2014 - Parcifal Werkman (indian askin in Amsterdam (eindfeest))

Selectiecommissie

De selectiecommissie voor Popronde 2016 bestaat uit...:


Adriaan Muts

Adriaan Muts

Full Spectrum is ruim 12 jaar actief als agency en management. Met een selectief roster van indie, postrock, electronica en drum'n bass bedient Full Spectrum clubs en festivals in geheel Europa. Adriaan Muts (1975) vertegenwoordigt o.a. Applescal, Black Sun Empire, CUT_, Gidge en GOSTO. Hij is altijd op zoek naar de eigenheid: wat heeft de act te vertellen?

Aldo Bruining

Aldo Bruining

Aldo is sinds 2005 actief in de muziekindustrie, hij heeft een brede werk ervaring binnen de gabber, jazz, hiphop, techno. klassiek, bass en beats scenes, en zelfs een beetje punk. Programma’s samenstellen, talent ontwikkeling en het connecten van mensen zijn de speerpunten binnen zijn werk. Op dit moment is Aldo als freelancer werkzaam bij 24Classics, ADE Beats, Neerlands Dope en het Vrijland Festival. Voor de Popronde heeft hij meningen over: electronica, funk/soul/r&b, hiphop, ska/reggae. (fotocredits: Krijn van Noordwijk)

André Keij

André Keij

André Keij is programmeur en promotor van Appelpop, is agent bij SOZ Concerts en maakt deel uit van DJ-duo Southern Daredevils waarmee hij draait bij concerten en festivals (oa Rockabilly, Rock & Roll en Americana). Voorheen werkte hij onder andere voor VPRO 3voor12 en was hij DJ bij Kink FM. En vorig jaar is hij ook begonnen als independent plugger.

Aram Haagsman

Aram Haagsman

Iedereen begint ergens. Maar Aram begon in een kraakpand. Na z'n handen tot bloedens te hebben gedrumd in punk-, noise- en popbands, is Aram het best op z'n plek als regelneef. Sinds 2010 is hij artist manager en sinds twee jaar mede-eigenaar van het managementkantoor Tin Ear Management Company. Tin Ear verzorgt het dagelijks en zakelijk management van onder meer Afterpartees, Anna Rune, Breaking Levees, Maison du Malheur, Orgel Vreten, The Silverfaces, traumahelikopter, T-99 en zZz

Aron van der Ploeg

Aron van der Ploeg

Aron van der Ploeg is oprichter van muziekbedrijf The Missing Sync, dat is gespecialiseerd in het vinden, produceren en licenseren van muziek voor commercials, film en tv. The Missing Sync vertegenwoordigt artiesten zoals The Brahms, Sunday Sun en Kris Berry. Vele grote internationale merken waaronder Volkswagen, IKEA, BMW, T-Mobile, Samsung en Heineken wisten het bedrijf al te vinden. De muziek uit het roster van The Missing Sync is ook te horen in TV series, films en trailers zoals Californication, Suits, NCIS, Rokjesdag en The Beauty & The Beast.

Atte de Jong

Atte de Jong

Atte is bijna 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie, als RTV promoter, oftewel plugger. Hij heeft gewerkt bij Edel, PIEP, Virgin, EMI en PR-Indies, waarbij hij promotie deed voor artiesten als Goo Goo Dolls, Moloko, Spiller, Rolling Stones, Lenny Kravitz, BRMC, Guus Meeuwis, The Deaf en vele andere anderen in binnen- en buitenland. Sinds 3 jaar is hij werkzaam voor zichzelf als RTV promotor en heeft sindsdien gewerkt met oa Bells of Youth, Jack & the Weatherman, Lorren, Vintage Future & Mell en vele andere (beginnende) acts.

Barry Spooren

Barry Spooren

Barry Spooren deed zelf al eens mee aan de Popronde met zijn voormalige band Silence is Sexy en is, na vijf jaar bij Incubate Festival in Tilburg gewerkt te hebben, nu marketeer en assistent programmeur bij Le Guess Who? Festival in Utrecht. Daarnaast schrijft hij op muzieksite Licking the Rabit dagelijks over nieuwe muziek.

Bart van Haare

Bart van Haare

Bart van Haare werkt bij Double Vee Concerts in Rotterdam en werkt daar met Willem Venema. Sinds 2011 actief in de muziekindustrie en een passie voor live muziek. (photo credit: Micha Anhalt)

Bart Wismans

Bart Wismans

Bart is verantwoordelijk voor A&R en labelmanagement bij Suburban Records en is medeoprichter van het Benelux pers promotie kantoor Kamikaze-PR.

Bas Barnasconi

Bas Barnasconi

Bazz maakt muziek. Al z'n hele leven, eerst met VanKatoen, nu met de Bazzookas. Daarnaast is hij begonnen met Pinguinradio.com, omdat hij bang is dat er anders alleen maar 'middle of the road-muziek' op de radio te horen is. Volgens hem is het namelijk in de berm juist het spannendst! Dat meer mensen dat vinden blijkt: met meer dan 2.3 miljoen streamstarts (=luisterbeurten) per maand is pinguinradio.com de grootste indie-webradio van Europa!

Christiaan Walraven

Christiaan Walraven

Sinds 2011 werk ik bij 3voor12, als Redacteur Live Muziek. Dat houdt in dat ik alle bands uitnodig die bij 3voor12 Radio op 3FM live komen spelen, de 3voor12 Presenteert concerten door het land regel, de lineup van de eigen podia en sessies op festivals bepaal en achteraf ook besluit welke nummers van welke bands uiteindelijk in 3voor12 Radio en de diverse TV programma's komen. Daarnaast ben ik programmamaker en presentator bij Radio Mortale, het radioprogramma voor opkomende bands en beats van eigen bodem.

Clara Vissers

Clara Vissers

Mijn naam is Clara en ik ben altijd met veel verschillende dingen bezig die met muziek te maken hebben. Freelance doe ik klusjes bij ESNS, ITGWO, ADE, Otis Park, POPnl en Stichting GRAP. Regelmatig ben ik lid van een jury bij o.a. de Amsterdamse Popprijs of kom je me tegen als ik plaatjes draai bij concerten. Op dinsdag avond maak ik programma bij Radio Mortale, waar we ons bezig houden met muziek van Nederlandse bodem. Tussen de klussen door werk ik alweer 6 jaar bij de Melkweg en hou ik me bezig met toffe bands van over de hele wereld bij label/distributeur de Konkurrent.

Conjo Vergeer

Conjo Vergeer

NederklinkerConjo is presentator van Nederklinkers, het meest chauvinistische programma van je radio. Het programma is eigenlijk één grote reclamespot voor de beste muziek van eigen bodem. Nederklinkers richt zich uitsluitend op Nederlandse bands en geeft vaak wat extra aandacht aan opkomende talenten uit de provincie Utrecht. Op 19 april 2015 werd het 15-jarig jubileum gevierd in het Hofman Cafe in Utrecht. Nederklinkers wordt wekelijks op zondagmiddag uitgezonden op RouletteFM en op maandagavond op IndieXL.nl

Daniël de Keizer

Daniël de Keizer

Daniel is eigenaar van Eighty Five, een muziek consultancy voor o.a. (project)management, marketing, branding, creatieve concepten en live events. Eighty Five verzorgt het management van Roelie Vuitton en Dichter en werkte in het verleden o.a. voor Pink Oculus en Ntjam Rosie.

Dax Vismale

Dax Vismale

Dax Vismale is publisher / A&R voor music agency The Missing Sync. The Missing Sync is uitgever van o.a. Kris Berry, Sunday Sun, David Douglas, The Brahms, The Indien, Splendid en IX. Daarnaast heeft The Missing Sync muziek geplaatst in internationale TV-series als Suits, NCIS en Shameless en in commercials van Heineken, Volkswagen, Martini en IKEA.

Dennis van Leeuwen

Dennis van Leeuwen

Dennis van Leeuwen (1971) Was gitarist bij Kane, inmiddels songwriter, producer, en manager voor verschillende projecten, artiesten en bands.

Dolf Bekker

Dolf Bekker

Afgestudeerd bassist aan de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam en is sinds 2009 actief in de muziekindustrie. In 2011 vertrok Dolf naar Londen waar hij een Master in Music Industry Management & Artist Development volgde. In Londen is hij 4 jaar lang werkzaam geweest als Promoter, Agent en Production Manager voor concerten, zalen en festivals verspreid over de UK. Sinds eind 2014 weer terug in Nederland, o.a. werkzaam geweest als A&R Manager bij CTM/Imagem. Op dit moment is Dolf Music Supervisor bij Sizzer Amsterdam en Artist Manager van het Amsterdamse elektronische duo CUT_

Edwin Mulder

Edwin Mulder

Boeker bij Topbillin’. Naast een aantal dj's zoals The Partysquad en Snelle Jelle verzorg ik de boekingen voor live-acts zoals Zwart Licht, MC Fit, Rico & A.R.T., Adje, Dio en Cho.

Erik Delobel

Erik Delobel

Erik Delobel studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming in Zwolle. Na zijn studie startte hij bij Productiehuis Oost-Nederland waar hij projectleider werd van het project: Woord in Uitvoering, een hiphop project voor alle grote MBO's in Overijssel. Na het project 5 jaar werkzaam geweest voor poppodium Het Burgerweeshuis te Deventer. Vanaf 2010 programmeur van poppodium Hedon te Zwolle en sinds 2013 artistiek leider van dat podium, en dus inhoudelijk verantwoordelijk voor programma, studentenprogramma ( Buro Ruis) HBO / MBO intro, Kunstbende, Cultuureducatie/ Productiehuis.

Eva Koreman

Eva Koreman

Eva Koreman is DJ bij 3FM.

Farid Benmbarek

Farid Benmbarek

Farid Benmbarek is A&R manager van het belangrijkste onafhankelijk hiphoplabel Top Notch, dat platen heeft gereleased van bekende hiphopacts als Extince, Opgezwolle, De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites, Lucky Fonz III, Palio SuperSpeed Donkey en Zwart Licht. Benmbarek was met Sticks programmamaker en radiopresentator bij Lijn5/FunX en freelance schrijver voor onder andere State Magazine en DJBROADCAST. Als lid van de werkgroep Edison Pop, is hij verantwoordelijk voor de nieuwe invulling van de Edison Awards.

Flip van der Enden

Flip van der Enden

Actief in de muziek sinds het oorspronkelijke vinyltijdperk. o.a. als pers/radiopromotor bij div. platenmaatschappijen, A&R manager, muzieksamensteller/programmamaker bij div. omroepen. Tegenwoordig docent popgeschiedenis op het Conservatorium van Amsterdam en muziekredacteur Pinguinradio.com.

Frank Kimenai

Frank Kimenai

Frank Kimenai is een veelzijdige muziekprofessional. Vanaf zijn 16e speelde hij in allerlei herriebands waarmee hij de wereld rondtoerde. Als organisator werkte hij als programmeur bij Poppodium 013 in Tilburg, is hij een van de oprichters van het Incubate festival, runt 'ie tegenwoordig het boekingskantoor Lexicon Bookings, en het managementkantoor Tin Ear Management. Frank werkt samen met acts als traumahelikopter, Afterpartees, Maison du Malheur en The Silverfaces. Tevens is hij parttime consultant voor bands en voor het Fonds Podium Kunsten en oefent hij bestuursfuncties uit bij oa. Record Store Day en Music Managers Forum.

Frank Satink

Frank Satink

Frank Satink eigenaar van Goomah Music (label / boekingen) en Ev’Hands (betrokken bij festivals, concerten en evenementen zoals Dauwpop, Zwarte Cross, Metropool Hengelo, Ribs & Blues etc).

Frank van der Lende

Frank van der Lende

'Frank van der Lende, 3FM-DJ met 'n voorliefde voor rock 'n roll en muziek waar je in hoort dat de maker het met zijn of haar hart zingt en er genoten wordt tijdens het live spelen!

Gaétan van de Sande

Gaétan van de Sande

Ik ben een freelancende duizendpoot binnen het hiphop-genre. Werk voor o.a. Mr. Polska, Kleine Viezerik en ENCORE. Volgens Noisey en Puna.nl een van de "meest invloedrijke personen binnen de Nederlandse hiphop".

Geert van der Velde

Geert van der Velde

Geert van der Velde is zanger/muzikant onder het muzikale pseudoniem The Black Atlantic. Verder is hij actief als bandcoach, producer, en in grote mate als projectmanager van het professionaliserings en talentontwikkelingstrajetct "Freesonica" voor jonge Friese acts. Van der Velde tourt sinds 2007 wereldwijd met The Black Atlantic en heeft een grijs verleden in een Amerikaanse hardcore band, Shai Hulud, als schreeuwende frontman.

Hanna Vink

Hanna Vink

Hanna Vink was drie jaar werkzaam voor Paul de Leeuw als muziekproducer/redacteur en vijf jaar als muzieksamensteller bij De Wereld Draait Door, waar ze verantwoordelijk was voor de minuut en (muzikale) tafelonderwerpen. Sinds een half jaar is Hanna label/projectmanager bij Dapper en Top Notch

Henkjan Onnink

Henkjan Onnink

Managing partner/boeker Agents After All, studeerde Communicatie-wetenschap in Nijmegen en was actief als vrijwilliger in Poppodium Doornroosje. Van 1996 tot 2004 was hij boeker bij Mojo Concerts en festivalprogrammeur van de Nederlandse acts voor Lowlands en Pinkpop. Is mede-eigenaar van Agents After All en verantwoordelijk voor de boekingen van onder meer Racoon, Caro Emerald, Chef’Special, Moke, Kris Berry & Rita Zipora.

Herman Hofman

Herman Hofman

Herman Hofman is DJ bij 3FM en presenteert de ochtendshow in het weekend. Houdt van alles wat een hart heeft. Het mag rammelen, als het maar eigen is en er een gedachte achter zit. HipHop, metal, singer/songwriter, mierzoete pop - alles kan. Als je lui bent geweest, vindt-ie je een lul.

Huub Reijnders

Huub Reijnders

Huub Reijnders is producer en eindbaas bij Hooray For Music.

Ilana Goldstoff

Ilana Goldstoff

Ilana Goldstoff is 12 jaar werkzaam geweest als boeker en manager van zowel gevestigde namen als nieuw talent. Zo werkte ze ondermeer voor bands als Moss, Giovanca, New Cool Collective en Wouter Hamel. Onlangs is ze een nieuwe uitdaging aangegaan en is ze van start gegaan als Music Researcher bij Sizzer Amsterdam. Hier houdt ze zich bezig met het plaatsen van muziek onder tv commercials. Daarnaast heeft ze Chicks in the Bizz opgericht. Een netwerk platform voor vrouwen die werkzaam zijn in de muziekindustrie.

Inge Verdegaal

Inge Verdegaal

Programmeur bij Patronaat in Haarlem.

Ingmar Griffioen

Ingmar Griffioen

Ingmar Griffioen werkt al ruim 15 jaar als popjournalist en was jarenlang webredacteur bij VPRO's 3voor12. Sinds 2015 is Ingmar hoofdredacteur bij Never Mind The Hype, en is hij redacteur bij Entertainment Business. Ingmar maakt al acht jaar deel uit van de Popronde selectiecommissie.

Irfan Er

Irfan Er

Het agentschap Topbillin’ is een samenwerking tussen Agents After All, Irfan Er, Fernwood & Leembridges en Kees de Koning. Door de combinatie van deze partijen is er bij Topbillin’ kennis, ervaring en netwerk aanwezig in de hiphop, dance en pop scene in binnen- en buitenland. Irfan Er is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van live carrières van acts als De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites, Typhoon, Joost van Bellen, Adje, Rico & Sticks, Le Le, FeestDJRuud, Akwasi, Falco Benz, The Partysquad, The Flexican & Sef, FS Green e.a.

Ivo Cooijmans

Ivo Cooijmans

Ivo Cooymans, Voorheen zelf muzikant in Thunderin' Hearts en ENOS. Tegenwoordig vooral muziekprogrammeur van o.a. W2 Poppodium, Bevrijdingsfestival Brabant en Challenger in Den Bosch.

Jaap de Waart

Jaap de Waart

Jaap de Waart (Radar Agency - Amsterdam). Werkt als boeker/agent voor bands als The Deaf, Blaudzun, John Coffey, The Kik, Jacco Gardner, Mister & Mississippi, Bombay, DeWolff, The Indien, Orgel Vreten, Kadavar en nog veel meer… (zie onze site) http://www.radar-agency.com

Jack Pisters

Jack Pisters

Jack Pisters is studieleider en ontwerper van de Popafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Hij ontwerpt onderwijstrajecten als directeur van de “Dutch School of Popular Music” en ondersteunt diverse muziekinstellingen als adviseur. Ook is hij eigenaar van de Musicmatrix, en begeleidt hij bands op het gebied van sound, spel en opname.

Jacob Hagelaars

Jacob Hagelaars

Jacob Hagelaars is o.a. programmeur bij Le Guess Who? poppodium EKKO en Le Mini Who? festival. Houdt zich met name bezig met boeken van Nederlandse acts, van aanstormende talenten tot ondergewaarde veteranen. En die zijn er genoeg!

Jarn van Strijen

Jarn van Strijen

Sinds begin 2012 boeker bij Mojo Concerts in met name alternatieve muziek en daarnaast betrokken bij programmacommissies van diverse festivals.

Jasper van Vugt

Jasper van Vugt

Wie de muziekwereld een beetje in de gaten houdt kent Jasper van Vugt wel. Is het niet via zijn werk als redacteur/journalist bij hét tijdschrift over muziek OOR, dan wel voor o.a. Jazzism, CJP, AD, Vice en diverse andere bladen, sites en kranten. Hij is docent aan de Herman Brood Academie, schrijft bandbio’s en geeft gastlessen, workshops en masterclasses bij onder andere de Muzikantendag On Tour. Als jurylid spot hij opkomend talent bij o.a. de Grote Prijs, de Amsterdamse Popprijs en talloze andere talentcompetities. Jasper denkt graag mee met bands en artiesten, maar staat er ook om bekend eerlijk en direct te kunnen zijn in zijn mening en feedback.

Jasper Willems

Jasper Willems

Ik (33) ben onafhankelijk muziekjournalist bij o.a. Brits muziekplatform Drowned In Sound en The Daily Indie, en ik werk daarnaast als freelancer en vaste kracht bij Stichting Live Rotown. Ik klad programmaboekjes van festivals vol en schrijf bio's in opdracht van diverse labels, bands en artiesten.

Jeroen van den Bogert

Jeroen van den Bogert

Jeroen van den Bogert is boeker en eigenaar van BLiP Agency. BLiP boekt een eigenwijs roster aan artiesten van 10 koppige brassband tot drum’n’bass en trap djs maar even makkelijk psychedelische pop-bands. We zijn altijd op zoek naar eigenheid en bijzondere live performances zowel bij bands als bij electronische artiesten.

Jonatan Brand

Jonatan Brand

Jonatan Brand is muziekliefhebber en promoter. Sinds 2013 is hij actief als programmeur van Poppodium Doornroosje en Merleyn. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij de Nijmeegse muziekscene en programmeert hij onder meer voor het Bevrijdingsfestival Nijmegen en het Valkhof Festival. Jonatan is altijd op zoek naar de nieuwste (live) sensatie.

Katja Keersemaekers

Katja Keersemaekers

Katja Keersmaekers leidt bij bookings-/managementkantoor Friendly Fire de nationale boekingsdivisie. Ze is verantwoordelijk voor de live-boekingen van o.a. Jett Rebel, The Common Linnets, Lucas Hamming en Memphis Maniacs. Na haar studie aan de Tilburgse Rockacademie begon ze haar loopbaan. Inmiddels is ze ruim 12 jaar werkzaam de Nederlandse muziekindustrie op het gebied van boekingen en in het verleden tevens management (Caro Emerald, Sunday Sun).

Kelsey Coockson

Kelsey Coockson

Kelsey Coockson is als freelancer een duizendpoot in de Nederlandse muzieksector. Als redacteur 3FM Serious Talent bij NPO 3FM was ze verantwoordelijk voor het scouten van talent en bepaalde ze mede wie de 3FM Serious Talents werden. Tegenwoordig ligt haar focus nog eventjes bij het afstuderen van haar studie Muziekwetenschappen aan de UvA. Als het aankomt op nieuw talent staat de muziek centraal. Is er sprake van een liedje? Strookt de presentatie (live en online) met de muziek? Het totaalplaatje geeft voor haar de doorslag.

Kevin Bouwens

Kevin Bouwens

Kevin Bouwens heeft ruim 15 jaar ervaring in de muziekindustrie. Het begon met het boeken van zijn eigen band, hierbij kreeg hij de smaak te pakken en werd hij programmeur van het Witte Theater en Koninginnepop. Tegenwoordig is hij programmeur van het Beeckestijnpop Festival. Bij het Patronaat specialiseerde hij zich in de programmering van de hardcore, punk en metal. Ook begon hij met zijn radioshow en D.I.Y. platenlabel. Tussendoor reed hij kriskras door Europa en de USA als tourmanager. Vervolgens begon hij als professioneel boeker en werd hij ingelijfd door SOZ Concerts. Naast het boeken was hij ook verantwoordelijk voor management en publishing.Tegenwoordig is Kevin werkzaam als independent plugger bij De Andere Plugger, doet hij publishing in samenwerking met BMG Talpa Music en is hij nog steeds regelmatig op pad als tourmanager.

Klaas Knooihuizen

Klaas Knooihuizen

het zit zo: Klaas Knooihuizen is journalist en columnist voor onder meer OOR en HP/De Tijd. Hij weet vet veel van muziek.

Koen ter Heegde

Koen ter Heegde

Koen ter Heegde Mede-eigenaar van label Subroutine Records. Шеф bij Yugofuturism. Liefhebber / Initiatiefnemer / Promotor / Boeker / Anders, namelijk... Woont in Rotterdam.

Leo Hoeksema

Leo Hoeksema

Leo Hoeksema / Bureau Zwaardvis. Boeker van onder andere CW Stoneking, Ben Caplan, Fresku, Liptease, Extince Blue Grass Boogiemen, Small Time Crooks etc etc Organiseert ook een aantal stads festivals in samen werking met oa de Effenaar.

Lonneke van der Loos

Lonneke van der Loos

Na ruim zes jaar werkzaam te zijn geweest als perspromotor bij muziekmaatschappij [PIAS] te Amsterdam richtte Lonneke van der Loos haar eigen PR bedrijf op: Piece of the Puzzle. Hier verzorgde zij de promotie en marketing van artiesten en festivals. Na drie jaar heeft Lonneke in oktober 2016 de overstap gemaakt naar concertzaal TivoliVredenburg, waar zij werkzaam is als marketingmedewerker pop

Maarten Middendorp

Maarten Middendorp

Boeker bij Agents After All voor o.a. DI-RECT, Dotan, HAEVN, Jeangu Macrooy, Navarone, Orange Skyline, Radio Eliza, Rob Dekay, Rondé, Room Eleven, Teske en The Brahms. Binnen Agents After All verzorgen we, op de boekingsafdeling, de exclusieve boekingen voor artiesten met name voor poppodia en festivals.

Marcel Duzink

Marcel Duzink

Marcel Duzink: Manager en boeker bij Muzink. Bouwt aan de carrières van veel opkomende artiesten en producers, zoals Snoet & Smoel en The Cool Quest.

Marije van Veen

Marije van Veen

Marije is eigenaar en boeker bij Lexicon Bookings, en werkt daar met acts als Afterpartees, Dakota, Flying Horsemen en Chantal Acda.

Marinke Kerkhoff

Marinke Kerkhoff

Marinke is eigenares van Sharksomeness Bookings en doet dingen voor VERA Downstage. Verder programmeert ze het mooiste podiumpje van Noorderzon, Plataan, en mede-organiseert Melodica Festival Groningen.

Martijn Crama

Martijn Crama

Martijn Crama runt een management agency [Music United] en vertegenwoordigt artiesten uit de Nederlandse (indie)popscene.

Martijn Groeneveld

Martijn Groeneveld

Martijn is producer en schreeuwt al weer 25 jaar de lakens uit bij Mailmen. Bands waarmee hij werkt zijn oa: Blaudzun, Emil Landman, Dotan, John Coffey, Rondé, Klangstof, Bertolf en Dazzled Sticks

Martijn Mannak

Martijn Mannak

Agent bij Full Spectrum. Werkt voor artiesten als Marble Sounds, The Yukon Club, Agent Fresco, Folk Road Show & My Blue Van. Programmeert ook voor festivals als Klein New Orleans en doet dingen bij de Utrecht Popprijs.

Martijn Verlinden

Martijn Verlinden

Werkt als boeker bij New Arts International. Heeft platenlabel genaamd Antilounge, sinds 1992 dj Kipkillah, producer bij Charly & Gallus, Bimbo Electrico en Rivers Area Juke Squad. Van 2001 t/m 2012 programmeur voor het State-X New Forms festival.

Meindert Bussink

Meindert Bussink

​Ondernemende gitarist​ en MA mediastudies​. Producer ​popafdeling conservatorium van Amsterdam en docent zakelijk curriculum. Hoofdredacteur Achterhoeks muziekplatform Behind the Corner en ​oprichter docentennetwerk Popgilde. Bandleider Achterhoekse All Star ‘roulatieformatie’ Hooked.

Menno Timmerman

Menno Timmerman

Al meer dan 25 jaar aktief bezig met de ontwikkeling van professionele carrieres van diverse pop/rock artiesten (o.a Kensington, Ilse Delange, Sabrina Starke, Krezip). Tegenwoordig als labeleigenaar van Innercore Music (JULIUS, Logue en The Cosmic Carnival).

Menno Visser

Menno Visser

Menno Visser is al bijna tien jaar de muzieksamensteller van VPRO 3voor12. Hij zoekt de muziek uit die Roosmarijn Reijmer op NPO 3FM en Leo Blokhuis op NPO Radio 2 draaien. Ook is hij music director voor het non-stop station NPO 3FM Alternative. Voor hij bij de publieke radio kwam was hij popjournalist voor de site van 3voor12 en bij tientallen popbladen, dj bij KINK FM en werkte hij vijf jaar in Londen bij Billboard's radiovakblad Music & Media. Menno heeft meer dan twintig jaar ervaring in de muziekindustrie en vist in alle mogelijke alternative genres op zoek naar nummers met crossover potentieel.

Mischa van den Ouweland

Mischa van den Ouweland

Mischa van den Ouweland is de initiatiefnemer en artistiek leider van de Popronde. Ieder jaar maakt hij uit alle aanmeldingen die binnenkomen een voorselectie die uiteindelijk door de selectiecommissie wordt beoordeeld.

Monique van den Boogaard

Monique van den Boogaard

Monique van den Boogaard is het hoofd van platenlabel Muze Records.

Paul Gersen

Paul Gersen

Paul Gersen is hoofdredacteur van muziekblad Lust For Life en schrijft daarnaast over muziekgerelateerde onderwerpen voor een handvol andere media.

Paul Heijink

Paul Heijink

Is artiesten manager bij Kaiser Management en vertegenwoordigd Chef’special en Bade. Daarnaast is hij druk met het runnen van het plantenlabel Kaiser Records en wordt hij wel eens gespot op de opleiding Music Managment van de HKU Kunst & Economie. Liefhebber van het strand en chocolaatjes.

Paul Moerel

Paul Moerel

Paul Moerel (38 jaar, Geleen) is 15 jaar actief in de popsector. Hij stond aan de wieg van het talentontwikkelingsprogramma PopSport, werkte 9 jaar voor Buro Pinkpop en is momenteel consulent popmuziek voor de Provincie Limburg

Perquisite

Perquisite

Perquisite is componist/producer. Hij werd bekend met hiphop-duo Pete Philly & Perquisite waarmee hij internationaal toerde en meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2009 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film ‘Carmen van het Noorden’; sindsdien componeerde hij voor verschillende films. Na een samenwerking met Kris Berry werkt hij momenteel nauw samen met Jeangu Macrooy, als producer/co-writer en manager. Hiernaast runt hij zijn eigen label Unexpected Records, zit hij in het bestuur van Buma/Stemra en is hij mede-oprichter en voorzitter van BAM!, de beroepsvereniging voor auteur-muzikanten. www.perquisite.nl

Peter Dijkstra

Peter Dijkstra

Peter Dijkstra is manager van het leukste bandje uit Dokkum-Noord en boekt daarnaast voor Simplon en festivals als Oerol, Welcome to the Village en De Nacht van Kunst & Kennis. Springt graag op maandagochtend op tafels en woont in een geel huis met een rode kater.

Peter Reen

Peter Reen

Peter Reen maakt muziekprogramma voor o.a. Welcome to The Village, Oerol, Explore The North, De Nacht van Kunst & Kennis en meer. Is initiatiefnemer van Podium Asteriks, WTTV en Into The Grave, baas/manager bij Wolf.Atlas (Broken Brass Ensemble en Wolvon), bandcoach en artistiek leider van UITfestival, Leeuwarden. Hij vindt pindakaas een onmisbaar onderdeel van de lunch, speelde in 3 snoeierharde bands en is te herkennen aan die baard.

Phil Tilli

Phil Tilli

Phil Tilli kent de vaderlandse popmuziek van binnen en buiten. Als gitarist begon het grote avontuur in 1997, toen hij gitarist werd van de befaamde Tröckener Kecks. Ondertussen had Phil zijn eigen platenwinkel Phantasio in de Jordaan. Na de afscheidstournee van de Kecks richtte Phil de band Moke op. De band kende in die periode gelijk grote successen en het debuutalbum Shorland behaalde de gouden status in 2008. In 2014 vond Phil het mooi geweest en stortte zich in een nieuwe carriere. Nu is hij manager van Lucas Hamming, Max Meser, The Elementary Penguins en ondertussen ook nog creative manager voor Strengholt Music, een van Nederlands oudste en bekendste publishers.

Pierre Oitmann

Pierre Oitmann

Pierre Oitmann schrijft over muziek voor Veronica Magazine en NU.nl. Hij interviewde onder andere Coldplay, Ed Sheeran, Foo Fighters, Pet Shop Boys, Avril Lavigne, Armin van Buuren, Tony Bennett, Anouk, Ryan Adams, Tiësto, Echosmith, Slash en Katy Melua.

Rene Harks

Rene Harks

Rene Harks is RTV Promotor voor bands als Rondé, HAEVN en The Brahms.

Ricardo Jupijn

Ricardo Jupijn

Als oprichter en hoofdredacteur van het muziekplatform The Daily Indie ben ik dag en nacht op zoek naar de beste muziek die er wordt gemaakt. Op onze redactie komt de laatste jaren de ene na de andere te gekke Nederlandse band door de speakers voorbij, waarvan 99 procent vroeg of laat op de Popronde speelt. Laat die nieuwe golf dus maar komen!

Rob van der Zwaan

Rob van der Zwaan

Rob van der Zwaan is eigenaar en hoofdredacteur van de Festivalinfo sites (Festivalinfo.nl / Podiuminfo.nl / Cabaretinfo.nl). Deze sites zijn uitgegroeid van hobbyproject tot Nederlands belangrijkste informatiebron over livemuziek. Vanzelfsprekend is Rob veel terug te vinden in de poppodia en op de festivalweides.

Robert Soomer

Robert Soomer

Robert Soomer werkt als eindredacteur voor omroep NTR op NPO Radio 6 soul & jazz. In de programma’s Winfrieds Woonkamer en Mijke & Co Live heel veel aandacht voor (Nederlandse) live muziek! Daarnaast is Soomer bestuurslid van de stichting live@NorthSeaJazzClub

Roel van Rooij

Roel van Rooij

Roel werkt sinds kort bij AT Bookings als boeker voor o.a. VanVelzen, Gare du Nord, Mr. Polska, Daniel Cane en Ronnie Flex. In het verleden was hij boeker bij Dox Records, manager van Shaking Godspeed en werkte hij mee aan diverse festivals als Festival The Brave en Rotterdam Beats als freelancer.

Ronald 'Halfhide' van Holst

Ronald 'Halfhide' van Holst

Ro Halfhide is mede-oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild, hij is zelf singer-songwriter en produceert andere artiesten. (foto door Sarah Oranje)

Roosmarijn Reijmer

Roosmarijn Reijmer

Roosmarijn Reijmer is DJ op 3FM en praat je in 3voor12 radio iedere doordeweekse avond bij over de beste nieuwe releases en het laatste muzieknieuws. Roosmarijn is gediplomeerd concert- en festival bezoeker, van het kleinste underground feestje tot het ziggodome en geeft in haar radioshow live muziek veel liefde en ruimte.

Ruby van den Brink

Ruby van den Brink

Talentontwikkeling heeft tot nu toe altijd een hele belangrijke rol gespeeld in mijn werk in de muziekindustrie. Dat begon tijdens mijn werk voor 3voor12 tijdens de Popronde in 2010 en daarna verder bij Radio Mortale, Pannenkoekers, 3fm, BNN, het jureren bij bandcompetities zoals: Mooie Noten - Amsterdamse Popprijs - Wanted en nu bij mijn werk als programmeur bij Q-Factory waar ik zowel nationaal als internationaal talent een plek probeer te geven binnen ons programma.

Ruud Peeters

Ruud Peeters

Ruud werkt als boeker bij Artist Avenue. Dit nieuwe boekingskantoor is opgericht in samenwerking met evenementen organisator Tribe Company. Artist Avenue vertegenwoordigt artiesten als Nielson, Waylon, Gers Pardoel en Heavylight exclusief voor festivals en poppodia. Naast het verzorgen van boekingen ondersteunt Artist Avenue iedere artiest op verzoek ook strategisch, creatief, conceptueel, productioneel, financieel of juridisch.

Sam Frijhoff

Sam Frijhoff

Jarenlang actief geweest met A'dam Underground Collective waarbij we allerlei shows in A'dam deden voor hardcore/punk/indie/metal. Van 2012-2015 werkzaam als Hoofd Programmeur bij Winston Kingdom in A'dam en tegenwoordig programmeur bij P60 in Amstelveen. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Jellephant, The Hubschrauber, Cheap Thrills, The Heat, The Shady Greys en Orange Maplewood.

Sander Hoogendoorn

Sander Hoogendoorn

Sander Hoogendoorn is geboren in Delft en daar ook begonnen met radiomaken. Eerst bij de Delftse Radio Ziekenomroep, daarna via Stadsradio Delft, 3voor12UTRECHT en KX Radio terecht gekomen bij 3FM (BNN). Nu is hij iedere werkdag te horen tussen 18.00 en 21.00u, en vrijdag tussen 16.00 en 19.00u met Frank van der Lende. Naast radio houdt Sander zich bezig met concerten & festivals bezoeken, vinyl verzamelen, skate- en snowboarden, gitaar spelen en tussendoor zoveel mogelijk speciaalbiertjes drinken. Oja hij draait ook vaak in ’t land met Zer00s Heroes en is te boeken voor iedere fuif. Sander’s muzikale voorkeur gaat uit naar punk, rock & alternative (als het maar schuurt). Rock on!

Sjoerd Bootsma

Sjoerd Bootsma

Ik ben oprichter van Podium Asteriks in Leeuwarden en artistiek verantwoordelijk voor de festivals Welcome to The Village en Explore the North. Daarnaast werk ik voor Leeuwarden European Capital of Culture 2018 als programmamanager. Ik houd van bloemkool, koffie en biefstuk, niet per se tegelijkertijd.

Tijs van Liemt

Tijs van Liemt

Tijs van Liemt is A&R manager bij Universal Music. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor het scouten van nieuw talent, maar ook het begeleiden van het creatieve proces van Universal acts zoals Kensington, Dotan en Douwe Bob. Daarnaast is hij samen met Hanna Vink verantwoordelijk voor het nieuwe Dapper label. Acts op dit label zijn o.a. The Great Communicators, Rachel Louise en Midas.

Timo Pisart

Timo Pisart

is al zo'n beetje zijn hele leven bezig met het verslinden van nieuwe muziek in alle genres: van hiphop tot techno tot indiefolk tot noiserock tot mainstream pop. Tegenwoordig doet hij dat vooral als redacteur bij VPRO 3voor12, daarvoor was hij jarenlang coördinator van Popronde Nijmegen en afgelopen jaar coördineerde hij Popronde Utrecht.

Tom Ketelaar

Tom Ketelaar

Na ruim 8 jaar als programmeur bij de Effenaar, heeft Tom in september 2015 de overstap gemaakt naar concertorganisator Greenhouse Talent. Als concertpromoter en boeker werkt hij met zowel grote internationale artiesten als ook nieuw (inter)nationaal talent. Hij is tevens betrokken als programmeur bij festivals zoals La Truite Magique en Naked Song.

Ton van der Werf

Ton van der Werf

Ton van der Werf is eigenaar van Endewerf Management. Manager van o.a. Green Lizard & The Phantom Four. Bandcoach Freesonica. Docent HKU en Conservatorium Amsterdam. O'Neill Footwear marketing consultant. Ruim 20 jaar actief in de muziekwereld als manager, boeker en coach. Zowel nationaal als internationaal. Daarnaast heeft hij jarenlang voor het merk Converse als marketing consultant gewerkt en sinds vorig jaar doet hij dit voor het surfmerk O'Neill

Xander van Dijck

Xander van Dijck

Als oprichter van het Rotterdamse agency Cloudhead heeft Xander bands onder zijn hoede als De Likt, Hausmagger en The Afterveins. Hij verzorgt voornamelijk hun boekingen maar bracht ook platen uit en doet voor enkele van de bands uit zijn stal ook management. Xander is buiten Cloudhead om zelf ook muzikant en speelde in van allerlei bands zoals The Afterveins waarmee hij optredens verzorgde op o.a. Metropolis, Into The Great Wide Open en Noorderslag.