Graphic Matters en mede-initiatiefnemer van Iconoclash, Dordecht Street Art.

Sander Brugman

Dordrecht

Ik ben Ronald Geldhof en ik kom uit Eindhoven. Ik ben een paar jaar geleden afgestudeerd op de Herman Brood Academie op basgitaar, en recent op IEMES in Tilburg. Ik speel in bands, doe boekingen en management bij agency Comfort in Sound, ik programmeer bands voor Altstadt, ik werk voor de Effenaar en ben bandcoach. Dit jaar gaan we van Popronde Eindhoven een mega awesome feest maken!

Ronald Geldhof

Eindhoven

Voorzitter en programmeur Stichting The Bake Shop, programmeur/organisator festival The Spy And The Butcher en het Leef in de Straat festival, promotor festival Drentsch Peil, organisator Soundbomb, programmeur voor verschillende locaties in het Noorden, mede-oprichter 3voor12drenthe, ex horeca ondernemer en tegenwoordig golfer. De Popronde kwam op m'n weg omdat ik werd gevraagd om het stokje over te nemen van Chris Moorman. Mijn ambitie is om een levendige popcultuur terug te brengen in Drenthe, zoveel mogelijk plekken te realiseren waar bands en acts met eigen werk kunnen spelen. Mijn einddoel is een volwaardig cultureel broeinest te realiseren in Emmen, met daarin oefenruimte's, studio, theater, filmhuis, grafisch atelier, dansstudio, werkplekken, horeca etc.

Evert Hoven

Emmen

Hey! Ik ben Lisan en ik hou van muziek! Ik ben een paar jaar geleden afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur. Ik heb nu mijn eigen bedrijf, LeDy Productions waarmee ik in te zetten ben als geluidstechnicus, maar waar ik me ook veel bezig houd met organisatie van diverse evenementen. Ik werk veel samen met The Bake Shop in Emmen en vanuit hier organiseren we onder andere Popronde Emmen. Daarnaast werk ik bij poppodium de Meester in Almere en bij Amcpo-Flashlight in Utrecht

Lisan van der Deijl

Emmen

Ik ben zelfstandig ondernemer in mijn bedrijf BBproductions. Daarmee doe ik aan promotie, evenementen en advisering in popmuziek & cultuur. Ben betrokken bij vele pop-evenementen in de regio en adviseer op verschillende vlakken in de sector, voor poppodia, festivals en Popacademie. Ben al 20 jaar fan van de Popronde, van het concept, de resultaten, de doelstelling en de sfeer, heb als popadviseur voor de provincie Overijssel in 2003 mede de Popronde naar Enschede gehaald en daarna ondersteund. Ben betrokken bij verschillende festivals, bestuurslid van Poppunt Overijssel en heb aantal mooie projecten lopen. Ik zou graag meer mooie popmuziek-projecten in Twente opzetten, mijn promo-activiteiten in Duitsland uitbreiden, veel mooie bands zien & ontdekken.

Bert Bennink

Enschede

Sinds 2016 oprichter / eigenaar van Indelible Management (artist mgmt & services). Dagelijks ben ik bezig met muziek (industrie) gerelateerde zaken zoals: release-planning, marketingplannen, strategieën ontwikkelen en alles wat bij artist management komt kijken. In 2017 ben ik afgestudeerd aan Berklee College of Music waar ik Music Business & Artist Management hebt gestudeerd. Ik organiseer Popronde Enschede omdat ik Popronde een ontzettend nuttig en leerzame tijd voor artiesten vindt. Niet onbelangrijk: Ik ben geen fan van bandwedstrijden en talentenjachten. Daarom heb ik een zwak voor de Popronde, omdat bands hier op eigen kracht terecht komen, en ook op dié manier alles uit deze paar weken willen halen.

Ramon Benneker

Enschede

Bestuurslid programma, marketing en productie bij So What! Gouda. Daarnaast ben ik betrokken bij veel initiatieven in en rond Gouda, programmeur bij StukaFest landelijk, student Music Management aan de HKU, Coördinator van Popronde Gouda en fanatiek moestuinierder.

Gerben Roskam

Gouda

Popronde is tof vanwege de talentvolle, diverse en verfrissende acts die optreden. Als coordinator van POPgroningen (popkoepel Groningen, o.a. Grunnsonic, Groningse popprijs, Local Heroes BFG, Hit The North en Skills & Knowledge) ben ik werkzaam in de popsector. Hierdoor betrokken bij Groningse muzikanten, podia, organisatoren en festivals als Eurosonic Noorderslag en Bevrijdingsfestival Groningen (BFG). Verder ben ik muziekprogrammeur van Festival Hongerige Wolf. Dat ik een Popronde organiseer zorgt ervoor dat ik elk jaar de Popronde selectie check, acts scout, en acts aan andere muziekprogrammeurs kan tippen. Zo beland er bijvoorbeeld eerder een Popronde act op Festival Hongerige Wolf of een ander Gronings / noordelijk podium of festival. Ambitie: Leuke en goeie dingen doen en blijven doen in én voor de popscene.

Sjoerd Nijland

Groningen

Sjoerd Vriesema is een jonge creatieve ondernemer, songwriter en popartiest. Met Stuart Mavis timmert hij al jaren aan de weg. Stuart Mavis staat voor popsongs met scherpe elektronische en psychedelische randjes over alledaagse onderwerpen in verfijnd detail. Zijn debuut kwam in 2018 uit op Sony Music Entertainment Benelux. (foto: Nick Helderman)

Sjoerd Vriesema

Groningen

Sinds 2014 woonachtig in Haarlem en eindelijk goed genoeg geïntegreerd om echt wat te kunnen betekenen voor de stad. Naast mijn achtergrond als vrijwilliger bij Patronaat, mag ik mezelf sinds 2018 ook coördinator noemen van Popronde Haarlem. Daarnaast werk ik ook als productiemeisje, onder andere bij het Amsterdamse boekingskantoor BLiP Agency en bij openluchttheater Caprera te Bloemendaal.

Amber Nijsen

Haarlem

mede-oprichter van het platenlabel/platform Geertruida. Daarnaast hou ik me bezig met muziekopname en het spelen in de bands Treasure of Grundo en Floris Bates.

Yannick Tinbergen

Haarlem

Koffie en muziek, dat zijn mijn twee grote liefdes. In de koffie doe ik niets, lekker zwart. In muziek doe ik iets meer. Projectcoördinator bij Gluren bij de Buren, PR & programmering bij het Harderwijker poppodium Estrado, radio bij het lokale sufferdje Veluwe FM (elke vrijdagavond 20:00-22:00), Talentontwikkelaar bij verschillende organisaties en natuurlijk coördinatie bij Popronde Harderwijk!

Ralf Leemeijer

Harderwijk

Oprichter van boekingskantoor Treetop Agency, waar vanuit ik een uitgebreid roster aan internationale artiesten vertegenwoordig. Daarbij mag het Nederlandse talent niet uit het oog verloren raken natuurlijk, dus... Popronde! Samen met co-coördinator Ralf breng ik deze talenten naar de leukste plekjes van Harderwijk voor een heerlijk Veluws feestje.

Simeon Pranger

Harderwijk

Programmeur bij poppodium NIEUWE NOR in Heerlen en coördinator van Popronde Heerlen. De terugkeer van Popronde Heerlen in 2015 zorgde voor een positieve impuls in de stad, waarbij nieuwe concertlocaties en frisse bandjes werden ontdekt. Het festival groeit ieder jaar in populariteit en vindt vanaf 2017 plaats op zaterdag. Dit betekent nóg langer doorgaan, nóg meer locaties en nóg meer muzikaal talent in de stad!

Daan Gooren

Heerlen

Afgelopen jaar de studie Music Management afgerond aan de HKU en nu programmeur bij o.a. Podium de Vorstin in Hilversum en het Utrechtse studentenfestival Elevator Sessions. Daarnaast boeker bij Postulart Music en tourmanager van Pink Oculus. Ten slotte ook zelf actief als muzikant in verschillende bandjes waaronder The Royal Hillbilly Club.

Jim van Kooten

Hilversum

Redacteur/projectcoördinator bij een educatieve uitgeverij, tekstschrijver bij 3voor12 Overijssel en Utrecht, groot liefhebber van livemuziek in een kleinschalige setting. Via 3voor12 leerde ik de Popronde kennen. Ik verhuisde naar Hilversum en maakte mij nuttig als stagemanager bij Popronde Amersfoort. Daar vertelde Bas Broeder mij dat Hilversum al een tijd op het verlanglijstje van de Popronde stond. Of ik coördinator wilde worden. Zo kwam het dat er in 2015 voor het eerst een Popronde Hilversum was. Er gebeuren hier steeds meer leuke dingen op muzikaal gebied en als Popronde-coördinator wil ik daar mijn steentje aan bijdragen.

Karin Spanjersberg

Hilversum

In 2015 behaalde ik mijn bachelordiploma voor Music Management (HKU). Dit was tevens de plek waar ik voor het eerst in aanraking kwam met Popronde. Tijdens mijn studie heb ik meerdere jaren als vrijwilliger meegewerkt. In december 2016 verhuisde ik naar Hilversum en door een simpele tweet maak ik nu deel uit van #team035! Momenteel werk ik freelance in music sync, waarbij ik muziek die ik vertegenwoordig onder beeld (o.a. reclames, films en tv) probeer te plaatsen. Eind 2016 startte ik mijn eigen PR-bureau voor Scandinavische muziek nadat ik mijn baan had opgezegd bij een bekend Nederlands publishingbedrijf. TL;DR: ik maak de beste risotto’s.

Patricia Kuiper

Hilversum

Sinds 2017 ben ik als Popronde coördinator eindverantwoordelijk voor de gang van zaken in het prachtige en pittoreske Hoorn. Daarnaast verzorg ik de PR & Sociale media van enkele Popronde steden (naast Hoorn o.a. Popronde Arnhem). Verder heb ik op het gebied van muziek gewerkt voor o.a. Paradiso (de Grote Prijs van Nederland), met een focus op marketing en communicatie. In de culturele sector werk ik daarnaast voor enkele culturele en museale instellingen (Rijksmuseum Amsterdam, Vroom &Varossieau Urban Art) en ben ik de trotse eigenaar van een langlopend kunstgerelateerd project (Capturing Creativity).

Mike Warrink

Hoorn

Ik ben de afgelopen jaren in verschillende rollen bij Popronde Leeuwarden betrokken geweest. Ik heb dan ook erg veel zin om vanaf dit jaar samen met Wander de projectleiding op me te nemen. Naast de Popronde werk ik onder andere voor festivals als Welcome to The Village, Psy-Fi en Explore the North en ben ik hoofd productie bij Podium Asteriks. Kom daar ook eens kijken trouwens, bij Asteriks!

Tom Fopma

Leeuwarden

Sinds januari 2017 ben ik werkzaam voor Popronde en het is mijn taak om de talentvolle acts van dit jaar naar Leeuwarden te halen. Verder ben ik werkzaam voor Music Battle 058, Friesland Pop Live in Leeuwarden, Eurosonic/Noorderslag en mag ik bandjes boeken voor Podium Asteriks. Ik studeer Media & Entertainment Management in Leeuwarden en ik vind het belangrijk om bier te drinken en tegelijk bandjes te kijken.

Wander Wouda

Leeuwarden

Hoi, ik ben Ankie. In 2017 heb ik mijn studie Leisure & Events afgerond. Daarna ben ik de organisatie van de Popronde in Leiden gaan ondersteunen. Ik werk in het Leidse poppodium Gebr. de Nobel en ook in een biercafé Meneer Jansen. In mijn vrije tijd ben ik op menig festival zowel op het veld als achter de schermen te vinden. Ik wil de Popronde in Leiden laten groeien en daarbij zo veel mogelijk lokale organisaties betrekken.

Ankie de Graaf

Leiden

Hi! Momenteel ben ik aan het afstuderen aan de opleiding MEM in Leeuwarden, maar ondertussen gezellig Utrecht aan het ontdekken. Na in 2016 met de vaste crew langs alle Popronde steden te hebben getourd, kijk ik ernaar uit om dit jaar Meppel te mogen coördineren, de stad waar ik toch een groot deel van mijn jeugd heb doorgebracht. Ik zet me regelmatig in bij diverse festivals, evenementen en alles daarom heen wat ik nog meer leuk vindt. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het liefst combineer ik mijn liefde voor muziek en creativiteit met wat organisatorische zaken.

Mar Jan van Dorsten

Meppel

Sinds 2017 samen met Mar Jan van Dorsten coördinator van Popronde Meppel. Meppel had het nodig. Ik ben ook programmeur bij Smaakmakers in de Wijk en doe organisatie en productie bij de Muziekcoöperatie Meppel. Maar ik ben vooral muzikant, ik deed zelf in 2016 mee met de Popronde. Kom naar Popronde Meppel!

Ruud Fieten

Meppel

Hoi, ik ben Dennis en mag dit jaar voor het eerst de Popronde Middelburg coördineren, samen met Laurien en Lonneke. Ik ben al vijf jaar schrijver voor 3voor12 Zeeland en heb een enorme liefde voor muziek. In 2014 ging ik voor het eerst helpen bij de Popronde Middelburg voor een lokale radiozender en vloog met een Tascam van hot naar her om artiesten, vrijwilligers en bezoekers te interviewen. Vorig jaar was ik stagemanager en dit jaar heb ik er enorm veel zin in om met team Middelburg er weer een legendarische editie van te maken :)

Dennis de Waard

Middelburg

Hey daar! Ik ben Laurien en coördineer samen met Lonneke en Dennis de Popronde in Middelburg. Momenteel studeer ik Communicatie IEMES in Tilburg en heb ik meegewerkt aan o.a. 3voor12/Zeeland, Sofa Sessies en verschillende evenementen van Qanvas. Ik ben in 2017 begonnen met coördineren van de Popronde in Middelburg, voor mij een grote eer om hier aan mee te mogen werken! Team Popronde Middelburg staat alweer te popelen om te beginnen aan 2018 :)

Laurien de Feijter

Middelburg

Geboren en getogen Zeeuws meisje. On stage te zien bij JP & the Seeger Session Band, JP DeKlerk en DNA. MA Media & Journalistiek studente aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. En hosternokke, stikke trots om sinds 2018 coördinator Popronde Middelburg te zijn.

Lonneke de Klerk

Middelburg

Ik studeer CMV aan de Han in Nijmegen en verder ben ik muzikant bij Daniel Cane & The Rebellion. Al jaren ben ik bezoeker van de Popronde, heb meerdere bandjes uit Overijssel vanuit mijn vorige baan de Popronde zien spelen en heb het festival met de jaren zien uitgroeien tot essentiële stap voor bands om een groter publiek te bereiken. Ik wilde hier graag iets aan bijdragen, en gecombineerd met mijn 3e jaars CMV stage resulteerde dit verlangen in Popronde Nijmegen In de toekomst wil ik me bezig houden met heel veel touren, en wil ik daarbij ook graag festival-programmeur of programmeur van een podium worden.

Rico Neeter

Nijmegen

Hoi! Ik ben Asmara en mag samen met Carly en Marjolein de Osse Popronde organiseren. Als studente aan de Herman Brood Academie heb ik mijn passie gevonden in het organiseren van toffe evenementen waaronder de Popronde ❤. Daarnaast ben ook ik te vinden bij de Hall Of Fame als stagiair marketing.

Asmara Ender

Oss

Hi! In 2016 afgestudeerd aan Fontys Academy for Creative Industries in de richting muziek, nu marketeer en programmeur voor Museum Jan Cunen en Café Lollipop en daarnaast freelance promoter. Na jaren veel moois gezien te hebben tijdens Popronde in Oss veel zin om vanaf 2018 de coördinatie voor Oss te mogen doen!

Carly Manders

Oss

Muziekprogrammeur bij poppodium Groene Engel in Oss, muzikant (Rockacademie) en freelance promotor. In mijn ogen is Popronde zowel voor muzikanten, kroegeigenaars én publiek een leuke en leerzame ervaring waar we allemaal blij van worden. Win-win-win :) Ik wil graag genieten van de mooie dingen in het leven & daar iets aan toevoegen. One love <3

Marjolein Kooijman

Oss

Francis Pronk, 1988, Rotterdam. Vanaf 2010 coördineer ik Popronde Rotterdam. Daarnaast doe ik communicatie bij Baroeg en schrijf ik recensies voor Festivalinfo.nl. Verder heb ik gewerkt bij o.a. de Popunie en Podium Grounds en heb ik European Artist Management gedaan via de Rockacademie. Verder denk ik nog steeds dat ik het zesde lid ben van de Spice Girls. (photocredit: Landa Penders) (photocredit: Landa Penders)

Francis Pronk

Rotterdam

Als muziekliefhebber is de Popronde een schot in de roos. Als je in aanraking komt met de Popronde kom je er niet meer van af! Sinds 2014 regel ik de boel in Sittard en dat is een eer. Naast de Popronde werk ik als sportinstructeur, heb een blog waar ik over muziek schrijf en organiseer graag akoestische optredens in een prachtige kerk. Muziek is gewoon onmisbaar evenals de Popronde!

Camiel Rodigas

Sittard

Aangenaam! Ik ben Jasper Martens, geboren en getogen in Tilburg. Ik ben actief geweest bij stichting Roxxity, dat zich inzet voor de belangen van muzikanten in de regio 013. In 2015 ben ik via mijn opleiding aan de Herman Brood Academie in aanraking gekomen met Popronde. Tijdens deze editie heb ik vele steden gezien en te gekke acts mee gemaakt. Ik streef ernaar om mijn enthousiasme over de Nederlandse popmuziek te vertalen naar Poprondes die Tilburg zullen laten trillen!

Jasper Martens

Tilburg

Mijn naam is Tara van den Dries. Wat begon als een hobby om bandjes een podium te geven in Tilburg, sloeg enigszins door..Na vier jaar als programmeur en bestuurslid van stichting Roxxity, was het tijd voor nieuwe kansen. Tijdens mijn afstudeerstage bij W2 Poppodium in Den Bosch heb ik verschillende aspecten van de muziekindustrie gezien. Ook doe ik het management van een aantal bands. Met mijn HBA Music Industry Professional diploma op zak is het tijd voor nieuwe uitdagingen en Popronde 2016 is er hier een van. Mijn enthousiasme en motivatie wil ik graag overbrengen en toepassen om aankomende Tilburgse edities tot grote successen te maken!

Tara van den Dries

Tilburg

Mag samen met Lane Popronde Utrecht coördineren (#PARTY). Geboren te Leeuwarden maar heeft een aantal jaar terug de reis naar Utrecht gemaakt. Heeft jaren bij Podium Asteriks, verschillende festivals als Welcome To The Village en Explore The North, en als Uitvoerend Producent bij de Grote Prijs van Nederland gewerkt. Tegenwoordig is ze boeker bij Agents After All.

Janna Albada

Utrecht

Mag samen met Janna Popronde Utrecht coördineren (#FEEST), 23 jaar, eeuwig Media & Cultuur student, komt uit Harderwijk (#partyhardy) maar al een aantal jaar trotse bewoner van de Domstad. Te vinden als stagemanager bij Sugarfactory, Algemeen Producent bij VOOR//AAN, tourmanager van The Grand East, Axel Flóvent en The BlueBirds en in elke vorm van productie klus op verschillende festivals als Le Guess Who en Into The Great Wide Open. Of ergens in de kroeg, het liefst met karaoke.

Lane Reckman

Utrecht

24 jaar. Vrijgevochten Venlonaar die sinds 2017 samen met Silke de Popronde in Venlo voor z’n rekening neemt. Houdt van muziek en is het liefst achter de schermen bezig op festivals, maar moet af en toe toch echt het podium op als gitarist bij Ben Heights.

Guus Nissen

Venlo

Mijn passie voor (live) muziek is er met de paplepel ingegoten. Zo stond er bij ons thuis elke dag wel muziek op en werd ik haast elke zaterdag- en zondagochtend gewekt door het snoei harde geluid van een live opname van een artiest (mijn vader geloofde kennelijk niet in een maximum aantal decibellen, “Muziek moet je voelen!”). Toen mijn ouders jong waren struinden zij het ene na het andere concert af. Nu doe ik dit samen met mijn vader of beste vriendinnen. Al sinds ik klein ben is er niets liever dat ik doe dan een concert, - en festival bezoeken - en tot irritatie en ergernis toe bij mijn beste vriendinnen – het liefst front row. Via, via kwam ik in 2014 in contact met een Popronde coördinator en sindsdien ben ik verbonden aan Popronde Venlo. Het allerleukste aan de Popronde vind ik het moment dat de deelnemers bekend worden gemaakt en Guus en ik onze persoonlijke lijst met toppers samenstellen voor dat jaar; onbevangen afgaan op hetgeen wat jij tof vindt of waarvan je denkt: “Act X is echt te gek bij podium X, dit moeten we boeken!” De kerst op de taart voor mij is wanneer Guus en ik tijdens onze eigen Popronde een samensmelting zien tussen de act en het podium. Dat is waar we het voor doen!

Silke Beurskens

Venlo

Ik heb altijd al een enorme affiniteit met (live) muziek gehad. In eerste plaats ben ik al sinds de jaren ’90 een fervent concert,- en festivalbezoeker en bovendien koop ik mijn muziek nog steeds (het liefst) fysiek. Ik doe al jaren vrijwilligerswerk bij Omroep Venray en sinds 2013 ben ik werkzaam als boeker voor HKconcerten.nl. Ook ben ik een tijdje verbonden geweest aan Cortonville als recensent en interviewer. Daarnaast organiseer ik hier en daar weleens een concertavondje, voor een kleinere of voor een grote groep mensen. En ik kan me eigenlijk bijna niets leukers voorstellen om te doen dan dat. Het mogen coördineren van de Popronde in mijn ‘eigen’ Venray zie ik dan ook als een kers op de taart.

Marc Gommans

Venray

Heeyhoi! Geboren en getogen in Zuid-Limburg en voor studie verhuisd naar Wageningen, waar ik nu ook werk. Altijd al passie gehad voor muziek (en een feestje) en sta daarom altijd op de dansvloer in de kroeg, zit te treinen naar een technofeestje of sta vooraan om naar talent te luisteren. Ook een tijdje als vocalist op het podium gestaan met een bij elkaar geraapt zooitje vrienden om wat covertjes te spelen voor het goede doel. Sinds het nieuwe jaar heb ik me bij Popcultuur Wageningen gevoegd, en zal dit jaar de Popronde organiseren samen met Tijn. Mijn vlotte babbel (en vrouwelijke charmes) moet hierbij de schakel gaan zijn om meer locaties te kunnen regelen dit jaar! We hebben er zin in!

Melanie van den Bosch

Wageningen

Ik kom oorspronkelijk uit Gorinchem maar woon sinds 2015 in Wageningen waar ik Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen studeer aan de WUR. Ik ben voorzitter geweest van Stichting Popcultuur Wageningen, een stichting die live muziek in Wageningen stimuleert. Hier ben ik nu actief als coördinator van Quiet is the New Loud!, een maandelijks evenement waar singer-songwriters worden uitgenodigd om op te treden in de openbare bibliotheek van Wageningen. Vanuit Stichting Popcultuur ben ik sinds 2016 ook coördinator van de Popronde in Wageningen. Dit jaar ga ik de Popronde voor het eerst samen met Melanie van den Bosch organiseren. Verder ben ik barman bij grandcafé Loburg, actief bij de PvdA en actief bij de Jonge Socialisten in de PvdA.

Tijn Bonnemaijers

Wageningen

Hi! Ik ben Mark van Leeuwen, programmeur van de Kult Kompagnie uit Woerden. Wij organiseren Nachtcultuur (gericht op lokale cultuuruitspattingen), NachtKlooster (programmering met bands die op de rand van doorbreken staan), Gluren bij de Buren (huiskamerfestival), Struinen in de Tuinen (tuinfestival) en NachtSessies (akoestische sessies op bijzondere plekken). Ik ben altijd op zoek naar nieuw talent en geef hen graag een podium.

Mark van Leeuwen

Woerden

Eigenaar Phinks Music Productions, fulltime muzikant Mede-oprichter Popcollectief Zutphen (Zutpop), mede-organisator Lokale Helden 5 mei Festival Ik wil graag Zutphen weer op de popkaart zetten. De Popronde is daar een groot onderdeel van en ik hoop deze te laten groeien tot een voor Zutphense begrippen ongekend groot popspektakel.

Berry Vink

Zutphen

Onder mijn naam HARTLIEF werk ik voor diverse evenementen, bands & podia. Vanuit mijn voormalige baan bij Poppodium Hedon, Buro Ruis in Zwolle ben ik in contact gekomen met de Popronde. Heel tof natuurlijk want de Popronde biedt veel kansen voor talentvolle artiesten, maar ook als coördinator van een Popronde doe je een mooie ervaring op en vergroot je je netwerk ontzettend. Ik programmeer onder andere live muziek in Stadscafe Blij op de zondagmiddag, ben ik actief bij festivals en verzorg ik het management Karel J. Schepers uit Zwolle. Mijn ambitie ligt bij het initiëren van nieuwe concepten en organiseren van events waardoor talentvolle muzikanten of bijzondere mensen de kans krijgen om meer zichzelf te laten zien. De Popronde past natuurlijk perfect in dit straatje!

Carlijn Hartlief

Zwolle

Productie


Omdat ik het liefst de hele nacht op muziek dans ben ik erg blij dat ik met een prachtige caravan door heel Nederland mag crossen om dit geweldige festival te promoten. De lieve en hardwerkende mensen waarmee ik tijdens de Popronde werk zorgen ervoor dat ik tien weken lang in een groot feest leef. Daarnaast biedt Popronde mij een goed inzicht in de vele talentvolle muzikanten die in Nederland verstopt zitten, een topbaan dacht ik zo!

Christel Verveda

Technische productie is mijn kant van het verhaal. Voorbereidingen, draaiboeken, supervisie en troubleshooten zodat alles loopt zoals bedacht. Met natuurlijk een fantastisch techteam en een bus vol apparatuur als onmisbare elementen; de eersten, de besten en de laatsten... Een van de mooiste klussen in mijn jaar! Naast de Popronde tour ik ook met Sven Ratzke en werk ik mee aan vele (zomer)festivals. Werk en hobby zijn hetzelfde bij mij. Dat scheelt bij die lange dagen. In de vorige eeuw bij de Popronde begonnen als bandlid (Groove Syndicate) en later als vrijwilliger mee stagemanagen. Het contact met alle talentvolle muzikanten en hun muziek is mijn voedsel. Een geslaagde productie een goede basis voor a good night’s sleep. Alleen ergens ff een biertje na afloop nog!

Martijn Roselaar

Freelance audio engineer / Technische productie Popronde Nederland De Popronde is voor mij het leukste evenement van het jaar om bij te werken. Juist de variatie van verschillende situaties waarin je terechtkomt biedt voor mij heel veel uitdaging. Met de Popronde reis ik met de organisatoren, promotors en vooral het technische team het hele land door. Dit geeft veel vrijheid en is echt super om te doen! Mijn ambities liggen meer in het produceren van muziek. De ideale levenswijze voor mij is om het werken als geluidstechnicus te kunnen combineren met het werk als producer.

Matthijs Lukassen

Sinds 2010 ben ik bij de Popronde betrokken. In Nijmegen ben ik als stage manager begonnen en vanaf 2012 jaar ga ik regelmatig mee naar andere steden. Ik probeer in elke stad mooie plekken te vinden voor de promo-lampjes zodat iedereen weet dat de Popronde in town is. Verder help mee met het opbouwen en afbreken van geluidssetjes, regel ik de betaling voor het avondeten en afterparty's, zorg ik dat de techniek bus goed gevuld is met eten en drinken en spring ik bij waar het nodig is. Zeg maar de Popronde manusje-van-alles.

Rinse Mesker

Technische productie Popronde, Tour en Stage management, festival productie. Popronde, omdat dit het gaafste festival is, met ieder jaar weer het meest frisse, kwalitatieve aanbod van de Nederlandse popsector. Een 10 weekse educatieve karavaan van pop. Daarnaast is het een voorrecht om met zo'n fijn en hecht team te werken, iedere dag weer te kunnen assisteren bij hetgeen de lokale coördinatoren met hart en ziel hebben opgezet. Vanuit het tech-team van de Popronde, proberen we alle deelnemende muzikanten voor te bereiden op een verdere lange carrière in de muziek. Mijn persoonlijke ambitie is om, zo lang het nog energie oplevert, want dat doet het nog steeds bijna elke dag, muzikanten te ondersteunen in het focussen op het maken van prachtige trillende lucht.

Sebastiaan Kemperman

Communicatie


Na het afronden van de opleiding HBO ICT & Media Design ben ik in 2012 begonnen bij Zoso - Online Developers. Sinds 2013 werk ik samen met mijn collega’s, Femke en Dick, aan het technische onderhoud van de Popronde website, webapp en iOS app. Dankzij het plezante werk en het toffe Popronde team werk ik altijd met veel plezier voor ze! Oke, dat was het, Doei!

Brieneke van den Einden

Sinds 2009 beheren we de Popronde website en heb ik ervoor gezorgd dat je je niet meer met een uitgeprint word.doc en een gebrand cd'tje per post moet inschrijven, maar dat dit snel en eenvoudig via de website gaat. Elk jaar maken we dit beter en breiden we de functionaliteit uit, voor zowel artiesten, als coördinatoren, fotografen, selectie commissie, organisatie en nog meer. What's next?

Dick van Lieshout

Ik werk sinds begin 2013 aan de Popronde website, samen met mijn collega’s Dick en Brieneke. Ik ben gaandeweg in het project gerold, van kleine aanpassingen aan de website tot het herbouwen van de gehele website en het maken van de webapp en iOS app. Ik vind de Popronde een gaaf en uniek concept met een toffe stijl!

Femke van Gemert

Crew member Marketing & Communicatie, het trotse ‘groentje' van Popronde 2018. Na te zijn opgegroeid tussen de boeren in Flevoland, is deze import Tukker bijna klaar met zijn studie aan de ArtEZ Popacademie Enschede. Naast Popronde ook werkzaam voor Booster Festival en achter de drums met verschillende bands. Voorliefde voor korte change-overs, bands die zweten en Formule 1.

Ruud Gielen

Zorgt ervoor dat de social media-accounts van Popronde Nederland genoeg water krijgen. Doet daarnaast social media + tourmanagement voor Fata Boom, en draait plaatjes in o.a. Melkweg en Paradiso. Was hiervoor actief bij The Daily Indie en Radio Mortale.

Wessel van Hulssen

Gewapend met mijn camera vlieg ik van hot naar her om al die leuke bands, toffe locaties en natuurlijk de gezelligheid vast te leggen! Op zoek naar daar waar emoties, sfeer en interactie samenkomen. Zo kan iedereen meegenieten en ook lekker nagenieten van dit heerlijke festival. Ik ben dus muziekfotograaf, want waarom kiezen tussen muziek en fotografie als het ook samen kan?

Jessie Kamp