2013 - Mitch Wolters (Herrek in Middelburg)

Popronde medewerkers

 

De Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts. Popwaarts werkt in iedere stad intensief samen met lokale coordinatoren en culturele organisaties. De lokale partners scouten opkomend talent, onderhouden de relaties met het lokale podianetwerk en zetten hun (media)netwerk in om elke Popronde tot een succes te maken. Zij worden ondersteund door het technisch team dat het hele land doorkruist om in iedere stad mogelijke problemen te voorkomen of op te lossen, en door promotiemedewerkers die de 'Biod' bemannen en het publiek op de avond zelf voorziet van tips en informatie over het programma. Popronde is zodoende meer dan enkel een festival dat jaarlijks voorbij raast, het is een landelijk platform voor de organiserende partijen, voor signalering van nieuwe bands en individuele artiesten; een platform dat alle deelnemende podia, bands, medewerkers, vrijwilligers en anders betrokkenen bindt. 

 
Popwaarts


Zakelijke leiding/fondsenwerving Popronde (Popronde sinds 1998). Verder creatief/zakelijke leiding Festival de Oversteek en dans en theaterfestival Theatraal AM Waal. Bestuurslid bij div. lokale culturele projecten. Rommel graag buiten en omdat een idee al snel een project wordt is daar sinds kort co-bomen. Ambities; zaken die zeer de moeite waard zijn op t gebied van cultuur / natuur een podium geven.

Bas Broeder

Verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en Promo bij de Popronde. En stiekem ook voor de pre-productie en alles daaromheen. Raakte ooit als coordinator van Popronde Emmen betrokken bij het festival en was daarna niet meer weg te slaan. Speelde zelfs nog eens een aantal Poprondeshows met J'lectroniq. Studeerde ooit Kunsten, Cultuur en Media aan de RuG. Was kind aan huis op de festivals als tourmanager van Rondé. Duikt zo nu en dan op met een mondharmonica aan zijn lippen.

Chris Moorman

Oprichter en artistiek leider van Popronde. Na vele andere culturele projecten (o.a. programmering Virus Festival, European Culture Unlimited '93, Studium Generale TUE, curator Playlab Eindhoven & Nijmegen Muzieklab Brabant) in '94 begonnen met Popronde. Daarnaast hou ik me graag bezig met schaken en reizen (liefst buiten Europa), tokkel wat op een piano en als ik gezond moet doen, dan maar fietsen.

Mischa van den Ouweland

Popronde coördinatoren


Tijdens en na mijn studie International Music Management heb ik mij als freelancer bezig gehouden met verschillende artiesten om ze te helpen waar nodig. Naast passie voor muziek ook graag werkzaam in de horeca. Later een eigen horecazaak met een podium wat ik zelf kan programmeren is dan ook een droom. In 2015 als tourmanager van Charl Delemarre in 24 steden de Popronde van dichtbij mee mogen maken en alle fijne mensen die het organiseren. Blij om nu zelf aan de slag te mogen gaan met de coördinatie van Popronde Alkmaar!

Claudia van Bakkum

Alkmaar

Ik ben al meer dan 15 jaar organisator en producent van festivals en zakelijk begeleider binnen de cultuursector. Vanuit Cultureel Management Liscaljet en Loods4 ben ik betrokken (geweest) bij veel Flevolandse festivals, de grote Nederlandse festivals tot aan de Wereld Expo Milaan. Sinds 2015 ben ik ook de cultuurmakelaar van Cultuurfonds Almere. Ik ben als cultureel ondernemer en verbinder zeer actief in Flevoland en oprichter van de enige Popronde van de provincie. Popronde Almere is ondertussen een traditie geworden in de stad, die veel verschillende samenbrengt om de nieuwste muziek te ontdekken

Jan-Melle Liscaljet

Almere

Hoi! Naast uitvoerend producent en programmeur van Popronde Almere ben ik werkzaam als stage-/locatie-/artistservice manager op festivals zoals Eurosonic, Magneet, Amsterdam Woods, Motel Mozaïque, London Calling, Festival Gestrand en vele anderen. Daarnaast doe ik ook tour management (o.a. voor David Benjamin, Popronde ’16), concertDJ’en bij Patronaat (vrijwillig) en ben ik je handige technische regelneef van alles wat betreft events/festivals (DJ/stage/sound/light gear, Adobe programma's, Final Cut Pro en nog veel meer). Zoek jij nog een ervaren tour manager die jou (en je act/band) op de Popronde tour mee kan nemen door heel Nederland? Mail mij en vraag naar de voordelen.

Jens Lendering

Almere

Hoi! Ik ben Joris Postulart. In het dagelijks leven run ik Postulart Music, een management- en boekingskantoor. Vanuit daar werk ik vooral voor artiesten, maar ook voor diverse clubs en festivals als programmeur. Mijn doel is elk jaar om meer optredens de organiseren dan dat een jaar dagen heeft. Zo hou ik mezelf wel bezig. Als ik niet op m'n kantoortje zit om dat te realiseren, dan sta ik in de oefenruimte met m'n eigen garagepunk band Ego Dreams, of ben ik op tour. Of ik zit gewoon ergens (speciaal) bier te drinken, want daar hou ik ook van. Doei!

Joris Postulart

Amersfoort

Marketeer (pop & dance) bij Podium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn Ik ben sinds 2012 betrokken bij Popronde als marketeer, maar trek sinds 2014 samen met Lenneke Brink de kar. Zij de productie, ik de marketing, en samen de programmering. Gouden duo! Apeldoorn, wat op het gebied van nieuwe muziek een moeilijke stad is, overtuigen van al het moois wat de Nederlandse muziekwereld te bieden heeft. Dit met een steeds weer groeiende Popronde, met elk jaar meer (bijzondere) locaties, meer enthousiaste bezoekers en meer acts.

Inge Weterings

Apeldoorn

CMV-er verdwaald in de geestelijke gezondheidszorg Sinds 2011 betrokken bij Popronde Apeldoorn. De eerste drie jaar samen met een collega van Podium Gigant, waar ik destijds werkzaam was binnen productie. Nu sinds twee jaar met Inge Weterings! Samen zijn we verantwoordelijk voor het programma, daarnaast doet zij de promo, ik de productie. Ik wil graag Popronde in Apeldoorn een begrip maken, elk jaar meer locaties en meer bezoekers. Met fantastische acts <3 Elk jaar zien we een kleine groei waar we retetrots op zijn!

Lenneke Brink

Apeldoorn

Als Regisseur Vrije Tijd ben ik werkzaam bij Gigant. Mijn focus ligt vooral op het verbinden en begeleiden van jongeren, kunst en cultuur in het lokale netwerk. Ik vind het tof om door middel van talentontwikkeling jongvolwassenen met goede ideeën te ondersteunen naar mooie events/concepten. Popronde lijkt daar sterk op. Jonge ambitieuze muzikanten zoveel mogelijk laten spelen en keihard een rock ’n roll ervaring geven. In 2016 heb ik als stagemanager geholpen, dit jaar ben ik deels organiserend en vanaf 2018 ga ik het alleen(of samen) doen! Mooie (talent)ontwikkeling toch?

Milan Roerdink

Apeldoorn

Hoi, ik ben Edwin! Geboren in een klein dorpje naast Arnhem, de stad waar ik vanaf nu Popronde coördinator mag zijn. Na enkele jaren de Popronde intensief bezocht te hebben, ben ik blij dat ik hier nu zelf onderdeel van mag zijn. In het dagelijks leven ben ik CMV student aan de Han in Nijmegen. Deze studie en mijn passie voor livemuziek zorgen ervoor dat ik graag nieuwe muzikanten wil stimuleren om door te breken en daarnaast wil ik Arnhem als muziekstad op de kaart zetten.

Edwin Balduk

Arnhem

Ik werk momenteel voor een supertof evenementenbureau en ik werk als mentor van alleenstaande minderjarige asielzoekers in het AZC in Hoogeveen. Muziek is al jarenlang een flink uit de hand gelopen hobby. Na ruim 15 jaar in de nederpopband Asman te hebben gespeeld ben ik begonnen aan een nieuw project genaamd 'Van Luie Kees'. (www.facebook.com/vanluiekees) Naast muziek als hobby doe ik er voor mijn werk (evenementen, festivals) ook veel mee. Ik vind het supertof om te 'gokken' op bands/acts/artiesten en om deze te boeken voordat ze werkelijk zijn doorgebroken. Ik heb veel te veel ambities. Is dat ook een hobby? Ambities sparen? Ik streef ernaar om de wedstrijd te winnen voor degene met de meeste ambities. Tenminste...dat is een van mijn ambities.

Robert-Jan van Hoogdalem

Assen

Geboren in 1985 en sindsdien woonachtig in Breda. Eigenlijk vanaf dat moment al bezig met muziek en vanaf mijn puberteit bezig met het organiseren van optredens in de stad (vaak om eigen bandjes te kunnen exploiteren). In het dagelijks leven werk ik op de communicatieafdeling van een Zorgverzekeraar (logisch als je een master Kunst- en Cultuurwetenschappen hebt gedaan). Toen ik de vraag kreeg of ik ‘iemand wist’ die de Popronde in Breda kon opzetten, snapte ik de hint . Inmiddels kan ik wel zeggen dat het ons gelukt is om Breda weer op de Popronde-kaart te zetten en ik hoop dat we dit de komende jaren op deze manier voort kunnen zetten.

Auke de Vries

Breda

Projectcoördinator stichting Poporganisatie Breda (www.POBsite.nl) Om het lokale, muzikale klimaat naar een hoger niveau te tillen organiseer ik activiteiten in Breda. Dit kan 1 op treden op 1 podium zijn, maar ook meer dan 115 optredens in 2 dagen tijd bij meer dan 20 locaties in het centrum van de stad; onze jaarlijkse POBparade, een soort Popronde maar dan op lokaal niveau. Popronde is een mooie gelegenheid om de stad, horeca en publiek kennis te laten maken met wat er muzikaal in de rest van het land gebeurt én de talenten van morgen een podium te bieden, maar vooral ook de lokale muzikanten een spiegel voor houden zodat ze kunnen zien wat er op muzikaal gebied in het rest van het land gebeurt en wat ze zelf nog moeten doen om ook daar te komen!

Herman Sibon

Breda

Ik werd in 1985 opgericht in Rotterdam en naast Popronde ben ik werkzaam als persvoorlichter en journalist, onder andere voor The Daily Indie en 3voor12. Wat Popronde doet voor aanstormend muzikaal talent vond ik al jaren te gek, maar in Breda moesten we het vanaf 2008 zonder het festival stellen. Toen Auke, Herman en ik werden gevraagd om Popronde Breda in 2013 weer op te pakken, hoefde ik dus niet lang te twijfelen. Ik ben dan ook heel blij dat we het festival sindsdien weer stevig op de kaart hebben gezet: we zijn inmiddels uitgegroeid tot grootste indoor-festival van de stad. Meer locaties kan altijd, maar ik vind het belangrijker dat we de komende jaren werken aan een stabiel aantal podia en een toenemend aantal bezoekers, zodat we kunnen werken aan de kwaliteit van de line-up.

Robin van Essel

Breda

Student Industrieel Ontwerpen TU Delft Ik programmeerde de bandavonden bij OJV de Koornbeurs, en toen Popronde ook naar Delft wilde uitbreiden leek me dat erg leuk om te doen: een mooie toevoeging voor de muziek in Delft. Ik ben sinds twee jaar ook actief bij het Jazzfestival Delft Eerst wil ik afstuderen daarna het aanbod van livemuziek in Delft blijven stimuleren en de Popronde Delft nog meer laten groeien.

Anna Bernard

Delft

Veronica, geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch, nu woonachtig in Amsterdam. Organiseert samen met rocknroll-god Max van den Hout de Popronde in Duketown. Daarnaast sinds kort verantwoordelijk voor alle producties in Q-Factory Amsterdam (Ja, daar waar ook het eindfeest van de Popronde plaatsvindt) en tourmanager van Radio Eliza. Verder? Fotografie, film, surfen, acteren en soms een beetje presenteren. Wakker maken? Bring some whisky:)

Veronica Verdonk

Den Bosch

Dit is mijn derde jaar als coördinator van Popronde Den Bosch. Op de eerste vrijdag van oktober is Popronde al vijftien jaar niet meer weg te krijgen. Het mooiste aan het organiseren van het festival is het contact en samenwerking met de stad. Nu het clubcircuit zich steeds meer richt op groter, groter, grootst is Popronde dé landelijke kweekvijver voor het aandragen van nieuw talent. Verder ben ik betrokken bij een initiatief om het Bossche muzieklandschap nieuw leven in te blazen en om (jonge) mensen weer aan het spelen te krijgen. Ik houd van eigenwijze bands met open oren. En garde!

Max van der Hout

Den Bosch

Ik ben eigenaresse van Hummingbird Music, Bookings & Events. Met Hummingbird programmeren we op festivals, o.a. op Surfana Festival in Bloemendaal, en organiseren we evenementen en concerten op locatie. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen samen te brengen dmv muziek. Deze verbinding is vaak magisch! De Popronde is hier een mooi voorbeeld van, en ik kijk dan ook erg uit naar al het nieuwe talent dat zich zal aanmelden dit jaar.

Lucy Zuiderwijk

Den Haag

Ik ben onderdeel van Hummingbird Music, Bookings & Events. Met Hummingbird programmeren we op verschillende locaties in Den Haag/Scheveningen. Maar ook buiten de stad voor bijv. Surfana Festival. Dagelijks luister en kijk ik naar nieuwe bands, en tijdens de Popronde daar nog een schepje bovenop gedaan! Gelukkig! Mijn ambitie is om jonge muzikanten en kunstenaars te helpen in hun ontwikkeling door ze o.a een podium te bieden.

Nina Malan

Den Haag

In 2015 ben ik voor mezelf begonnen als fotograaf, waarbij ik me met name richt op concert-, evenementen- en bedrijfsfotografie. Daarnaast deed ik enkele jaren het management en de boekingen voor The Hidden Agenda, die in 2015 deelnamen aan de Popronde. In 2014 en 2015 coördineerde ik Popronde Deventer samen met de programmeur van Het Burgerweeshuis. Sinds 2016 mag ik het zonder zijwieltjes doen, wat ik echt te gek vind. Ook fotografeer ik voor Popronde Nederland. Never Mind The Hype, LiveGuide.nl en Het Burgerweeshuis zijn andere partijen waar ik concertfotografie voor doe. De komende tijd richt ik me hoofdzakelijk op mijn verdere ontwikkeling als fotograaf en ZZP-er.

Rick de Visser

Deventer

Sinds 2015 samen met Stephan coördinator van de Popronde Dordrecht. Na twee succesvolle zaterdag edities zullen wij in 2017 op een zondag dordt omtoveren tot de poptempel met de bands van morgen! Ook dit jaar gaan we er weer een mooie editie van maken! Verder ben ik muziekprogrammeur bij podium DOOR, actief bij het Graphic Design Festival Breda, mede inititatiefnemer van Iconoclash, Street Art Festival Dordrecht en marketing/(Social) media medewerker voor Kvik NL.

Sander Brugman

Dordrecht

In 2013 heb ik de Popronde naar Dordrecht gehaald om de 'bandjes-kijken-cultuur' weer een boost te geven. Vanaf 2015 assisteert Sander mij en kunnen wij de ingezette groei doorzetten. Naast de Popronde ben ik actief voor Poppodium Bibelot, rijd ik pakketten voor FedEx, ben ik pgb-er bij de tweeling Joris en Rens en frontman van Pene Corrida! Verder noemt iedereen mij altijd Sopo.

Stephan Kruithof

Dordrecht

Ik ben begonnen als dj en had een adviserende rol binnen de Effenaar m.b.t. het boeken van artiesten. Inmiddels ben ik alweer 3 jaar programmeur bij Altstad Eindhoven. Daarnaast ben ik begonnen met een boekingskantoor: Comfort In Sound. Bij Altstadt heb ik verschillende talentvolle acts uit binnen-en buitenland in een vroeg stadium een podium gegeven. Uit ervaring weet ik hoe lastig het is voor muzikanten om te spelen door heel Nederland, om die reden vind ik Popronde zo'n goed festival. Ik vind het een grote eer om coordinator te zijn voor Eindhoven en ik heb zin om samen met de stad een vol programma samen te stellen!

Bart Jansen

Eindhoven

Ik ben Ronald Geldhof en ik kom uit Eindhoven. Ik ben een paar jaar geleden afgestudeerd op de Herman Brood Academie op basgitaar. Momenteel studeer ik af op de IEMES in Tilburg. Ik speel in bands, ben boeker bij boekingskantoor Comfort in Sound, ik werk voor de Effenaar en ben bandcoach bij POPEI. Vanaf dit jaar ga ik Bart een handje helpen om van Popronde Eindhoven een mega awesome feest te maken!

Ronald Geldhof

Eindhoven

Voorzitter en programmeur Stichting The Bake Shop, programmeur/organisator festival The Spy And The Butcher en het Leef in de Straat festival, promotor festival Drentsch Peil, organisator Soundbomb, programmeur voor verschillende locaties in het Noorden, mede-oprichter 3voor12drenthe, ex horeca ondernemer en tegenwoordig golfer. De Popronde kwam op m'n weg omdat ik werd gevraagd om het stokje over te nemen van Chris Moorman. Mijn ambitie is om een levendige popcultuur terug te brengen in Drenthe, zoveel mogelijk plekken te realiseren waar bands en acts met eigen werk kunnen spelen. Mijn einddoel is een volwaardig cultureel broeinest te realiseren in Emmen, met daarin oefenruimte's, studio, theater, filmhuis, grafisch atelier, dansstudio, werkplekken, horeca etc.

Evert Hoven

Emmen

Ik ben zelfstandig ondernemer in mijn bedrijf BBproductions. Daarmee doe ik aan promotie, evenementen en advisering in popmuziek & cultuur. Ben betrokken bij vele pop-evenementen in de regio en adviseer op verschillende vlakken in de sector, voor poppodia, festivals en Popacademie. Ben al 20 jaar fan van de Popronde, van het concept, de resultaten, de doelstelling en de sfeer, heb als popadviseur voor de provincie Overijssel in 2003 mede de Popronde naar Enschede gehaald en daarna ondersteund. Ben betrokken bij verschillende festivals, bestuurslid van Poppunt Overijssel en heb aantal mooie projecten lopen. Ik zou graag meer mooie popmuziek-projecten in Twente opzetten, mijn promo-activiteiten in Duitsland uitbreiden, veel mooie bands zien & ontdekken.

Bert Bennink

Enschede

Bestuurslid programma, marketing en productie bij So What! Gouda. Daarnaast ben ik betrokken bij veel initiatieven in en rond Gouda, programmeur bij StukaFest landelijk, student Music Management aan de HKU, Coördinator van Popronde Gouda en fanatiek moestuinierder.

Gerben Roskam

Gouda

Werkzaam als o.a. management voor Town of Saints en Orange Skyline Betrokken bij de Popronde omdat het een van de beste initiatieven tot talent ontwikkeling in Nederland is en ik daar graag een bijdrage aan lever. Mijn ambities blijven slechts bij 'world domination' liggen.

Bastiaan Nijbroek

Groningen

Afgestudeerd aan Academie voor Popcultuur. Eigen bedrijf genaamd Soeverein, evenementen ondersteuning (programmering, productie, publiciteit, managing). Ben werkzaam bij POPgroningen, Groninger popkoepel, Simplon en ben muzikant in de bands FENN, MENHIR en Ortega. Ook betrokken bij Noorderzon, Welcome to the Village, Nacht van Kunst & Wetenschap, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen, POPgroningen Talent Award, Here We Are Everywhere en FestiValderAa. Mijn ambities zijn om nog meer te doen.

Frank de Boer

Groningen

Popronde is tof vanwege de talentvolle, diverse en verfrissende acts die optreden. Vanuit POPgroningen (popkoepel, oa Grunnsonic en Groningse popprijs) ben ik werkzaam in de popscene. Daardoor betrokken bij festivals (oa Eurosonic Noorderslag, Bevrijdingsfestival en festival Hongerige Wolf), podia en muzikanten, en voorheen ook bij Oerol. Dat ik nu een Popronde organiseer zorgt ervoor dat ik elk jaar de Popronde selectie check, en ik zo acts aan programmeurs kan tippen: wie weet beland er hierdoor eerder een Popronde act op Oerol of een ander podium of festival. Ambitie: Goeie dingen doen en blijven doen in én voor de popscene.

Sjoerd Nijland

Groningen

Bert Zaremba is mede-eigenaar / label manager van het platenlabel en muziekplatform GEERTRUIDA. Misschien ken je hem ook van 'Geertruida Cassette Club'. Op het gebied van de cassette(industrie) wordt hij dikwijls gevraagd om zijn expertise; de zoveelste uit de hand gelopen hobby eigenlijk. Deze geboren Haarlemmer is al jaren actief als muzikant/manager in Haarlem bij diverse bands (o.a. Floris Bates). Na een studie rechten in Amsterdam kwam de afweging, een carrière als jurist of in de muziek. Het werd de muziek.

Bert Zaremba

Haarlem

mede-oprichter van het platenlabel/platform Geertruida. Daarnaast hou ik me bezig met muziekopname en het spelen in de bands Treasure of Grundo en Floris Bates.

Yannick Tinbergen

Haarlem

Geboren in Harderwijk en 23 jaar later studeer ik Music Industry Professional aan de Herman Brood Academie in Utrecht. De Popronde in Harderwijk is de beste uitvinding sinds het koffiezetapparaat, daarom ben ik dan ook intens gelukkig dat ik hieraan mee mag werken. Wat dingen die mij van de straat houden: artiestenmanagement, (eigenzinnige) promotie/ marketing en productie.

Brechtje Bergman

Harderwijk

Als student Music Management aan de HKU ben ik continu bezig met allerlei muzikale projecten. Sinds 16 februari 2015 ben ik eigenaar van mijn eigen boekingskantoor: Treetop Agency (www.treetopagency.com). Met Treetop focus ik mij op de match tussen act en ambiance, wat perfect aansluit op de Popronde. Ik ben ook hoofdprogrammeur van Poppodium Estrado in Harderwijk, en ik geloof dat we met de Popronde het live-circuit op de Veluwe een behoorlijke slinger kunnen geven.

Simeon Pranger

Harderwijk

Programmeur bij poppodium NIEUWE NOR in Heerlen en coördinator van Popronde Heerlen. De terugkeer van Popronde Heerlen in 2015 zorgde voor een positieve impuls in de stad, waarbij nieuwe concertlocaties en frisse bandjes werden ontdekt. Het festival groeit ieder jaar in populariteit en vindt vanaf 2017 plaats op zaterdag. Dit betekent nóg langer doorgaan, nóg meer locaties en nóg meer muzikaal talent in de stad!

Daan Gooren

Heerlen

Hoera! In samenwerking met Poppodium Metropool organiseer ik met Pim Kokkeler, mijn op één na favoriete compagnon op het vlak van evenementen in de regio Twente, de Popronde in Hengelo. Verder ben ik bezig als Programmeur bij het BAM! Festival en samen met Pim doe ik de coördinatie van Muziek bij de Buren in Hengelo. Ook zijn wij vanuit Stichting in Wording betrokken bij diverse culturele evenementen in Twente. Ik maak zelf ook muziek, doe artiestenmanagement en mijn lievelingskleur is rood, omdat mijn favoriete voetbalclub daar in speelt die vorig jaar niet degradeerde en het op moment van schrijven 6e staat in Eredivisie. Ik heb zin in de Popronde!

Luuk Schmidt

Hengelo

In samenwerking met Poppodium Metropool en Luuk Schmidt organiseer ik de Popronde in Hengelo. Luuk is mijn op één na favoriete compagnon op het gebied van evenementen in de regio Twente. Verder zijn Luuk en ik betrokken bij het BAM! Festival als programmeurs, coördinatoren bij Muziek bij de Buren en maken we onderdeel uit van Stichting In Wording, die als doel heeft Twente op muzikaal en cultureel gebied op de kaart te zetten. Tevens ben ik docent en gitarist. Mijn lievelingskleur is groen, dit omdat de gasmat van mijn favoriete voetbalclub (die vorig jaar niet degradeerde en nu 6e staat in de eredivisie) deze kleur heeft. Ik heb er zin in!

Pim Kokkeler

Hengelo

Bookings & management voor For The Road bookings. Zanger/gitarist/songwriter voor My Cat Sparky en in het verleden The Maureens en Mr. Love and the Stallions. Ik leef in de randstad en heb mijn wortels in Brabant. Ik houd van herrie-bandjes, dingen fixen en liedjes bouwen. Ik ben via Karin Spanjersberg terecht gekomen in het team van Popronde Hilversum. De eerste editie deed ze alleen en heeft dapper in een klap een kleine stad tot een belangrijke speler in het programma gemaakt. Ik vind het heel tof om mijn ervaring in bands, boekingen en management uit te bereiden met programmering en coördinatie bij Popronde. Ik denk pragmatisch en ben gek op efficiënte oplossingen bedenken in moeilijke situaties. Daarnaast biedt Popronde mij een candyshop vol nieuwe, spannende acts. Met naast Karin ook Jim van Kooten en Patricia Kuiper in de club denk ik dat we een top team te pakken hebben. Ik heb er zin in!

Bas van de Looy

Hilversum

Afgelopen jaar de studie Music Management afgerond aan de HKU en nu programmeur bij o.a. Podium de Vorstin in Hilversum en het Utrechtse studentenfestival Elevator Sessions. Daarnaast boeker bij Postulart Music en tourmanager van Pink Oculus. Ten slotte ook zelf actief als muzikant in verschillende bandjes waaronder The Royal Hillbilly Club.

Jim van Kooten

Hilversum

Redacteur/projectcoördinator bij een educatieve uitgeverij, tekstschrijver bij 3voor12 Overijssel en Utrecht, groot liefhebber van livemuziek in een kleinschalige setting. Via 3voor12 leerde ik de Popronde kennen. Ik verhuisde naar Hilversum en maakte mij nuttig als stagemanager bij Popronde Amersfoort. Daar vertelde Bas Broeder mij dat Hilversum al een tijd op het verlanglijstje van de Popronde stond. Of ik coördinator wilde worden. Zo kwam het dat er in 2015 voor het eerst een Popronde Hilversum was. Er gebeuren hier steeds meer leuke dingen op muzikaal gebied en als Popronde-coördinator wil ik daar mijn steentje aan bijdragen.

Karin Spanjersberg

Hilversum

In 2015 behaalde ik mijn bachelordiploma voor Music Management (HKU). Dit was tevens de plek waar ik voor het eerst in aanraking kwam met Popronde. Tijdens mijn studie heb ik meerdere jaren als vrijwilliger meegewerkt. In december 2016 verhuisde ik naar Hilversum en door een simpele tweet maak ik nu deel uit van #team035! Momenteel werk ik freelance in music sync, waarbij ik muziek die ik vertegenwoordig onder beeld (o.a. reclames, films en tv) probeer te plaatsen. Eind 2016 startte ik mijn eigen PR-bureau voor Scandinavische muziek nadat ik mijn baan had opgezegd bij een bekend Nederlands publishingbedrijf. TL;DR: ik maak de beste risotto’s.

Patricia Kuiper

Hilversum

Op dit moment ben ik ‘druk’ bezig met het afronden van mijn opleiding Media, Kunst Design en Architectuur aan de Vrije Universiteit. Daarnaast interview ik allerlei soorten creatievelingen (voor Capturing Creativity), werk ik voor verschillende kunstinstellingen (o.a. het Rijksmuseum) en ben ik graag bezig met muziek. Niet als muzikant, maar als gepassioneerde muziekliefhebber. Met mijn reeds opgedane ervaring (bij o.a. de Grote Prijs en Drentsch Peil XL) hoop ik de Popronde te kunnen voorzien van een stevige dosis energie, creativiteit en waardevolle gezelligheid.

Mike Warrink

Hoorn

Naast Popronde organiseer ik de Kleine Prijs en Freeze Festival namens Friesland Pop, regel ik productiedingen voor Podium Asteriks en verzorg ik de hospitality voor het mooie festival Welcome to The Village. Oh en ik heb ook nog een bijbaantje: Mensen opsluiten in Escape Room 058. Toen ik 6 jaar geleden naar Leeuwarden verhuisde voor een studie, zag ik deze stad he-le-maal niet zitten. Nu ben ik hier niet meer weg te slaan. Mijn droom? Een eigen festival. Ik vind Popronde trouwens een geweldig concept waar jonge bands heel veel aan kunnen hebben. Laten we Leeuwarden weer op zijn kop zetten!

Sita Rawie

Leeuwarden

Sinds januari 2017 ben ik werkzaam voor Popronde en het is mijn taak om de talentvolle acts van dit jaar naar Leeuwarden te halen. Verder ben ik werkzaam voor Music Battle 058, Friesland Pop Live in Leeuwarden, Eurosonic/Noorderslag en mag ik bandjes boeken voor Podium Asteriks. Ik studeer Media & Entertainment Management in Leeuwarden en ik vind het belangrijk om bier te drinken en tegelijk bandjes te kijken.

Wander Wouda

Leeuwarden

Uly en ik hebben dit jaar het stokje overgenomen en coördineren samen de Popronde in Leiden. Uly en ik werken samen in de organisatie van Werfpop Leiden en zijn ook allebei werkzaam in het poppodium van Leiden, Gebr. de Nobel. Daarnaast ben ik actief als vrijwilligerscoördinator bij muziekevenementen, boeker om beginnende bands op weg te helpen en freelance voor van alles wat te maken heeft met podiumkunst. Het coördineren van de Popronde is voor mij de ultieme combinatie van organiseren, boeken, kennismaken en nog onbekend talent een podium geven in een geweldige stad vol mooie speelplekken. Ik heb er zin in!

Manouk de Graaf

Leiden

Als dayjob heb ik een technische functie bij een telecombedrijf, daarnaast ben ik muzikant. Ik speelde in The Mad Trist, zit momenteel in Bounty Island en ben bezig met een (vooralsnog) solo project waarmee ik in 2016 in de openbaarheid wil treden. In 2009 speelde ik zelf mee met de Popronde en ik ben al jaren trouwe bezoeker. Ik vond het altijd al een mooi festival,dus toen ik gevraagd werd om Popronde Maastricht te organiseren hoefde ik niet lang na te denken. Momenteel niet betrokken bij de organisatie van meer festivals maar wel de ambitie om daar meer mee te doen. Als muzikant wil druk bezig blijven, mooie dingen maken in verschillende projecten en veel spelen. In de toekomst wil ik ook meer achter de schermen gaan doen.

Arthur von Berg

Maastricht

Hi! Momenteel ben ik aan het afstuderen aan de opleiding MEM in Leeuwarden, maar ondertussen gezellig Utrecht aan het ontdekken. Na in 2016 met de vaste crew langs alle Popronde steden te hebben getourd, kijk ik ernaar uit om dit jaar Meppel te mogen coördineren, de stad waar ik toch een groot deel van mijn jeugd heb doorgebracht. Ik zet me regelmatig in bij diverse festivals, evenementen en alles daarom heen wat ik nog meer leuk vindt. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het liefst combineer ik mijn liefde voor muziek en creativiteit met wat organisatorische zaken.

Mar Jan van Dorsten

Meppel

Ik ben student aan de IEMES (international event music & entertainment studies) aan de Fontys in Tilburg. Daarnaast ben ik ook boeker bij “Them Apples Agency”, een Belgisch boekingsbureau dat zich met name op Drum ’n Bass en dubstep acts richt. Ik organiseer ook "Drum 'n Bass in your face" en "Plugged" (dance feesten) in De Spot in Middelburg. Ik vind de Popronde belangrijk voor Middelburg/Zeeland. Daarom ben ik al jaren coördinator van Popronde Middelburg. Laurien helpt mij vanaf dit jaar met de coördinatie/programmering en Evy neemt de marketing en vrijwilligers coördinatie voor haar rekening.

Auke van Laar

Middelburg

Vanaf dit jaar ga ik Auke en Evy versterken bij de organisatie in Middelburg. Ik ga me bekommeren over de programmering en productie en ik heb hier zo super veel ontzettend keiveel zin in! Momenteel studeer ik Communicatie, International Event, Music & Entertainment Studies in Tilburg en ben ik verantwoordelijk voor de productie van Sofa Sessies. Ik kwam in aanraking met muziek door mijn camera, het opende deuren als 3voor12 en verschillende bandjeswedstrijden. Ik vond het ontdekken van nieuw talent en livemuziek zoiets magisch dat ik al snel niet meer weg te slaan was. Naast dat ik Popronde een topinitiatief vind voor de ontwikkeling van opkomende artiesten, geniet ik ieder jaar weer van de steden die volstromen met de nieuwe ontdekkingen die klaar zijn om Nederland te laten zien wat ze in zich hebben.

Laurien de Feijter

Middelburg

Ik studeer CMV aan de Han in Nijmegen en verder ben ik muzikant bij Daniel Cane & The Rebellion. Al jaren ben ik bezoeker van de Popronde, heb meerdere bandjes uit Overijssel vanuit mijn vorige baan de Popronde zien spelen en heb het festival met de jaren zien uitgroeien tot essentiële stap voor bands om een groter publiek te bereiken. Ik wilde hier graag iets aan bijdragen, en gecombineerd met mijn 3e jaars CMV stage resulteerde dit verlangen in Popronde Nijmegen In de toekomst wil ik me bezig houden met heel veel touren, en wil ik daarbij ook graag festival-programmeur of programmeur van een podium worden.

Rico Neeter

Nijmegen

Muziekprogrammeur bij poppodium Groene Engel in Oss, muzikant (Rockacademie) en freelance promotor. In mijn ogen is Popronde zowel voor muzikanten, kroegeigenaars én publiek een leuke en leerzame ervaring waar we allemaal blij van worden. Win-win-win :) Ik wil graag genieten van de mooie dingen in het leven & daar iets aan toevoegen. One love <3

Marjolein Kooijman

Oss

Na jaren met vrienden gewoond en maffe ‘hat swapping’ feestjes georganiseerd te hebben, ben ik nu gesettled in Sint Joost. Doordeweeks ben ik verkoper van akoestische isolatie bij Isolco B.V. (onder andere bekend van de panelen in Doornroosje). Daarnaast maak ik me met Stichting CULON sterk voor ondernemers, burgerinitiatieven en talentontwikkeling in regio Roermond. Zodoende moei ik me met de organisatie van evenementen als opROER, Dag van de Stem, Soundful Sunday en natuurlijk Popronde. In mijn "vrije" tijd draai ik graag LP’tjes, doe ik alsof ik MasterChef ben en lees ik zoveel dat ik tegenwoordig bijziend ben. Helaas is musiceren niet geheel onderdeel van mijn talenten, maar muziek, kunst en cultuur – en het faciliteren daarvan – is weer wel helemaal mijn "ding"!

Janine van Cann

Roermond

Werkzaam bij Podium Grounds in Rotterdam als PR dame. Verder ben ik recensent bij o.a. Festivalinfo.nl Waarom de Popronde? Omdat de Popronde het leukste festival van Nederland is, je leert er in een periode van 3 maanden de leukste mensen kennen. Ook fantastisch om bands te zien groeien en te zien hoe ver zij het schoppen na de Popronde. Naast het feit dat ik later als ik groot ben eigenlijk graag fulltime zeemeermin zou willen worden, wil ik graag nog jarenlang doorgaan met het organiseren van Popronde Rotterdam en nog meer groeien in de muziekwereld. Momenteel doe ik PR, wat helemaal mijn ding is, maar bands programmeren staat ook nog hoog op mijn lijstje, dus wie weet!

Francis Pronk

Rotterdam

26 jaar, geboren en getogen in Sittard. Handballer geweest bij Limburg Lions. Ik werk bij Medi Sport in Geleen, een fitnessbedrijf met fysiotherapie-functie erbij, waar ik verantwoordelijk ben voor de marketing, sport en fysieke trainingen. Ik ben vorig jaar in aanraking gekomen met de Popronde, omdat ik een locatie hielp met de programmering, vanuit daar ben ik gevraagd om te helpen met de organisatie. Ook heb ik mijn eigen muziekblog, waar ik over veel albums, acts en bands schrijf. Mijn ambitie is Popronde Sittard ieder jaar een beetje te laten groeien, die groei is afgelopen jaar gestaag ingezet. Ook wil ik via mijn blog, veel mensen voorzien van vele verschillende soorten muziek.

Camiel Rodrigas

Sittard

Aangenaam! Ik ben Jasper Martens, geboren en getogen in Tilburg. Ik ben actief geweest bij stichting Roxxity, dat zich inzet voor de belangen van muzikanten in de regio 013. In 2015 ben ik via mijn opleiding aan de Herman Brood Academie in aanraking gekomen met Popronde. Tijdens deze editie heb ik vele steden gezien en te gekke acts mee gemaakt. Ik streef ernaar om mijn enthousiasme over de Nederlandse popmuziek te vertalen naar Poprondes die Tilburg zullen laten trillen!

Jasper Martens

Tilburg

Mijn naam is Tara van den Dries. Wat begon als een hobby om bandjes een podium te geven in Tilburg, sloeg enigszins door..Na vier jaar als programmeur en bestuurslid van stichting Roxxity, was het tijd voor nieuwe kansen. Tijdens mijn afstudeerstage bij W2 Poppodium in Den Bosch heb ik verschillende aspecten van de muziekindustrie gezien. Ook doe ik het management van een aantal bands. Met mijn HBA Music Industry Professional diploma op zak is het tijd voor nieuwe uitdagingen en Popronde 2016 is er hier een van. Mijn enthousiasme en motivatie wil ik graag overbrengen en toepassen om aankomende Tilburgse edities tot grote successen te maken!

Tara van den Dries

Tilburg

Mag samen met Sal Popronde Utrecht coördineren (#FEEST). Geboren te Leeuwarden maar heeft een aantal jaar terug de wereldreis naar Utrecht gemaakt. Heeft jaren bij Podium Asteriks, verschillende festivals als Welcome To The Village en Explore The North, en als Uitvoerend Producent bij de Grote Prijs van Nederland gewerkt. Tegenwoordig is ze bij Agents After All verantwoordelijk voor het ontdekken en boeken van opkomende talenten. JA: meer NBA basketbal op de Nederlandse televisie. NEE: Donald Trump.

Janna Albada

Utrecht

Sal, 25, trots burger van de Domstad en mede-coördinator van de Popronde aldaar. Verder zul je me wel eens aan het werk zien op het podium in TivoliVredenburg, als tourmanager bij Bombay / Emil Landman of als barista bij Coffeecompany. JA: meer NBA basketbal op de Nederlandse televisie. NEE: Donald Trump.

Sal Priem

Utrecht

Ik ben Roel en organiseer al 5 jaar met veel plezier de Popronde in Venlo. Destijds ben ik via mijn stagebedrijf poppodium Perron55 gevraagd om dit in Venlo opzetten te gaan zetten en dat leek me wel een leuke uitdaging. Nu hebben we 5 succesvolle edities achter de rug en ik zie het ieder jaar weer groeien. Maar meer publiek kan altijd! In het dagelijks leven ben ik werkzaam als online marketeer bij NHA opleidingen. Daarnaast speel ik zelf ook in een band als gitarist en zanger.

Roel Bongartz

Venlo

Ik heb altijd al een enorme affiniteit met (live) muziek gehad. In eerste plaats ben ik al sinds de jaren ’90 een fervent concert,- en festivalbezoeker en bovendien koop ik mijn muziek nog steeds (het liefst) fysiek. Ik doe al jaren vrijwilligerswerk bij Omroep Venray en sinds 2013 ben ik werkzaam als boeker voor HKconcerten.nl. Ook ben ik een tijdje verbonden geweest aan Cortonville als recensent en interviewer. Daarnaast organiseer ik hier en daar weleens een concertavondje, voor een kleinere of voor een grote groep mensen. En ik kan me eigenlijk bijna niets leukers voorstellen om te doen dan dat. Het mogen coördineren van de Popronde in mijn ‘eigen’ Venray zie ik dan ook als een kers op de taart.

Marc Gommans

Venray

Student Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de WUR. Ik kom uit Gorinchem en ik vind het leuk om platen te luisteren en naar concerten te gaan. Sinds april 2016 ben ik voorzitter van stichting Popcultuur Wageningen, waarmee wer proberen zoveel mogelijk live muziek in Wageningen te krijgen en zo ben ik ook bij de Popronde gekomen. Via Popcultuur heb ik Sanne leren kennen en nu mag ik samen met haar Popronde Wageningen coördineren. We wonen sinds kort ook nog in hetzelfde studentenhuis. Altijd feest!

Tijn Bonnemaijers

Wageningen

Eigenaar Phinks Music Productions, fulltime muzikant Mede-oprichter Popcollectief Zutphen (Zutpop), mede-organisator Lokale Helden 5 mei Festival Ik wil graag Zutphen weer op de popkaart zetten. De Popronde is daar een groot onderdeel van en ik hoop deze te laten groeien tot een voor Zutphense begrippen ongekend groot popspektakel.

Berry Vink

Zutphen

Onder mijn naam HARTLIEF werk ik voor diverse evenementen, bands & podia. Vanuit mijn voormalige baan bij Poppodium Hedon, Buro Ruis in Zwolle ben ik in contact gekomen met de Popronde. Heel tof natuurlijk want de Popronde biedt veel kansen voor talentvolle artiesten, maar ook als coördinator van een Popronde doe je een mooie ervaring op en vergroot je je netwerk ontzettend. Ik programmeer onder andere live muziek in Stadscafe Blij op de zondagmiddag, ben ik actief bij festivals en verzorg ik het management Karel J. Schepers uit Zwolle. Mijn ambitie ligt bij het initiëren van nieuwe concepten en organiseren van events waardoor talentvolle muzikanten of bijzondere mensen de kans krijgen om meer zichzelf te laten zien. De Popronde past natuurlijk perfect in dit straatje!

Carlijn Hartlief

Zwolle

Productie


Omdat ik het liefst de hele nacht op muziek dans ben ik erg blij dat ik met een prachtige caravan door heel Nederland mag crossen om dit geweldige festival te promoten. De lieve en hardwerkende mensen waarmee ik tijdens de Popronde werk zorgen ervoor dat ik tien weken lang in een groot feest leef. Daarnaast biedt Popronde mij een goed inzicht in de vele talentvolle muzikanten die in Nederland verstopt zitten, een topbaan dacht ik zo!

Christel Verveda

Technische productie is mijn kant van het verhaal. Voorbereidingen, draaiboeken, supervisie en troubleshooten zodat alles loopt zoals bedacht. Met natuurlijk een fantastisch techteam en een bus vol apparatuur als onmisbare elementen; de eersten, de besten en de laatsten... Een van de mooiste klussen in mijn jaar! Naast de Popronde tour ik ook met Sven Ratzke en werk ik mee aan vele (zomer)festivals. Werk en hobby zijn hetzelfde bij mij. Dat scheelt bij die lange dagen. In de vorige eeuw bij de Popronde begonnen als bandlid (Groove Syndicate) en later als vrijwilliger mee stagemanagen. Het contact met alle talentvolle muzikanten en hun muziek is mijn voedsel. Een geslaagde productie een goede basis voor a good night’s sleep. Alleen ergens ff een biertje na afloop nog!

Martijn Roselaar

Freelance audio engineer / Technische productie Popronde Nederland De Popronde is voor mij het leukste evenement van het jaar om bij te werken. Juist de variatie van verschillende situaties waarin je terechtkomt biedt voor mij heel veel uitdaging. Met de Popronde reis ik met de organisatoren, promotors en vooral het technische team het hele land door. Dit geeft veel vrijheid en is echt super om te doen! Mijn ambities liggen meer in het produceren van muziek. De ideale levenswijze voor mij is om het werken als geluidstechnicus te kunnen combineren met het werk als producer.

Matthijs Lukassen

Sinds 2010 ben ik bij de Popronde betrokken. In Nijmegen ben ik als stage manager begonnen en vanaf 2012 jaar ga ik regelmatig mee naar andere steden. Ik probeer in elke stad mooie plekken te vinden voor de promo-lampjes zodat iedereen weet dat de Popronde in town is. Verder help mee met het opbouwen en afbreken van geluidssetjes, regel ik de betaling voor het avondeten en afterparty's, zorg ik dat de techniek bus goed gevuld is met eten en drinken en spring ik bij waar het nodig is. Zeg maar de Popronde manusje-van-alles.

Rinse Mesker

Technische productie Popronde, Tour en Stage management, festival productie. Popronde, omdat dit het gaafste festival is, met ieder jaar weer het meest frisse, kwalitatieve aanbod van de Nederlandse popsector. Een 10 weekse educatieve karavaan van pop. Daarnaast is het een voorrecht om met zo'n fijn en hecht team te werken, iedere dag weer te kunnen assisteren bij hetgeen de lokale coördinatoren met hart en ziel hebben opgezet. Vanuit het tech-team van de Popronde, proberen we alle deelnemende muzikanten voor te bereiden op een verdere lange carrière in de muziek. Mijn persoonlijke ambitie is om, zo lang het nog energie oplevert, want dat doet het nog steeds bijna elke dag, muzikanten te ondersteunen in het focussen op het maken van prachtige trillende lucht.

Sebastiaan Kemperman

Communicatie


Mijn naam is Brieneke, ik ben 28 jaar oud. Na het afronden van de opleiding ICT & Media Design ben ik in 2012 begonnen bij Zoso - Website strategieën. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het technische onderhoud van de popronde website. Eind 2013 sloot ik me bij mijn collega’s en de popronde programmeurs, Femke en Dick, aan voor de ontwikkeling van de popronde website en de nieuwe webapp! We zijn ieder jaar benieuwd in wat voor jasje we popronde mogen gaan gooien!

Brieneke van den Einden

Sinds 2009 beheren we de Popronde website en heb ik ervoor gezorgd dat je je niet meer met een uitgeprint word.doc en een gebrand cd'tje per post moet inschrijven, maar dat dit snel en eenvoudig via de website gaat. Elk jaar maken we dit beter en breiden we de functionaliteit uit, voor zowel artiesten, als coördinatoren, fotografen, selectie commissie, organisatie en nog meer. What's next?

Dick van Lieshout

Mijn naam is Femke, ik ben 25 jaar oud en heb de opleiding HBO ICT & Media Design gedaan. Ik werk sinds begin 2013 aan de Popronde website, samen met mijn collega’s Dick en Brieneke. Ik ben gaandeweg in het project gerold, van kleine aanpassingen aan de website tot het herbouwen van de gehele website en het maken van de webapp. Ik vind de Popronde een gaaf en uniek concept met een toffe stijl!

Femke van Gemert

Wij zijn Sharon en Maureen, tweelingzussen uit Raalte. In het najaar van 2015 zijn wij als muziekfotografie duo begonnen tijdens de Popronde. Toen vlogen we nog met één camera van locatie naar locatie. Sinds die tijd hebben we veel voor 3voor12 Overijssel gedaan (en eind 2015 een tweede camera aangeschaft) en sinds begin 2016 fotograferen we voor Pinguin Radio. We zitten inmiddels in ons tweede tussenjaar sinds we beiden onze middelbare school hebben afgerond. We hebben eerst ieders een jaar full-time gewerkt naast alle concerten. Tijdens Popronde 2016 hebben we 16 steden bezocht en daardoor ontzettend veel toffe bands ontdekt! We zijn begin december begonnen aan een reis door Zuidoost-Azië. Midden/eind april zullen we waarschijnlijk wel weer terug in Nederland zijn ;) Na onze reis willen we ons 100% storten op onze fotografie en hopen weer heel veel toffe bands te ontdekken en te fotograferen!

Sharon & Maureen Vreeburg

Naast dat hij nog braaf op de universiteit Communicatiewetenschap studeert, is deze duizendpoot manager van de band CYNBEL, muziekjournalist bij LiveGuide.NL, concert-DJ bij Doornroosje en Luxor Live en last but not least de social media coördinator van de Popronde. Veel op festivals en in de muziekzaaltjes te vinden. Wil graag meer reizen

Tim Arets