Popronde medewerkers

 

De Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts. Popwaarts werkt in iedere stad intensief samen met lokale coordinatoren en culturele organisaties. De lokale partners scouten opkomend talent, onderhouden de relaties met het lokale podianetwerk en zetten hun (media)netwerk in om elke Popronde tot een succes te maken. Zij worden ondersteund door het technisch team dat het hele land doorkruist om in iedere stad mogelijke problemen te voorkomen of op te lossen, en door promotiemedewerkers die de 'Biod' bemannen en het publiek op de avond zelf voorziet van tips en informatie over het programma. Popronde is zodoende meer dan enkel een festival dat jaarlijks voorbij raast, het is een landelijk platform voor de organiserende partijen, voor signalering van nieuwe bands en individuele artiesten; een platform dat alle deelnemende podia, bands, medewerkers, vrijwilligers en anders betrokkenen bindt. 

 
Popwaarts


Zakelijke leiding Popronde / bestuurder Stichting Popwaarts. Initiator en coordinatie van Festival de Oversteek en Co-Bomen. Geef zaken op t gebied van natuur & cultuur graag een podium.

Bas Broeder

Verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en Promo bij de Popronde. Raakte ooit als coordinator van Popronde Emmen betrokken bij het festival en was daarna niet meer weg te slaan, hij speelde zelfs nog eens een aantal Poprondeshows met J'lectroniq. Naast Popronde is Chris verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en PR van Welcome to The Village en voor het muziekprogramma van FestiValderAa. In z'n vrije tijd zie je hem bij concerten of op festivals, in het publiek of op het podium, met een mondharmonica aan zijn lippen.

Chris Moorman

Oprichter en artistiek leider van Popronde. Na vele andere culturele projecten (o.a. programmering Virus Festival, European Culture Unlimited '93, Studium Generale TUE, curator Playlab Eindhoven & Nijmegen Muzieklab Brabant) in '94 begonnen met Popronde. Daarnaast hou ik me graag bezig met schaken en reizen (liefst buiten Europa), tokkel wat op een piano en als ik gezond moet doen, dan maar fietsen.

Mischa van den Ouweland

Verantwoordelijk voor de (pre) productie van Popronde. Muzikant, host maar vooral Co÷rdinator van Nijmegen & Arnhem 2015 tm 2019 en boeker geweest bij Atbookings en allround muziekliefhebber in general.

Rico Neeter

Popronde co├Ârdinatoren


Na 2 jaar zelf op de Popronde podia gestaan te hebben is Valerie nu samen met Sander co÷rdinator van Popronde Alkmaar. Buiten haar drukke leven als zangeres/hoedjesdrager/Conservatoriumstudent/speciaalbierdrinkster heeft ze ook veel liefde voor de wereld achter het podium; de organisatie, stages managen, merch en tourmanaging waarin ze haar ervaring zeker gaat gebruiken als c÷ordinator bij Popronde Alkmaar.

Valerie Lamers

Alkmaar

Nadat ik vorig jaar met drie acts tijdens de Popronde als tourmanager op pad was, heb ik dit jaar de eer om co÷rdinator te zijn voor Popronde Alkmaar. Daarnaast ben ik als manager en gitarist actief bij mijn band PONCHO en doe ik het management van John-Lewis Cabot. Buiten al die dingen om ben ik, na wat tussenjaren, dit jaar begonnen met de studie Kunst en Economie aan de HKU. Ik heb er zin in, kan niet wachten tot de Popronde begint en je weet wat ze zeggen: "Stay Juicy"

Sander Zuurbier

Alkmaar

Films kijken, vertonen en maken is wat ik dagelijks doe. Als zelfstandig cameraman word ik gevraagd voor verschillende producties. In 2018 werd ik betrokken bij de eerste editie van de Popronde in Almelo. Het werd een unieke kans om de mensen in de stad kennis te laten maken met nieuwe, unieke, muziek. Voor mijzelf is de Popronde ook nieuw. Ik heb er dan ook zin in om samen met Almelo het evenement een begrip te maken.

Yvo van Ravenswaaij

Almelo

De afgelopen vijf jaar ben ik fanatiek bezoeker geweest van de popronde. Door mijn goede prestaties bij mijn stage bij KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) heb ik de kans gekregen om dit jaar als co÷rdinator aan de slag te gaan. Momenteel studeer ik aan de Herman Brood Academie en probeer ik in mijn vrije tijd naast het verzamelen van LPĺs ook veel te genieten van mijn collectie. Ik hoop samen met alle artiesten en mensen achter de schermen een toffe tiende editie neer te zetten!

Bryan van Veenschoten

Almere

Naast mijn werkzaamheden voor Popronde studeer ik drums aan het conservatorium, speel ik in meerdere bands, speel ik veel invalklussen en ben ik schrijver voor 3voor12 Utrecht. Ik heb een obsessieve voorliefde voor Amersfoort en Utrecht maar nog net iets meer voor muziek. Als mede-liefhebber voorspel ik dat dit Popronde-jaar weer een hele mooie gaat worden!

Wouter van Opbergen

Amersfoort

Na mijn studie aan de Rockacademie Tilburg ben ik naar Apeldoorn verhuisd. Hier werk ik momenteel als drumdocent en bandcoach bij Drumschool Apeldoorn. Daarnaast werk ik samen met Milan aan GRAS Apeldoorn, een talentontwikkelingsplatform gericht op de Apeldoornse muzikant. Ik vind het te gek om met mensen samen te werken om zo de muziekscene een boost te geven.

Bart den Ouden

Apeldoorn

Ik ben Wessel. Co÷rdinator van de Popronde Apeldoorn, vanaf 2020. Ik doe mee aan de organisatie van de Popronde, omdat ik zelf ook muzikant ben, ik volg namelijk de Herman Brood Academie als drummer. Ik vind het leuk om veel mensen en bands te leren kennen uit de muziekwereld en d.m.v. de Popronde een steentje bij te dragen aan ons vak. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om dingen te organiseren en te zien hoe dat tot een resultaat komt.

Wessel van Maanen

Apeldoorn

Actief als coordinator van Popronde Arnhem, maar dit jaar ook als co-coordinator van Popronde Nijmegen, samen met Joost en Rico. Ik reis graag, maar reizen met de Popronde is al helemaal een avontuur. Hoop ook dit jaar weer een hoop steden te bezoeken en toffe shows bij te wonen. En om te kijken of die caravan het nog een jaartje overleeft. Naast de Popronde werkzaam als marketeer bij Doloris en als freelancer voor o.a. Into The Great Wide Open en Festival de Oversteek.

Sam Stobbelaar

Arnhem

In 2019 met groot enthousiasme gestart als coordinator Popronde Assen. Sinds 2014 doe ik de uitvoerende productie en marketing/communicatie van het TT Festival in Assen. Met mijn eigen bedrijf verzorg ik daarnaast de productie van meerdere evenementen, zowel zakelijke als publieksevenementen. Hard werken, hard genieten van het leven, bedenken en uitvoeren, alles of niets en vooral heeeeel erg veel lachen. Dat ben ik!

Tamara Boor

Assen

Projectco├Ârdinator stichting Poporganisatie Breda (www.POBsite.nl) Om het lokale, muzikale klimaat naar een hoger niveau te tillen organiseer ik activiteiten in Breda. Dit kan 1 op treden op 1 podium zijn, maar ook meer dan 115 optredens in 2 dagen tijd bij meer dan 20 locaties in het centrum van de stad; onze jaarlijkse POBparade, een soort Popronde maar dan op lokaal niveau. Popronde is een mooie gelegenheid om de stad, horeca en publiek kennis te laten maken met wat er muzikaal in de rest van het land gebeurt ├ęn de talenten van morgen een podium te bieden, maar vooral ook de lokale muzikanten een spiegel voor houden zodat ze kunnen zien wat er op muzikaal gebied in het rest van het land gebeurt en wat ze zelf nog moeten doen om ook daar te komen!

Herman Sibon

Breda

Sinds 2018 ben ik betrokken bij Popronde Breda en verzorg ik samen met Herman het programma. Oorspronkelijk kom ik uit Haarlem, maar nadat ik stage ging lopen bij de programmeur van MEZZ, ben ik bij MEZZ blijven hangen. Hierdoor heb ik de mogelijkheid gekregen mee te helpen aan Popronde Breda en dat doe ik met veel plezier.

Madelon Bruinhof

Breda

Student Industrieel Ontwerpen TU Delft Ik programmeerde de bandavonden bij OJV de Koornbeurs, en toen Popronde ook naar Delft wilde uitbreiden leek me dat erg leuk om te doen: een mooie toevoeging voor de muziek in Delft. Ik ben sinds twee jaar ook actief bij het Jazzfestival Delft Eerst wil ik afstuderen daarna het aanbod van livemuziek in Delft blijven stimuleren en de Popronde Delft nog meer laten groeien.

Anna Bernard

Delft

Hallo daar! Mijn naam is Arlet, geboren en getogen in 's-Hertogenbosch. Zo lang als ik me kan herinneren geniet ik van muziek. Je komt me dan ook veel tegen bij verschillende festivals, feestjes en concerten, vooraan natuurlijk. Sinds een jaar of drie ben ik werkzaam als producent en artist handler in de evenementenbranche. Als freelancer heb ik al voor verschillende festivals mogen werken maar ik ben vooral te vinden bij Willem Twee poppodium, dat is Úcht mijn plek. Daarnaast spin ik zo nu en dan wat lekkere plaatjes, organiseer ik regelmatig vrolijke feestjes en maak ik mensen graag aan het dansen! 2020 wordt mijn tweede keer popronde met als doel een breed en bruisend programma door de hele stad met nog meer deelnemers dan vorig jaar!

Arlet Langewender

Den Bosch

Sinds 2018 betrokken bij Popronde Den Bosch. Eigenlijk maar om ÚÚn simpele reden: ik hou van muziek en dan zeker van livemuziek op (kleine) unieke, groezelige en ongedwongen podia. Met je neus tegen het podium, of liever nog: helemaal geen podium en met je neus tegen de drummer of gitarist. Mijn ervaring als programmeur van de On The House avonden in de Willem-Twee heeft mij bij de eerste deelname zeker geholpen om Den Bosch in oktober te laten genieten van een gevarieerde en spannende muziekavond. Bijzonder veel zin in de volgende editie!

Sammy Frankenhuis

Den Bosch

Heyhoi, Thijs hier, hoofddocent twaalf ambachten en dertien gelukken. Sinds jaar en dag veel verschillende (bij)rollen gehad binnen het creatieve werkveld: geluidstechnicus, filmproducent, vrijwilligersco÷rdinator, opnameassistent, technisch producent, student muziekmanagement, productieleider, hoofd techniek, stagemanager, artisthandler, cateraar, muzikant/podiumbeest, troubleshooter, dj, theatertechneut, bartender.. en nu, sinds 2020, de fijnste rol: als medeco÷rdinator Popronde Den Bosch! Hoe meer beholpen een optreden is, hoe fijner. Lauw bier, een warmtegordijn van zweet, geschreeuw door een overbelaste P.A., ingebrande lichtfiltersů Kan vervelend zijn, maar wanneer een act helemaal gelockt is met het publiek, het beste moment wat je je kunt bedenken.

Thijs Schnater

Den Bosch

Hoi! Ik ben Lisette, 22 jaar en student op de Herman Brood Academie waar ik de opleiding Music Industry Professional volg. Sinds 2016 ben ik betrokken bij de Popronde in Den Haag en nu ben ik mede-co├Ârdinator van Lucy! Ik kijk er naar uit om al die leuke bands een podium te geven in Den Haag!

Lisette Harens

Den Haag

Ik ben eigenaresse van Hummingbird Music, Bookings & Events. Met Hummingbird programmeren we op festivals, o.a. op Surfana Festival in Bloemendaal, en organiseren we evenementen en concerten op locatie. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen samen te brengen dmv muziek. Deze verbinding is vaak magisch! De Popronde is hier een mooi voorbeeld van, en ik kijk dan ook erg uit naar al het nieuwe talent dat zich zal aanmelden dit jaar.

Lucy Zuiderwijk

Den Haag

Na twee jaar vrijwilliger geweest te zijn bij de Popronde mag ik dan nu ook de co├Ârdinator uithangen in Dordrecht. Samen met Sander Brugman toveren wij de komende editie wederom om tot een mega feestje! Naast de Popronde ben ik werkzaam bij de Popcentrale als vrijwilligersco├Ârdinator en avondco├Ârdinator, organiseer ik (ook samen met Sander) Muziek bij de Buren in Dordrecht en test ik mijn kennis bij de VNPF in de vorm van een werkervaringsplek.

Eva de Hoog

Dordrecht

Sinds 2015 co├Ârdinator van de Popronde Dordrecht. Na drie jaar samen met Stephan Dordrecht te hebben omgetoverd tot ware poptempel neemt Eva dit jaar zijn honneurs waar om zondag 7 oktober dordt wederom kennis te laten maken met de het Nederlandse talent van morgen. Naast de Popronde co├Ârdineren Eva en ik in Dordrecht ook Muziek bij de Buren. Verder ben ik gast-programmeur bij poppodium Bibelot, programmeur bij cultureel podium DOOR en het Otto e Mezzo podium tijdens het Big Rivers festival en actief voor Graphic Matters en mede-initiatiefnemer van Iconoclash, Dordecht Street Art.

Sander Brugman

Dordrecht

Tijdens mijn studie Geschiedenis ben ik altijd betrokken gebleven bij de lokale muziekscene in Noord-Nederland. Na het organiseren van het festival Zwemfest en diverse theaterstukken ben ik momenteel hoofdredacteur van 3voor12/groningen en is mijn jarenlange vrijwilligerswerk bij de Popronde in mijn thuisstad Emmen beloond met de eervolle functie van co÷rdinator. Ik heb er zin an!

Milan Bos

Emmen

Coordinator van Popronde Enschede. Na te zijn opgegroeid tussen de boeren in Flevoland, is deze import Tukker bijna klaar met zijn studie aan de ArtEZ Popacademie Enschede. Naast Popronde ook werkzaam voor Booster Festival en achter de drums met verschillende bands. Voorliefde voor korte change-overs, bands die zweten en Formule 1.

Ruud Gielen

Enschede

Bestuurslid programma, marketing en productie bij So What! Gouda. Daarnaast ben ik betrokken bij veel initiatieven in en rond Gouda, programmeur bij StukaFest landelijk, student Music Management aan de HKU, Co├Ârdinator van Popronde Gouda en fanatiek moestuinierder.

Gerben Roskam

Gouda

Hallo! Ik ben Iris Lenderink. Tijdens mijn opleiding Media & Entertainment Management ben ik sinds 2015 vrijwilliger geweest bij Popronde Deventer wat altijd ÚÚn groot feest was. Dit jaar mag ik de touwtjes in eigen handen nemen in mijn eigen stad Groningen! Als zelfstandige heb ik al diverse culturele (evenementen) producties mogen organiseren zoals de tour van Kraantje Pappie, Logistiek manager Eurosonic Noorderslag en dit jaar dus ook Popronde Groningen. Ik heb super veel zin en energie om er een top editie van te maken!

Iris Lenderink

Groningen

Onlangs de Master Communicatiewetenschap behaald met een focus op muziekpsychologie en marketingcommunicatie. Verder werkzaam als floormanager bij Openluchttheater Caprera en breed inzetbaar in de evenementenbranche. Muziek verbindt en daarom kijk ik er enorm naar uit om vanaf 2019 met de co÷rdinatie van Popronde Haarlem hier mijn steentje aan bij te dragen.

Jesper van Rooijen

Haarlem

Wonende in Amsterdam. Oprichter en creatief producent bij (film-)productiehuis Vector Amsterdam. Daarnaast veel bezig met eigen muziek en eventproductie.

Sjors Mans

Haarlem

Koffie en muziek, dat zijn mijn twee grote liefdes. In de koffie doe ik niets, lekker zwart. In muziek doe ik iets meer. Projectco├Ârdinator bij Gluren bij de Buren, PR & programmering bij het Harderwijker poppodium Estrado, radio bij het lokale sufferdje Veluwe FM (elke vrijdagavond 20:00-22:00), Talentontwikkelaar bij verschillende organisaties en natuurlijk co├Ârdinatie bij Popronde Harderwijk!

Ralf Leemeijer

Harderwijk

Projectmedewerker bij poppodium NIEUWE NOR in Heerlen en co÷rdinator van Popronde Heerlen. De terugkeer van Popronde Heerlen in 2015 zorgde voor een positieve impuls in de stad, waarbij nieuwe concertlocaties en frisse bandjes werden ontdekt. Het festival groeit ieder jaar in populariteit en vindt vanaf 2017 plaats op zaterdag. Dit betekent nˇg langer doorgaan, nˇg meer locaties en nˇg meer muzikaal talent in de stad!

Daan Gooren

Heerlen

In mijn studententijd begonnen als merchboy voor Jett Rebel, vervolgens zelf als bassist menig podium vol gezweet en ondertussen mezelf genesteld in de Ĺzakelijkeĺ kant van de muziek industrie. Iĺm your guy voor branding, strategie en promotie. Dit doe ik voor Podium de Vorstin, verschillende artiesten en festivals Ún natuurlijk Popronde Hilversum. Als ik niet achter mijn laptop zit dan droom ik over Brabant, sta ik in een concertzaal of ben ik met een gitaar in mijn handen liedjes aan het schrijven.

Bob Donkers

Hilversum

Sinds 2017 ben ik als Popronde co├Ârdinator eindverantwoordelijk voor de gang van zaken in het prachtige en pittoreske Hoorn. Daarnaast verzorg ik de PR & Sociale media van enkele Popronde steden (naast Hoorn o.a. Popronde Arnhem). Verder heb ik op het gebied van muziek gewerkt voor o.a. Paradiso (de Grote Prijs van Nederland), met een focus op marketing en communicatie. In de culturele sector werk ik daarnaast voor enkele culturele en museale instellingen (Rijksmuseum Amsterdam, Vroom &Varossieau Urban Art) en ben ik de trotse eigenaar van een langlopend kunstgerelateerd project (Capturing Creativity).

Mike Warrink

Hoorn

Hoi, mijn naam is Tessel en ik heb dit jaar het stokje overgenomen als co÷rdinator van Hoorn. Ik ben sinds 2016 vrijwilliger bij de popronde in deze mooie stad en heb heel veel zin om nu als co÷rdinator aan de slag te gaan. Ik woon in Amsterdam en studeer aan de Universitaire Pabo (ik reageer dus ook als je juf roept), maar muziek is mijn grote liefde. Ik heb heel veel zin om dit jaar een hele mooie editie te maken!

Tessel van der Klei

Hoorn

Ik ben de afgelopen jaren in verschillende rollen bij Popronde Leeuwarden betrokken geweest. Ik heb dan ook erg veel zin om vanaf dit jaar samen met Wander de projectleiding op me te nemen. Naast de Popronde werk ik onder andere voor festivals als Welcome to The Village, Psy-Fi en Explore the North en ben ik hoofd productie bij Podium Asteriks. Kom daar ook eens kijken trouwens, bij Asteriks!

Tom Fopma

Leeuwarden

Hoi, ik ben Ankie. In 2017 heb ik mijn studie Leisure & Events afgerond. Daarna ben ik de organisatie van de Popronde in Leiden gaan ondersteunen. Ik werk in het Leidse poppodium Gebr. de Nobel en ook in een biercaf├ę Meneer Jansen. In mijn vrije tijd ben ik op menig festival zowel op het veld als achter de schermen te vinden. Ik wil de Popronde in Leiden laten groeien en daarbij zo veel mogelijk lokale organisaties betrekken.

Ankie de Graaf

Leiden

Uly en ik hebben dit jaar het stokje overgenomen en co├Ârdineren samen de Popronde in Leiden. Uly en ik werken samen in de organisatie van Werfpop Leiden en zijn ook allebei werkzaam in het poppodium van Leiden, Gebr. de Nobel. Daarnaast ben ik actief als vrijwilligersco├Ârdinator bij muziekevenementen, boeker om beginnende bands op weg te helpen en freelance voor van alles wat te maken heeft met podiumkunst. Het co├Ârdineren van de Popronde is voor mij de ultieme combinatie van organiseren, boeken, kennismaken en nog onbekend talent een podium geven in een geweldige stad vol mooie speelplekken. Ik heb er zin in!

Manouk de Graaf

Leiden

Hi! Momenteel ben ik aan het afstuderen aan de opleiding MEM in Leeuwarden, maar ondertussen gezellig Utrecht aan het ontdekken. Na in 2016 met de vaste crew langs alle Popronde steden te hebben getourd, kijk ik ernaar uit om dit jaar Meppel te mogen co├Ârdineren, de stad waar ik toch een groot deel van mijn jeugd heb doorgebracht. Ik zet me regelmatig in bij diverse festivals, evenementen en alles daarom heen wat ik nog meer leuk vindt. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het liefst combineer ik mijn liefde voor muziek en creativiteit met wat organisatorische zaken.

Mar Jan van Dorsten

Meppel

Geboren en getogen Zeeuws meisje. Zangeres bij JPdeKlerk. Werkt o.a. voor Kunsteducatie Walcheren. Co÷rdineert sinds 2018 Popronde Middelburg

Lonneke de Klerk

Middelburg

Assisteert sinds 2019 Rico bij Popronde Nijmegen, om volgend jaar het stokje van hem over te nemen. Deed als artiest twee keer mee aan de Popronde en is dag in dag uit actief als regelneef en toetsenist bij Waltzburg. Kent Nijmegen op zijn duimpje. Staat graag model voor de lens van Jessie Kamp. Is nog nooit te gast geweest in een talkshow.

Joost Klapmuts

Nijmegen

Francis Pronk, 1988, Rotterdam. Vanaf 2010 co├Ârdineer ik Popronde Rotterdam. Daarnaast doe ik communicatie bij Baroeg en schrijf ik recensies voor Festivalinfo.nl. Verder heb ik gewerkt bij o.a. de Popunie en Podium Grounds en heb ik European Artist Management gedaan via de Rockacademie. Verder denk ik nog steeds dat ik het zesde lid ben van de Spice Girls. (photocredit: Landa Penders) (photocredit: Landa Penders)

Francis Pronk

Rotterdam

Als muziekliefhebber is de Popronde een schot in de roos. Als je in aanraking komt met de Popronde kom je er niet meer van af! Sinds 2014 regel ik de boel in Sittard en dat is een eer. Naast de Popronde werk ik als sportinstructeur, heb een blog waar ik over muziek schrijf en organiseer graag akoestische optredens in een prachtige kerk. Muziek is gewoon onmisbaar evenals de Popronde!

Camiel Rodigas

Sittard

Hey! Harold hier! Na 2 jaar als stagemanager gewerkt te hebben voor Popronde, mag ik nu met trots zeggen dat ik de opvolger ben van Jasper als co÷rdinator van Popronde Tilburg! Momenteel studeer ik communicatie ľ International Event Music and Entertainment Studies aan de Fontys Academy For Creative Industries. Samen met mijn liefde voor muziek en kennis van de industrie lijkt het me een gouden combinatie om van Popronde Tilburg een succes te maken. Ik ben al jaren zelf drummer en geniet ervan om naar concerten en optredens te gaan. Naast Popronde ben ik actief als stagehand bij Poppodium 013, lichtman bij Poppodium de Buze Ún actief als drummer in mijn eigen alternative rock/metal band: Eternal Aurora. Ik kan niet wachten om samen met Tara aan de slag te gaan om van Popronde Tilburg 2020 de beste editie ooit te maken!

Harold Pieper

Tilburg

Mijn naam is Tara van den Dries. Wat begon als een hobby om bandjes een podium te geven in Tilburg, sloeg enigszins door..Na vier jaar als programmeur en bestuurslid van stichting Roxxity, was het tijd voor nieuwe kansen. Tijdens mijn afstudeerstage bij W2 Poppodium in Den Bosch heb ik verschillende aspecten van de muziekindustrie gezien. Ook doe ik het management van een aantal bands. Met mijn HBA Music Industry Professional diploma op zak is het tijd voor nieuwe uitdagingen en Popronde 2016 is er hier een van. Mijn enthousiasme en motivatie wil ik graag overbrengen en toepassen om aankomende Tilburgse edities tot grote successen te maken!

Tara van den Dries

Tilburg

Spontane meid uit het Zuid-Westen van het Noorden van het land, sinds 2016 woonachtig in Utje. Liep in 2019 stage bij 3voor12, werd in 2020 lid van het marketingteam van Welcome to The Village, klom datzelfde jaar op van Poprondegroupie tot Poprondeco÷rdinator. Al best lang bijna klaar met haar studie BŔta-gamma.

Britt Wissmann

Utrecht

Hoi! Fieke hier. Student muziekmanagement aan de HKU, vrijwilliger bij EKKO en sinds dit jaar ook, je raadt het al, co÷rdinator voor Popronde Utrecht!

Fieke Kloppenburg

Utrecht

24 jaar. Vrijgevochten Venlonaar die sinds 2017 samen met Silke de Popronde in Venlo voor zÔÇÖn rekening neemt. Houdt van muziek en is het liefst achter de schermen bezig op festivals, maar moet af en toe toch echt het podium op als gitarist bij Ben Heights.

Guus Nissen

Venlo

Mijn passie voor (live) muziek is er met de paplepel ingegoten. Zo stond er bij ons thuis elke dag wel muziek op en werd ik haast elke zaterdag- en zondagochtend gewekt door het snoei harde geluid van een live opname van een artiest (mijn vader geloofde kennelijk niet in een maximum aantal decibellen, ÔÇťMuziek moet je voelen!ÔÇŁ). Toen mijn ouders jong waren struinden zij het ene na het andere concert af. Nu doe ik dit samen met mijn vader of beste vriendinnen. Al sinds ik klein ben is er niets liever dat ik doe dan een concert, - en festival bezoeken - en tot irritatie en ergernis toe bij mijn beste vriendinnen ÔÇô het liefst front row. Via, via kwam ik in 2014 in contact met een Popronde co├Ârdinator en sindsdien ben ik verbonden aan Popronde Venlo. Het allerleukste aan de Popronde vind ik het moment dat de deelnemers bekend worden gemaakt en Guus en ik onze persoonlijke lijst met toppers samenstellen voor dat jaar; onbevangen afgaan op hetgeen wat jij tof vindt of waarvan je denkt: ÔÇťAct X is echt te gek bij podium X, dit moeten we boeken!ÔÇŁ De kerst op de taart voor mij is wanneer Guus en ik tijdens onze eigen Popronde een samensmelting zien tussen de act en het podium. Dat is waar we het voor doen!

Silke Beurskens

Venlo

Ik heb altijd al een enorme affiniteit met (live) muziek gehad. In eerste plaats ben ik al sinds de jaren ÔÇÖ90 een fervent concert,- en festivalbezoeker en bovendien koop ik mijn muziek nog steeds (het liefst) fysiek. Ik doe al jaren vrijwilligerswerk bij Omroep Venray en sinds 2013 ben ik werkzaam als boeker voor HKconcerten.nl. Ook ben ik een tijdje verbonden geweest aan Cortonville als recensent en interviewer. Daarnaast organiseer ik hier en daar weleens een concertavondje, voor een kleinere of voor een grote groep mensen. En ik kan me eigenlijk bijna niets leukers voorstellen om te doen dan dat. Het mogen co├Ârdineren van de Popronde in mijn ÔÇśeigenÔÇÖ Venray zie ik dan ook als een kers op de taart.

Marc Gommans

Venray

Hoi! Ik ben Fanny, student aan Wageningen University. Buiten de studie verzorg ik met popcultuur al zoĺn vier jaar de live muziek in Wageningen en ben ik vaak bij feestjes, concerten en festivals te vinden. De liefde voor muziek is groot, en ik vind het daarom ook super tof dat ik dit jaar mee kan helpen aan de organisatie van Popronde Wageningen! Ik weet zeker dat we er weer een groot succes van zullen maken!

Fanny Beekman

Wageningen

Heeyhoi! Geboren en getogen in Zuid-Limburg en voor studie verhuisd naar Wageningen, waar ik nu ook werk. Altijd al passie gehad voor muziek (en een feestje) en sta daarom altijd op de dansvloer in de kroeg, zit te treinen naar een technofeestje of sta vooraan om naar talent te luisteren. Ook een tijdje als vocalist op het podium gestaan met een bij elkaar geraapt zooitje vrienden om wat covertjes te spelen voor het goede doel. Sinds twee jaar heb ik me bij Popcultuur Wageningen gevoegd, en zal dit jaar de Popronde organiseren samen met Fanny. Mijn vlotte babbel (en vrouwelijke charmes) moet hierbij de schakel gaan zijn om meer locaties te kunnen regelen dit jaar! We hebben er zin in!

Melanie van den Bosch

Wageningen

Ik ben Mark van Leeuwen en altijd op zoek naar nieuw talent. Ik geef hen graag een podium en doe dat bij verschillende evenementen in Woerden. Ik ben programmeur van Het Klooster (Poppodium), jurylid van de Cultuurprijs Woerden en projectleider van Struinen in de Tuinen. In het verleden heb ik evenementen als NachtCultuur, NachtKlooster, NachtSessies en Gluren bij de Buren georganiseerd.

Mark van Leeuwen

Woerden

Eigenaar Phinks Music Productions, fulltime muzikant Mede-oprichter Popcollectief Zutphen (Zutpop), mede-organisator Lokale Helden 5 mei Festival Ik wil graag Zutphen weer op de popkaart zetten. De Popronde is daar een groot onderdeel van en ik hoop deze te laten groeien tot een voor Zutphense begrippen ongekend groot popspektakel.

Berry Vink

Zutphen

Hi! Ik ben Serena en organiseer sinds 2019 Popronde Zwolle. Daarnaast werk ik als assistent programma/marketing bij poppodium Hedon en ben verknocht aan Zwolle

Serena Oosterloo

Zwolle

Productie


Omdat ik het liefst de hele nacht op muziek dans ben ik erg blij dat ik met een prachtige caravan door heel Nederland mag crossen om dit geweldige festival te promoten. De lieve en hardwerkende mensen waarmee ik tijdens de Popronde werk zorgen ervoor dat ik tien weken lang in een groot feest leef. Daarnaast biedt Popronde mij een goed inzicht in de vele talentvolle muzikanten die in Nederland verstopt zitten, een topbaan dacht ik zo!

Christel Verveda

Technische productie is mijn kant van het verhaal. Voorbereidingen, draaiboeken, supervisie en troubleshooten zodat alles loopt zoals bedacht. Met natuurlijk een fantastisch techteam en een bus vol apparatuur als onmisbare elementen. Een van de mooiste klussen in mijn jaar. Naast de Popronde werk ik mee aan vele (zomer)festivals. Werk en hobby zijn hetzelfde bij mij. Dat scheelt bij die lange dagen. In de vorige eeuw bij de Popronde begonnen als bandlid (Groove Syndicate) en later als vrijwilliger mee stagemanagen. Het contact met alle talentvolle muzikanten en hun muziek is mijn voedsel. Een geslaagde productie een goede basis voor a good nightÔÇÖs sleep. Alleen nog ergens ff een biertje na afloop.

Martijn Roselaar

Sinds 2010 ben ik bij de Popronde betrokken. In Nijmegen ben ik als stage manager begonnen en vanaf 2012 jaar ga ik regelmatig mee naar andere steden. Ik probeer in elke stad mooie plekken te vinden voor de promo-lampjes zodat iedereen weet dat de Popronde in town is. Verder help mee met het opbouwen en afbreken van geluidssetjes, regel ik de betaling voor het avondeten en afterparty's, zorg ik dat de techniek bus goed gevuld is met eten en drinken en spring ik bij waar het nodig is. Zeg maar de Popronde manusje-van-alles.

Rinse Mesker

Technische productie Popronde, Tour en Stage management, festival productie. Popronde, omdat dit het gaafste festival is, met ieder jaar weer het meest frisse, kwalitatieve aanbod van de Nederlandse popsector. Een 10 weekse educatieve karavaan van pop. Daarnaast is het een voorrecht om met zo'n fijn en hecht team te werken, iedere dag weer te kunnen assisteren bij hetgeen de lokale co├Ârdinatoren met hart en ziel hebben opgezet. Vanuit het tech-team van de Popronde, proberen we alle deelnemende muzikanten voor te bereiden op een verdere lange carri├Ęre in de muziek. Mijn persoonlijke ambitie is om, zo lang het nog energie oplevert, want dat doet het nog steeds bijna elke dag, muzikanten te ondersteunen in het focussen op het maken van prachtige trillende lucht.

Sebastiaan Kemperman

Communicatie


Samen met Tim vormt Jules de 'Social Squad' van Popronde 2020! Als student al sinds 2018 hard bezig met meters maken in de muziekindustrie. Gewerkt voor Agents After All, Topbillin' & de Melkweg. Gemotiveerd en gepassioneerd voor alles wat met media & muziek te maken heeft.

Jules van Stiphout

Samen met Jules 'de boys van de marketing' van Popronde 2020! Ik wordt blij van alles wat met muziek te maken heeft en zeker wanneer dit in de kroeg is. . . aaahhh Popronde dus! Tevens marketeer/assistent boeker bij Twist Agency.

Tim Bronmeijer

Gewapend met mijn camera vlieg ik van hot naar her om al die leuke bands, toffe locaties en natuurlijk de gezelligheid vast te leggen! Op zoek naar daar waar emoties, sfeer en interactie samenkomen. Zo kan iedereen meegenieten en ook lekker nagenieten van dit heerlijke festival. Ik ben dus muziekfotograaf, want waarom kiezen tussen muziek en fotografie als het ook samen kan?

Jessie Kamp

Na het afronden van de opleiding HBO ICT & Media Design ben ik in 2012 begonnen bij Zoso - Online Developers. Sinds 2013 werk ik samen met mijn collegaÔÇÖs, Femke en Dick, aan het technische onderhoud van de Popronde website, webapp en iOS app. Dankzij het plezante werk en het toffe Popronde team werk ik altijd met veel plezier voor ze! Oke, dat was het, Doei!

Brieneke van den Einden

Sinds 2009 beheren we de Popronde website en heb ik ervoor gezorgd dat je je niet meer met een uitgeprint word.doc en een gebrand cd'tje per post moet inschrijven, maar dat dit snel en eenvoudig via de website gaat. Elk jaar maken we dit beter en breiden we de functionaliteit uit, voor zowel artiesten, als co├Ârdinatoren, fotografen, selectie commissie, organisatie en nog meer. What's next?

Dick van Lieshout

Ik werk sinds begin 2013 aan de Popronde website, samen met mijn collegaÔÇÖs Dick en Brieneke. Ik ben gaandeweg in het project gerold, van kleine aanpassingen aan de website tot het herbouwen van de gehele website en het maken van de webapp en iOS app. Ik vind de Popronde een gaaf en uniek concept met een toffe stijl!

Femke van Gemert