Inschrijven Info

Inschrijven acts
 

Om in aanmerking te komen voor de Popronde moeten acts aan de volgende voorwaarden voldoen:

 

  • Eigen repertoire spelen
  • In het bezit zijn van representatief demomateriaal
  • Het kunnen verzorgen van een live optreden van minimaal 30 minuten
  • Enige podiumervaring hebben
  • Beschikbaar zijn op minimaal de helft van de Popronde-dagen (de donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen van half september t/m eind november.)

 

Waar kan ik me inschrijven?

Inschrijvingen zijn geopend van 1 december tot en met 1 maart.

 

NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER
 

 Inloggen via de website 

Via het menu rechtsonderaan de pagina vind je "Aanmelden" » "inloggen". Via deze pagina meld je je aan, schrijf je je in en kun je vervolgens alle benodigde informatie en demo materiaal uploaden. Wil je je informatie tussentijds aanpassen dan kan dit via deze profielpagina

 

NB:

  • Alle muziekstijlen zijn welkom
  • Informatie over de selectie is begin mei op deze site te vinden
  • Popronde is een festival voor in Nederland woonachtige  acts, in het buitenland gevestigde acts worden niet geselecteerd

 

Werkwijze selectie

Nadat de inschrijfperiode is gesloten, worden de aanmeldingen ingedeeld in genres, en wordt daaruit een pre-selectie gemaakt. Vervolgens buigt de selectiecommissie van circa 170 sleutelfiguren uit de Nederlandse muzieksector zich over deze pre-selectie. Ieder commissielid geeft van te voren aan binnen welke genres zij hun stem willen uitbrengen en selecteren aan de hand van de demo’s en artiestenprofielen welke acts volgens hen klaar zijn voor deelname aan Popronde. Daar komt een selectie uit van ca. 100  acts die dat najaar mee op Popronde tour gaan. 

 

Wil je weten hoe een commissielid selecteert? Op Instagram vind je Q&A’s met Bas van Dalen, Eva Verboon en Xander van Dijck waarin ze vertellen waarop zij letten tijdens het selecteren.

 

Bekendmaking selectie

Rond 1 mei wordt de definitieve selectie bekendgemaakt via 3voor12 Radio op 3FM en gepubliceerd op deze website. In de loop van mei neemt Popwaarts contact op met alle geselecteerde acts om te vertellen wat ze kunnen verwachten en om afspraken over bijv. gages, thuisstad en geluidssets vast te leggen. 

 

Programmering

Vervolgens gaan de coördinatoren aan de slag met het organiseren van hun Popronde. Iedere coördinator gaat langs de deelnemende locaties in diens stad om de programmering te bepalen. Voor de acts betekent dit dat de boekingen tussen juni en oktober binnendruppelen en dat de Poprondetour langzaam vorm begint te krijgen. 

 

In 2023 vindt ieder weekend van 9 september tot en met 25  november Popronde plaats in 42 steden. De Poprondetour wordt traditiegetrouw afgesloten met een eindfeest in Melkweg Amsterdam, waar de acts die dat jaar het meest in het oog sprongen optreden.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Popronde

De Popronde is een reizend festival dat elk najaar gedurende 12 weken plaatsvindt. In 2023 vinden er van 9 september tot en met 25 november ieder weekend Poprondes plaats in de 42 Popronde steden. Popronde strijkt op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag telkens neer in een andere stad.

Op onze homepage vind je een overzicht van alle geselecteerde acts van de afgelopen Popronde en van de planning van alle lokale Poprondes van 2022.

 

Popronde presenteert jaarlijks 'de nieuwe generatie popmuzikanten'.

 

Popronde geeft bands kans om buiten de eigen regio op te treden en zodoende hun naamsbekendheid en netwerk uit te bouwen.

 

Heb je vragen over het inschrijven? Dan kun je ons ook altijd een mailtje sturen. We zijn te bereiken op info@popronde.nl