Popronde medewerkers

 

De Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts. Popwaarts werkt in iedere stad intensief samen met lokale coördinatoren en culturele organisaties. De lokale partners scouten opkomend talent, onderhouden de relaties met het lokale podianetwerk en zetten hun (media)netwerk in om elke Popronde tot een succes te maken. Zij worden ondersteund door het technisch team dat het hele land doorkruist om in iedere stad mogelijke problemen te voorkomen of op te lossen, en door promotiemedewerkers die de 'Biod' bemannen en het publiek op de avond zelf voorziet van tips en informatie over het programma. Popronde is zodoende meer dan enkel een festival dat jaarlijks voorbij raast, het is een landelijk platform voor de organiserende partijen, voor signalering van nieuwe bands en individuele artiesten; een platform dat alle deelnemende podia, acts, medewerkers, vrijwilligers en anders betrokkenen bindt. 

 
Popwaarts


Zakelijke leiding Popronde / bestuurder Stichting Popwaarts. Initiator en coordinatie van Festival de Oversteek en Co-Bomen. Geef zaken op t gebied van natuur & cultuur graag een podium.

Bas Broeder

Verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en Promo bij de Popronde. Raakte ooit als coordinator van Popronde Emmen betrokken bij het festival en was daarna niet meer weg te slaan, hij speelde zelfs nog eens een aantal Poprondeshows met J'lectroniq. Naast Popronde is Chris verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en PR van Welcome to The Village en voor het muziekprogramma van FestiValderAa. In z'n vrije tijd zie je hem bij concerten of op festivals, in het publiek of op het podium, met een mondharmonica aan zijn lippen.

Chris Moorman

Hi ik ben Elise en ik ben sinds 2020 onderdeel van het communicatieteam. Kei leuk! Ik maak zelf muziek en vind dat er véél meer live muziek in de kroegen mag komen! Ik vind het ieder jaar weer een feestje om zoveel nieuwe muziek te ontdekken door Popronde

Elise Bos

Begon als coordinator Popronde Utrecht, waarna in 2021 haar afstudeeronderzoek bij de opleiding Kunst en Economie zich focuste op het hiphop genre binnen Popronde. Dit resulteerde in de Popronde Academy, waarmee Popronde het hele jaar door acts kan ondersteunen en begeleiden. Sinds 2022 vervult ze met veel plezier de functie als coordinator maatschappelijke projecten en talentontwikkeling (Popronde Academy). Concertzalen en festivals bezoekt ze front- en backstage als muziekliefhebber en tourmanager van Prins S en de Geit.

Fieke Kloppenburg

Als stagiair in 2019 begonnen bij Popronde, nu verantwoordelijk voor alle hiphop-gerelateerde zaken en de (samenwerkingen met) maatschappelijke initiatieven. Ondersteund daarnaast de coördinatoren bij het programmeren van de ‘kleinere’ genres. Fervent festivalganger & concertbezoeker en luistert gemiddeld 8,5 uur per dag naar muziek.

Joao de Groot

Oprichter en artistiek leider van Popronde. Na vele andere culturele projecten (o.a. programmering Virus Festival, European Culture Unlimited '93, Studium Generale TUE, curator Playlab Eindhoven & Nijmegen Muzieklab Brabant) in '94 begonnen met Popronde. Daarnaast hou ik me graag bezig met schaken en reizen (liefst buiten Europa), tokkel wat op een piano en als ik gezond moet doen, dan maar fietsen.

Mischa van den Ouweland

Rico is productie coördinator bij Popronde Nederland. Is af en toe aanwezig bij het maken van een wekelijks radioprogramma over Popronde op KINK. Rico maakt zelf muziek onder de naam Daniel Cane en speelt in de band We Are Hunters. Verder is hij componist bij BMG Talpa Music & streamt hij games voor Gamemania op Twitch.

Rico Neeter

Popronde coördinatoren


Na mijn opleiding muziekproductie ben ik aan de slag gegaan als geluidstechnicus in de wondere wereld van de televisie. Hier heb ik meegewerkt aan diverse producties van het Eurovisie Songfestival tot aan de Champions League. Tijdens de coronaperiode heb ik mijn eigen organisatie opgericht genaamd Zondeval. Hier houd ik mij bezig met talentontwikkeling in de regio Alkmaar en ben ik erg betrokken met de muziekscene aldaar. Daarnaast ben ik ondernemer en organiseer ik onder andere het Tuin der Lusten festival. Met heel veel plezier mag ik vanaf dit jaar ook aan de slag als coordinator van de Popronde in Alkmaar.

Timo Ranzijn

Alkmaar

Films kijken, vertonen en maken is wat ik dagelijks doe. Als zelfstandig cameraman word ik gevraagd voor verschillende producties. In 2018 werd ik betrokken bij de eerste editie van de Popronde in Almelo. Het werd een unieke kans om de mensen in de stad kennis te laten maken met nieuwe, unieke, muziek. Voor mijzelf is de Popronde ook nieuw. Ik heb er dan ook zin in om samen met Almelo het evenement een begrip te maken.

Yvo van Ravenswaaij

Almelo

Student aan de Herman Brood Academie, waar ik de opleiding tot Music Industry Professional volg. Sinds mijn stageperiode in 2019 ben ik coördinator van de Popronde Almere. Daarnaast ben ik sinds dit jaar manager van oud Popronde deelnemer DamnDamy en heb ik een lichte obsessie met vinylplaten verzamelen!

Bryan van Veenschoten

Almere

Nicole is een jonge, creatieve dame met een passie voor evenementen. In 2015 werd Nicole betrokken bij het evenement Unfuck The World van De War in Amersfoort en ontdekte zij hoe geweldig het is om evenementen te organiseren. Het jaar er op besloot zij de mbo studie Evenementenorganisatie te volgen. Tijdens haar studie kwam het podium Fort33 op haar pad. Sinds 2016 is zij vrijwilliger bij Fort33 waar zij jaarlijks de bandwedstrijd Grote Prijs van Leusden organiseert en presenteert. Ook heb je haar dit jaar kunnen zien op het podium van Puddingpop als presentatrice. Naast Fort33 heeft Nicole bij diverse evenementen geholpen, zoals Dutch Comic Con, Lego World en Geluid van Vrijheid. Op het moment volgt Nicole de hbo studie Eventmanagement waar zij de mogelijkheid kreeg om haar eigen benefietconcert MOSH FOR FOOD te organiseren voor de Amersfoortse voedselbank in het podium Fluor. Nicole houdt niet van stil zitten en gaat graag nieuwe uitdagingen aan.

Nicole van Es

Amersfoort

In 2014 had ik het geluk om zelf op de Popronde podia te mogen staan met The Great Communicators. Die springplank heeft mij enorm veel ervaring en plezier gegeven en dat wens ik iedereen toe! Ik sta dolgraag op het podium, maar net zo graag achter de coulissen om een mooie en sterke productie neer te zetten. Na mijn afstuderen aan het CvA in 2018 heb ik in meerdere acts gespeeld, (koor)les gegeven en hervond ik na een burn-out weer de passie om live muziek te maken en te beleven. Popronde heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart en dat ga je zeker merken tijdens het eindfeest!

Gaia Slotboom

Amsterdam

Ik ben Robin van Westerlaak. Samen met Wessel van Maanen ben ik coördinator van Popronde Apeldoorn. Ook ben ik vrijwilliger bij GIGANT Apeldoorn, ben ik bassist en zanger bij de band dr. FUTZ, en studeer ik aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

Robin van Westerlaak

Apeldoorn

Ik ben Wessel. Coördinator van de Popronde Apeldoorn, vanaf 2020. Ik doe mee aan de organisatie van de Popronde, omdat ik zelf ook muzikant ben, ik volg namelijk de Herman Brood Academie als drummer. Ik vind het leuk om veel mensen en bands te leren kennen uit de muziekwereld en d.m.v. de Popronde een steentje bij te dragen aan ons vak. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om dingen te organiseren en te zien hoe dat tot een resultaat komt.

Wessel van Maanen

Apeldoorn

Popronde in Bergen op Zoom is terug! Ik kijk er dan ook enorm naar uit om dit jaar het grootste reizende muziekfestival van Nederland in mijn eigen geboortestad te mogen coördineren en zo opkomende artiesten/bands een podium te kunnen bieden. In deze stad ben ik dan ook al erg verweven in de popsector. Zo ben ik sinds mijn vijftiende locatiemanager bij PopMonument Bergen op Zoom en ben ik na het afronden van mijn opleiding Algemene Cultuurwetenschappen gestart met mijn carrière bij Poppodium Gebouw-T.

Evy Hommel

Bergen op Zoom

Projectcoördinator stichting Poporganisatie Breda (www.POBsite.nl) Om het lokale, muzikale klimaat naar een hoger niveau te tillen organiseer ik activiteiten in Breda. Dit kan 1 op treden op 1 podium zijn, maar ook meer dan 115 optredens in 2 dagen tijd bij meer dan 20 locaties in het centrum van de stad; onze jaarlijkse POBparade, een soort Popronde maar dan op lokaal niveau. Popronde is een mooie gelegenheid om de stad, horeca en publiek kennis te laten maken met wat er muzikaal in de rest van het land gebeurt én de talenten van morgen een podium te bieden, maar vooral ook de lokale muzikanten een spiegel voor houden zodat ze kunnen zien wat er op muzikaal gebied in het rest van het land gebeurt en wat ze zelf nog moeten doen om ook daar te komen!

Herman Sibon

Breda

Tijdens mijn studie programmeerde ik bandavonden bij OJV de Koornbeurs. Toen in 2011 Popronde ook naar Delft wilde uitbreiden en daarover bij ons aanklopten pakten we dat met beide handen aan! Ondertussen werk ik full-time in een heel andere tak bij OGD ict-diensten maar blijf elk jaar met veel plezier de Popronde in Delft organiseren. Het is elke keer weer een feest de bands te luisteren en aan de juiste locatie te koppelen. Daarnaast drum ik zelf in een punkband, zet ik mij in het algemeen altijd graag in om livemuziek te stimuleren en heb ik met enkele mede organisatoren Delfts Collectief opgezet om de Delftse muziekscene te verbinden.

Anna Bernard

Delft

Sinds 2019 draag ik mijn steen bij aan Popronde Den Bosch met de ambitie om elk jaar iets meer te groeien met onze editie. Door mijn liefde voor muziek en redelijk neurotische instelling stop ik helemaal vanzelf veel aandacht in het organiseren van onze Popronde. Naast coördinator Popronde ben ik werkzaam als producent bij stichting Willem Twee Muziek en Beeldende Kunst. Verder vul ik mijn agenda met freelance werk voor diverse culturele evenementen organisaties binnen en ver buiten Den Bosch

Arlet Langewender

Den Bosch

Hoi! Ik ben Aya-Lina, 21 jaar, en vanaf dit jaar sluit ik me aan bij Arlet en Sammy als coördinator in Den Bosch. De afgelopen edities ben ik al bij Popronde betrokken geweest als stagemanager en geluidstechnicus, dus dat maakt het extra leuk om nu ook deel van het productieteam uit te mogen maken. Daarnaast volg ik de opleiding Design & Technologie in Amsterdam, een theateropleiding waar ik me vooral bezighoud met geluidstechniek en technische productie.

Aya Dupont

Den Bosch

Na jaren op het podium te hebben gestaan, begeef ik mij met Popronde 2022 voor het eerst eens achter de schermen! Omdat men deze Tilburger altijd voor Bosschenaar verwart, is het niet meer dan logisch dat ik deze eerste meters als coördinator van Popronde Den Bosch zal gaan maken. Met mijn band George Kush Collective maakten we van elk podium een festival, nu is het mijn taak om datzelfde effect te creëren met de extreem toffe selectie van dit jaar.

Joris Branderhorst

Den Bosch

Sinds 2018 betrokken bij Popronde Den Bosch. Eigenlijk maar om één simpele reden: ik hou van muziek en dan zeker van livemuziek op (kleine) unieke, groezelige en ongedwongen podia. Met je neus tegen het podium, of liever nog: helemaal geen podium en met je neus tegen de drummer of gitarist. Mijn ervaring als programmeur van de On The House avonden in de Willem-Twee heeft mij bij de eerste deelname zeker geholpen om Den Bosch in oktober te laten genieten van een gevarieerde en spannende muziekavond. Bijzonder veel zin in de volgende editie!

Sammy Frankenhuis

Den Bosch

Ik ben eigenaresse van Hummingbird Music, Bookings & Events. Met Hummingbird programmeren we op festivals, o.a. op Surfana Festival in Bloemendaal, en organiseren we evenementen en concerten op locatie. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk mensen samen te brengen dmv muziek. Deze verbinding is vaak magisch! De Popronde is hier een mooi voorbeeld van, en ik kijk dan ook erg uit naar al het nieuwe talent dat zich zal aanmelden dit jaar.

Lucy Zuiderwijk

Den Haag

Heyhallo! Vanaf jongs af aan ben ik vaak in de stad te vinden op jacht naar vette live acts. Weinig lokale bands zijn mij onbekend. Mijn hart ligt vooral bij rock en country maar ik laat me graag verrassen door andere genres. Ik kan niet wachten om samen met het team iets te geks neer te zetten in Den Haag. Laten we er een mooie avond van maken!

Romy Paap

Den Haag

Richard hier. Samen met Fabian Schrijver oprichter van Colored Monkeys waarmee we dit prachtige feestje sinds 2019 in Deventer organiseren. Naast Popronde zijn we betrokken bij diverse festivals, bands en culturele projecten. Zelf ooit meegedaan als saxofonist van het 11-koppige Roots Rising, sindsdien geleerd dat geen kroeg te klein is en de bar eigenlijk ook onderdeel is van het podium.

Richard Wevers

Deventer

Wij zetten ons al zo'n 15 jaar in om Doetinchem leuker en interessanter op cultureel gebied te maken! In het Dagelijks Leven is Bart fulltime muzikant (Standup Musician) en Nienke event manager. We hebben beide van onze hobby ons werk kunnen maken en zien we elkaar vaker dan onze partners.. Inmiddels bestaat ons Festival Achterland (voorheen Parkparade) al 12 jaar en trekken we ca. 15.000 unieke bezoekers naar Doetinchem en hebben we een eigen maatschappelijk, culturele evenementenlocatie, Streeckgenoot. Toen de Popronde Doetinchem zonder coordinator zat (iets te maken met een C) moesten we hier inspringen want zo'n uniek evenement als de Popronde hoort natuurlijk ook in Doetinchem!

Nienke Zonsveld & Bart Kiers

Doetinchem

Naar concerten en festivals gaan is iets wat ik van jongs af aan al het liefste doe. Ik ben dan ook snel de culturele sector ingerold. Ik deed interviews voor Punx.nl (de nostalgie!) en liep tijdens mijn studie Communicatie stage bij Poppodium Bibelot. Daarna ben ik tot aan corona als zzp'er aan de slag gegaan bij o.a. het Big Rivers festival en stichting de Vreemde Vogels (Pica Pica 010, Songbirds 078 en meer). Nu werk ik op de marketingafdeling bij de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. Dit jaar ga ik samen met Vera voor het eerst aan de slag bij de Popronde en daar heb ik mega veel zin in!

Leanne van Gurp

Dordrecht

Hoi, ik ben Vera. Popronde coördinator van Dordrecht sinds 2023. Daarnaast werk ik bij Poppodium Bibelot als programmeur. Opgegroeid in het mooie Dordt, in een creatief nest waar muziek altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Ik speel in twee bands, namelijk Vera & The Sleepover Club en Dr Justice & The Smooth Operators. Met die laatste band had ik in 2019 de eer om zelf mee te doen aan Popronde. Een bijzondere, leerzame en leuke tijd die ik elke band zou willen toewensen. Samen met mijn compagnon Leanne gaan we er iets moois van maken in Dordrecht!

Vera Baldé

Dordrecht

Sinds 2016 ben ik betrokken bij Popronde Eindhoven als vrijwilliger, maar sinds eind 2019 ben ik daadwerkelijk Coördinator geworden van Popronde Eindhoven. Een super leuke uitdaging! Ik studeer Kunst en Economie aan de HKU, richting muziekmanagement. Dit sluit dus super leuk bij elkaar aan. Zelf ben ik een muzikant in hart en nieren, en heb ik al een gitaar in mijn handen zo lang ik me kan herinneren. Bandjes checken heeft hier dan ook altijd bij gehoord. Het programmeren van Popronde Eindhoven is dus iets wat echt helemaal in mijn straatje past en waar ik super veel energie van krijg!

Marisa Wouters

Eindhoven

Mijn eerste Popronde! Super excited om hieraan mee te mogen werken. Sinds de opleiding tot sociaal cultureel werker ben ik met projecten als ‘’The Hiphop Sessions’’, ‘’BY US’’ en ‘’De Stroom’’ ontplooid tot een volwaardige culturele speler in Eindhoven. Met Hiphop in mijn kern en (analoge) camera in mijn hand ben ik altijd op zoek naar verbinding, ontmoeting, diversiteit en representatie. De diversiteit in de selectie zou ik graag terug willen zien in de bezoekers dus je girl is on a mission.

Miranda Gashi

Eindhoven

Tijdens mijn studie Geschiedenis ben ik altijd betrokken gebleven bij de lokale muziekscene in Noord-Nederland. Na het organiseren van het festival Zwemfest en diverse theaterstukken ben ik momenteel hoofdredacteur van 3voor12/groningen en is mijn jarenlange vrijwilligerswerk bij de Popronde in mijn thuisstad Emmen beloond met de eervolle functie van coördinator. Ik heb er zin an!

Milan Bos

Emmen

Hee, ik ben Bob, ik ben sinds dit jaar samen met 2 anderen coördinator van Popronde Enschede. Ik ben van mijzelf drummer en studeer dit jaar af aan de ArtEZ Popacademie in Enschede. Ik speel in een aantal bands (Rixle Blue, Wake of Dawn, Maartje, Reach Coverband). Ik hou mij hier veel mee bezig en geef onder andere les. Afgelopen jaar heb ik als marketeer en deels als programmeur het Booster Festival georganiseerd. Dit vond ik supertof, vandaar dat ik nu Popronde ga organiseren de komende jaren!!

Bob Mali

Enschede

Hi! Mijn naam is Dion, dit jaar ben ik 1 van de 3 coördinatoren van Popronde Enschede! over mezelf: Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de Popacademie (Songwriting) in Enschede. Naast het spelen met mijn band From//October en mijn enorme voorliefde voor indie, heb ik me de afgelopen jaren ook ontwikkeld op het gebied van organisatie. Zo heb ik bijvoorbeeld als programmeur en marketeer voor het Booster Festival gewerkt en omdat dat goed beviel ga ik me nu storten op de Popronde!

Dion Tiktak

Enschede

Hi! Mijn naam is Nanne Hatzman, en dit jaar ben ik samen met Dion en Bob aangesteld als coördinator voor popronde Enschede. Over mijzelf: In 2021 ben ik afgestudeerd als artiest-uitvoerend aan D’drive te Leeuwarden, en ben recent begonnen aan de ARTEZpopacademie in Enschede. Met mijn huidige bands (CLOUDSURFERS en Joey’s Midnight Club) heb ik veel ervaring op gedaan op het gebied van spelen maar ook wat er op zakelijk gebied bij komt kijken. Popronde heeft veel voor ons betekent, zo zijn we met CLOUDSURFERS uitgeroepen tot meest geboekte popronde band van het jaar 2021. Daarnaast hebben we gestaan op grote festivals als: Zwarte Cross, Paaspop, Dauwpop, ESNS en zijn we op tour geweest in Frankrijk. Ik kijk er ontzettend naar uit om bezig te gaan met Popronde Enschede, en uiteraard kijk ik ook uit naar wat de Nederlandse muziek scene te bieden heeft. Ik heb er ontzettend veel zin in. Cheers!

Nanne Hatzman

Enschede

Muziekliefhebber, maar niet muzikaal. Opkomend (regionaal) muzikaal talent staat bij mij centraal. Vanuit mijn eigen bedrijf, MASS Events, organiseren wij toffe publieksevenementen in Gouda en omgeving. Popronde Gouda was één van mijn eerste projecten in de muziekindustrie en is wat mij betreft dé ideale plek om alle facetten van evenementorganisatie te leren.

Gerben Roskam

Gouda

Er zijn een paar van die dagen per jaar waarop Groningen nog mooier is dan normaal; bijvoorbeeld tijdens ESNS, Noorderzon en natuurlijk wanneer Popronde in de stad is! Waar je ook loopt muziek horen uit de deuren van kroegen, winkels, restaurants en podia maakt mij als maker, liefhebber en organisator van muziek heel blij. Ik heb dan ook enorm veel zin om er samen met Daan & Iris voor te gaan zorgen dat Popronde Groningen weer net zo’n feest wordt als voor Corona! In het dagelijks leven hou ik me, sinds ik afgestudeerd ben aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, bezig met muziek produceren, dingen organiseren voor POPgroningen en spelen met verschillende bands.

Richte Westerman

Groningen

Als stagiar kwam ik in 2019 bij Popronde terrecht. Samen met het team van landelijk gingen we het hele land door. Ook kreeg ik de eervolle taak om samen met Iris Lenderink popronde Groningen te coordineren. Inmiddels ben ik afgestudeerd van de Popacademie en sta met beide benen in de cultuur-sector, zowel als muzikant, drummer van meerdere bands, als liefhebber, coordinator en festival bezoeker/crew.

Daan Noordhoek

Groningen

Ooit maakte ik zelf muziek. Echter blijk ik beter uit de verf te komen achter de muzikale schermen. Ik behaalde de opleidingen Media & Entertainment Management en Marketing Communication. Die twee combineer ik nu als Communicatiemanager bij Record Store Day. Tevens ben ik daar Programmacoordinator. Daarnaast help ik culturele organisaties op organisatorisch, conceptueel en communicatief vlak, zodat zij zelf hun creatieve kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Sinds 2019 organiseer ik Popronde Haarlem. Dat is natuurlijk de leukste klus van allemaal!

Jesper van Rooijen

Haarlem

Koffie en muziek, dat zijn mijn twee grote liefdes. In de koffie doe ik niets, lekker zwart. In muziek doe ik iets meer. Projectcoordinator bij Gluren bij de Buren, PR & programmering bij het Harderwijker poppodium Estrado, radio bij het lokale sufferdje Veluwe FM (elke vrijdagavond 20:00-22:00), Talentontwikkelaar bij verschillende organisaties en natuurlijk coordinatie bij Popronde Harderwijk!

Ralf Leemeijer

Harderwijk

Hoihoi! Ik vind livemuziek te gek, ik vind Hoorn te gek. Dan kom je automatisch bij Popronde Hoorn uit. In 2017 ben ik als vrijwilliger begonnen en in 2021 mocht ik de rol van coördinator op me nemen. In Hoorn ben ik regelmatig in de plaatselijke muziekcafés te vinden (en er af en toe een bandje neer te zetten). Als muziekliefhebber zonder muzikale vaardigheden ben ik liever achter de schermen aan het werk dan ervoor. Met dat idee in mijn achterhoofd heb ik bijna mijn studie Kunst & Economie aan de HKU afgerond.

Melissa Hoek

Hoorn

Esther werkt onder andere als marketeer voor Welcome to The Village en Het Clubhuis. Met haar initiatief FFataal zet ze zich in voor meer vrouwelijk talent op het podium. Deze idealen neemt ze mee in haar rol als coördinator van De Stadskas (Explore the North) en Popronde Leeuwarden. Momenteel werkt ze aan haar dj hobbyproject onder de naam Oester Kloosterman.

Esther Kloosterman

Leeuwarden

Zet de boel professioneel op z'n kop in Leeuwarden. Als kwartiermaker van het Clubhuis van Welcome to the Village, directeur van Asteriks en oprichter van het uitwisselingsprogramma The Creative Embassies is Wytse non-stop bezig om de randjes op te zoeken en de grenzen te verleggen in zijn thuisstad. Ook met de Popronde probeert Wytse de gebaande paden te breken in Syn Stedsje. Ooit deed Wytse zelf mee met de Popronde met zijn band The Resurrection.

Wytse Dijkstra

Leeuwarden

Ik ben Lux. Sinds 2022 organiseer ik de Popronde in Leiden samen met Timo. Ik hou ervan om te organiseren, met mensen om te gaan en natuurlijk van muziek. Ik doe de opleiding Leisure and Event management, gespecialiseerd in Live music and dance events aan de BUas. Verder sta ik bij Gebr. De Nobel achter de bar, werk ik daar als stagemanager en ben ik bezig met een nieuw concept voor een studentenfeest. Ik zie ernaar uit aankomende jaren nog veel meer opkomende artiesten en bands te kunnen helpen met het organiseren van de Popronde!

Lux Jongen

Leiden

Hoi ik ben Timo en ik coördineer Popronde Leiden sinds 2021. Ik was begonnen als vrijwilliger in 2018. Ook ben ik vrijwilliger bij de op en afbouw van Werfpop en sta ik achter de bar in Gebr. De Nobel

Timo van den Berg

Leiden

Ik ben student aan de IEMES (international event music & entertainment studies) aan de Fontys in Tilburg. Daarnaast ben ik ook boeker bij "Them Apples Agency", een Belgisch boekingsbureau dat zich met name op Drum 'n Bass en dubstep acts richt. Ik organiseer ook "Drum 'n Bass in your face" en "Plugged" (dance feesten) in De Spot in Middelburg. Ik vind de Popronde belangrijk voor Middelburg/Zeeland. Daarom ben ik al jaren coordinator van Popronde Middelburg. Laurien helpt mij vanaf dit jaar met de coordinatie/programmering en Evy neemt de marketing en vrijwilligers coordinatie voor haar rekening.

Auke van Laar

Middelburg

Ik verruilde een paar jaar terug Friesland voor Nijmegen en nee, dat betekent niet dat ik Fries spreek. Ik studeer politicologie en nee, dat betekent niet dat ik de nieuwe Mark Rutte word. Ik ben superstoked om aan de slag te gaan voor het leukste festival in de mooiste stad van Nederland! Verder speel ik gitaar in Cloudsurfers, draag ik altijd verschillende sokken en mijn doel in het leven is om een soort cross-over te worden tussen Tom Morello en Maarten van Rossum.

Pieter Sloot

Nijmegen

Coördinator van Popronde Roermond sinds 2017 en werkzaam als projectmedewerker en gitaardocent bij de ECI Cultuurfabriek. Groot hart voor de Roermondse festival en popscene en alles wat hier bij komt kijken!

Goof Veelen

Roermond

Ik ben Francis Pronk en sinds 2010 coördineer ik Popronde Rotterdam en ik vind het nog steeds erg leuk. Het geeft mij veel energie om op de dag zelf zoveel blije gezichten te zien. In 2009 heb ik de Popronde ontdekt en ging ik mee met het rondreizende festival als flyeraar en daarna vrijwilligerscoördinator. Het jaar erop ben ik er stage gaan lopen en zo ben ik er in gerold. Daarnaast ben ik marketeer bij Baroeg en Baroeg Open Air. Verder heb ik gewerkt bij o.a. de Popunie en Podium Grounds en heb ik European Artist Management gedaan via de Rockacademie. In mijn vrije tijd ben ik bij concerten te vinden, luister ik graag podcasts en ben ik thuis op de bank naar mannen in ondergoed aan het gillen op tv, want ik kijk graag pro-wrestling. (photocredit: Cher Mallee)

Francis Pronk

Rotterdam

Als muziekliefhebber is de Popronde een schot in de roos. Als je in aanraking komt met de Popronde kom je er niet meer van af! Sinds 2014 regel ik de boel in Sittard en dat is een eer. Naast de Popronde werk ik als sportinstructeur, heb een blog waar ik over muziek schrijf en organiseer graag akoestische optredens in een prachtige kerk. Muziek is gewoon onmisbaar evenals de Popronde!

Camiel Rodigas

Sittard

Hey! Harold hier! Na 2 jaar als stagemanager gewerkt te hebben voor Popronde, mag ik nu met trots zeggen dat ik de opvolger ben van Jasper als coördinator van Popronde Tilburg! Momenteel studeer ik communicatie – International Event Music and Entertainment Studies aan de Fontys Academy For Creative Industries. Samen met mijn liefde voor muziek en kennis van de industrie lijkt het me een gouden combinatie om van Popronde Tilburg een succes te maken. Ik ben al jaren zelf drummer en geniet ervan om naar concerten en optredens te gaan. Naast Popronde ben ik actief als stagehand bij Poppodium 013, lichtman bij Poppodium de Buze én actief als drummer in mijn eigen alternative rock/metal band: Eternal Aurora. Ik kan niet wachten om samen met Tara aan de slag te gaan om van Popronde Tilburg 2020 de beste editie ooit te maken!

Harold Pieper

Tilburg

Mijn naam is Tara van den Dries. Wat begon als een hobby om bandjes een podium te geven in Tilburg, sloeg enigszins door..Na vier jaar als programmeur en bestuurslid van stichting Roxxity, was het tijd voor nieuwe kansen. Tijdens mijn afstudeerstage bij W2 Poppodium in Den Bosch heb ik verschillende aspecten van de muziekindustrie gezien. Ook doe ik het management van een aantal bands. Met mijn HBA Music Industry Professional diploma op zak is het tijd voor nieuwe uitdagingen en Popronde 2016 is er hier een van. Mijn enthousiasme en motivatie wil ik graag overbrengen en toepassen om aankomende Tilburgse edities tot grote successen te maken!

Tara van den Dries

Tilburg

Mijn naam is Bart en ik ben n van de drie popronde cordinatoren in Utrecht dit jaar. Ik vind het heel belangrijk voor beginnende artiesten, dat zij de kans krijgen om voor een publiek te spelen. De popronde biedt deze kans en dit heb ik zelf ook mogen ervaren met mijn band KIEFF, die tweemaal heeft meegedaan aan de popronde. Een aantal jaar en een diploma Kunst en Economie verder, is het voor mij tijd om de handen uit de mouwen te steken en hoe kan dit mooier dan mee te werken aan de Popronde.

Bart van der Ven

Utrecht

Hi, ik ben Madelon! Ik werk bij No Man’s Land waar ik oa verantwoordelijk ben voor de talentontwikkeling, host de 3voor12 Utrecht podcast en ben voor het 4e jaar coördinator van Popronde! Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe muziek te ontdekken en dit op de meest bijzondere plekken in Utrecht neer te zetten. Zin in!

Madelon Bruinhof

Utrecht

Toen ik stage liep bij Popronde voelde dat al meteen als het begin van iets moois. Een jaar later werk ik bij EKKO, Grasnapolsky, Stukafest Utrecht en meer en mag ik nu ook Popronde Utrecht gaan organiseren. Mijn interesses in organiseren, mensen samenbrengen, muziek en een podium geven aan toffe, creatieve mensen komen samen bij Popronde. Ik heb dan ook de ambitie om van Popronde Utrecht nog een groter feest en geheel te maken.

Sen Jordens

Utrecht

Yooo, ik ben Xiao. Ik hou super veel van de muziekscene, maar ben helaas niet muzikaal getalenteerd, dus dan maar achter de schermen werken. Ik heb bijna de studie Kunst & Economie aan de HKU afgerond, en ben nu onder andere werkzaam als coördinator van Popronde Utrecht samen met de leukste mensen <3

Xiao Chen

Utrecht

Hallootjes. Mijn naam is Sven Lenssen, 28 jaar en ben geboren en getogen in ‘' ’t stedje van lol en plezeer’’ (oftewel Venlo). Hier heb ik ook de opleiding International Marketing op de Fontys gevolgd. Jaren geleden ben ik begonnen met het rammelen op de gitaar, waarna ik ook de bas een soort van heb leren spelen. Blijft toch een lastig dingetje. Afijn, ik heb in een coverband gespeeld waar we wat rock nummertjes coverden. Tegenwoordig speel ik bas bij We Are Hunters waar we heel wat oortjes mee hebben mogen vernielen. Mijn muzieksmaak is door de jaren heen flink breder geworden, van metal tot disco en van country tot reggae, ik hou ervan. Daarom is Popronde ook zo’n mooi concept, je hebt de mogelijkheid om veel verschillende acts gratis te mogen aanschouwen op 1 avond. Daarom ben ik ook ontzettend blij dat ik Popronde Venlo mag gaan coördineren vanaf dit jaar, want het concept is hartstikke goed en staat garant voor een avondje genieten.

Sven Lenssen

Venlo

Ik heb altijd al een enorme affiniteit met (live) muziek gehad. In eerste plaats ben ik al sinds de jaren '90 een fervent concert,- en festivalbezoeker en bovendien koop ik mijn muziek nog steeds (het liefst) fysiek. Ik doe al jaren vrijwilligerswerk bij Omroep Venray en sinds 2013 ben ik werkzaam als boeker voor HKconcerten.nl. Ook ben ik een tijdje verbonden geweest aan Cortonville als recensent en interviewer. Daarnaast organiseer ik hier en daar weleens een concertavondje, voor een kleinere of voor een grote groep mensen. En ik kan me eigenlijk bijna niets leukers voorstellen om te doen dan dat. Het mogen coordineren van de Popronde in mijn "eigen" Venray zie ik dan ook als een kers op de taart.

Marc Gommans

Venray

In september 2022 heb ik me aangesloten bij stichting Popcultuur Wageningen, waar ik tijdens de Popronde mijn vuurdoop kreeg als onervaren stagemanager. Sindsdien ben ik verliefd op het organiseren van live muziek. Als ik niet in een kroeg, huisfeest of jamsessie ben, kan je me vinden op de universiteit, waar ik bezig ben met mijn master biologie (en vraag mij niet waarom je kamerplant dood gaat). De overige 90 procent van mijn vrije tijd verdwijnt in mijn carrière als amateur songwriter.

Myrthe van Dok

Wageningen

Mijn naam is Tjahzi Oosterkamp (21) en Ik volg een opleiding tot evenementen organisatie. Ik ben woonachtig in Wageningen en doe dus samen met Melanie de Popronde in Wageningen. Ik ben sinds dit jaar nieuw, en ben dan ook trots dat ik deel mag uitmaken van de Popronde en hoop veel te leren.

Tjahzi Oosterkamp

Wageningen

In 2022 organiseer ik voor de vijfde keer Popronde Woerden en wat een feest is het elke keer weer! Naast de Popronde ben ik ook programmamaker van Gluren bij de Buren en organiseer ik Huiskamerconcerten Woerden en ben projectleider van de Culture Run Woerden. In het dagelijks leven werk ik in het onderwijs en het organiseren van events is een prachtige uit de hand gelopen hobby!

Mark van Leeuwen

Woerden

Hi There, Ik ben Izanka, 20 jaar en al sinds de start van de popronde Zutphen betrokken. Eerst als vrijwilliger en langzamerhand steeds verder in de organisatie betrokken geraakt. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als Medewerker Evenementenorganisatie. Ik houd van muziek, het liefste omdat je zo de ware aard van de artiest het beste kan ervaren. Ik kijk er naar uit om met behulp van de popronde een steentje bij te kunnen dragen aan het vergroten van de nederlandse popcultuur!

Izanka Labots

Zutphen

Ik ben sinds 2021 coördinator van Popronde Zwolle. Ik ben opgegroeid met metal/hardrock daar ligt een groot stuk van mijn hart. Jong in aanraking gekomen met de industrie door Hedon Zwolle(2017). Ik vind het altijd leuk om nieuw jong talent te ondersteunen. Ook kan ik niet stil zitten en moet altijd iets te doen hebben!

Abigail Helbers

Zwolle

Productie


Technische productie is mijn kant van het verhaal. Voorbereidingen, draaiboeken, supervisie en troubleshooten zodat alles loopt zoals bedacht. Met natuurlijk een fantastisch techteam en een bus vol apparatuur als onmisbare elementen. Een van de mooiste klussen in mijn jaar. Naast de Popronde werk ik mee aan vele (zomer)festivals. Werk en hobby zijn hetzelfde bij mij. Dat scheelt bij die lange dagen. In de vorige eeuw bij de Popronde begonnen als bandlid (Groove Syndicate) en later als vrijwilliger mee stagemanagen. Het contact met alle talentvolle muzikanten en hun muziek is mijn voedsel. Een geslaagde productie een goede basis voor a good night’s sleep. Alleen nog ergens ff een biertje na afloop.

Martijn Roselaar

Sinds 2010 ben ik bij de Popronde betrokken. In Nijmegen ben ik als stage manager begonnen en vanaf 2012 jaar ga ik regelmatig mee naar andere steden. Ik probeer in elke stad mooie plekken te vinden voor de promo-lampjes zodat iedereen weet dat de Popronde in town is. Verder help mee met het opbouwen en afbreken van geluidssetjes, regel ik de betaling voor het avondeten en afterparty's, zorg ik dat de techniek bus goed gevuld is met eten en drinken en spring ik bij waar het nodig is. Zeg maar de Popronde manusje-van-alles.

Rinse Mesker

Technische productie Popronde, Tour en Stage management, festival productie. Popronde, omdat dit het gaafste festival is, met ieder jaar weer het meest frisse, kwalitatieve aanbod van de Nederlandse popsector. Een 10 weekse educatieve karavaan van pop. Daarnaast is het een voorrecht om met zo'n fijn en hecht team te werken, iedere dag weer te kunnen assisteren bij hetgeen de lokale coordinatoren met hart en ziel hebben opgezet. Vanuit het tech-team van de Popronde, proberen we alle deelnemende muzikanten voor te bereiden op een verdere lange carriere in de muziek. Mijn persoonlijke ambitie is om, zo lang het nog energie oplevert, want dat doet het nog steeds bijna elke dag, muzikanten te ondersteunen in het focussen op het maken van prachtige trillende lucht.

Sebastiaan Kemperman

ENNE?! Ik ben de Limburgse Young Professional Yentl Meijers en ik ben 22 jaar oud. In 2022 was ik de productiestagiaire van Popronde, dit was zon geslaagde ervaring dat ik deze crew zeker niet wilde verlaten. Ik mag mij aan deze crew toevoegen als productieleider! HOE GAAF! Ook ga ik nu mijn laatste jaar afronden op de Herman Brood Academie om uiteindelijk op de grootste festivals te werken en met bands mee te kunnen touren. Als runner van Pinkpop, productieleider van Poppodium Volt en Misty Fields heb ik ongelofelijk veel zin om weer mee te mogen op tour met Popronde!

Yentl Meijers

Communicatie


Sinds 2018 vlieg ik tijdens Popronde, gewapend met mijn camera, van hot naar her de steden door om de muzikale avonturen, toffe locaties en gezelligheid vast te leggen!

Jessie Kamp

Sinds 2009 beheren we de Popronde website en heb ik ervoor gezorgd dat je je niet meer met een uitgeprint word.doc en een gebrand cd'tje per post moet inschrijven, maar dat dit snel en eenvoudig via de website gaat. Elk jaar maken we dit beter en breiden we de functionaliteit uit, voor zowel artiesten, als coordinatoren, fotografen, selectie commissie, organisatie en nog meer. What's next?

Dick van Lieshout

Ik werk sinds begin 2013 aan de Popronde website, samen met mijn collega's. Ik ben gaandeweg in het project gerold, van kleine aanpassingen aan de website tot het herbouwen van de gehele website en het maken van de webapp en iOS app. Ik vind de Popronde een gaaf en uniek concept met een toffe stijl!

Femke van Gemert