Inschrijven Info

Inschrijven acts

 

Om in aanmerking te komen voor de Popronde moeten acts aan de volgende voorwaarden voldoen:

 

  • Eigen repertoire spelen
  • In het bezit zijn van representatief demomateriaal
  • Het kunnen verzorgen van een volledig optreden
  • Enige podiumervaring hebben
  • Beschikbaar zijn op minimaal de helft van de Popronde-dagen (de donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen van half september t/m eind november.)

Waar kan ik me inschrijven?

Inschrijvingen zijn geopend van 1 december tot en met 1 maart, via het menu "Aanmelden" » "Inschrijven bands"

NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER


Waar kan ik inloggen?
Via het menu "Aanmelden" » "inloggen"

 

NB:

  • Alle muziekstijlen zijn welkom
  • Informatie over de selectie is begin mei op deze site te vinden
  • Popronde is een festival voor Nederlandse acts, buitenlandse acts worden niet toegelaten.

Werkwijze selectie en programmering

Uit alle inzendingen wordt jaarlijks een selectie gemaakt van ca. 140 bands en acts. Met deze acts worden afspraken gemaakt over bodem- en vraagprijs (dit geven ze zelf aan), geluidsapparatuur (wie: band of podium) en betalingswijze (gageverklaring of factuur). In elke stad gaat een coördinator (vanuit Popwaarts) met de muziek & bio's de deelnemende podia langs. De podia kiezen uit de selectie zelf een band en contracteren die ook.

 

Hoe gaat de selectie en routing:
Een selectiecommissie van circa 150 sleutelfiguren uit de Nederlandse muzieksector, verspreid over hele land - op deze manier is een grotere kans op een goed beeld van de live prestaties - maken een selectie van ca. 140 acts die uiteindelijk mee mogen touren met de Popronde. Deze selectie maken zij uit een pre-selectie bestaande uit ca. 500 acts, ingedeeld in genres. Rond 1 mei wordt de definitieve selectie bekendgemaakt via 3voor12 Radio op 3FM en gepubliceerd op deze website. In de loop van mei wordt er door Popwaarts contact opgenomen met alle bands en worden er afspraken gemaakt. Daarna gaat elke lokale coordinator de podia langs voor de programmering (periode juni - oktober). Vanaf dan druppelen de boekingen binnen en krijgt jouw Poprondetour langzaam vorm... 

 

 

 

 

  

Popronde

De Popronde is een reizend festival dat elk najaar gedurende 10 weken plaatsvindt, in 2021 in 41 steden. In elke stad treden op tientallen locaties op één avond circa 35 bands en artiesten op. Popronde strijkt op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag telkens neer in een andere stad.

 

Popronde presenteert jaarlijks 'de nieuwe generatie popmuzikanten'.

 

Popronde geeft bands kans om buiten de eigen regio op te treden en zodoende hun naamsbekendheid en netwerk uit te bouwen.

 

Popronde voedt 'De Nederlandse Popmuziek' en houdt deze vitaal en levendig....