2013 - Mitch Wolters (Orange Maplewood in Groningen)

Mediapartners 2017

De mediapartners en hun beweegredenen voor support Popronde 2017.

 

Pinguin Radio 

Pinguinradio is sinds 1 oktober 2011 online. Wij zijn in het gat gedoken dat KinkFM achterliet nadat moedermaatschappij Veronica daar de stekker uit had getrokken. Wij vinden dat er plek is voor en behoefte aan een alternative muziekzender in Nederland. Maar Pinguinradio gaat verder waar KinkFM is opgehouden. Alleen bij ons hoor je die unieke mix van pop, rock, hiphop, house, reggae, folk, metal en singer-songwriters. Eind december 2011 heeft Pinguinradio ook Aardschok weer nieuw leven ingeblazen en een eigen 'stream' gegeven. Ons motto: no bullshit, great music. Dus gewoon zoveel mogelijk muziek, zonder gesproken nieuws, files, DJ's, reclames.....Tijdens de Popronde is regelmatig de Poprondeselectie te besluisteren, tevens komen er af en toe de nieuwste tracks van de Poprondeselectie langs.

 

Never Mind The Hype

Popronde Nederland en Never Mind The Hype gaan vol voor talentontwikkeling, vol voor Nederlandse bands en dus per direct vol voor samenwerking. NMTH, het nieuwe platform voor ‘Everything heavy, alternative & deviant’, adopteert 27 veelbelovende acts uit de 137 namen tellende Poprondeselectie, waarmee in alle 40 speelsteden NMTH-routes ontstaan. Welke namen dat zijn? Check ze hierrrrr!

 

3FM Talent

3FM Talent is dé springplank voor aanstormend talent! Iedere maand roept 3FM een talentvolle Nederlandse act uit tot 3FM Talent, zij krijgen airplay op 3FM en mogen regelmatig langskomen in de studio. Daarnaast krijgen zij de kans om te spelen op de 3FM Stages op festivals als Zwarte Cross en Noorderslag. Popronde en 3FM Talent werken al jaren samen om aanstormend Nederlands talent een springplank te bieden: In iedere stad speelt ten minste 1  Talent, die wordt vergezeld door 3FM Banners en spotlights. 

 

3VOOR12

Ook 3VOOR12 en Popronde werken al een tijd met succes samen. Het belangrijkste resultaat is dat nu in alle speelsteden een 3voor12-podium voor de 12 geselecteerde 3voor12 Talents is. Op dat podium spelen enkel de acts die door 3voor12 zijn geselecteerd. Welke acts dat zijn kun je hier zien. Namens 3voor12 namen Chris Walraven, Timo Pisart, Menno Visser en Roosmarijn Reijmer dit jaar zitting in de selectiecommissie.

 

Festivalinfo

Festivalinfo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het complete en betrouwbare festivaloverzicht van Nederland en Vlaanderen. Programmabevestigingen, reviews en beeldmateriaal, alles wat de muziekliefhebber wil is op festivalinfo te vinden. Tijdens de Popronde zijn de programma's van de verschillende steden hier te vinden.

 

OOR

OOR is het grootste en beste muziekblad van de lage landen! In 2013 werd een samenwerking tussen OOR en de Popronde gestart, in 2014 werd deze uitgebreid, en inmiddels is OOR een vaste partner tijdens de Popronde. OOR roept ieder jaar een tiental acts uit tot OOR Talent, en stelt deze talenten uitgebreid voor in het magazine. Daarnaast adopteert OOR in elke deelnemende stad een podium, waar de OOR Talents hun opwachting zullen maken.

 

Kapelsessies

In de zomer van 2010 ontstond het idee akoestische sessies op te nemen in de Nicolaaskapel op het Valkhofpark Nijmegen. In eerste instantie deden we dit uitsluitend in samenwerking met Festival De Affaire. Inmiddels nemen we het hele jaar door sessies op met zowel nationale als internationale muzikanten. Wat de muzikanten doen is aan hen, het enige dat wij verlangen is dat het grotendeels akoestisch gebeurt.

 

The Daily Indie

The Daily Indie is een crossmediaal platform waarop je dagelijks nieuwe muziek ontdekt. Onze website, magazine, video’s, events en radioshow zijn een muzikale schatkaart in tekst, beeld en geluid. Met een enthousiast team van muzieknerds brengen we je dagelijks de nieuwste muziek die je nergens anders vindt. Geen snelle hypes, maar muziek waarvan wij vinden dat deze gehoord moet worden. Als mediapartner vissen we de krenten uit de smaakvolle pap van de Popronde en presenteren die in alle smaken aan onze volgers.

 

Muzikantenmagazines

De Muzikantenmagazines die vanuit Keijser18 de Popronde ondersteunen zijn:

Musicmaker: Voor alle muzikanten, vocalisten en songwriters 

Gitarist: speciaal voor de gitaristen.

Slagwerkkrant: voor drummers en percussionisten

De Bassist: voor de bassisten in de selectie. 

Interface: voor muzikanten en producers 

 

Kuppmen

Kuppmen Music stelt een set Kuppmen Carbon Fiber Drumrods beschikbaar aan alle drummers van de deelnemende Popronde bands!

De Drumrods zijn hét alternatief voor drumstokken als je iets zachter moet spelen zodat je band beter tot zijn recht komt, zoals in kroeg of theater.

Veel sterker dan houten rods, ze gaan minimaal 30 keer langer mee.

Tot 20db. minder volume dan stokken terwijl je het gevoel van een drumstok hebt.Geschikt voor alle stijlen muziek met een unieke sound.

DRUM ON!

 

ParkBee

ParkBee is de parking partner van Popronde. ParkBee maakt parkeergarages van bedrijven via de Parkmobile en Park-line Apps beschikbaar voor het grote publiek. Hiermee biedt ParkBee goedkoop en gemakkelijk parkeren op toplocaties. Met ParkBee als parking partner biedt de organisatie van Popronde de artiesten en bezoekers goedkoper parkeren aan. Tijdens het event kan er in vele steden door artiesten en bezoekers voor slechts €5,- per 24-uur geparkeerd worden. Let op: ParkBee parkeergarages zijn alleen toegankelijk met de Parkmobile of Park-line App. Check hier alle beschikbare ParkBee locaties tijdens Popronde.

 

Phocabby

Niet meer weg te denken bij onze infostand is de Phocabby Selfie Service! Honderden mensen gingen op de foto bij de 'Selfiepaal', zoals de machine liefkozend genoemd werd. Zit jij er tussen? Check het op de Facebookpagina van Popronde Nederland!