2013 - Mitch Wolters (Wolf In Loveland in Eindhoven)

Selectiecommissie

De selectiecommissie voor Popronde 2019 bestaat uit: 
Aafke Romeijn (1986) is muzikant, journalist & schrijver. Haar kat heet Henk. (foto: Marc Deurloo)

Aafke Romeijn

Muzikant / Schrijver

Adai is één van de oprichters van Puna.nl. Een website die opgericht is in 2006 en vandaag de dag ruim 600.000 unieke bezoekers per maand bereikt. Samen met zijn collega's zijn zij jaar in jaar uit opzoek naar nieuw muziektalent.

Adai O'Bryan

Puna.nl

Adriaan Muts is inmiddels 20 jaar professioneel actief als agent, manager en promoter. Hij vertegenwoordigt o.a. Black Sun Empire, Gidge, Polynation, Tinlicker en ZES waarmee hij clubs en festivals in geheel Europa bedient. Hij is altijd op zoek naar de eigenheid: wat heeft de act nou echt te vertellen?

Adriaan Muts

Full Spectrum / We Are E

Aldo is sinds 2005 actief in de muziekindustrie, hij heeft een brede werk ervaring binnen de gabber, jazz, hiphop, techno. klassiek, bass en beats scenes, en zelfs een beetje punk. Programma’s samenstellen, talent ontwikkeling en het connecten van mensen zijn de speerpunten binnen zijn werk. Op dit moment is Aldo als freelancer werkzaam bij het Programmeursgilde, ADE Beats en 24classics. Voor de Popronde heeft hij meningen over: funk/soul/r&b, hiphop. (fotocredits: Raymond van Mill)

Aldo Bruining

ADE Beats/24Classics/Programmeursgilde

Alfred van Luttikhuizen is al meer dan 13 jaar 'music professional'. Begonnen in de mediawereld bij Kink FM als presentator, producer, en cordinator live events zegde hij, na een kort avontuur bij 3FM, in 2010 zn baan op en ging reizen en vol voor het leven als muzikant. Tijdens een jaar als boodschappenbezorger bij Albert schreef hij in 2011 met zijn band John Coffey het album Bright Companions. De zes daaropvolgende jaren toerde de band door heel Europa en bracht het twee albums en twee EPs uit. Sinds 2013 is Van Luttikhuizen Senior Project Manager bij Kamikaze PR, waar hij artiesten ondersteunt in A&R, creative marketing en PR. Na John Coffey startte hij in 2016 met een paar John Coffey-maatjes de band Tusky.

Alfred van Luttikhuizen

Kamikaze PR

Sinds december 2018 heeft Amir de schone taak gekregen om als A&R Manager bij Sony Music het bestaande roster aan te vullen met nog meer te gekke acts n bij te dragen aan hun muzikale carrire. Amir zn oren staan dus ALTIJD aan; op zoek naar de toekomstige Nederlandse smaakmakers, festivalheadliners & hitkanonnen. Hiervoor werkte hij onder andere bij 3FM, MTV, TMF & Buma Stemra.

Amir Charles

Sony Music Entertainment

André Keij is programmeur en promotor van Appelpop, is agent bij SOZ Concerts en werkt onder de vlag van zijn bedrijf Keij Promotions ook als independent plugger en consultant. Voorheen werkte hij onder andere voor VPRO 3voor12, was hij DJ bij Kink FM en maakte hij deel uit van DJ-duo Southern Daredevils waarmee hij draaide bij concerten en festivals (oa Rockabilly, Rock & Roll en Americana).

André Keij

Appelpop / SOZ Concerts

Angelique is DJ bij NPO 3FM. Ze is iedere werkdag te horen tussen 14:00 en 16:00. Afgelopen jaar zat ze voor 3FM Serious Request in het Glazen Huis. Naast radio werkt ze aan eigen projecten die alles met muziek en emoties te maken hebben. Fan van artiesten die zichzelf kwetsbaar durven op te stellen. Voorheen was ze dagelijks te horen op FunX en NPO Radio 6 Soul & Jazz.

Angelique Houtveen

3FM

Angelo studeerde Music Business en Basgitaar aan de Rockacademie. Hier heeft hij ervaring zowel voor als achter de schermen veel ervaring opgedaan. Daarnaast was hij werkzaam als programmeur voor verschillende festivals en bij het Amsterdamse poppodium Studio/K. Bij Agents After All is Angelo boeker voor artiesten zoals Van Dik Hout, Paul de Munnik, LOVE COUPLE en Stephanie Struijk.

Angelo Pertijs

Agents After All

Via Epitaph en MOJO kwam Anna in 2015 bij de Melkweg terecht. Als muziekprogrammeur organiseert ze concerten en is ze verantwoordelijk voor evenementen en festivals in samenwerking met o.a. Subbacultcha, LivEurope en ADE. Vanuit een brede interesse boekt ze indie en alternative, maar ook nieuwe soul en pop voor een jong publiek. Het ontdekken van nieuw talent staat altijd centraal, en tijdens de Popronde hoopt ze dan ook weer flink wat pareltjes te ontdekken!

Anna Veenstra

Melkweg

Aron van der Ploeg is oprichter van muziekbedrijf The Missing Sync, dat is gespecialiseerd in het vinden, produceren en licenseren van muziek voor commercials, film en tv. The Missing Sync vertegenwoordigt artiesten zoals The Brahms, Fata Boom, St Tropez, Jeangu Macrooy, Sunday Sun en Kris Berry. Vele grote internationale merken waaronder Volkswagen, IKEA, BMW, T-Mobile, Samsung en Heineken wisten het bedrijf al te vinden. De muziek uit het roster van The Missing Sync is ook te horen in TV series, films en trailers zoals Californication, Suits, NCIS, Rokjesdag, Dynasty en Weeds

Aron van der Ploeg

The Missin Sync

Arris was programmeur van poppodium Atak in Enschede toen het nog een punkhol was met bier in de vloer en met lekkende WCs. Hij was oprichter van boekingskantoor BLiP Agency. Tegenwoordig geeft Arris popgeschiedenis op de popacademie in Enschede, is programmeur van het Overijsselse BOOSTER showcasefestival en organiseert kleinschalige shows in Twente. Daarnaast is het de helft van het DJ- en producerduo GOODCOOPER|BADCOOPER waarmee hij allerlei vage shit draait.

Arris Roordink

BOOSTER

Atte is bijna 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie, als RTV promoter, oftewel plugger. Hij heeft gewerkt bij Edel, PIEP, Virgin, EMI en PR-Indies, waarbij hij promotie deed voor artiesten als Goo Goo Dolls, Moloko, Spiller, Rolling Stones, Lenny Kravitz, BRMC, Guus Meeuwis, The Deaf en vele andere anderen in binnen- en buitenland. Sinds 4 jaar is hij werkzaam voor zichzelf als RTV promotor en heeft sindsdien gewerkt met oa Bells of Youth, Jack & the Weatherman, Lorren, Vintage Future & Mell en vele andere (beginnende) acts.

Atte de Jong

Plugger

Barry Spooren deed zelf al eens mee aan de Popronde met zijn voormalige band Silence is Sexy. Nu verzorgt hij alle marketing en communicatie voor Le Guess Who? in Utrecht.

Barry Spooren

Le Guess Who?

Ik ben begonnen als DJ en had een adviserende rol binnen de Effenaar m.b.t. het boeken van artiesten. Vervolgens ben ik begonnen als programmeur bij Altstadt Eindhoven en later voor Mezz. Tegenwoordig werk ik als programmeur bij Q-Factory in Amsterdam. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen boekingskantoor: Comfort In Sound. Leuk feitje, ik weet ook hoe Popronde organiseren is. Ik heb twee edities eerder ook Popronde Eindhoven begeleid als n van de cordinatoren.

Bart Jansen

Q-Factory / Comfort in Sound

Bart van Haare (1987) is sinds 2011 actief in de muziekindustrie. Als een ware duizendpoot was hij niet alleen p het podium te vinden, maar ook regelmatig daar omheen als stage- of tourmanager, op verschillende evenementen in Nederland en Belgi. In 2014 studeerde hij af aan de Rockacademie op Basgitaar en Businessmanagement. Na kort zijn eigen boekingskantoor te hebben gehad, zette hij in 2015 zijn carrire voort bij Double Vee Concerts. Sinds oktober 2018 werkt hij bij Buma Cultuur voor Dutch Music Export, Buma Music Academy en ESNS Loud. Bart speelt nog steeds bas en heeft een blijvende passie voor live muziek.

Bart van Haare

Buma Cultuur

Bij The Missing Sync (creative music agency) en Pennies From Heaven (publishing) houdt Bart van Liemt zich bezig met het onderhouden en uitbreiden van contacten in de (inter)nationale film-, televisie- en reclamewereld, en met het verbinden van bands en brands. Van Liemt is geen onbekende in de muziekwereld. Met bands als The Sheer, Baskerville en Bade deed hij als songwriter en zanger jarenlang de grote poppodia en festivals aan. Daarnaast is hij ook actief als co-writer en is onlangs creatief betrokken geweest bij twee NPO2 Topsongs. Foto: Rona Lane

Bart van Liemt

The Missing Sync

Bazz maakt muziek. Al z'n hele leven, eerst met VanKatoen, nu met de Bazzookas. Daarnaast is hij begonnen met Pinguinradio.com, omdat hij bang is dat er anders alleen maar 'middle of the road-muziek' op de radio te horen is. Volgens hem is het namelijk in de berm juist het spannendst! Dat meer mensen dat vinden blijkt: met meer dan 2.3 miljoen streamstarts (=luisterbeurten) per maand is pinguinradio.com de grootste indie-webradio van Europa!

Bas Barnasconi

Pinguin Radio/Bazzookas

Ben Kamsma programmeur Paradiso

Ben Kamsma

Paradiso

Na het afronden van een meewerkstage bij Incubate is Bob Verhagen in 2013 begonnen met het organiseren van de succesvolle concertreeks Nightbirds waarmee hij vanaf 2018 ook artiesten vertegenwoordigd op het gebied van management en boekingen.

Bob Verhagen

Nightbirds

Bowie van Loon is freelance muziekjournalist voor onder meer NRC.Next en NRC Handelsblad en hoofdredacteur bij het online hiphopplatform Hiphop In Je Smoel. Onder zijn eigen vlag Nuthin' Left Media schrijft hij interviews, concert- en festivalverslagen, albumrecensies, perskits, biografien en achtergrondartikelen. In die hoedanigheid is hij dan ook altijd bezig met zijn passie; muziek en de industrie erachter.

Bowie van Loon

Nuthin' Left Media / Hiphop In Je Smoel

Carlos Arango is als Artist manager actief bij Monsters Incognito, als assistent management werkzaam bij Goomah Music/Ev'Hands en als project manager bij Nieuwe Electronische Waar.

Carlos Arango

Hedon Productiehuis / Monsters Incognito

Casper is music researcher en A&R manager bij MassiveMusic. Daarnaast draait hij in het weekend als DJ in diverse barren en clubs. In zijn vrije tijd zoekt hij liever nieuwe muziek op dan dat hij tv kijkt. Met verschillende oren naar muziek blijven luisteren is waar hij voor staat. De popronde is elk jaar een grote bron van nieuw talent vanuit een professioneel oogpunt, alsmede om simpelweg van te genieten of om te blijven volgen.

Casper Nederhand

Massive Music

Cedric en Sander werken samen bij Snowstar Records. Het label werd in 2003 opgericht door Cedric, en is nu het thuis voor bands als I am Oak, Kim Janssen en broeder Dieleman. Naast het label managen ze bij Snowstar ook nog een zevental bands/artiesten, dit zijn Kensington, Donna Blue, Waltzburg, broeder Dieleman, I am Oak, Kim Janssen en Sjamsoedin.

Cedric Muyres & Sander Spriel

Snowstar Records

Sinds 2011 werk ik bij 3voor12, als Redacteur Live Muziek. Dat houdt in dat ik alle bands uitnodig die bij 3voor12 Radio op 3FM live komen spelen, de lineup van de eigen podia en sessies op festivals bepaal en achteraf ook besluit welke nummers van welke bands uiteindelijk in 3voor12 Radio en de diverse TV programma's komen. Daarnaast ben ik programmamaker en presentator bij Radio Mortale, het radioprogramma voor opkomende bands en beats van eigen bodem.

Christiaan Walraven

3VOOR12

Conchitta Bottse is programmeur bij poppodium PAARD met expertise op het gebied van urban & hiphop. Ze is o.a. verantwoordelijk voor de GUAP Night in het Paardcafe waar upcoming Haags urban talent zich presenteert aan een groter publiek. Daarnaast is ze producent van ADE Beats, de urban, bass & beats conferentie tijdens Amsterdam Dance Event en tourmanager van Shirma Rouse.

Conchitta Bottse

Paard

Conjo was ruim 17 jaar lang de presentator/samensteller van Nederklinkers, het meest chauvinistische programma van je radio. In dat programma alleen maar aandacht voor de beste bands en acts van eigen bodem. Na het stoppen van Nederklinkers heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in het presenteren van de IndieChart. De IndieChart is een wekelijkse selectie van nieuwe Nederlandse onafhankelijke downloads en releases en wordt op zondagmiddag uitgezonden van 12 tot 15u op IndieXL. Op zondagavond presenteert hij vanaf 20u Nieuw Uit Nederland op dezelfde radiozender en maandelijks verschijnt bij CamielMusic zijn blog: Dossier Dutchies.

Conjo Vergeer

IndieChart/IndieXL

Daniel is eigenaar van Eighty Five, een muziek consultancy voor artiesten-, project- en label management. Daarnaast verzorgt hij boekingen, marketing en PR en bedenkt hij muziek-gerelateerde concepten.

Daniël de Keizer

Eighty Five

Daniël begon op 16-jarige leeftijd met het organiseren van punk shows. Een eigen punkzine werd ingeruild voor een dance magazine, waar een baan bij poppodium Patronaat Haarlem uit voorkwam. Als programmeur en marketeer met specialisme 'heavy, hiphop en alles met beats', heeft hij veel talenten in een vroeg stadium opgepikt. "De uitdaging van boeken in Haarlem was dat je de hype voor moest zijn, ahead of the curve. En dat is precies wat de Popronde ook zo interessant maakt." Na 10 jaar bij Patronaat is Daniël begin 2018 begonnen als boeker bij WOLF Bookings, de nieuwe joint venture van MOJO en SPEC, gericht op de Nederlandse hiphop/urban markt.

Daniel Nagelkerke

Wolf Bookings

Dax Vismale is Creative/A&R Manager bij Universal Music Publishing. Voorheen was hij vijf jaar werkzaam als Creative/Publisher bij music agency The Missing Sync.

Dax Vismale

Universal Music

Dennis van Leeuwen (1971) Was gitarist bij Kane, inmiddels songwriter, producer, en manager voor verschillende projecten, artiesten en bands.

Dennis van Leeuwen

Day Four Management

Dolf Bekker is Music Supervisor bij Sizzer Amsterdam en Artist Manager van CUT_. Afgestudeerd Conservatorium bassist en een MA in Music Industry Management en Artist Development Woonde, werkte en studeerde 4 jaar in Londen, waar hij werkzaam was in de live industrie.

Dolf Bekker

Sizzer Amsterdam/CUT_

Douwe begeleidt en adviseert diverse acts vanuit het Utrechtse productieplatform De Coperatie. Voorheen was hij werkzaam als o.a. als producent, stagemanager, tourmanager en pr-medewerker voor verschillende bands, zalen en festivals.

Douwe Esschendal

De Coperatie

Boeker bij Topbillin’. Naast een aantal dj-acts waaronder The Partysquad verzorg ik de boekingen voor live-acts zoals Jonna Fraser, Yung Nnelg, Falco Benz, Zwart Licht, Nicole Bus, Adje en Cho.

Edwin Mulder

Topbillin'

Elianne Weijers is al een aantal jaren werkzaam bij de Feestfabriek en daar verantwoordelijk voor de muziekprogrammering van het Zwarte Cross Festival en het Maana Maana festival. Daarnaast is zij programmeur bij poppodium de Pul in Uden. In de zomerperiode leef ik in de weekenden uit een tas, want festivals bezoeken doe ik het allerliefst. Wat doet een band met het publiek? Hoe is de sfeer? Wat maakt dat een concert me bijblijft, zijn zaken waar ik dan op let.

Elianne Weijers

Zwarte Cross / Maana Maana / de Pul

Elles van Aarle is label & PR manager bij Dox Records, het label van onder meer New Cool Collective, Evil Empire Orchestra en Peer, Samen met de artiesten ontwikkelt van Aarle langetermijnstrategieën, waarbij geopereerd wordt vanuit een sterke, online georiënteerde visie, op maat gemaakt per project of artiest.

Elles van Aarle

Dox Records

Eric van Holland werkt als Senior Editor bij Spotify Benelux. Voorheen werkte hij onder andere bij NPO FunX, Radio 6 Soul & Jazz, Radio 2 en Sony Music Benelux.

Eric van Holland

Spotify Benelux

Erik Delobel studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming in Zwolle. Na zijn studie startte hij bij Productiehuis Oost-Nederland waar hij projectleider werd van het project: Woord in Uitvoering, een hiphop project voor alle grote MBO's in Overijssel. Na het project 5 jaar werkzaam geweest voor poppodium Het Burgerweeshuis te Deventer. Vanaf 2010 programmeur van poppodium Hedon te Zwolle en sinds 2013 artistiek leider van dat podium, en dus inhoudelijk verantwoordelijk voor programma, studentenprogramma ( Buro Ruis) HBO / MBO intro, Kunstbende, Cultuureducatie/ Productiehuis. Daarnaast is Erik ook programmeur van Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Erik Delobel

Hedon

Erroll Antonie is hoofd A&R van BMG Talpa Music waar hij werkt met en voor nationale en internationale artiesten, componisten en producers van BMG Talpa. Uiteraard is hij ook op zoek naar nieuw talent. Belangrijk voor Antonie zijn de songs, zeggingskracht, drive, output van een band of act, de liedjes, de (productionele) visie, de relevantie en de eigenheid.

Erroll Antonie

BMG Talpa Music

Eva Koreman is DJ bij 3FM.

Eva Koreman

3FM

Speelt heel hard gitaar in BlackboxRed, organiseert en programmeert onder andere Welcome to The Village en Explore the North, boekt bands in Podium Asteriks. En Popronde is te gek en erg belangrijk voor zowel jonge bands die veel willen spelen alsmede voor de stad. In de toekomst wil ik nog heel veel gaan touren.

Eva van Netten

Muzikant

Muziek is Eva met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan met casetterecorder in de aanslag om nieuwe bands op te nemen van de radio tot fervent concertbezoek, tot vrijwilligen op festivals. Tijdens haar studie onderzocht ze de subcultuur rondom poppodium EKKO, daarna ging zij aan de slag bij verschillende festivals zoals ITGWO, FIBER en Grasnapolsky en tegenwoordig is ze een van de drie programmeurs van Programmeursgilde.

Eva Verboon

Programmeursgilde

Actief in de muziek sinds het oorspronkelijke vinyltijdperk. o.a. als pers/radiopromotor bij div. platenmaatschappijen, A&R manager, muzieksamensteller/programmamaker bij div. omroepen. Tegenwoordig docent popgeschiedenis op het Conservatorium van Amsterdam en muziekredacteur Pinguinradio.com.

Flip van der Enden

Pinguin Radio/Conservatorium Amsterdam

Floris Hulleman studeerde Music Management aan de Herman Brood Academie (HBA), waarna hij 2 jaar geleden aan de slag ging als Sync/Creative assistent bij Sony/ATV Music Publishing.

Floris Hulleman

Sony ATV Music Publishing

Frank Satink eigenaar van Goomah Music (label / boekingen) en Ev’Hands (betrokken bij festivals, concerten en evenementen zoals Dauwpop, Zwarte Cross, Metropool Hengelo, Ribs & Blues etc).

Frank Satink

Zwarte Cross/Goomah Music

'Frank van der Lende, 3FM-DJ met 'n voorliefde voor rock 'n roll en muziek waar je in hoort dat de maker het met zijn of haar hart zingt en er genoten wordt tijdens het live spelen!

Frank van der Lende

3FM

Gaétan heeft zijn eigen platenmaatschappij, managementbureau en muziekuitgeverij en is vooral actief in het hiphop genre. Hij werkt(e) met o.a. Wilde Westen, Mr Polska, Kleine Viezerik, Ali B, Jebroer, Monsif, KIMONOMANDEM en het platform Encore. Daarnaast is hij Head of Label bij Trifecta, de platenmaatschappij die o.a. de muziek van Boef, Ali B, $hirak, Jiri11 en Supergaande uitbrengt. Volgens Puna en Noisey is hij "een van de meest invloedrijke personen binnen de Nederlandse hiphop.

Gaétan van de Sande

Trifecta

Gert is muziekprogrammeur bij Theaters Tilburg waar hij zowel pop jazz als klassiek programmeert. Daarvoor was hij als producent verbonden aan Muzieklab Brabant en programmeerde hij bij Atak Enschede, Doornroosje Nijmegen en 013 in Tilburg. Gert is verbonden met het talentontwikkelingsprogramma Talent Hub Brabant. Hij heeft een zeer brede smaak, van moderne muziek tot oude blues. Gert is verwoed vinyl verzamelaar en amateur dj bij klassieke, pop en jazzconcerten.

Gert Gering

Theaters Tilburg

Githa Biekman is momenteel werkzaam bij AT Bookings, die nationale en internationale artiesten, personalities en social influencers helpt bij het ontwikkelen van hun (live-)carrière. Enkele artiesten, die onder dit bureau vallen zijn Frenna, SFB, SBMG, Jebroer, Tabitha en Josylvio. Middels hun partnership met Cloud 9 en Anna Agency biedt AT Bookings hun artiesten waar mogelijk ook verbreding en netwerk op het gebied van internationale boekingen, publishing en label. Samen AT Bookings is Githa ook een nieuw managementbureau gestart waarbij ze gezamenlijk gaan werken aan het ontdekken en ontwikkelen van muzikaal toptalent. Artiesten van wie zij momenteel het management verzorgt zijn o.a. Tabitha en Jhorrmountain.

Githa Biekman

AT Bookings

Harold de Boer werkt als cordinator bij Poppunt Overijssel en zet zich in voor betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek een betere samenwerking tussen de Overijsselse poppodia en festivals. Voorheen werkte Harold bij poppodium het Burgerweeshuis in Deventer en was daar betrokken voor de ontwikkeling van onder andere Snelle, Paul Sinha, De Sluwe Vos & Rob Dekay.

Harold de Boer

Poppunt Overijssel

Hendrik-Jan Derksen Is al jaren actief als DJ/producer, programmeur en supporter van jong talent. Hij brengt Italo en Disco uit met Rimini Rimmers, sloot met tropical bass act De Tropen een paar keer DTRH af, zette als Slowpoke metal weer mee op de kaart op Lowlands als Helga's House of Pain. Tevens is hij vaste programmeur voor onder andere de Zwarte Cross en vele andere festivals waar hij steeds inzet op inpassen van jong talent en nu ook bij ons in de selectiecommissie deze "meester van de ondergrondse feestjes" ! (foto: Bernard Bodt)

Hendrik-Jan Derksen

Programmeur

Overdag vind je Henk Kanning achter de schermen van het Zwolse poppodium Hedon. Daarnaast is Henk terug op de radio bij het nieuwe KINK. Elke woensdagavond hoor je in Henks Wondere Woensdag twee uur lang nieuwe muziek en tijdloze klassiekers!Tevens is Henk een veelgevraagd DJ in de zalen en op festivals.

Henk Kanning

Hedon / Kink FM

Managing partner/boeker Agents After All, studeerde Communicatie-wetenschap in Nijmegen en was actief als vrijwilliger in Poppodium Doornroosje. Van 1996 tot 2004 was hij NL-boeker bij Mojo Concerts/Live Nation. Sinds 2004 is hij mede-eigenaar van Agents After All en verantwoordelijk voor de boekingen van onder meer Racoon, Miss Montreal, ChefSpecial, Jacqueline Govaert & Rita Zipora.

Henkjan Onnink

Agents After All

Herman Hofman is DJ bij 3FM en presenteert de middagshow in het weekend. Houdt van alles wat een hart heeft. Het mag rammelen, als het maar eigen is en er een gedachte achter zit. HipHop, metal, singer/songwriter, mierzoete pop - alles kan. Als je lui bent geweest, vindt-ie je een anusje.

Herman Hofman

3FM

Ilana Goldstoff is Music Research & Sync Manager bij music agency Sizzer Amsterdam waar ze verantwoordelijk is voor de plaatsing van bestaande tracks voor in reclames.

Ilana Goldstoff

Sizzer Amsterdam

Ilana van den Berg (voorheen o.a. 3VOOR12/Utrecht, Motel Mozaique, MOJO, Sugarfactory) stort zich tegenwoordig vol op de programmering voor poppodium EKKO, Bevrijdingsfestival Utrecht (SENA stage) en Grasnapolsky festival. Laatstgenoemde werd pas nog door 3VOOR12 als broedplaats voor Nederlandse indie aangemerkt en is vaak een logische stap na Popronde of Noorderslag. Talentontwikkeling en het bieden van speelplekken voor opkomend talent, zowel nationaal als internationaal, zijn een belangrijke focus in haar werkzaamheden als programmeur.

Ilana van den Berg

Ekko / Grasnapolsky

Inge Verdegaal is boeker bij Mojo en houdt zich daar voornamelijk bezig met Nederlands talent.

Inge Verdegaal

Mojo Concerts

Ingmar Griffioen werkt al ruim 17 jaar als popjournalist en was jarenlang webredacteur bij VPRO's 3voor12. Sinds 2015 is hij hoofdredacteur bij Never Mind The Hype, en docent aan de Nederlandse Pop Academie en de Herman Brood Academie. Ingmar maakt al negen jaar deel uit van de Popronde selectiecommissie.

Ingmar Griffioen

Never Mind The Hype

Isa is vooral een muziekliefhebber die al 4 jaar het programma van 't Paardcafé in Den Haag elke maand voor elkaar krijgt. Zij werkt ook in de productie van festivals en mag af en toe draaien met haar DJ kameraad onder de naam 'Banditas'.

Isa Sanchèz Cecilia

't Paard van Troje

Ivo Cooymans, Voorheen zelf muzikant in Thunderin' Hearts en ENOS. Tegenwoordig vooral muziekprogrammeur van o.a. Willem Twee, Bevrijdingsfestival Brabant en Challenger in Den Bosch.

Ivo Cooijmans

Willem Twee

Jaap de Waart (Radar Agency - Amsterdam). Werkt als boeker/agent voor bands als EUT, AWKWARD i, The Deaf, Dawn Brothers, The Kik, Jacco Gardner, Emil Landman, DeWolff, Orgel Vreten, Kadavar en nog veel meer… (zie onze site) www.radar-agency.com

Jaap de Waart

Radar Agency

Jack Parker is de oprichter en eigenaar van de internationale muziekwebsite All Things Loud. Daarnaast werkt hij als freelancer in muziekfotografie en heeft hij gewerkt met onder andere Nothing But Thieves, Walking on Cars, Otherkin, Marmozets en Nile Rodgers & Chic

Jack Parker

All Things Loud.

Jack Pisters is studieleider en ontwerper van de Popafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Hij ontwerpt onderwijstrajecten als directeur van de “Dutch School of Popular Music” en ondersteunt diverse muziekinstellingen als adviseur. Ook is hij eigenaar van de Musicmatrix, en begeleidt hij bands op het gebied van sound, spel en opname.

Jack Pisters

Conservatorium Amsterdam

In 2013 begon ik Just Frnds, een creatief platform voor audiovisuele kunst waar ik als muzikant mezelf en bevriende artiesten etaleerde. Al gauw ebde mijn ambitie als muzikant weg en voelde ik meer passie bij het helpen van andere artiesten. Zo ging ik van stagiair naar eigenaar van de Amsterdamse booking agency voor elektronische live muziek: Various Artists Bookings. Na dit avontuur ben ik als booking agent en promoter bij de leukste booking agency van Nederland beland: BLiP Agency. Hier ben ik momenteel tevreden en werkzaam. Daarnaast duik ik sporadisch op als docent MIP op Herman Brood Academie.

Jan Bouwhuis

BLiP Agency

Janneke Nijhuijs is bassist in Komodo, The Indien, Demon Eyes, The Deaf en Smutfish en zingt in het Thijs Boontjes Dans & Showorkest. Ook organiseerde en programmeerde ze muzikantencollectief/festival Jam de la Crme, werkt ze als coach voor verschillende muziekinstellingen en cordineerde ze twee jaar de Popronde in Den Haag samen met Linda van Leeuwen.

Janneke Nijhuijs

Muzikant

Janpier Brands (Drachten, 1967) is staatshoofd van WORM, Avantgardistische Staat en een leven actief in de populaire cultuur. Werkte bij Simplon, Noorderslag, Academie voor Popcultuur en Neushoorn. Heeft verschillende talentontwikkelprogramma's opgezet en uitgevoerd. Is op dit moment bandlid bij Meindert Talma. Documentaire over Janpier: http://www.npo.nl/fryslan-dok/04-02-2017/POW_03284220

Janpier Brands

WORM

Hector, Jarl F. Music supervisor bij Amp.Amsterdam en Creative Sync Consultant namens Universal Music en Universal Music Publishing.

Jarl Hector

Amp.Amsterdam/Universal

Sinds begin 2012 boeker bij Mojo Concerts in met name alternatieve muziek en daarnaast betrokken bij programmacommissies van diverse festivals.

Jarn van Strijen

Mojo Concerts

Jasja J. Offermans is een van het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerde en licht eigenwijze bassiste van 27 jaar, geboren en getogen in onze hoofdstad. De laatste vier jaar rockt ze op het podium met haar band Indian Askin, waarvoor ze met hun debuutplaat een Edison ontving in de categorie Beste Nieuwkomer. Maar ze heeft veel verschillende projecten in verschillende stijlen versterkt, onder andere Bixby, The Rag Trade en Nosoyo. Naast dat ze bas speelt, kun je haar ook bellen als je een live sound engineer nodig hebt, voor je studio productie, stagemanagement, of zelfs als toetseniste.

Jasja Offermans

Indian Askin

Jasper Bax, stapte in 1987 als mede-oprichter en bassist van ska-band Beatbusters het podium op en ontdekte dat ie er geen klap aan vond, optreden. Maar alles er omheen juist des te meer. Na drie optredens vond hij z’n ware roeping in management en boekingen. Dat heeft tot op de dag van vandaag geresulteerd in een succesvol boekingsburo voor internationale artiesten, alles met een linkje naar ska & reggae. Daarnaast programmeert hij voor diverse festivals, waaronder Zwarte Cross, Foodstock en Roepaen Reggae Camp.

Jasper Bax

Boombax/Zwarte Cross

Jasper van Vugt is freelance muziekjournalist. Hij werkt o.a. voor OOR, Entertainment Business, Metro, Jazzism, Buma/Stemra, en diverse andere bladen, sites en kranten. Daarnaast is hij als docent actief op muziekopleidingen als de Herman Brood Academie, Conservatorium van Amsterdam en ROC van Amsterdam, schrijft bandbios (Jett Rebel, Ali B, Diggy Dex e.v.a.), is bestuurslid bij de Stichting GRAP en geeft gastlessen, workshops en masterclasses bij de verschillende Muzikantendagen. Hij heeft een neus voor talent en een voorliefde voor muziek uit Nederland, reden waarom hij een veelgevraagd jurylid is bij talentcompetities en ontwikkelingstrajecten als Popronde, Grote Prijs van Nederland, Mooie Noten en de Amsterdamse Popprijs en talloze andere.

Jasper van Vugt

OOR/HBA

Popjournalist bij o.a. Drowned In Sound en The Daily Indie. Werkt als copywriter bij o.a. Stichting Live Rotown en Le Guess Who? festival. Schrijft en vertaalt ook artiestenbios, voor o.a. Tim Knol, Luwten, Hallo Venray, Iguana Death Cult, Binkbeats, Canshaker Pi en Happy Camper. Voorvechter van eigenwijze artiesten en DIY-cultuur.

Jasper Willems

Drowned in Sound/The Daily Indie

Jelle is momenteel werkzaam als product manager bij V2 Records Benelux. Voorheen was hij werkzaam als programmeur talent en cultuur voor de Sugarfactory Amsterdam. Daarnaast is hij radio programmamaker en DJ van Plaatwerk. Jurylid voor Mooie Noten, Amsterdamse Popprijs en Dutch Jazz Awards en werkte hij als freelancer producer voor NTR Radio 6 Soul en Jazz.

Jelle Stavasius

V2 Benelux

Jeroen van den Bogert is boeker en eigenaar van BLiP Agency. BLiP boekt een eigenwijs roster aan artiesten van 10 koppige brassband tot drum’n’bass en trap djs maar even makkelijk psychedelische pop-bands. We zijn altijd op zoek naar eigenheid en bijzondere live performances, zowel bij bands als bij electronische artiesten.

Jeroen van den Bogert

BLiP Agency

Via muzikale wolken op Rotterdamse bodem beland, jawel Belgie, inclusief zachte G vertegenwoordigd! Pizza etend, Kathleen Hanna adorerend, kicking patriarchy in the balls met Girls go BOOM, concert- en bookingsagency met focus op girls to the front. Fan van thee, herriemuziek en kattengesnor in de ochtend.

Jessica Neeckx

Girls Go Boom

Jessica van Amerongen is muziekredacteur van DWDD en creative producer voor o.a. Lowlands en Down the Rabbit Hole.

Jessica van Amerongen

DWDD

Sinds september 2018 mede-oprichter van boekingskantoor Atlas Agency en verantwoordelijk voor de boekingen van o.a. Orange Grove, Roos Blufpand en Drunken Dolly. Daarnaast programmeur bij de Vorstin in Hilversum voor al zon twee en een half jaar. In het verleden o.a. tourmanagement voor Pink Oculus gedaan, festival Elevator Sessions in Utrecht geprogrammeerd en vier jaar lang de Popronde Hilversum met Karin Spanjersberg georganiseerd.

Jim van Kooten

Atlas Agency / Vorstin

Popronde-veteraan (want 2x meegedaan) Joeri Gordijn (29) is inmiddels bekomen van de droom om ooit nog wereldberoemd muzikant te worden. Daarom zet hij zich nu met volle kracht in voor andermans muziek. Dat doet hij in Den Haag als muziekjournalist, hoofdredacteur van 3voor12/Den Haag en aanjager van verschillende projecten die allemaal te maken hebben met goede muziek, want daar houdt hij van.

Joeri Gordijn

Brouhaha

Johanneke Obdeijn werkte na haar studie CMV enkele jaren als uitvoerend producent bij Stichting GRAP, de Amsterdamse organisatie die muzikaal talent van informatie én een podium voorziet. Haar ervaring bij talloze projecten op het gebied van talentontwikkeling (Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Rock Your Business, Muzikantendag) zet zij nu in bij de Melkweg, waar zij sinds 3 jaar assistent-programmeur is.

Johanneke Obdeijn

Melkweg

Jonatan Brand is muziekliefhebber en promoter. Sinds 2013 is hij actief als programmeur van Poppodium Doornroosje en Merleyn. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij de Nijmeegse muziekscene en programmeert hij onder meer voor het Bevrijdingsfestival Nijmegen en het Valkhof Festival. Jonatan is altijd op zoek naar de nieuwste (live) sensatie.

Jonatan Brand

Doornroosje

Na haar opleiding kunstbeleid en -management aan de UU is Jora aan de slag gegaan bij Greenhouse Talent waar zij momenteel werkzaam is als Assistant Promoter. Ze houdt zich bezig met grote acts als Shawn Mendes, Celine Dion, Rammstein, diverse kleinere acts als Young Gun Silver Fox, sgeir en Jeremy Loops en het nieuwe festival Once In A Blue Moon. In het verleden was zij onder andere werkzaam bij EKKO, VNPF, Valkhof Festival en Nordic Delight.

Jora Vullings

Greenhouse Talent

Er was een tijd dat Joris Belgers (32) gelijktijdig bas speelde in een bluesband, een emoband, een funkband en een grungeband. Spijtig genoeg eindigde die carrière toen zijn basgitaar achterbleef in de kofferbak van een Amsterdamse taxichauffeur. Tegenwoordig schrijft hij voor Trouw over muziek, waarbij hij er is achtergekomen dat Katy Perry heus niet onderdoet voor Animal Collective, en het tijdens het Eurovisie Songfestival minstens zo gezellig is als op Lowlands.

Joris Belgers

Trouw

Mede-eigenaar Radar Agency Boekt o.a. Binkbeats, Bombino, Janne Schra, Kim Janssen, Komodo, Jo Goes Hunting. Doet management voor Colin Benders, Klangstof en Weval.

Joris van Welsen

Radar Agency

Justin Buffinga is manager en boeker van diverse bands in het hardere genre via SOZ Concerts. Zijn kennis en ervaringen deed hij veelal op in de praktijk als festivalorganisator van een skate en muziekevenement in Zwolle. Maar natuurlijk ook tijdens zijn studies aan de Herman Brood Academie en de HKU te Utrecht (musicmanagement). Daarnaast wordt Justin regelmatig gevraagd als presentator of jurylid bij diverse bandwedstrijden en bandavonden in den lande.

Justin Buffinga

SOZ Concerts

Kevin Bouwens heeft ruim 20 jaar ervaring in de muziekindustrie. Het begon met het boeken van zijn eigen band, hierbij kreeg hij de smaak te pakken en werd hij programmeur van het Witte Theater en Koninginnepop en het Beeckestijnpop Festival. Bij het Patronaat specialiseerde hij zich in de programmering van de hardcore, punk en metal. Ook begon hij met zijn radioshow en D.I.Y. platenlabel. Tussendoor reed hij kriskras door Europa en de USA als tourmanager. Vervolgens begon hij als professioneel boeker en werd hij ingelijfd door SOZ Concerts. Naast het boeken was hij ook verantwoordelijk voor management en publishing. Tegenwoordig is Kevin werkzaam als independent plugger bij De Andere Plugger, doet hij publishing in samenwerking met BMG Talpa Music en is hij nog steeds regelmatig op pad als tourmanager.

Kevin Bouwens

De Andere Plugger

het zit zo: Klaas Knooihuizen is journalist en columnist voor onder meer OOR en HP/De Tijd. Hij weet vet veel van muziek.

Klaas Knooihuizen

OOR / Trouw

Leo Hoeksema / Zwaardvis Music. Agent van onder andere CW Stoneking, Ben Caplan, Andy Frasco, Small Time Crooks etc etc Eigenaar van "Swordfish on a Plate” en organiseert oa festivals als Dutch Chili Fest en Rootzz festival

Leo Hoeksema

Zwaardvis Music

Leon van Rijnsbergen is programmeur / directeur van poppodium Baroeg en Baroeg Open Air. Bij Baroeg is hij betrokken sinds 1997 toen hij daar stagiair werd, bij Baroeg Open Air sinds de eerste editie in 2006. Sinds 2008 is Leon in betaalde dienst van de staf van Baroeg. Niet alleen bij hen, maar ook bij de tientallen vrijwilligers die Baroeg en BOA mogelijk maken, staat de liefde voor harde en alternatieve popmuziek centraal. In dat segment ligt ook de specialiteit van Leon. In zijn vrije tijd is hij (sinds 2002) werkzaam als muziekjournalist bij het rock en metal tijdschrift Aardschok.

Leon van Rijnsbergen

Baroeg

In 2011 studeert Lisa af aan de Rockacademie in Tilburg. Met haar band Bells of Youth brengt ze in 2014 het eerste album BOY uit, gevolgd door meer dan 40 festival- en clubshows in binnen en buitenland. In dat zelfde jaar richt ze samen met twee anderen culturele broedplaats Cinetol op, dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de interessantste kleine podia van Amsterdam. Na het tweede Bells of Youth album Dreamers staat het muzikant zijn even op een laag pitje en stort Lisa zich op artiesten en tourmanagement. Momenteel werkt ze met Jett Rebel, Vandenbergs Moonkings en Dakota en geeft business lessen op Rock City Institute in Eindhoven.

Lisa Moree

Artiesten-en Tourmanager

Dankzij haar ervaring als zelfstandig programmeur, producente en (tour)manager, bij onder andere Bombay Connection Orchestra, The Dutch Concert Big Band en The Kyteman Orchestra, heeft Lisa (28) een brede muzieksmaak ontwikkeld met liefde voor experiment. Momenteel werkt ze als boeker bij Double Vee Concerts, waar ze zowel nationaal als internationaal talent op haar bordje heeft. Tevens werkt ze als inhoudelijk producent bij productieplatform De Coöperatie in Utrecht waar ze zich bezig houdt met het samenstellen van programma's en het organiseren van evenementen ter ondersteuning van muzikaal talent.

Lisa Schoemaker

Double Vee Concerts/De Coöperatie

Na ruim zeven jaar werkzaam te zijn geweest als perspromotor bij muziekmaatschappij [PIAS] te Amsterdam richtte Lonneke van der Loos haar eigen PR bedrijf op: Piece of the Puzzle. Hier verzorgde zij de promotie en marketing van artiesten en festivals. Na drie jaar heeft Lonneke de overstap gemaakt naar TivoliVredenburg, waar zij werkzaam is als marketingmedewerker pop. Inmiddels is zij teamleider bij Senf Theaterpartners op de afdeling Marketing & PR.

Lonneke van der Loos

SENF

Boeker bij Agents After All voor o.a. Causes, DI-RECT, HAEVN,FATA BOOM, Jeangu Macrooy, Orange Skyline, RONDE, TAPE TOY, GIAN, Son Mieux, The Brahms, Traudes en Wulf. Naast het verzorgen van de exclusieve boekingen voor artiesten verzorgt hij de programmering voor Central Park, Lansingerland Live, Gelderpop en Festival Strand!

Maarten Middendorp

Agents After All

French music composer and producer Malik Berrabah working internationally under numerous nicknames is since 2016 the Creative Director of the Wisseloord Studios, a professional studio facility located in Hilversum. Built in 1978, Wisseloord has a rich, celebrated history in the music business, and since its renovation in 2012, it now houses the advanced technology and aesthetic that will take it into the future. In 2017, Malik will keep composing and producing music while guiding the wisseloord studios to a new turn in their history by enlarging their activities with the creation of the Wisseloord “House of music” hosting a production company, a brand new talent development trajectory and a Media music department.

Malik Berrabah

Wisseloord Studio's

Marcel Duzink: Manager en boeker bij Phonic Artist Management / Muzink Booking Agency. Bouwt aan de carrières van veel opkomende artiesten en producers, zoals Blanks, Sarah-Jane en The Cool Quest

Marcel Duzink

Muzink

Vanuit Leiden probeer ik de Nederlandse muziekwereld wat leuker te maken. Door toffe nieuwe bandjes een plek te geven op een podia of zelfs uit te brengen. Al jaren langs actief als promoter, boeker, organisator, labelbaas en manusjevanalles. Nooit te beroerd om mensen te helpen en soms een schop onder hun kont te geven. Actief in verleden in plekken als BarEnBoos, Qbus maar zeker ook SUB071. Nu actief met avonden in Leiden als Unplugged en AA Nights. Een van de mensen achter het Van Onderen festival en nog zoveel meer. Oh ja natuurlijk ook nog onze maffe online Label Smikkelbaard waar we sinds 2012 zo divers mogelijke acts proberen uit te brengen.

Marcel van Schooten

Smikkelbaard / van onderen

Marieke McKenna (Londen, 1994) is de oprichtster van onafhankelijk platenlabel Mink Records, en heeft hiervoor als artiestenmanager, creative director en A&R scout gewerkt. Dit relatief jonge, spraakmakende indie label werkt in Nederland met o.a., Pitou, The Visual, Torii, Moon Tapes, The Mighty Breaks en The Hazzah en staat er om bekend alternatieve indie acts met een wat minder mainstream commercile sound te helpen met het uitbrengen en promoten van hun muziek in Nederland en de U.K.

Marieke Mckenna

Mink Records

Marijn de Valk is concertprogrammeur bij Luxor Live in Arnhem, maar heeft ook een achtergrond als muzikant, platenverkoper, boeker en was betrokken bij platenlabel Kroese Records. Hij let vooral op acts die zich onderscheiden van de rest en kijkt daarbij verder dan alleen muziek. Een consistent verhaal, mooi promomateriaal en vooral een goed plan zijn onmisbaar als je verder wil komen.

Marijn de Valk

Luxor Live

Marinke is eigenaresse van Sharksomeness Bookings. Verder programmeert ze voor het prachtige Noorderzon Festival in Groningen.

Marinke Kerkhoff

Sharksomeness Bookings

Martijn Crama is artiestenmanager, blogger, spreker, doceert op het ArtEZ conservatorium en is sinds kort ook auteur. Hij heeft het boek ‘Basisbagage’ geschreven; een essentieel handboek voor muzikanten met ambitie die nog (te) weinig weten van hoe of waar ze moeten beginnen.

Martijn Crama

Music United/Artez

Martijn is producer en schreeuwt al weer 25 jaar de lakens uit bij Mailmen. Bands waarmee hij werkt zijn oa: Blaudzun, Fata Boom, Emil Landman, Dotan, John Coffey, Rond, Klangstof, Tim Akkerman, Thijs Boontjes, Bertolf en Dazzled Sticks.

Martijn Groeneveld

Mailmen Studios

Werkzaam bij Atlas Agency en verzorgt de boekingen voor o.a. Folk Road Show, RUV, Tony Clifton, Cari Cari en Holy Moly & The Crackers. Daarnaast docent op de Herman Brood Academie en programmeur van Klein New Orleans Festival. *insert fingerguns*

Martijn Mannak

Atlas Agency

Werkt als boeker bij New Arts Agency en A&R voor Challenge Records. Heeft sinds 2003 platenlabel genaamd Antilounge en is sinds 1992 dj Kipkillah, producer bij Charly & Gallus en Rivers Area Juke Squad. Van 2001 t/m 2012 programmeur voor het State-X New Forms festival.

Martijn Verlinden

Antilounge/New Arts International

Max de Beijer richtte in 2014 een talentenplatform op voor hiphopartiesten door het concept Talent Meets Talent de wereld in te roepen. Nadat hier een flink aantal hiphoptalenten zich ontwikkelde door o.a. podiumervaring en kennis opgedaan te hebben, heeft de Tilburger zijn bedrijf (To The Max Entertainment) uitgebreid met Management & Boekingen voor o.a. Gil & Megas. De evenementen die voor het landelijke talent georganiseerd werden vonden plaats in de Hall Of Fame, in de Tilburgse Spoorzone. Eind 2017 werd Max de Beijer ook hoofd programma bij dit kernpodium, en in 2018 startte hij als Matchmaker Cultuur in dienst van Fonds Podiumkunsten, Fonds Cultuurparticipatie en het VSB Fonds.'

Max de Beijer

To The Max Entertainment / Hall Of Fame

Ondernemende gitarist en MA mediastudies. O.a. docent zakelijk curriculum popafdeling conservatorium van Amsterdam, bandleider/songwriter Achterhoekse roulatieformatie Hooked. Grondlegger Behind the Corner ?.

Meindert Bussink

Mindnote/ Hooked / CvA pop

Al meer dan 30 jaar aktief bezig met de ontwikkeling van professionele carrieres van diverse (inter)nationale pop/rock artiesten (o.a Kensington, Causes, Ilse Delange, Sabrina Starke, Krezip en Beth Hart). Eerst voor major Warner Music daarna als labeleigenaar van Innercore Music (o.a. JULIUS, Logue, The Cosmic Carnival, Sheila & the Kit en namens The Men-O management voor Yorick van Norden, Mitch Rivers en Sean Christopher.

Menno Timmerman

The Men-O/Innercore Music

Menno Visser is muzieksamensteller. Dat betekent dat hij tracks uitzoekt voor 3FM (3voor12 Radio), Radio 2 (Blokhuis) en Radio 1 (Nooit Meer Slapen), en hij runt het non-stop station 3FM Alternative. Menno heeft ruim 25 jaar ervaring in de muziekindustrie en vist in alle mogelijke genres op zoek naar alternatieve hits.

Menno Visser

3voor12

Michiel Veenstra is DJ en programma directeur van KINK, het alternatieve radiostation / podcastplatform dat 1 februari jl. begonnen is met uitzenden. Hiervoor was Michiel 13 jaar lang DJ bij 3FM waar hij in zijn avondprogramma MetMichiel letterlijk een podium bood aan alle acts die het stempel 3FM Serious Talent kregen toebedeeld.

Michiel Veenstra

KINK

"Mike Borghs, ondanks zijn liefde voor muziek was hij te lui om een muziekinstrument te leren spelen. In plaats daarvan besloot hij zijn liefde voor muziek op een hele andere manier te gebruiken, dit leidde tot de start van Mad Addiction Bookings in januari 2013. Waar de focus in het begin voornamelijk lag op de hardere genres en het boeken van Europese tours, leerde hij op de HBA alle andere aspecten van de muziekindustrie kennen en ook andere genres te waarden. In 2015 werden ook de eerste stappen in management gezet (The Overslept) en dat betekende de transformatie naar Mad Addiction. Na een succesvolle afstudeerstage bij Muzink (o.a. The Cool Quest en Sabrina Starke) ligt de volledige focus nu op Mad Addiction, waarmee hij management doet voor Jasper Mook en The Spvrk, de boekingen verzorgt voor acts uit binnen- en buitenland en als ZZPer actief is als programma ondersteuner bij The B in Venray."

Mike Borghs

Mad Addiction

Mike Dobber is programmeur, label-eigenaar en muzikant. Sinds 2012 programmeert hij voor cultuurfabriek en ‘underground-hol’ Hall of Fame te Tilburg en inmiddels is hij daar doorgegroeid directeur. Met zijn Barreuh Records brengt hij cassette’s uit van nationale en international artiesten. Verder speelde hij zelf mee in de Popronde met verschillende avant-garde acts zoals A Million Squeeks Will Do You No Harm.

Mike Dobber

Hall of Fame/Barreuh Records

Mischa van den Ouweland is de initiatiefnemer en artistiek leider van de Popronde. Ieder jaar maakt hij uit alle aanmeldingen die binnenkomen een voorselectie die uiteindelijk door de selectiecommissie wordt beoordeeld.

Mischa van den Ouweland

Popronde

Mitchell Quitz is werkzaam als boeker bij het Rotterdamse Rock’n’Roll Highschool. Werkt o.a. met Iguana Death Cult, The Homesick en Korfbal. Houdt niet van makkelijke hap-slik-weg bands. ‘Want als je het jezelf niet moeilijk maakt, dan is het niet leuk.

Mitchell Quitz

Rock 'n' Roll Highschool

Niek Hofstetter Mede-eigenaar en muzikaal geweten van platenlabel Subroutine Records. Schreef wel eens over muziek voor Gonzo (Circus), KindaMuzik.net, De Groene Amsterdammer en de VeraKrant. Gaf college over Nederlandse Popgeschiedenis aan de RuG. Doorgaans een stille genieter.

Niek Hofstetter

Subroutine Records

Als 'Head of Music Programming' bij TV-zender XITE, zorgt Nina er met het team voor dat er altijd een perfecte en zo up-to-date mogelijke mix van muziekvideo's wordt uitgezonden op XITE's lineaire kanalen.

Nina van den Braak

XITE

Norbert Pek schrijft al enkele jaren over muziek: recensies, interviews, achtergrond. Voor 3voor12, voor Nieuwe Revu, voor de Vara Gids, in het verleden voor CJP, Groene Amsterdammer, NRC Next en een hoop meer. Sinds enkele jaren ook actief in de tv-wereld. Hij had altijd al een lijstjesfetisj dus maakt veel te veel playlisten en is één van de oprichters van online platform perfects.nl.

Norbert Pek

Perfects.nl/De Beschrijving

Patrick Lamberts is als freelance muziekjournalist onder andere nauw betrokken bij de magazines Musicmaker, Gitarist, Aardschok en Lust For Life. Hiervoor verzorgt hij interviews, achtergrondverhalen en nieuwtjes. Patrick is ook cordinator van Musicmaker's recensierubriek. Zodoende ontvangt hij dagelijks tientallen nieuwe releases.

Patrick Lamberts

Musicmaker

Paul Gersen is hoofdredacteur van muziekblad Lust For Life en schrijft daarnaast over muziekgerelateerde onderwerpen voor een handvol andere media.

Paul Gersen

Lust For Life

Is head of management bij Kaiser Management en vertegenwoordigd de artiesten Chef’Special en David Benjamin. Dit doet hij samen met Jacco Toma. Het management en independent record label Kaiser Records zijn Haarlem based. Hij wordt ook wel eens gespot met sokken in sandalen. (photocredit: Rona Lane)

Paul Heijink

Kaiser Management

Paul Moerel (38 jaar, Geleen) is 15 jaar actief in de popsector. Hij stond aan de wieg van het talentontwikkelingsprogramma PopSport, werkte 9 jaar voor Buro Pinkpop en is momenteel consulent popmuziek voor de Provincie Limburg

Paul Moerel

SPL

Perquisite is componist en producer. Hij werd bekend met hiphop-duo Pete Philly & Perquisite waarmee hij internationaal toerde en meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2009 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film ‘Carmen van het Noorden’ en sindsdien componeert hij veel voor film. Na een samenwerking met Kris Berry werkt hij momenteel nauw samen met Jeangu Macrooy, als diens producer/co-writer en manager. Hiernaast runt hij zijn label Unexpected Records en is hij mede-oprichter en voorzitter van BAM!, de Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten. www.perquisite.nl

Perquisite

Producer/Muzikant/Unexpected Records

Peter Dijkstra is manager van het leukste bandje uit Dokkum-Noord en boekt daarnaast voor Simplon en festivals als Oerol, Welcome to the Village en De Nacht van Kunst & Kennis. Springt graag op maandagochtend op tafels en woont in een geel huis met een rode kater.

Peter Dijkstra

Simplon / WTTV / Oerol

Peter heeft zijn strepen verdiend als oprichter van o.a Podium Asteriks, Welcome to The Village, Into The Grave. Op het moment maakt hij o.a. muziekprogramma voor de festivals Oerol en Explore The North, organiseert hij graffiti festival Writer's Block en is hij manager van internationale brassband Broken Brass Ensemble. Maar altijd in om ergens nieuwe projecten te ontwikkelen of aan te jagen, want zijn motto is tenslotte 'only dead fish go with the flow'.

Peter Reen

Explore the North / WTTV / Oerol / Broken Brass Ensemble

Peter van der Ploeg schrijft over muziek bij NRC. Als oud-zanger van een death metalband let hij vooral op de hardere bands, maar er is geen genre waar hij zijn neus voor ophaalt. Is gek op lijstjes, maakt jaarlijks de 'Lijst der Lijsten' en houdt nieuwe metal bij op Spotify: To The Teeth.

Peter van der Ploeg

NRC

Phil Tilli kent de vaderlandse popmuziek van binnen en buiten. Als gitarist begon het grote avontuur in 1997, toen hij gitarist werd van de befaamde Trckener Kecks. Ondertussen had Phil zijn eigen platenwinkel Phantasio in de Jordaan. Na de afscheidstournee van de Kecks richtte Phil de band Moke op. De band kende in die periode gelijk grote successen en het debuutalbum Shorland behaalde de gouden status in 2008. In 2014 vond Phil het mooi geweest en stortte zich in een nieuwe carriere. Nu is hij manager van oa Lucas Hamming, Max Meser, Inge van Calkar, Van Common en de reunietour van The Fatal Flowers.

Phil Tilli

Beat Surrender Music

Pien Feith is boeker bij Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel Internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast Festivals organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville, Loose Ends en Best Kept Secret. Ze leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant en deed zelf twee keer mee met Popronde. Bij Friendly Fire richt Pien zich op Nederlands talent en boekt artiesten zoals Jay-Way, Pip Blom, Nana Adjoa, Merol en Suzan en Freek. Daarnaast programmeert ze de muziek voor het Utrechtse Tweetakt Festival.

Pien Feith

Friendly Fire/Muzikant/Tweetakt Festival

Pim Kastelein is hoofdredacteur van het online metalmagazine Zware Metalen en maakt zich hard voor de hardere muziekgenres

Pim Kastelein

Zware Metalen.

Producer van bands die niet willen klinken als een band en singer-songwriters die niet willen klinken als een singer-songwriter. Daarnaast ook muzikant. Deed met drie verschillende bands mee aan de popronde.

Pim van de Werken

Muzikant/Producer

Rene Harks is RTV Promotor voor bands als Rondé, Naaz, Jeangu Macrooy en The Brahms.

Rene Harks

RTV Promotor

De 21-jarige Rens Peters werkt als boeker en artist-manager bij concert-organisator Friendly Fire. Rens begon op jonge leeftijd met het management voor rapper Ares en studeerde aan de Herman Brood Academie voor Music Industry Professional. Zodoende maakte hij snel kennis met de Nederlandse muziek-industrie. Inmiddels is Rens als boeker werkzaam voor verschillende artiesten en DJs. O.a. Jonna Fraser, YOUNGBAEKANSIE en Jantje behoren tot zijn roster. Daarnaast is Rens als manager werkzaam voor Big2 (The Opposites) en Jol Domingos. Thanks!

Rens Peters

Als oprichter en hoofdredacteur van het muziekplatform The Daily Indie ben ik dag en nacht op zoek naar de beste muziek die er wordt gemaakt. Op onze redactie komt de laatste jaren de ene na de andere te gekke Nederlandse band door de speakers voorbij, waarvan 99 procent vroeg of laat op de Popronde speelt. Laat die nieuwe golf dus maar komen!

Ricardo Jupijn

The Daily Indie

Rob van der Zwaan is eigenaar en hoofdredacteur van de Festivalinfo sites (Festivalinfo.nl / Podiuminfo.nl / Cabaretinfo.nl). Deze sites zijn uitgegroeid van hobbyproject tot Nederlands belangrijkste informatiebron over livemuziek. Vanzelfsprekend is Rob veel terug te vinden in de poppodia en op de festivalweides.

Rob van der Zwaan

Festivalinfo

Robert Koole is boeker en programmeur. Sinds 2010 als boeker bij Goomah Music. Vanaf eind 2011 daarnaast programmeur van de Kelder, nu FLUOR te Amerfsoort geworden. Vanuit Goomah werken we met bands als PAUW, The Grand East, Paceshifters, Black Oak en vele andere Nederlandse en buitenlandse bands.

Robert Koole

Goomah Music/FLUOR

Werkt bij Radar Agency als boeker, waar hij met en voor nationale & internationale artiesten werkt die worden vertegenwoordigd door Radar Agency. Tevens manager geweest van Shaking Godspeed en werkte als freelancer mee aan diverse festivals. Roel is altijd op zoek naar nieuw talent en hecht waarde aan sound, visie, drive en eigenheid.

Roel van Rooij

Radar Agency

Oprichter van boekingskantoor Missin’Link, voornamelijk bekend om het hiphop rooster waarmee al 15 jaar de popzalen, clubs, festivals in Nederland en Europa worden bezocht. Missin’link is bekend van de vroegere samenwerkingen met Extince, Kraantje Pappie, Hef, Sevdaliza, Jawat, Woodie Smalls en meer en op het moment met het huidige rooster bestaande uit Broederliefde, SBMG, Jiggy Dje, Yung Internet & D-Double. Missin’Link is het creative kantoor van Roger Brouwn waar de boekingen samenvloeien met managementadvies, het Rotterdam Beats (nu ADE Beats) werd opgezet, freelance programmering & clubevents worden opgezet & veel meer.

Roger Brouwn

Missin'Link

Ro Halfhide is mede-oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild, hij is zelf singer-songwriter en produceert andere artiesten. Hij is ook radiomaker en podcaster van Songwriters Guild Live (foto door Sarah Oranje)

Ronald 'Halfhide' van Holst

Amsterdam Songwriters Guild

Ronald Keizer; mede-oprichter van BLiP Agency houdt zich voornamelijk bezig met management van Jungle by Night, Gallowstreet en The Mysterons. Daarnaast met BLiP als co-producent betrokken bij het Wicked Jazz Sounds Festival en samen met Sounds Like Publishing verantwoordelijk voor de catalogus die is ondergebracht in het 'Clambake' fonds.

Ronald Keizer

BLiP Agency

Talentontwikkeling heeft tot nu toe altijd een hele belangrijke rol gespeeld in mijn werk in de muziekindustrie. Dat begon tijdens mijn werk voor 3voor12 tijdens de Popronde in 2010. Daarna verder bij Radio Mortale, Pannenkoekers, 3fm, BNN, het jureren bij bandcompetities zoals: Mooie Noten - Amsterdamse Popprijs - Wanted, mijn werk als programmeur bij Q-Factory en nu mijn werk als boeker bij Twist Agency waar we altijd onze ogen open houden voor nieuw talent.

Ruby van den Brink

Twist Agency

In zijn functie als hoofd programma bij 013 Poppodium en Festival directeur van het snel groeiende hiphop festival WOO HAH! is Ruud doorlopend bezig om talent te scouten.

Ruud Lemmen

013

Ruud Peeters is boeker bij Mojo en houdt zich daar voornamelijk bezig met Nederlands acts waaronder NIelson, Davina Michelle, Navarone en Blackbird.

Ruud Peeters

Mojo Concerts

Jarenlang actief geweest met A'dam Underground Collective waarbij we allerlei shows in A'dam deden voor hardcore/punk/indie/metal. Tegenwoordig programmeur bij P60 in Amstelveen. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Jellephant, The Hubschrauber, Filthy Felons, Willie Darktrousers, The Shady Greys en Lavalu

Sam Frijhoff

P60/AUC Bookings

Sander Hoogendoorn is geboren in Delft en daar ook begonnen met radiomaken. Eerst bij de Delftse Radio Ziekenomroep, daarna via Stadsradio Delft, 3voor12UTRECHT en KX Radio terecht gekomen bij 3FM (BNN). Nu is hij iedere maandag t/m donderdag te horen tussen 18.00 en 21.00u. Naast radio houdt Sander zich bezig met concerten & festivals bezoeken, vinyl verzamelen, skate- en snowboarden, gitaar spelen en tussendoor zoveel mogelijk speciaalbiertjes drinken. Oja hij draait ook vaak in ’t land met Zer00s Heroes en is te boeken voor iedere fuif. Sander’s muzikale voorkeur gaat uit naar punk, rock & alternative (als het maar schuurt). Rock on!

Sander Hoogendoorn

3FM

Simon was vanaf zijn elfde in de weer met cassettedecks, en later met samplers en viersporen recorders. Geïnspireerd door Public Enemy, DJ Shadow en Beck, begon hij samen met DJ Kypski de band C-Mon & Kypski. Ook is hij oprichter van de Epic Rainbow Unicorn Studio in het Kytopia van longtime friend Colin Benders. Vanuit daar produceerde hij albums voor o.a. Dazzled Kid, Bombay, The Great Communicators en Mister & Mississippi. De liefde voor vintage analoge apparatuur is terug te horen in de soms rafelige, vuige sound.

Simon Akkermans

Epic Rainbow Unicorn Studio/C-Mon & Kypski

Stefan runt sinds 2014 het DIY underground platenlabel Tiny Room Records (o.a. LOGOUT, Todd Tobias, This Leo Sunrise). Tevens heeft hij door de jaren heen in verschillende bands gespeeld, waaronder I am Oak en Lost Bear, en met zijn soloproject The World of Dust.

Stefan Breuer

Tiny Room Records

Bruinsma is al ruim 10 jaar boeker bij AT Bookings. Daar is hij verantwoordelijk voor de nationale maar ook buitenlandse boekingen van o.a. Jebroer, VanVelzen, SFB, Eva Simons, SBMG, Josylvio, Mr. Polska, De Kraaien, Boaz van de Beatz, Barry Hay Flying V Formation, Gare Du Nord en nog veel meer. Naast het boeken van artiesten is management en carrière ondersteuning ook een belangrijk aspect in zijn werkzaamheden.

Stefan Bruinsma

AT bookings

Opgeleid als muzikant en producer, maar tegenwoordig ben ik eigenlijk vooral actief achter de schermen in het live-circuit. Zo werk ik o.a. voor Lexicon Bookings, OT301 en coördineer ik de landelijke instores voor Record Store Day. Verder luister ik naar alles wat los en vast zit, dus kom maar op met je muziek!

Stijn Blokker

OT301/Record Store Day

Als presentatrice geeft Tamar presentaties over creatieve inspiratie aan bedrijven en opleidingen. Daarnaast is ze host van vele band competities en festivals zoals De Grote Prijs van Nederland, Hemelbestormers, Amsterdamse Pop Prijs, Art Rocks, Dutch Valley, Amsterdam Woods, Eurosonic Noorderslag, Wicked Jazz Sounds Festival en Bevrijdingsfestival Amsterdam. Daarnaast heeft ze voor vele panels over vrouwen in de muziekindustrie als moderator het gesprek in goede banen geleid. Tamar werkt ook als radio DJ en Voice Over voor verschillende zenders en merken. Zo was ze te horen op onder andere Amsterdam FM, KX Radio, 3FM, NPO Radio 1 en NPO Soul and Jazz als radio host en verzorgde de voice overs voor merken zoals Microsoft, The Pill Reminder, Unilever, Rabobank en De Heus. Daarnaast is ze de stem van de audiotour in zowel EN als NL voor o.a. de Oude Kerk Amsterdam, Hermitage, Scheepsvaartmuseum en de Nieuwe Kerk Amsterdam. Tamar vormt samen met Marjan Wynia het bestuur van vrouwen in de muzieknetwerk Juno. Momenteel is Tamar radio DJ bij KINK radio.

Tamar Tieleman

KINK

Popjunkie bij geboorte. Begon als popjournalist bij Opscene en Bassic Groove, werd volwassen bij muziekblad OOR en Gonzo (circus) en schrijft momenteel over relatief onbekende popmuziek voor FRNKFRT, dat hij samen met muziekjournalist Peter Bruyn oprichtte, en DJ Broadcast.

Theo Ploeg

FRNKFRT

Tijs van Liemt is A&R manager bij Universal Music. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor het scouten van nieuw talent, maar ook het begeleiden van het creatieve proces van Universal acts zoals Rondé, Tim Dawn, Nona, Duncan Laurence, Douwe Bob en Son Mieux.

Tijs van Liemt

Universal

is al zo'n beetje zijn hele leven bezig met het verslinden van nieuwe muziek in alle genres: van hiphop tot techno tot indiefolk tot noiserock tot mainstream pop. Tegenwoordig doet hij dat vooral als Chef Redactie bij VPRO 3voor12, daarvoor was hij jarenlang coördinator van Popronde Nijmegen en Popronde Utrecht.

Timo Pisart

3VOOR12

Tinka Hoek (28) is werkzaam als programmeur bij poppodium P60 en voorheen te vinden op de programmeursafdeling van Paradiso. Ze weet als geen ander wat er speelt in het (inter)nationale pop- en indiecircuit. Zo was ze druk met projecten als London Calling, Indiestadt en Sugarmountain, maar is ze nu bezig met een vernieuwingsslag binnen P60. Naast haar baan is ze verantwoordelijk voor concepten zoals de bandjesavond SUCH A BORE noise, electronic & acoustic, maar kan je haar soms ook achter de draaitafel vinden met haar collectie aan vinyltjes.

Tinka Hoek

P60

Tobas Huveneers, oprichter en programmeur van het Young Art Festival, programmeur bij Victorie Alkmaar.

Tobias Huveneers

Podium Victorie / Young Art Festival

Ton van der Werf is eigenaar van Endewerf Management. Manager van o.a. Green Lizard & The Phantom Four. Bandcoach Hit The North. Docent HKU, Conservatorium Amsterdam en A'DAM Music School. Ruim 20 jaar actief in de muziekwereld als manager, boeker en coach. Zowel nationaal als internationaal. Daarnaast heeft hij jarenlang voor het merk Converse en O'Neill als marketing consultant gewerkt gespecialiseerd in muziek samenwerkingen

Ton van der Werf

Endewerf Management/HKU/Conservatorium Amsterdam

Vera is als radio host bij 3FM iedere zaterdag- en zondagavond van 19.00 tot 22.00 uur te horen. Daar draait het om festivals, concerten en de beste nieuwe muziek - met heel veel aandacht en liefde voor talent van eigen bodem! Daarnaast ook te vinden als deejay bij festivals en poppodia door het hele land. Werkte hiervoor als radioproducer bij 3VOOR12.

Vera Siemons

3voor12 / KX Radio

Als oprichter van het Rotterdamse agency Cloudhead heeft Xander bands onder zijn hoede als De Likt, Hausmagger, Hallo Venray, Knarsetand, The Glucks, Spasmodique en Henk & Melle. Hij verzorgt voornamelijk hun boekingen maar bracht ook platen uit en doet voor enkele van de bands uit zijn stal ook management. Xander is buiten Cloudhead om zelf ook muzikant en speelde in van allerlei bands zoals The Afterveins waarmee hij optredens verzorgde op o.a. Metropolis, Into The Great Wide Open en Noorderslag.

Xander van Dijck

Cloudhead Bookings