2012 - Bart Notermans (MADI in Delft)

Paul Smits Award

Paul Smits Award

Als ode aan de in 2017 overleden voorzitter van Stichting Popwaarts, Paul Smits is de 'Paul Smits Award' in het leven geroepen, de award voor de favoriete perfomer van de Popronde bezoeker.

 

Paul Smits heeft veel betekend voor Stiching Popwaarts, en dus Popronde. Hij was vanaf de begindagen betrokken en werd in het bestuur gezien als 'het hart', Paul had een grote liefde voor talentontwikkeling en live muziek. Paul was een markant persoon, zijn paarsgeverfde snor en sik waren zijn handelsmerk. In die geest is de Paul Smits Award dé prijs voor de favoriete performer van het publiek, degene met de beste podiumuitstraling en performance.

 

In iedere stad kan worden gestemd bij de Popronde infostand, te vinden op een centraal punt in de stad. Stembiljetten zijn te vinden in de programmaboekjes, of af te halen bij de infostand. De Paul Smits Award wordt ieder jaar uitgereikt op Popronde Amsterdam, het grootse eindfeest.

 

A Mili (foto) won de prijs in 2018. Megan de Klerk, de zangeres van EUT won de eerste Paul Smits Award, in 2017.

 

A liquid landscape - Lex Vesseur.jpg

 

Waar disciplines elkaar treffen:

Samenwerking St. Joost Akademie voor Kunst en Vormgeving.

In samenwerking met St. Joost Akademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (de stad waar Paul het grootste deel van zijn carrière heeft gewerkt) wordt ieder jaar een talentvolle kunstenaar gezocht die de award voor die betreffende Popronde zal ontwerpen. Uit verschillende pitches wordt één kunstenaar gekozen, voor de editie van 2018 is dat Ramon van Geest - Website.

 

Ramon van geest is een multidisciplinaire ontwerper die zo veel mogelijk van verschillende materialen gebruik maakt. Ramon’s installaties laten vaak een diepere vertaling zien over hoe wij als mens nadenken en hoe we ons gedragen. Dit doet hij door voor de verbeelding sprekende voorwerpen en tekeningen neer te zetten. Hierdoor krijgt de toeschouwer zelf de kans om hierbij zijn eigen fantasie te gebruiken en daarbij over het aangelegde onderwerp na te denken

 

Paul Smits Award 2018 gif.

 

In Memoriam: Paul Smits