Mediapartners 2022

De mediapartners en hun beweegredenen voor support Popronde 2022.

 

3VOOR12

Ook 3VOOR12 en Popronde werken al een tijd met succes samen. Het belangrijkste resultaat is dat nu in alle speelsteden een 3voor12-podium voor de 12 geselecteerde 3voor12 Talents is. Op dat podium spelen enkel de acts die door 3voor12 zijn geselecteerd. Namens 3voor12 namen Chris Walraven, Timo Pisart en Menno Visser  dit jaar zitting in de selectiecommissie. 

 

FUNX

In 2021 sloegen FunX en Popronde de handen ineen om de hiphop talenten binnen de Popronde selectie meer shine te geven. In de verschillende steden programmeren we een FunX Stage, waar de hiphop talenten van de toekomst te zien zijn. Daarnaast is er een samenwerking met FunX EMPWR, om muzikanten en creatievelingen te leren over uiteenlopende onderwerpen, van social media tot mental health.

 

3FM Talent

3FM Talent is dé springplank voor aanstormend talent! Iedere maand roept 3FM drie talentvolle Nederlandse acts uit tot 3FM Talent, zij krijgen airplay op 3FM en mogen regelmatig langskomen in de studio. Daarnaast krijgen zij de kans om te spelen op de 3FM Stages op festivals als Zwarte Cross en Noorderslag. Popronde en 3FM Talent werken al jaren samen om aanstormend Nederlands talent een springplank te bieden.

 

Festivalinfo

Festivalinfo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het complete en betrouwbare festivaloverzicht van Nederland en Vlaanderen. Programmabevestigingen, reviews en beeldmateriaal, alles wat de muziekliefhebber wil is op festivalinfo te vinden. Tijdens de Popronde zijn de programma's van de verschillende steden hier te vinden.

 

OOR

OOR is het grootste en beste muziekblad van de lage landen! In 2013 werd een samenwerking tussen OOR en de Popronde gestart, in 2014 werd deze uitgebreid, en inmiddels is OOR een vaste partner tijdens de Popronde. OOR roept ieder jaar een tiental acts uit tot OOR Talent, en stelt deze talenten uitgebreid voor in het magazine. Daarnaast adopteert OOR in 5 steden een eigen OOR Podium waar hun talenten te zien zijn.

 

Never Mind The Hype

Popronde Nederland en Never Mind The Hype gaan vol voor talentontwikkeling, vol voor Nederlandse bands en dus per direct vol voor samenwerking. NMTH, het nieuwe platform voor ‘Everything heavy, alternative & deviant’, adopteert ieder jaar een dertigtal acts uit de selectie, waardoor in iedere stad een NMTH-route ontstaat.

 

Musicmaker

In 2019 slaan Popronde en Musicmaker de handen ineen! Musicmaker is hét lijfblad voor muzikanten, en zal voorafgaand en tijdens de Popronde schrijven over de geselecteerde acts. Verwacht toffe interviews, mooie anekdotes en te gekke portretten, naast alle andere interessante en relevante informatie voor muzikanten. Daarnaast krijgen alle acts een Musicmaker in hun Popronde goodiebag, en krijgt de winnaar van de Paul Smits Award een jaarabonnement op Musicmaker cadeau!

 

KINK

KINK is terug! KINK is hét station voor luisteraars die van alternatieve popmuziek houden, voor mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt. Een perfecte match met Popronde dus! Iedere woensdag hoor je Popronde Radio op KINK Indie, iedere donderdag is die uitzending te vinden in je favoriete podcastmedium. 

 

Pinguin Radio

Al sinds de oprichting van Pinguin Radio op 1 oktober 2011 maken we ons sterk voor acts van eigen bodem. Positieve discriminatie van Nederlandse muziek en muziekmakers is een van de pijlers van ons beleid. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we de Popronde in woord en gebaar steunen, waar en wanneer we maar kunnen. Redactieleden van Pinguinradio zitten in de sectiecommissie, ieder jaar maken we de nieuwe Popronde-deelnemers bekend en wijden we een aantal programma's aan de nieuwe oogst van wat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste talentpool van Nederland. En tussen deze bedrijvigheden door nemen we zoveel mogelijk (ex)Popronde-acts op in onze reguliere programmering. Zo proberen we nationaal talent te begeleiden van de wieg tot de aan AFAS Live.