Mediapartners 2020

De mediapartners en hun beweegredenen voor support Popronde 2020.

 

Pinguin Radio 

Al sinds de oprichting van Pinguin Radio op 1 oktober 2011 maken we ons sterk voor acts van eigen bodem. Positieve discriminatie van Nederlandse muziek en muziekmakers is een van de pijlers van ons beleid. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we de Popronde in woord en gebaar steunen, waar en wanneer we maar kunnen. Redactieleden van Pinguinradio zitten in de sectiecommissie, ieder jaar maken we de nieuwe Popronde-deelnemers bekend en wijden we een aantal programma's aan de nieuwe oogst van wat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste talentpool van Nederland. En tussen deze bedrijvigheden door nemen we zoveel mogelijk (ex)Popronde-acts op in onze reguliere programmering. Zo proberen we nationaal talent te begeleiden van de wieg tot de aan AFAS Live.

 

Never Mind The Hype

Popronde Nederland en Never Mind The Hype gaan vol voor talentontwikkeling, vol voor Nederlandse bands en dus per direct vol voor samenwerking. NMTH, het nieuwe platform voor ‘Everything heavy, alternative & deviant’, adopteert dit jaar maarliefst dertig acts uit de 145-koppige selectie, waardoor in iedere stad een NMTH-route ontstaat.

 

3FM Talent

3FM Talent is dé springplank voor aanstormend talent! Iedere maand roept 3FM drie talentvolle Nederlandse acts uit tot 3FM Talent, zij krijgen airplay op 3FM en mogen regelmatig langskomen in de studio. Daarnaast krijgen zij de kans om te spelen op de 3FM Stages op festivals als Zwarte Cross en Noorderslag. Popronde en 3FM Talent werken al jaren samen om aanstormend Nederlands talent een springplank te bieden.

 

3VOOR12

Ook 3VOOR12 en Popronde werken al een tijd met succes samen. Het belangrijkste resultaat is dat nu in alle speelsteden een 3voor12-podium voor de 12 geselecteerde 3voor12 Talents is. Op dat podium spelen enkel de acts die door 3voor12 zijn geselecteerd. Welke acts dat zijn kun je hier zien. Namens 3voor12 namen Chris Walraven, Timo Pisart en Menno Visser  dit jaar zitting in de selectiecommissie.

 

Festivalinfo

Festivalinfo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het complete en betrouwbare festivaloverzicht van Nederland en Vlaanderen. Programmabevestigingen, reviews en beeldmateriaal, alles wat de muziekliefhebber wil is op festivalinfo te vinden. Tijdens de Popronde zijn de programma's van de verschillende steden hier te vinden.

 

OOR

OOR is het grootste en beste muziekblad van de lage landen! In 2013 werd een samenwerking tussen OOR en de Popronde gestart, in 2014 werd deze uitgebreid, en inmiddels is OOR een vaste partner tijdens de Popronde. OOR roept ieder jaar een tiental acts uit tot OOR Talent, en stelt deze talenten uitgebreid voor in het magazine. Daarnaast adopteert OOR in elke deelnemende stad een podium, waar de OOR Talents hun opwachting zullen maken. De OOR Talents voor Popronde 2019 check je hierrrr.

 

Kapelsessies

In de zomer van 2010 ontstond het idee akoestische sessies op te nemen in de Nicolaaskapel op het Valkhofpark Nijmegen. In eerste instantie deden we dit uitsluitend in samenwerking met Festival De Affaire. Inmiddels nemen we het hele jaar door sessies op met zowel nationale als internationale muzikanten. Wat de muzikanten doen is aan hen, het enige dat wij verlangen is dat het grotendeels akoestisch gebeurt.

 

The Daily Indie

The Daily Indie is een crossmediaal platform waarop je dagelijks nieuwe muziek ontdekt. Onze website, magazine, video’s, events en radioshow zijn een muzikale schatkaart in tekst, beeld en geluid. Met een enthousiast team van muzieknerds brengen we je dagelijks de nieuwste muziek die je nergens anders vindt. Geen snelle hypes, maar muziek waarvan wij vinden dat deze gehoord moet worden. Als mediapartner vissen we de krenten uit de smaakvolle pap van de Popronde en presenteren die in alle smaken aan onze volgers. In 2020 adopteren we zelfs in een 15-tal steden een podium!

 

Hiphop In Je Smoel

Sinds Popronde 2018 hebben Popronde en HIJS de handen ineen geslagen om de urban acts in de selectie wat meer shine te geven, de HIJS 'Stamp of Approval!' In een tiental (of misschien zelfs meer) steden is er een speciaal Hiphop In Je Smoel podium, waar de jonge, hongerige hiphop acts die Popronde rijk is tonen wat ze waard zijn!

 

Musicmaker

In 2019 slaan Popronde en Musicmaker de handen ineen! Musicmaker is hét lijfblad voor muzikanten, en zal voorafgaand en tijdens de Popronde schrijven over de geselecteerde acts. Verwacht toffe interviews, mooie anekdotes en te gekke portretten, naast alle andere interessante en relevante informatie voor muzikanten. Daarnaast krijgen alle acts een Musicmaker in hun Popronde goodiebag, en krijgt de winnaar van de Paul Smits Award een jaarabonnement op Musicmaker cadeau!

 

KINK

KINK is terug! KINK is hét station voor luisteraars die van alternatieve popmuziek houden, voor mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt. Een perfecte match met Popronde dus! In 2019 maakte KINK iedere week een Popronde Podcast, in 2020 wordt de samenwerking verder uitgebreid.