Mediapartners 2022

De mediapartners en hun beweegredenen voor support Popronde 2022.

 

KINK


KINK is hét station voor luisteraars die van alternatieve popmuziek houden, voor mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt. Een perfecte match met Popronde dus! Iedere woensdag hoor je Bas van Dalen met Popronde Radio op KINK Indie, iedere donderdag is die uitzending te vinden in je favoriete podcastmedium

KINK komt ook regelmatig naar de Popronde om op locatie verslag te doen van het festival en acts te interviewen. In april was Bas van Dalen bijvoorbeeld aanwezig tijdens het Eindfeest waar hij een mobiel radiostation neerzette om de avond te verslaan.

 

3VOOR12

 

Ook 3VOOR12 en Popronde werken al een tijd met succes samen. Het belangrijkste resultaat is dat nu in alle speelsteden een 3voor12-podium voor de 12 geselecteerde 3voor12 Talents is. Op dat podium spelen enkel de acts die door 3voor12 zijn geselecteerd. Namens 3voor12 namen Chris Walraven, Timo Pisart en Menno Visser  dit jaar zitting in de selectiecommissie. 

 

FUNX

 

In 2021 sloegen FunX en Popronde de handen ineen om de hiphop talenten binnen de Popronde selectie meer shine te geven. In de verschillende steden programmeren we een FunX Stage, waar de hiphop talenten van de toekomst te zien zijn. Daarnaast is er een samenwerking met FunX EMPWR, om muzikanten en creatievelingen te leren over uiteenlopende onderwerpen, van social media tot mental health.

 

3FM Talent

 

3FM Talent is dé springplank voor aanstormend talent! Iedere maand roept 3FM drie talentvolle Nederlandse acts uit tot 3FM Talent, zij krijgen airplay op 3FM en mogen regelmatig langskomen in de studio. Daarnaast krijgen zij de kans om te spelen op de 3FM Stages op festivals als Zwarte Cross en Noorderslag. Popronde en 3FM Talent werken al jaren samen om aanstormend Nederlands talent een springplank te bieden. Zo werden de afgelopen jaren o.a. Popronde deelnemers KUZKO, MEAU, Froukje, The Vices, GIAN en MAXINE uitgeroepen tot 3FM Talent.

 

Festivalinfo

 

Festivalinfo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het complete en betrouwbare festivaloverzicht van Nederland en Vlaanderen. Programmabevestigingen, reviews en beeldmateriaal, alles wat de muziekliefhebber wil is op festivalinfo te vinden. Tijdens de Popronde zijn de programma's van de verschillende steden hier te vinden en in samenwerking met het platform is een agenda ontwikkeld waarin alle shows (die bekend zijn bij Festivalinfo) van (oud-) Popronde deelnemers in uitgelicht worden. 

Deze is te vinden op onze website onder concertagenda.

 

OOR

 

OOR is het grootste en beste muziekblad van de lage landen! In 2013 werd een samenwerking tussen OOR en de Popronde gestart, in 2014 werd deze uitgebreid, en inmiddels is OOR een vaste partner tijdens de Popronde. OOR roept ieder jaar een tiental acts uit tot OOR Talent, en stelt deze talenten voor in het magazine. Daarnaast adopteert OOR in een aantal steden een eigen OOR Podium waar hun talenten te zien zijn.

 

Never Mind The Hype

 

Popronde Nederland en Never Mind The Hype gaan vol voor talentontwikkeling, vol voor Nederlandse bands en dus per direct vol voor samenwerking. NMTH, het platform voor ‘Everything heavy, alternative & deviant’, adopteert ieder jaar een dertigtal acts uit de selectie die zij voorstellen op hun website. Door het promoten van de NMTH talenten ontstaat in iedere stad een NMTH-route. Speciaal voor de liefhebber van alles wat hard en heavy is.

 

Musicmaker

 

In 2019 slaan Popronde en Musicmaker de handen ineen! Musicmaker is hét lijfblad voor muzikanten, en zal voorafgaand en tijdens de Popronde schrijven over de geselecteerde acts. Verwacht toffe interviews, mooie anekdotes en te gekke portretten, naast alle andere interessante en relevante informatie voor muzikanten.

 

 

Pinguin Radio

 

Redactieleden van Pinguinradio zitten in de sectiecommissie en ieder jaar maken zij de nieuwe Popronde-deelnemers bekend. Jaarlijks wijden zij een aantal programma's aan de nieuwe oogst van wat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste talentpool van Nederland. En tussen deze bedrijvigheden worden zoveel mogelijk (ex)Popronde-acts opgenomen in de programmering. Op die manier probeert Pinguin Radio nationaal talent te begeleiden van de wieg tot de aan AFAS Live.