2013 - Bart Notermans (SUIT AND TIE JOHNS in Delft)

Paul Smits Award

Paul Smits Award

Als ode aan de in 2017 overleden voorzitter van Stichting Popwaarts, Paul Smits is de 'Paul Smits Award' in het leven geroepen, de award voor de favoriete performer van de Popronde bezoeker.

 

Paul Smits heeft veel betekend voor Stichting Popwaarts, en dus Popronde. Hij was vanaf de begindagen betrokken en werd in het bestuur gezien als 'het hart', Paul had een grote liefde voor talentontwikkeling en live muziek. Paul was een markant persoon, zijn paarsgeverfde snor en sik waren zijn handelsmerk. In die geest is de Paul Smits Award dé prijs voor de favoriete performer van het publiek, degene met de beste podiumuitstraling en performance.

 

In iedere stad kan worden gestemd bij de Popronde infostand, te vinden op een centraal punt in de stad. Stembiljetten zijn te vinden in de programmaboekjes, of af te halen bij de infostand. De Paul Smits Award wordt ieder jaar uitgereikt op Popronde Amsterdam, het grootse eindfeest.

 

In 2019 is de prijs gewonnen door Lotta Rasva van Get Jealous. In de jaren daarvoor is de prijs gewonnen door A Mili (2018) en Megan de Klerk van EUT (2017).

 

Paul Smits Award 2019

 

In Memoriam: Paul Smits