Selectie commissie

De selectiecommissie voor Popronde 2020 bestaat uit: 
Adriaan Muts is ruim 20 jaar professioneel actief als agent en promoter maar vindt de laatste jaren vooral z'n toon als manager van onder meer Black Sun Empire en Tinlicker. Hij is altijd op zoek naar eigenheid: wat heeft een act nou werkelijk te vertellen?

Adriaan Muts

Full Spectrum

Alfred van Luttikhuizen is al meer dan 13 jaar 'music professional'. Begonnen in de mediawereld bij Kink FM als presentator, producer, en coördinator live events zegde hij, na een kort avontuur bij 3FM, in 2010 z’n baan op en ging reizen… en vol voor het leven als muzikant. Tijdens een jaar als boodschappenbezorger bij Albert schreef hij in 2011 met zijn band John Coffey het album Bright Companions. De zes daaropvolgende jaren toerde de band door heel Europa en bracht het twee albums en twee EP’s uit. Na 6 jaar zijn eigen marketing en P&R bureau, Kamikaze PR, te hebben gehad is hij sinds 2020 werkzaam als Head Of Marketing & PR bij V2 Records.

Alfred van Luttikhuizen

V2 Records

Bij Sony Music draagt Amir als A&R Manager bij aan de muzikale carrières van o.a. Suzan & Freek, Campsite Dream, Sarita Lorena, Livv, Nambyar & James Watss. Zijn oren staan dus ALTIJD aan, op zoek naar de toekomstige Nederlandse smaakmakers, festivalheadliners & hitkanonnen.

Amir Charles

Sony Music Entertainment

Angelo studeerde Music Business en Basgitaar aan de Rockacademie. Hier heeft hij ervaring zowel voor als achter de schermen veel ervaring opgedaan. Daarnaast was hij werkzaam als programmeur voor verschillende festivals en bij het Amsterdamse poppodium Studio/K en boekingsagent bij Agents After All. Momenteel is hij werkzaam als producent en projectmanager bij de GroepenRaad Amsterdamse Popmuziek.

Angelo Pertijs

GRAP

Via Epitaph en MOJO kwam Anna in 2015 bij de Melkweg terecht. Als muziekprogrammeur organiseert ze concerten en is ze verantwoordelijk voor evenementen en festivals in samenwerking met o.a. Subbacultcha, LivEurope en ADE. Vanuit een brede interesse boekt ze indie en alternative, maar ook nieuwe soul en pop voor een jong publiek. Het ontdekken van nieuw talent staat altijd centraal, en tijdens de Popronde hoopt ze dan ook weer flink wat pareltjes te ontdekken!

Anna Veenstra

Melkweg

Aron van der Ploeg is sinds maart 2020 Sync & Licensing Manager bij Warner Chappell Music. Daarvoor was Aron 15 jaar mede-eigenaar van The Missing Sync and muziekuitgeverij Pennies From Heaven.

Aron van der Ploeg

Warner Chappell

Atte is bijna 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie, als RTV promoter, oftewel plugger. Hij heeft gewerkt bij Edel, PIEP, Virgin, EMI en PR-Indies, waarbij hij promotie deed voor artiesten als Goo Goo Dolls, Moloko, Spiller, Rolling Stones, Lenny Kravitz, BRMC, Guus Meeuwis, The Deaf en vele andere anderen in binnen- en buitenland. Sinds 4 jaar is hij werkzaam voor zichzelf als RTV promotor en heeft sindsdien gewerkt met oa Bells of Youth, Jack & the Weatherman, Lorren, Vintage Future & Mell en vele andere (beginnende) acts.

Atte de Jong

Plugger

Ik ben begonnen als DJ en had een adviserende rol binnen de Effenaar m.b.t. het boeken van artiesten. Vervolgens ben ik begonnen als programmeur bij Altstadt Eindhoven en later voor Mezz. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen boekingskantoor: Comfort In Sound. Leuk feitje, ik weet ook hoe Popronde organiseren is. Ik heb twee edities eerder ook Popronde Eindhoven begeleid als één van de coördinatoren.

Bart Jansen

Comfort in Sound

Bazz maakt muziek. Al z'n hele leven, eerst met VanKatoen, nu met de Bazzookas. Daarnaast is hij begonnen met Pinguinradio.com, omdat hij bang is dat er anders alleen maar 'middle of the road-muziek' op de radio te horen is. Volgens hem is het namelijk in de berm juist het spannendst! Dat meer mensen dat vinden blijkt: met meer dan 12.3 miljoen streamstarts (=luisterbeurten) per maand is pinguinradio.com de grootste indie-webradio van Europa!

Bas Barnasconi

Pinguin Radio/Bazzookas

Bas van Dalen werkt als dj en podcast-maker bij radiostation KINK. Zo maakt hij o.a. met collega-dj Tessa Mol Popronde Radio.

Bas van Dalen

KINK

Al ruim 20 jaar programmeur/hoofd programma. Gewerkt bij div. zalen en festivals door het hele land, o.a. Simplon, Mezz, Luxor Live, De Beschaving Utrecht, Bibelot, Bevrijdingsfestival Utrecht. Kunstlinie Almere Flevoland, Burgerweeshuis (ziektevervanging) In bestuur gezeten van EKKO; bestuursvoorzitter Ruis (dBs Utrecht)

Bert Dondorff

Freelance programmeur

Na het afronden van een meewerkstage bij Incubate is Bob Verhagen in 2013 begonnen met het organiseren van de succesvolle concertreeks Nightbirds waarmee hij vanaf 2018 ook artiesten vertegenwoordigd op het gebied van management en boekingen.

Bob Verhagen

Nightbirds

Bowie van Loon is freelance muziekjournalist voor onder meer NRC.Next en NRC Handelsblad en hoofdredacteur bij het online hiphopplatform Hiphop In Je Smoel. Onder zijn eigen vlag Nuthin' Left Media schrijft hij interviews, concert- en festivalverslagen, albumrecensies, perskits, biografieën en achtergrondartikelen. In die hoedanigheid is hij dan ook altijd bezig met zijn passie; muziek en de industrie erachter.

Bowie van Loon

Nuthin' Left Media / Hiphop In Je Smoel

Mijn naam is Bram van der Enden. IJverig muziekliefhebber, alumni van de Herman Brood Academie en momenteel werkzaam in de muziekindustrie. Mijn expertise ligt in het artiesten- en projectmanagement, iets wat ik nu al een aantal jaar doe. De artiesten die ik help zijn Akwasi, Skinto, T-Shawn, Lèlèman, Claire Lyons, Zwart Licht en Zulu Green. Op dit hou ik mij voornamelijk bezig met het hiphop duo Ocho & Ibs. Naast mijn werk als artiestenmanager, beheer ik twee dagen in de week het indie-label NEED Recordings (voorheen Neerlands Dope) van woordkunstenaar Akwasi. In mijn vrije tijd hou ik heel erg van nieuwe muziek ontdekken. Het samenstellen van obscure Spotify-playlists is een van mijn favoriete bezigheden, en een pilsje lust ik ook wel. Ik ben rustig, gedreven en altijd bereid anderen te helpen met het realiseren van hun dromen.

Bram van der Enden

NEED Recordings / Upstream Agency

Carlos Arango is als Artist manager actief bij Monsters Incognito en Hedon Productiehuis.

Carlos Arango

Hedon Productiehuis / Monsters Incognito

Casper is music researcher en A&R manager bij MassiveMusic. Daarnaast draait hij in het weekend als DJ in diverse barren en clubs. In zijn vrije tijd zoekt hij liever nieuwe muziek op dan dat hij tv kijkt. Met verschillende oren naar muziek blijven luisteren is waar hij voor staat. De popronde is elk jaar een grote bron van nieuw talent vanuit een professioneel oogpunt, alsmede om simpelweg van te genieten of om te blijven volgen.

Casper Nederhand

MassiveMusic

Cedric en Sander werken samen bij Snowstar Records. Het label werd in 2003 opgericht door Cedric, en is nu het thuis voor bands als I am Oak, Jack Poels, Kim Janssen, Remy van Kesteren en broeder Dieleman. Naast het label managen ze bij Snowstar ook nog een zestal bands/artiesten, dit zijn Kensington, Donna Blue, Waltzburg, I am Oak, Kim Janssen, Sjamsoedin en Sophie Straat.

Cedric Muyres & Sander Spriel

Snowstar Records

Sinds 2011 werk ik bij 3voor12, als Redacteur Live Muziek. Dat houdt in dat ik alle bands uitnodig die bij 3voor12 Radio op 3FM live komen spelen, de lineup van de eigen podia en sessies op festivals bepaal en achteraf ook besluit welke nummers van welke bands uiteindelijk in 3voor12 Radio en de diverse TV programma's komen. Daarnaast ben ik programmamaker en presentator bij Radio Mortale, het radioprogramma voor opkomende bands en beats van eigen bodem.

Christiaan Walraven

3VOOR12

Conjo was ruim 17 jaar lang de presentator/samensteller van Nederklinkers, het meest chauvinistische programma van je radio. In dat programma alleen maar aandacht voor de beste bands en acts van eigen bodem. Na het stoppen van Nederklinkers heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in het presenteren van de IndieChart. De IndieChart is een wekelijkse selectie van nieuwe Nederlandse onafhankelijke downloads en releases en wordt op zondagmiddag uitgezonden van 12 tot 15u op IndieXL. Op zondagavond presenteert hij vanaf 20u Nieuw Uit Nederland op dezelfde radiozender en maandelijks verschijnt bij CamielMusic zijn blog: Dossier Dutchies.

Conjo Vergeer

IndieChart/IndieXL

Daniel is eigenaar van Eighty5ive, een muziek consultancy waarmee hij management en boekingen verzorgt. Daarnaast coacht hij artiesten, verzorgt hij marketing & pr en bedenkt hij concepten. Verder is hij sinds 2019 programmeur bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, waar hij opkomende artiesten uit Vlaanderen in Nederland programmeert in samenwerking met popzalen en festivals.

Daniël de Keizer

Eighty Five / de Brakke Grond.

Daniël begon op 16-jarige leeftijd met het organiseren van hardcore punk shows. Een eigen punkzine werd ingeruild voor een dance magazine, waar een baan bij poppodium Patronaat Haarlem uit voorkwam. Als programmeur en marketeer met specialisme 'heavy, hiphop en alles met beats'. ?Na 10 jaar bij Patronaat is Daniël in 2018 begonnen als boeker bij WOLF Bookings, joint venture van MOJO en SPEC, gericht op de Nederlandse hiphop/urban markt. Daar verzorgt hij de boekingen voor oa S10, Bokoesam, $hirak, Sor en Jack.

Daniel Nagelkerke

Wolf Bookings

David Koster is Head of A&R bij Virgin Music Benelux. Dit label brengt muziek uit van o.a. Tame Impala, Tom Misch, Ghost, Aitch, Denzel Curry, The Shins en Marilyn Manson. In de Benelux heeft Virgin ook een mooie lokale stal met o.a. Chef’Special, De Staat, Tamino, Selah Sue en GIAN. Van 2010 tot 2019 was David werkzaam bij Top Notch.

David Koster

Virgin Music Benelux

Dax Vismale is freelance A&R / artist manager. Voorheen was hij werkzaam bij Universal Music Publishing en The Missing Sync.

Dax Vismale

Universal Music

Dennis van Leeuwen (1971) Was gitarist bij Kane, inmiddels songwriter, producer, en manager voor verschillende projecten, artiesten en bands.

Dennis van Leeuwen

Day Four Management

Dirk Baart (1997) is programmeur bij het Utrechtse poppodium EKKO en festival Into The Great Wide Open. Hij schrijft als journalist voor OOR en Front, en werkte in het verleden bij 3voor12. Oude ziel en anglofiel.

Dirk Baart

EKKO / Into The Great Wide Open / Front / OOR

Dolf Bekker is Creative Development Director bij MassiveMusic en Artist Manager van CUT_. Afgestudeerd Conservatorium bassist en een MA in Music Industry Management en Artist Development Woonde, werkte en studeerde 4 jaar in Londen, waar hij werkzaam was in de live industrie.

Dolf Bekker

MassiveMusic/CUT_

Ik ben actief bij het pop-programma team van TivoliVredenburg. Ik houd mij bezig met het pop programma (van metal tot indie tot neo klassiek tot pop) en bemoei me ook met de show-voorbereidingen en alle showbegrotingen. Voor ik bij TivoliVredenburg werkte, was ik actief bij Spec. (Ali B) en daar bemoeide ik mij met de boekingen en het management van de artiesten (Ronnie Flex, Bokoesam, Stuk TV, Boef, etc). Ik probeer zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van alle nieuwe acts zowel NL, als buitenland.

Doortje Hiddema

TivoliVredenburg

Douwe begeleidt, ondersteunt en adviseert diverse acts in hun muzikale carriere vanuit de Gelderse popkoepel Poppunt Gelderland. Voorheen was hij werkzaam als o.a. als producent, stagemanager, tourmanager en pr-medewerker voor verschillende bands, zalen en festivals.

Douwe Esschendal

De Coöperatie

Edwin Mulder is artiestenmanager en boeker bij Agents After All. Daar bouwt hij mee aan de (live)carrières van o.a. Tabitha en Douwe Bob.

Edwin Mulder

Agents After All

Elianne Weijers is al een aantal jaren werkzaam bij de Feestfabriek en daar verantwoordelijk voor de muziekprogrammering van het Zwarte Cross Festival en het Mañana Mañana festival. “In de zomerperiode leef ik in de weekenden uit een tas, want festivals bezoeken doe ik het allerliefst. Wat doet een band met het publiek? Hoe is de sfeer? Wat maakt dat een concert me bijblijft, zijn zaken waar ik dan op let.”

Elianne Weijers

Zwarte Cross / Mañana Mañana

Emilie werkt als A&R manager, music researcher en licensing bij MassiveMusic. Haar missie? De beste match vinden tussen merken en muzikanten. Dit kan variëren van een sync bij een TV reclame tot een volledige creative partnership tussen een merk en een artiest. Ze is altijd op zoek naar nieuw talent voor playlists & placements.

Emilie Kannekens

MassiveMusic

Eric van Holland werkt als Senior Editor bij Spotify Benelux. Voorheen werkte hij onder andere bij NPO FunX, Radio 6 Soul & Jazz, Radio 2 en Sony Music Benelux.

Eric van Holland

Spotify Benelux

Erik de Vries (1989) is muzikant, componist en rauwdouwer (beetje) uit het Noorden. Vanuit Stichting Kunst & Cultuur ondersteun en begeleid ik artiesten in hun muzikale carrière en organiseer ik talentontwikkelingstrajecten en evenementen. Ik programmeer enkele podia op het Bevrijdingsfestival Drenthe en werk als boeker voor Tumbleweed Bookings.

Erik de Vries

Kunst en Cultuur Drenthe

Erik Delobel studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming in Zwolle. Na zijn studie startte hij bij Productiehuis Oost-Nederland waar hij projectleider werd van het project: Woord in Uitvoering, een hiphop project voor alle grote MBO's in Overijssel. Na het project 5 jaar werkzaam geweest voor poppodium Het Burgerweeshuis te Deventer. Vanaf 2010 programmeur van poppodium Hedon te Zwolle en sinds 2013 artistiek leider van dat podium, en dus inhoudelijk verantwoordelijk voor programma, studentenprogramma ( Buro Ruis) HBO / MBO intro, Kunstbende, Cultuureducatie/ Productiehuis. Daarnaast is Erik ook programmeur van Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Erik Delobel

Hedon

Erroll Antonie is hoofd A&R van BMG Talpa Music waar hij werkt met en voor nationale en internationale artiesten, componisten en producers van BMG Talpa. Uiteraard is hij ook op zoek naar nieuw talent. Belangrijk voor Antonie zijn de songs, zeggingskracht, drive, output van een band of act, de liedjes, de (productionele) visie, de relevantie en de eigenheid.

Erroll Antonie

BMG Talpa Music

Eva Koreman presenteert iedere maandag tot en met donderdag 3voor12 Radio op 3FM. Van 21.00 tot middernacht neemt ze je mee door alle nieuwe muziek die links van het midden ligt!

Eva Koreman

3FM / VPRO's 3voor12

directie NPO FunX, programmaleider sinds 2018 & freelance journalist

Eva Rosa Hol

FunX

Speelt heel hard gitaar in BlackboxRed, organiseert en programmeert onder andere Welcome to The Village en Explore the North, boekt bands in Podium Asteriks. En Popronde is te gek en erg belangrijk voor zowel jonge bands die veel willen spelen alsmede voor de stad. In de toekomst wil ik nog heel veel gaan touren.

Eva van Netten

Welcome to The Village / Explore the North / Blackboxred

Eva is cultureel programmeur en onderdeel van het collectief Programmeursgilde in Amsterdam. Haar carrière beslaat zoveel festivals en organisatietakken dat ze af en toe zelf ook de tel kwijt raakt (productie, communicatiemanager, programmeur, f&b manager @ o.a. ITGWO, Grasnapolsky, Woohah!, FIBER). Tegenwoordig is de focus op alle vormen van kunst met een maatschappelijke boodschap en de missie om die kunstvormen een groot publiek te geven

Eva Verboon

Programmeursgilde

Frank Satink eigenaar van Goomah Music (label / boekingen) en Ev’Hands (betrokken bij festivals, concerten en evenementen zoals Dauwpop, Zwarte Cross, Metropool Hengelo, Ribs & Blues etc).

Frank Satink

Zwarte Cross/Goomah Music

'Frank van der Lende, 3FM-DJ met 'n voorliefde voor rock 'n roll en muziek waar je in hoort dat de maker het met zijn of haar hart zingt en er genoten wordt tijdens het live spelen!

Frank van der Lende

3FM

Froukje Bouma (28 jaar) werkt als artiestenmanager bij SPEC, het managementbureau van Ali B en zijn vrouw. Naast Ali’s management, vertegenwoordigen ze o.a. Ronnie Flex, Boef, Mula B en Youtubers als StukTV en Monica Geuze. Voorheen werkte ze als festivalorganisator voor onder meer Welcome to the Village, één van de groenste festivals van Europa, en was ze mede-oprichtster GROW, een duurzaam hiphopfestival op een onbewoond eiland in Almere.

Froukje Bouma

SPEC

Gaétan heeft zijn eigen platenmaatschappij, managementbureau en muziekuitgeverij en is vooral actief in het hiphop genre. Hij werkt(e) met o.a. Wilde Westen, Mr Polska, Kleine Viezerik, Ali B, Jebroer, Monsif, KIMONOMANDEM en het platform Encore. Daarnaast is hij Head of Label bij Trifecta, de platenmaatschappij die o.a. de muziek van Boef, Ali B, $hirak, Jiri11 en Supergaande uitbrengt. Volgens Puna en Noisey is hij "een van de meest invloedrijke personen binnen de Nederlandse hiphop.

Gaétan van de Sande

Trifecta

Gert is muziekprogrammeur bij Theaters Tilburg waar hij zowel pop jazz als klassiek programmeert. Daarvoor was hij als producent verbonden aan Muzieklab Brabant en programmeerde hij bij Atak Enschede, Doornroosje Nijmegen en 013 in Tilburg. Gert is verbonden met het talentontwikkelingsprogramma Talent Hub Brabant. Hij heeft een zeer brede smaak, van moderne muziek tot oude blues. Gert is verwoed vinyl verzamelaar en amateur dj bij klassieke, pop en jazzconcerten.

Gert Gering

Theaters Tilburg

Als Head of Linear is Gio (27) verantwoordelijk voor de strategie en invulling van de lineaire zenders van XITE. Samen met het muziekteam is hij constant bezig met het vinden van nieuw talent binnen verschillende genres om hen te promoten op de platformen van XITE.

Gio Hansen

Xite

Guillaume gaat al zo'n 10 jaar mee in de muziekindustrie en houdt zich tegenwoordig namens LAB Music vooral bezig met het uitbrengen en promoten van muziek. Foto credits: Janna Albada ;)

Guillaume Warmerdam

LAB Music

Harold de Boer werkt als coördinator bij Poppunt Overijssel en zet zich in voor betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek een betere samenwerking tussen de Overijsselse poppodia en festivals. Voorheen werkte Harold bij poppodium het Burgerweeshuis in Deventer en was daar betrokken voor de ontwikkeling van onder andere Snelle, Paul Sinha, De Sluwe Vos & Rob Dekay.

Harold de Boer

Poppunt Overijssel

Hendrik-Jan Derksen Is al jaren actief als DJ/producer, programmeur en supporter van jong talent. Hij brengt Italo en Disco uit met Rimini Rimmers, sloot met tropical bass act De Tropen een paar keer DTRH af, zette als Slowpoke metal weer mee op de kaart op Lowlands als Helga's House of Pain. Tevens is hij vaste programmeur voor onder andere de Zwarte Cross en vele andere festivals waar hij steeds inzet op inpassen van jong talent en nu ook bij ons in de selectiecommissie deze "meester van de ondergrondse feestjes" ! (foto: Bernard Bodt)

Hendrik-Jan Derksen

Programmeur

Overdag vind je Henk Kanning achter de schermen van het Zwolse poppodium Hedon. Daarnaast is Henk terug op de radio bij het nieuwe KINK. Elke woensdagavond hoor je in Henks Wondere Woensdag twee uur lang nieuwe muziek en tijdloze klassiekers!Tevens is Henk een veelgevraagd DJ in de zalen en op festivals.

Henk Kanning

Hedon / KINK

Managing partner/boeker Agents After All, studeerde Communicatie-wetenschap in Nijmegen en was actief als vrijwilliger in Poppodium Doornroosje. Van 1996 tot 2004 was hij NL-boeker bij Mojo Concerts/Live Nation. Sinds 2004 is hij mede-eigenaar van Agents After All en verantwoordelijk voor de boekingen van onder meer Caro Emerald, Chef’Special, Douwe Bob, Miss Montreal en Racoon.

Henkjan Onnink

Agents After All

Hugo Schaap is muzieksamensteller bij 3FM

Hugo Schaap

3FM

Ilana Goldstoff is Sync & Licensing manager bij het befaamde klassieke muziek label Deutsche Grammophon. Hier is zij verantwoordelijk voor de Europese syncs voor componisten als Joep Beving, Max Richter, Moby en Agnes Obel, maar ook voor het aandragen van nieuw talent.

Ilana Goldstoff

Deutsche Grammophon

Ilana van den Berg (voorheen o.a. 3VOOR12/Utrecht, Motel Mozaique, MOJO, Sugarfactory, Grasnapolsky) stort zich tegenwoordig vol op de programmering voor poppodium EKKO. Talentontwikkeling, zowel voor als achter de schermen, en het bieden van speelplekken voor opkomend talent, zowel nationaal als internationaal, zijn een belangrijke focus in haar werkzaamheden als programmeur.

Ilana van den Berg

Ekko / Grasnapolsky

Imke Loeffen support artiesten als coördinator bij Poppunt Gelderland, docent Media Presence aan ArtEZ Conservatorium, bestuurslid bij POPnl, adviseur bij het FPK en coach op gebied van marketing & profilering. In de vrije uurtjes is ze zelf ook muzikant.

Imke Loeffen

Poppunt Gelderland

Inge Verdegaal is boeker bij Mojo en houdt zich daar voornamelijk bezig met Nederlands talent.

Inge Verdegaal

Mojo Concerts

Ingmar Griffioen werkt al 20 jaar als popjournalist, in het verleden o.a. als webredacteur bij 3voor12. Na 5 jaar hoofdredactie doet hij nu de eindredactie bij Never Mind The Hype. Verder doceert hij aan de Nederlandse Pop Academie en de Herman Brood Academie en won hij zowaar een NMI-award. Ingmar maakt al ruim tien jaar deel uit van de Popronde selectiecommissie.

Ingmar Griffioen

Never Mind The Hype

Ivo Cooymans, Voorheen zelf muzikant in Thunderin' Hearts en ENOS. Tegenwoordig Hoofd muziekprogramma Willem Twee – Muziek & Beeldende Kunst. En programmeur muziek van Bevrijdingsfestival Brabant, beiden in Den Bosch

Ivo Cooymans

Willem Twee

Jaap de Waart (Radar Agency - Amsterdam). Werkt als boeker/agent voor bands als EUT, AWKWARD i, The Deaf, Dawn Brothers, The Kik, Jacco Gardner, Emil Landman, DeWolff, Orgel Vreten, Kadavar en nog veel meer… (zie onze site) www.radar-agency.com

Jaap de Waart

Radar Agency

Jack Parker is oprichter van muziekwebsite All Things Loud en manager van The Vices. Verder is hij de Benelux Manager van het Britse label Scruff of the Neck. Als fotograaf heeft hij met o.a. Nothing But Thieves, Cassia en Nile Rodgers gewerkt.

Jack Parker

All Things Loud.

Jack Pisters is studieleider en ontwerper van de Popafdeling en de Amsterdam Electronic Music Academy van het conservatorium van Amsterdam. Hij ontwerpt onderwijstrajecten als directeur van de “Dutch School of Popular Music” en ondersteunt diverse muziekinstellingen als adviseur. Ook is hij eigenaar van de Musicmatrix, en begeleidt hij bands op het gebied van sound, spel en opname. Tevens is hij voorzitter van de Sena European Guitar Award

Jack Pisters

Conservatorium Amsterdam

In 2013 begon ik Just Frnds, een creatief platform voor audiovisuele kunst waar ik als muzikant mezelf en bevriende artiesten etaleerde. Al gauw ebde mijn ambitie als muzikant weg en voelde ik meer passie bij het helpen van andere artiesten. Zo ging ik van stagiair naar eigenaar van de Amsterdamse booking agency voor elektronische live muziek: Various Artists Bookings. Na dit avontuur ben ik als booking agent en promoter bij de leukste booking agency van Nederland beland: BLiP Agency. Hier ben ik momenteel tevreden en werkzaam. Daarnaast duik ik sporadisch op als docent MIP op Herman Brood Academie.

Jan Bouwhuis

BLiP Agency

Janneke Nijhuijs speelt bas, toetsen en zingt bij The Indien, Sophie Straat, Smutfish, Thijs Boontjes en Demon Eyes. Ook organiseerde en programmeerde ze muzikantencollectief/festival Jam de la Crème, werkt ze als coach voor verschillende muziekinstellingen en coördineerde ze twee jaar de Popronde in Den Haag samen met Linda van Leeuwen (beeldcredits: Misses Prins)

Janneke Nijhuijs

Muzikant

Sinds begin 2012 boeker bij Mojo Concerts in met name alternatieve muziek en daarnaast betrokken bij programmacommissies van diverse festivals.

Jarn van Strijen

Mojo Concerts

Jasja J. Offermans is een van het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerde en licht eigenwijze bassiste van 27 jaar, geboren en getogen in onze hoofdstad. De laatste vier jaar rockt ze op het podium met haar band Indian Askin, waarvoor ze met hun debuutplaat een Edison ontving in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. Maar ze heeft veel verschillende projecten in verschillende stijlen versterkt, onder andere Bixby, The Rag Trade en Nosoyo. Naast dat ze bas speelt, kun je haar ook bellen als je een live sound engineer nodig hebt, voor je studio productie, stagemanagement, of zelfs als toetseniste.

Jasja Offermans

Indian Askin

Jasper Bax, stapte in 1987 als mede-oprichter en bassist van ska-band Beatbusters het podium op en ontdekte dat ie er geen klap aan vond, optreden. Maar alles er omheen juist des te meer. Na drie optredens vond hij z’n ware roeping in management en boekingen. Dat heeft tot op de dag van vandaag geresulteerd in een succesvol boekingsburo voor internationale artiesten, alles met een linkje naar ska & reggae. Daarnaast programmeert hij voor diverse festivals, waaronder Zwarte Cross.

Jasper Bax

Boombax/Zwarte Cross

Jasper Leijdens is bij en voor KINK altijd op zoek naar de beste nieuwe muziek. Het resultaat van die zoektocht is dagelijks te horen in de avondshow KINK IN TOUCH tussen 19:00 en 22:00 waar je de beste ontdekkingen hoort, livemuziek krijgt en waar hij spreekt met de artiesten. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het themakanaal KINK INDIE en de dagelijkse show Brand New KINK.

Jasper Leijdens

KINK

Jasper van Vugt is freelance muziekjournalist. Hij werkt o.a. voor OOR, Entertainment Business, Metro, Jazzism, Buma/Stemra, en diverse andere bladen, sites en kranten. Daarnaast is hij als docent actief op muziekopleidingen als de Herman Brood Academie, Conservatorium van Amsterdam en ROC van Amsterdam, schrijft bandbio’s (Jett Rebel, Ali B, Diggy Dex e.v.a.), is bestuurslid bij de Stichting GRAP en geeft gastlessen, workshops en masterclasses bij de verschillende Muzikantendagen. Hij heeft een neus voor talent en een voorliefde voor muziek uit Nederland, reden waarom hij een veelgevraagd jurylid is bij talentcompetities en ontwikkelingstrajecten als Popronde, Grote Prijs van Nederland, Mooie Noten en de Amsterdamse Popprijs en talloze andere.

Jasper van Vugt

OOR/HBA

Jelle Schotanus is werkzaam bij LaLaLa Management, het bedrijf van artiestenmanager Arjo Klingens. Jelle doet hier het day-to-day management voor De Staat en bekommert zich zelf over de carrière van Banji. Daarnaast organiseerde/programmeerde Jelle (voor Corona) 3 jaar lang het evenement Indie In Town (stuur een mailtje naar indieintown@gmail.com!).

Jelle Schotanus

Lalala management

Jelle is A&R, project & label manager bij V2 Records. Voorheen was hij werkzaam als programmeur talent en cultuur voor de Sugarfactory Amsterdam. Daarnaast was hij jurylid voor Mooie Noten, Amsterdamse Popprijs en Dutch Jazz Awards en werkte hij als freelancer producer voor NTR Radio 6 Soul en Jazz.

Jelle Stavasius

V2 Records

Jeroen van den Bogert is boeker en mede-eigenaar van BLiP Agency. BLiP focust zich qua boekingen in de eerste plaats op Europa en niet enkel op Nederland. Muzikaal laveert BLiP tussen genres als tropicalia, psychedelica, electronica en jazz. Jeroen is op het moment o.a actief als agent voor Altin Gün, Y?N Y?N, Thomas Azier, Islandman en Gaye Su Akyol.

Jeroen van den Bogert

BLiP Agency

Muziekredacteur Matthijs Gaat Door, voorheen muziekredacteur De Wereld Draait Door. Programmeur, creative en researcher voor o.a. Down the Rabbit Hole, Westergas, Lowlands, NTR, BNNVARA, Medialane. Combineert video en muziek met creatief collectief MovingCreations.

Jessica van Amerongen

Muziekredacteur, programmeur.

Als hoofdprogrammeur bij de Vorstin is Jim altijd nauw betrokken bij opkomend talent. Zo ontwikkelde hij het platform ‘Patat Met’ waar opkomend talent uit heel het land speelt. Naast de Vorstin is Jim sinds september 2018 mede-oprichter van boekingskantoor Atlas Agency en verantwoordelijk voor de boekingen van Nederlandse acts als Orange Grove en Drunken Dolly, maar ook internationale acts als Kris Barras Band, Seth Walker en Old Salt. In het verleden o.a. tourmanagement voor Pink Oculus gedaan, festival Elevator Sessions in Utrecht geprogrammeerd en vier jaar lang de Popronde Hilversum met Karin Spanjersberg georganiseerd.

Jim van Kooten

Atlas Agency / Vorstin

Job Smit is een van de eigenaren van het Rotterdamse independent label Mattan Records. In het verleden heeft hij o.a. gewerkt voor MTV, VICE en het label Caroline Benelux. Als promoter (radio, tv en pers) heeft hij gewerkt met artiesten zoals: Tame Impala, Underworld, Beck, Tamino, Rhye, Kate Tempest, Metronomy en De Staat. Ook is hij muziekprogrammeur van het International Film Festival in Rotterdam.

Job Smit

Mattan Records

Joel van der Kwaak is werkzaam bij het Amsterdamse Dox Records waar hij verantwoordelijk is voor PR en Marketing. Daarnaast werkt hij ook bij Marlies Waters waar hij het afgelopen jaar PR deed voor artiesten als Ron Gallo, Figgie, MOOON, en De Kift.

Joel van der Kwaak

DOX

Johanneke Obdeijn werkte na haar studie CMV enkele jaren als uitvoerend producent bij Stichting GRAP, de Amsterdamse organisatie die muzikaal talent van informatie én een podium voorziet. Haar ervaring bij talloze projecten op het gebied van talentontwikkeling (Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Rock Your Business, Muzikantendag) zet zij nu in bij de Melkweg, waar zij sinds 5 jaar assistent-programmeur is.

Johanneke Obdeijn

Melkweg

Jonatan Brand is muziekliefhebber en promoter. Sinds 2013 is hij actief als programmeur van Poppodium Doornroosje en Merleyn. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij de Nijmeegse muziekscene en programmeert hij onder meer voor het Bevrijdingsfestival Nijmegen en het Valkhof Festival. Jonatan is altijd op zoek naar de nieuwste (live) sensatie.

Jonatan Brand

Doornroosje

Na haar opleiding kunstbeleid en -management aan de UU is Jora aan de slag gegaan bij Greenhouse Talent waar zij momenteel werkzaam is als Booker / Assistant Promoter. Ze houdt zich bezig met grote acts als Shawn Mendes, Celine Dion, Rammstein, diverse kleinere acts als Young Gun Silver Fox, Ásgeir en Brooke Annibale en het festival Once In A Blue Moon. In het verleden was zij onder andere werkzaam bij EKKO, VNPF, Valkhof Festival en Nordic Delight.

Jora Vullings

Greenhouse Talent

Mede-eigenaar Radar Agency Boekt o.a. Binkbeats, Bombino, Janne Schra, Kim Janssen, Komodo, Jo Goes Hunting. Doet management voor Colin Benders, Klangstof en Weval. Daarnaast oprichter van attacknrelease.com, en onder die vlag doet Joris management voor TORA (AU), Klangstof, Loupe, Amy Root, Boris Acket en Colin Benders

Joris van Welsen

Radar Agency / attacknrelease.com

Josefien van Poppel is programmeur bij Amsterdams poppodium Cinetol, dat een eerste opstapje biedt naar de grotere podia als Paradiso en de grotere festivals. Daarvoor is ze altijd op zoek naar de krenten uit de pap van beginnende bands & acts. Net als de Popronde dus. Voorheen werkte ze o.a. bij booking agency Earth Beat en naast haar baan als programmeur draait ze ook plaatjes hier en daar.

Josefien van Poppel

Cinetol

Jurr is Talent Coordinator en Muziek Samensteller voor 3FM. Zijn carrière begon in 2011 in Londen waar hij voor een groot PR en Event Promotor werkte. Hier hield hij zich vooral bezig met het boeken van dance acts voor grootschalige evenementen in hartje Londen. Na dit avontuur kwam hij bij MTV terecht in Amsterdam, waar hij naast muzieksamensteller ook verantwoordelijk was voor het op- en uitzetten van interviews, optredens en projecten met Nederlands talent. Zijn droom was altijd om uiteindelijk bij 3FM terecht te komen; een mogelijkheid die zich begin 2019 voordeed. Momenteel ligt Jurr zijn focus op het vinden van nieuw Nederlands talent binnen elk denkbaar genre; iets waar hij binnen 3FM alle vrijheid in heeft.

Jurr Haverlag

3FM

Kimberly Tanikromo - Head of Creative (Next Era Publishing) Kimberly Tanikromo started her career working in both events and artist management at Headfirst Management (Full Crate, Sevdaliza, Midas Hutch), she soon moved to and made an indelible mark at the forward-thinking bitbird - originally founded by San Holo. At her current position at Next Era publishing, she is spearheading creative development, seeking opportunities in production, curation, musical supervision and licensing for the full roster consisting of established names as well as burgeoning talent.

Kimberly Tanikromo

Next Era Publishing

het zit zo: Klaas Knooihuizen is journalist en columnist voor onder meer OOR en HP/De Tijd. Hij weet vet veel van muziek.

Klaas Knooihuizen

OOR / Trouw

Leo Hoeksema / Zwaardvis Music. Agent van onder andere CW Stoneking, Ben Caplan, Andy Frasco, Small Time Crooks etc etc Eigenaar van "Swordfish on a Plate” en organiseert oa festivals als Dutch Chili Fest en Rootzz festival

Leo Hoeksema

Zwaardvis Music

Leon van Rijnsbergen is programmeur / directeur van poppodium Baroeg en Baroeg Open Air. Bij Baroeg is hij betrokken sinds 1997 toen hij daar stagiair werd, bij Baroeg Open Air sinds de eerste editie in 2006. Sinds 2008 is Leon in betaalde dienst van de staf van Baroeg. Niet alleen bij hen, maar ook bij de tientallen vrijwilligers die Baroeg en BOA mogelijk maken, staat de liefde voor harde en alternatieve popmuziek centraal. In dat segment ligt ook de specialiteit van Leon.

Leon van Rijnsbergen

Baroeg

Talentontwikkeling is zeg maar echt haar ding. Jarenlang bracht Leontien Poppe jong creatief talent verder als coördinator van Kunstbende. Sinds 2017 is ze Eindbaas van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten, aangesloten bij PopNL. Ook in haar vrije tijd is muziek een belangrijke factor; nieuwe muziek ontdekken, concerten en festivals bezoeken: dat doet ze het allerliefst.

Leontien Poppe

Popaanzee

n 2011 studeert Lisa af aan de Rockacademie in Tilburg. Met haar band Bells of Youth brengt ze in 2014 het eerste album BOY uit, gevolgd door meer dan 40 festival- en clubshows in binnen en buitenland. In dat zelfde jaar richt ze samen met twee anderen culturele broedplaats Cinetol op, dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de interessantste kleine podia van Amsterdam. Na het tweede Bells of Youth album Dreamers staat het muzikant zijn even op een laag pitje en stort Lisa zich op artiesten en tourmanagement. Samen met Johan Vosmeijer richt ze in 2020 een entertainment bureau op: Foxmore Entertainment. Foxmore richt zich vooral op artiestenmanagement. Huidige artiesten zijn oa. Jett Rebel, Vandenberg en Paceshifters.

Lisa Moree

Foxmore Entertainment

Muziek is Lotte haar onovertrefbare beste vriend. Ze heeft het gestudeerd (afgestudeerd als componist aan de HKU), maar het béstuderen doet ze het liefst. Op haar CV heeft zij dan ook namen staan als MassiveMusic en Apple Music, waar ze onder ander als A&R Manager en playlist editor voor heeft gewerkt. Inmiddels werkt ze als A&R Manager Nederland voor Warner Music Benelux. Hier overziet en begeleid zij de muzikale ontwikkeling van het gehele roster van Warner Music Nederland. Daarnaast is ze natuurlijk altijd op zoek naar nieuw talent om te begeleiden.

Lotte Sterk

Warner Music

Luca Sarsanszky is A&R bij Warner Chappell Music, de internationale publishing tak van Warner Music GroupIn zijn rol draagt hij bij aan de creatieve ontwikkeling en strategie van schrijvers, componisten en producers en scout hij naar nieuw talent. Naast grote internationale artiesten vertegenwoordigd WCM lokaal Jack $Hirak, Eefje De Visser, Bokoesam, Maxine en vele anderen. Voorheen studeerde Luca “Kunst & Economie” op de HKU, liep hij stage bij platenlabel [PIAS] Holland en was hij in dienst bij muziekdistibuteur Bertus, waar hij nauw betrokken was bij het team van V2 records Benelux.

Luca Sarsanszky

Warner Chappell

Boeker bij Agents After All voor o.a. Blanks, DI-RECT, HAEVN, Jeangu Macrooy, RONDÉ Son Mieux en Wulf. Naast het verzorgen van de exclusieve boekingen voor artiesten verzorgt hij de programmering voor Central Park, Lansingerland Live, Gelderpop en Festival Strand!

Maarten Middendorp

Agents After All

Ruim 10 jaar werkt Madeleine van Geuns in de muziekindustrie. Begonnen als social media en online marketing manager is zij doorgegroeid naar de functie van artiestenmanager voor enkele van de top dance DJ’s bij MusicAllStars Management/Spinnin’ Records. In 2019 is het tijd voor een nieuwe stap met haar eigen bedrijf 88 Music Management. Daarmee werkt zij als manager met Sam Feldt, Anthony Dircson, Koen Herfst, Xenia Ghali en vele anderen. Daarnaast is zij label manager van Heartfeldt Records. Ooit zelf begonnen als zangeres (Two Way Radio) ligt haar passie toch meer in een rol achter de schermen bij het helpen van artiesten op hun weg naar succes.

Madeleine van Geuns

88 Music Management

French music composer and producer Malik Berrabah working internationally under numerous nicknames is since 2016 CEO and Co-owner of the Wisseloord Studios, a professional studio facility located in Hilversum. Built in 1978, Wisseloord has a rich, celebrated history in the music business, and since its renovation in 2012, it now houses the advanced technology and aesthetic that will take it into the future. In 2020, Malik will keep composing and producing music while guiding the wisseloord studios to a new turn in their history by enlarging their activities with the creation of the Wisseloord “House of music” and the Wisseloord Academy.

Malik Berrabah

Wisseloord Studio's

Marcel Duzink: Manager en boeker bij Phonic Artist Management / Muzink Booking Agency. Bouwt aan de carrières van veel opkomende artiesten en producers, zoals Blanks, Sarah-Jane en The Cool Quest

Marcel Duzink

Phonic Management / Muzink

Vanuit Leiden probeer ik de Nederlandse muziekwereld wat leuker te maken. Door toffe nieuwe bandjes een plek te geven op een podia of zelfs uit te brengen. Al jaren langs actief als promoter, boeker, organisator, labelbaas en manusjevanalles. Nooit te beroerd om mensen te helpen en soms een schop onder hun kont te geven. Actief in verleden in plekken als BarEnBoos, Qbus maar zeker ook SUB071. Nu actief met avonden in Leiden als Unplugged en AA Nights. Een van de mensen achter het Van Onderen festival en nog zoveel meer. Oh ja natuurlijk ook nog onze maffe online Label Smikkelbaard waar we sinds 2012 zo divers mogelijke acts proberen uit te brengen.

Marcel van Schooten

Smikkelbaard / van onderen

Marieke McKenna (Londen, 1994) is de oprichtster van onafhankelijk platenlabel Mink Records, en heeft hiervoor als artiestenmanager, creative director en A&R scout gewerkt. Dit relatief jonge, spraakmakende indie label werkt in Nederland met o.a., Pitou, The Visual, Torii, Moon Tapes, The Mighty Breaks en The Hazzah en staat er om bekend alternatieve indie acts met een wat minder mainstream commerciële sound te helpen met het uitbrengen en promoten van hun muziek in Nederland en de U.K.

Marieke Mckenna

Mink Records

Marijn de Valk is concertprogrammeur bij Luxor Live in Arnhem, maar heeft ook een achtergrond als muzikant, platenverkoper, boeker en was betrokken bij platenlabel Kroese Records. Hij let vooral op acts die zich onderscheiden van de rest en kijkt daarbij verder dan alleen muziek. Een consistent verhaal, mooi promomateriaal en vooral een goed plan zijn onmisbaar als je verder wil komen.

Marijn de Valk

Luxor Live

Marinke is eigenaresse van Sharksomeness Bookings. Verder programmeert ze voor het prachtige Noorderzon Festival in Groningen.

Marinke Kerkhoff

Sharksomeness Bookings

Martijn Crama is artiestenmanager, blogger, spreker, doceert op het ArtEZ conservatorium en is sinds kort ook auteur. Hij heeft het boek ‘Basisbagage’ geschreven; een essentieel handboek voor muzikanten met ambitie die nog (te) weinig weten van hoe of waar ze moeten beginnen.

Martijn Crama

Music United/Artez

Martijn is producer en schreeuwt al weer 25 jaar de lakens uit bij Mailmen. Bands waarmee hij werkt zijn oa: Blaudzun, Fata Boom, Emil Landman, Dotan, John Coffey, Rondé, Klangstof, Tim Akkerman, Thijs Boontjes, Bertolf en Dazzled Sticks.

Martijn Groeneveld

Mailmen Studios

Martijn Mannak is boeker bij Atlas Agency, docent op de Herman Brood Academie en programmeur bij Klein New Orleans festival. *insert fingerguns*

Martijn Mannak

Atlas Agency

Werkt als boeker bij Klank Agency. CEO & Founder van Antilounge Records en is sinds 1992 dj Kipkillah. Producer bij Charly & Gallus en Rivers Area Juke Squad. Van 2001 t/m 2012 programmeur voor het State-X New Forms festival.

Martijn Verlinden

Antilounge / INDEx / Klank Agency

Matthijs Boom is founder van Tribe management. Londen en Utrecht based management bureau dat het management verzorgt van onder meer Bear's Den, Amber Run en Rachel Louise.

Matthijs Boom

Tribe Management

Max de Beijer richtte in 2014 een talentenplatform op voor hiphopartiesten door het concept Talent Meets Talent de wereld in te roepen. Nadat hier een flink aantal hiphoptalenten zich ontwikkelde door o.a. podiumervaring en kennis opgedaan te hebben, heeft de Tilburger zijn bedrijf (To The Max Entertainment) uitgebreid met Management & Boekingen voor o.a. Gil & Megas. De evenementen die voor het landelijke talent georganiseerd werden vonden plaats in de Hall Of Fame, in de Tilburgse Spoorzone. Eind 2017 werd Max de Beijer ook hoofd programma bij dit kernpodium, en in 2018 startte hij als Matchmaker Cultuur in dienst van Fonds Podiumkunsten, Fonds Cultuurparticipatie en het VSB Fonds.'

Max de Beijer

To The Max Entertainment / Hall Of Fame

Max van Bossé is al meer dan 15 jaar werkzaam in de Nederlandse muziek industrie. Ze begon haar loopbaan bij Mojo concerts waar ze onder andere werkte voor Lowlands en het North Sea Jazz festival. Ook was ze werkzaam als boeker van Nederlandse artiesten bij boekingskantoor Topbillin', artiesten in haar stal waren onder andere Typhoon, The Opposites en de Jeugd van Tegenwoordig. Sinds 2015 is zij werkzaam als programmeur, eerst in Paradiso en sinds 2020 voor de Melkweg, beiden in Amsterdam. Haar expertise en affiniteit liggen vooral op het vlak van Soul, Jazz, Hiphop en R&B.

Max van Bossé

Melkweg

Ruim 20 jaar werkzaam op en achter het podium als gitarist, organisator, journalist en docent met de focus op educatie, creatie en innovatie. Momenteel o.a. als docent gitaar en studiotechniek bij de HAN, stuurgroeplid bij Meer Muziek in de Klas en bandleider van roulatieformatie Hooked. Deed voorheen o.a. het zakelijk curriculum bij de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, de productie van Amsterdam Electric Guitar Heaven en Guitar Matrix, gaf Popsport workshops en was initiator van het Achterhoekse popplatform Behind the Corner.

Meindert Bussink

Mindnote/ Hooked / HAN

Al meer dan drie decennia onder de naam The Men-O talentontwikkelaar, manager. Werkte voor alle major platenmaatschappijen en tekende en begeleidde als A&R manager o.a. voor Warner Music Ilse DeLange, Krezip en Beth Hart en later Sabrina Starke, Kensington, Causes, Hit ME TV, Liesbeth List op het eigen label. Begeleid tal van artiesten structureel en op consultancy basis en tevens is tevens muziek theater producent van Bob Dylan De Songs, de mythe met o.a. Yorick van Norden en Judy Blank.

Menno Timmerman

The Men-O

Past mijn muziek op de radio? Goede vraag om te stellen aan Menno Visser. Hij is muzieksamensteller voor 3FM, Radio 2 en 3FM Alternative. Menno heeft ruim 25 jaar ervaring in de muziekindustrie en vist in alle mogelijke alternatieve genres op zoek naar hits.

Menno Visser

3voor12

Na enkele jaren als verslaggever voor 3voor12Utrecht en 3voor12Friesland, is Merijn Siben sinds november 2019 officieel hoofdredacteur van muziekplatform Neder Mind the Hype. Samen met mede-hoofdredacteur Marije Heida en een enthousiast team verslaggevers, legt hij met NMTH de focus op ‘everything heavy, alternative and deviant’ in de breedste zin van het woord. Of het nu punk, metal, alternative, noise, nationaal of internationaal is: de focus ligt op meer dan enkel een review, dankzij speciale NMTH Presents shows, videorepo’s, Spotify-lijsten en het aangaan van samenwerkingen met andere platforms. Een podium geven aan goede, eigenzinnige, vaak onderbelichte muziek is hierbij dan ook het streven.

Merijn Siben

Never Mind The Hype

Michiel Veenstra is DJ en programmadirecteur van KINK, het alternatieve radiostation / podcastplatform dat 1 februari jl. alweer haar tweede verjaardag vierde. Hiervoor was Michiel 13 jaar lang DJ bij 3FM waar hij in zijn avondprogramma MetMichiel letterlijk een podium bood aan alle acts die het stempel 3FM Serious Talent kregen toebedeeld.

Michiel Veenstra

KINK

Mike Borghs, ondanks zijn liefde voor muziek was hij te lui om een muziekinstrument te leren spelen. In plaats daarvan besloot hij zijn liefde voor muziek op een hele andere manier te gebruiken, dit leidde tot de start van Mad Addiction in januari 2013. Waar de focus in het begin voornamelijk lag op de hardere genres en het boeken van Europese tours, leerde hij op de HBA alle andere aspecten van de muziekindustrie kennen en ook andere genres te waarderen. Na een succesvolle afstudeerstage bij Muzink ligt de volledige focus nu op Mad Addiction, waarmee hij management doet voor Jasper Mook, Kid de Blits, The Spvrk en Twarres en de boekingen verzorgt voor acts uit binnen- en buitenland.

Mike Borghs

Mad Addiction

Mike Dobber is programmeur, label-eigenaar en muzikant. Mike is werkzaam als regisseur/talentontwikkelaar bij Dynamo in Eindhoven. Met zijn Barreuh Records brengt hij cassette’s uit van nationale en international artiesten. Als ZALM schopt hij tegen heilige huisjes en houdt hij graag de muziekindustrie een spiegel voor. Verder speelde hij zelf mee in de Popronde met verschillende avant-garde acts zoals A Million Squeeks Will Do You No Harm.

Mike Dobber

Dynamo Eindhoven/Barreuh Records

Mischa van den Ouweland is de initiatiefnemer en artistiek leider van de Popronde. Ieder jaar maakt hij uit alle aanmeldingen die binnenkomen een voorselectie die uiteindelijk door de selectiecommissie wordt beoordeeld.

Mischa van den Ouweland

Popronde

Mitchell Quitz is werkzaam als boeker bij het Rotterdamse Rock’n’Roll Highschool. Werkt o.a. met Iguana Death Cult, la loye en Korfbal. Houdt niet van makkelijke hap-slik-weg bands. ‘Want als je het jezelf niet moeilijk maakt, dan is het niet leuk.

Mitchell Quitz

Rock 'n' Roll Highschool

Nick Veenstra is werkzaam als programmeur bij Welcome to The Village en Podium Asteriks. In het verleden heeft hij ook twee edities aan de Popronde-gekte mee mogen doen met zijn oude bandje ‘The Future’s Dust’. Als programmeur let ik op eigen identiteit, acts die vernieuwend durven te zijn in hun werk en zichzelf blijven uitvinden. “Als je makkelijk te vervangen bent door tientallen andere acts, dan haak ik over het algemeen snel af.” Voor zowel Welcome to The Village als Podium Asteriks is hij continu op zoek naar nieuw nationaal -en internationaal talent.

Nick Veenstra

Welcome To The Village

Niek Hofstetter is mede-eigenaar en muzikaal geweten van platenlabel Subroutine Records, al vijftien jaar een thuishaven voor avontuurlijke (gitaar)muziek. Daarnaast werkt hij als scribent voor poppodium VERA. Doorgaans een stille genieter.

Niek Hofstetter

Subroutine Records

Nina is momenteel werkzaam als muziekredacteur bij De Wereld Draait Door. De plek waar ze als stagiaire 5 jaar geleden haar carrière begon. Daarna maakte ze een stap richting radio, volbracht onder andere de BNNVARA Academie, was onderdeel van de TOP 2000, maakte radio op NPO Radio 1 en was producer bij de Ochtendshow van NPO Radio 2. Uiteindelijk keerde ze afgelopen augustus terug als muziekredacteur in het laatste seizoen van DWDD.

Nina Haitsma

De Wereld Draait Door

Ex bestuur st.Popwaarts en raad van toezicht Popronde, daarnaast sax en keys bij MNHM, Dead Neanderthals, Twin Sister, Veni Om.

Otto Kokke

Patrick Lamberts is als freelance muziekjournalist onder andere nauw betrokken bij de magazines Musicmaker, Gitarist, Aardschok en Lust For Life. Hiervoor verzorgt hij interviews, achtergrondverhalen en nieuwtjes. Patrick is ook coördinator van Musicmaker's recensierubriek. Zodoende ontvangt hij dagelijks tientallen nieuwe releases.

Patrick Lamberts

Journalist.

Dit prachtduo verzorgt management voor o.a. ChefSpecial, David Benjamin, Yori Swart, Tom Meijer en Jasper Zuidervaart. Zij ondersteunen tevens artiesten bij releases via hun independent label serviceSweetfish Distribution’ waaronder: Jack & The Weatherman, The Wanderer, Frank Renen, Rachel Louise, Ben Forte en St. Solaire. Paul wordt ook wel eens gespot met sokken in sandalen.

Paul Heijink & Jacco Toma

Kaiser Management

Paul Moerel (42 jaar, Geleen) is 20 jaar actief in de popsector. Hij stond aan de wieg van het talentontwikkelingsprogramma Popsport, werkte 9 jaar voor Pinkpop en is momenteel directeur van de provinciale popkoepel Pop in Limburg.

Paul Moerel

SPL

Peter van der Ploeg schrijft over muziek bij NRC en is een van de hosts van rockpodcast Zes Losse Tanden. Als oud-zanger van een death metalband let hij vooral op de hardere bands, maar er is geen genre waar hij zijn neus voor ophaalt. Is gek op lijstjes, maakt jaarlijks NRC’s 'Lijst der Lijsten' en houdt nieuwe metal bij op Spotify: To The Teeth.

Peter van der Ploeg

NRC

Phil Tilli kent de vaderlandse popmuziek van binnen en buiten. Als gitarist begon het grote avontuur in 1997, toen hij gitarist werd van de befaamde Tröckener Kecks. Ondertussen had Phil zijn eigen platenwinkel Phantasio in de Jordaan. Na de afscheidstournee van de Kecks richtte Phil de band Moke op. De band kende in die periode gelijk grote successen en het debuutalbum Shorland behaalde de gouden status in 2008. In 2014 vond Phil het mooi geweest en stortte zich in een nieuwe carriere. Nu is hij manager van oa Lucas Hamming, Max Meser, Inge van Calkar, Van Common en de reunietour van The Fatal Flowers.

Phil Tilli

Beat Surrender Music

Pien Feith is boeker bij Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel Internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast Festivals organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville, Loose Ends en Best Kept Secret. Ze leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant en deed zelf twee keer mee met Popronde. Bij Friendly Fire richt Pien zich op Nederlands talent en boekt artiesten zoals Jay-Way, Pip Blom, Nana Adjoa, Merol en Suzan en Freek. Daarnaast programmeert ze de muziek voor het Utrechtse Tweetakt Festival.

Pien Feith

Friendly Fire/Tweetakt Festival

Pim Kastelein is hoofdredacteur van het online metalmagazine Zware Metalen en maakt zich hard voor de hardere muziekgenres

Pim Kastelein

Zware Metalen.

René Beerens organiseerde jarenlang het RaG FesT in Noord Brabant, bestookte de (internationale) festivals en podia met zijn one-man-band 'Capacocha', werkte als boeker bij Alles Los (nu BLiP), coördineerde meerdere keren de Popronde in Maastricht, was zelf in 2007 Popronde-deelnemer en is sinds een aantal jaar de eigenaar van Momentum Agency en de manager van Birth Of Joy, DeWolff, Navarone en Storksky.

Rene Beerens

Momentum Agency/Artist Manager

De 21-jarige Rens Peters werkt als boeker en artist-manager bij concert-organisator Friendly Fire. Rens begon op jonge leeftijd met het management voor rapper Ares en studeerde aan de Herman Brood Academie voor Music Industry Professional. Zodoende maakte hij snel kennis met de Nederlandse muziek-industrie. Inmiddels is Rens als boeker werkzaam voor verschillende artiesten en DJ’s. O.a. Jonna Fraser, YOUNGBAEKANSIE en Jantje behoren tot zijn roster. Daarnaast is Rens als manager werkzaam voor Big2 (The Opposites) en Joël Domingos. Thanks!

Rens Peters

Als oprichter en hoofdredacteur van het muziekplatform The Daily Indie ben ik dag en nacht op zoek naar de beste muziek die er wordt gemaakt. Op onze redactie komt de laatste jaren de ene na de andere te gekke Nederlandse band door de speakers voorbij, waarvan 99 procent vroeg of laat op de Popronde speelt. Laat die nieuwe golf dus maar komen!

Ricardo Jupijn

The Daily Indie

Rients werkte jarenlang bij 3FM en voor festivals als Into The Great Wide Open. Hij was muziekredacteur bij het laatste seizoen van De Wereld Draait Door en is na een korte terugkomst bij 3FM nu muziekredacteur bij M en De Vooravond.

Rients van Ganswijk

M & De Vooravond

Programmeur Corneel, Willem Twee poppodium en Rauwkost De afgelopen jaren heel veel regio shows in georganiseerd in Den Bosch in de kleine en grote zaal van Willem Twee poppodium, waar hij ook de afgelopen 6 jaar een Jaarlijkse metal, punk en hard rock festival genaamd Duketown Rebel Festival organiseerde. Waardoor hij zich specialiseerde in al het hardere werk. Op dit moment is hij de heavy programmeur van Willem Twee poppodium, de allround programmeur van Corneel in Lelystad en ook is hij programmeur van festival Rauwkost in Den Bosch.

Rob van der Ham

Willem Twee / Corneel.

Rob van der Zwaan is eigenaar en hoofdredacteur van de Festivalinfo sites (Festivalinfo.nl / Podiuminfo.nl / Cabaretinfo.nl). Deze sites zijn uitgegroeid van hobbyproject tot Nederlands belangrijkste informatiebron over livemuziek. Vanzelfsprekend is Rob veel terug te vinden in de poppodia en op de festivalweides.

Rob van der Zwaan

Festivalinfo

Robert Koole is boeker en programmeur. Sinds 2010 als boeker bij Goomah Music. Vanaf eind 2011 daarnaast programmeur van de Kelder, nu FLUOR te Amerfsoort geworden. Vanuit Goomah werken we met bands als PAUW, The Grand East, Paceshifters, Black Oak en vele andere Nederlandse en buitenlandse bands.

Robert Koole

Goomah Music/FLUOR

Sinds oktober 2017 werkzaam als dance programmeur bij poppodium FLUOR te Amersfoort. Of het nu gaat om het bouwen van eigen evenementen, of het boeken van nieuw/gevestigd talent, Robin probeert het allemaal samen te brengen in Amersfoort. Overdag op kantoor, maar in het weekend zelf als DJ op de podium delen te aanschouwen. Best of both words dus!

Robin Bekkers

Fluor

Oprichter van boekingskantoor Missin’Link, voornamelijk bekend om het hiphop rooster waarmee al 15 jaar de popzalen, clubs, festivals in Nederland en Europa worden bezocht. Missin’link is bekend van de vroegere samenwerkingen met Extince, Kraantje Pappie, Hef, Sevdaliza, Jawat, Woodie Smalls en meer en op het moment met het huidige rooster bestaande uit Broederliefde, SBMG, Jiggy Dje, Yung Internet & D-Double. Missin’Link is het creative kantoor van Roger Brouwn waar de boekingen samenvloeien met managementadvies, het Rotterdam Beats (nu ADE Beats) werd opgezet, freelance programmering & clubevents worden opgezet & veel meer.

Roger Brouwn

Missin'Link

Ro Halfhide is mede-oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild, hij is zelf singer-songwriter en produceert andere artiesten. Hij is ook radiomaker en podcaster van Songwriters Guild Live (foto door Sarah Oranje)

Ronald 'Halfhide' van Holst

Amsterdam Songwriters Guild

Ronald studeerde basgitaar op de Herman Brood Academie en is/was werkzaam als programmeur en boeker bij onder andere Effenaar, ECI Cultuurfabriek, Altstadt Eindhoven en Comfort In Sound. Daarnaast organiseerde hij 4 jaar Popronde Eindhoven

Ronald Geldhof

Comfort In Sound / ECI Cultuurfabriek / Altstadt

Ronald Keizer, mede eigenaar BLiP Agency en manager Alt?n Gün en Y?N Y?N. Daarnaast als bestuurslid actief voor de St. Super Sonic Jazz en klaploper van het betere uitgaansleven :)

Ronald Keizer

BLiP Agency

Roosmarijn Reijmer is muzieksamensteller bij 3FM.

Roosmarijn Reijmer

3FM

Talentontwikkeling heeft altijd een hele belangrijke rol gespeeld in mijn werk in de muziekindustrie. Dat begon tijdens mijn werk voor 3voor12 tijdens de Popronde in 2010. Daarna verder bij Radio Mortale, Pannenkoekers, 3fm, BNN, het jureren bij bandcompetities zoals: Mooie Noten - Amsterdamse Popprijs - Wanted, mijn werk als programmeur bij Q-Factory en nu mijn werk als boeker bij Ignite Music waar ik altijd mijn ogen open houd voor nieuw talent.

Ruby van den Brink

Ignite Music

In zijn functie als hoofd programma bij 013 Poppodium en Festival directeur van het snel groeiende hiphop festival WOO HAH! is Ruud doorlopend bezig om talent te scouten.

Ruud Lemmen

013

Jarenlang actief geweest met A'dam Underground Collective waarbij we allerlei shows in A'dam deden voor hardcore/punk/indie/metal. Tegenwoordig programmeur bij P60 in Amstelveen. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. momenteel werken we met oa Temple Fang, Paracetamol, Jellephant & The Phantoms, Love Supreme, Rrrags en SpeakEasy

Sam Frijhoff

P60/AUC Bookings

Sander Hoogendoorn is geboren in Delft en daar ook begonnen met radiomaken. Eerst bij de Delftse Radio Ziekenomroep, daarna via Stadsradio Delft, 3voor12UTRECHT en KX Radio terecht gekomen bij 3FM (BNN). Nu is hij iedere maandag t/m donderdag te horen tussen 18.00 en 21.00u. Naast radio houdt Sander zich bezig met concerten & festivals bezoeken, vinyl verzamelen, skate- en snowboarden, gitaar spelen en tussendoor zoveel mogelijk speciaalbiertjes drinken. Oja hij draait ook vaak in ’t land met Zer00s Heroes en is te boeken voor iedere fuif. Sander’s muzikale voorkeur gaat uit naar punk, rock & alternative (als het maar schuurt). Rock on!

Sander Hoogendoorn

3FM

Shalouw Sophy is sinds 2019 werkzaam als boeker bij Topbillin’ en is onder andere verantwoordelijk voor artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Ashafar, Josylvio, Hef, Cho, Idaly, Winne Rico&Sticks, Gotu Jim, Sef, Défano Holwijn, Glen Faria, Equalz, en GIAN. Hiervoor heeft hij gewerkt als programmeur dance & hiphop bij poppodium Luxor Live in Arnhem. Daarnaast organiseert hij zijn eigen clubnachten en 2 festivals op verschillende locaties.

Shalouw Sophy

Topbillin'

Als projectleider van Hit the North/ESNS is het mijn werk om in gesprek te gaan met en programma te maken voor opkomend talent. Daarnaast ben ik producent voor Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

Sita Rawie

Hit The North

Stefan runt sinds 2014 het DIY underground platenlabel Tiny Room Records (o.a. Todd Tobias, Queen of the Meadow, Howart). Tevens heeft hij door de jaren heen in verschillende bands gespeeld, waaronder I am Oak en Lost Bear, en is hij actief met zijn soloproject The World of Dust.

Stefan Breuer

Tiny Room Records

Bruinsma is al ruim 12 jaar boeker bij AT Bookings. Daar is hij verantwoordelijk voor de nationale maar ook buitenlandse boekingen van o.a. Snelle, Jebroer, Vandenberg, VanVelzen, Mr. Polska, Chivv, Martijn Fischer, Bryan Mg, Tricklebolt, Pjotr en nog veel meer. Naast het boeken van artiesten is management en carrière ondersteuning ook een belangrijk aspect in zijn werkzaamheden.

Stefan Bruinsma

AT bookings

Ik ben Steven, muzikant en Streaming Manager bij Warner Music Benelux. Bij Warner werk ik met onze grote en developing lokale en internationale artiesten en probeer ik bij te dragen aan hun (digitale) carriere. Geworteld in de industrie met collega’s en vrienden in de verschillende sectors die onze industrie aanbied.

Steven Grob

Warner Music

Suzanne van den Dool is Senior Creative Manager bij Sony Music Publishing, de grootste muziekuitgeverij ter wereld. Na een lange carrière bij major record labels Warner Music en EMI Music, switchte Van den Dool naar publishing waar zij nu ruim negen jaar verantwoordelijk is als Senior A&R/Creative Benelux. Sony heeft een breed roster en vertegenwoordigt een breed scala aan artiesten, songwriters en producers waaronder Duncan Laurence, Kovacs, Jorrit Kleijnen (HAEVN), Feng Suave, Lil Kleine, Yung Felix, Gordon Groothedde, Donda Nisha, Son Mieux, Hooverphonic en My Baby. De rol van publisher is heel divers maar is er voornamelijk op gericht om songwriters/producers naar een hoger niveau te tillen en zijn of haar netwerk, zowel nationaal als internationaal, te vergroten door o.a. koppelingen te maken met andere songwriters/producers, labels en artiesten.

Suzanne van den Dool

Sony Music publishing

Tessa hoor je elke dag tussen 10.00 en 13.00 uur met haar radioprogramma Vitamine K op KINK. Daarnaast presenteert ze sinds 2019 samen met collega Bas Popronde Radio op KINK, waarin elke week routes worden uitgestippeld en Popronde acts aan bod komen.

Tessa Mol

KINK

Popjunkie bij geboorte. Begon als popjournalist bij Opscene en Bassic Groove, werd volwassen bij muziekblad OOR en Gonzo (circus) en schrijft momenteel over relatief onbekende popmuziek voor FRNKFRT, dat hij samen met muziekjournalist Peter Bruyn oprichtte, en STASIS.

Theo Ploeg

FRNKFRT

Tijs van Liemt is A&R manager bij Universal Music. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor het scouten van nieuw talent, maar ook het begeleiden van het creatieve proces van Universal acts zoals Rondé, Tim Dawn, Nona, Duncan Laurence, Douwe Bob en Son Mieux.

Tijs van Liemt

Universal

is al zo'n beetje zijn hele leven bezig met het verslinden van nieuwe muziek in alle genres: van hiphop tot techno tot indiefolk tot noiserock tot mainstream pop. Tegenwoordig doet hij dat vooral als Chef Redactie bij VPRO 3voor12, daarvoor was hij jarenlang coördinator van Popronde Nijmegen en Popronde Utrecht.

Timo Pisart

3VOOR12

Tinka Hoek (30) is zelfstandige bij "SUCH A BORE nl" waar ze als creatieve professional o.a. als programmeur, dj en fotograaf aan de slag gaat. Ze weet als geen ander wat er speelt in het (inter)nationale pop- en indiecircuit. Zo was ze voorheen te vinden op de programmeurs afdeling van o.a. Paradiso en P60 en hield ze zich bezig met festivals als London Calling en Indiestadt, maar is ze ook medeverantwoordelijk voor het ontstaan van Don't Tell Mummy festival.

Tinka Hoek

Such a Bore

Na de meeste podia in Nederland ooit zelf te hebben bespeeld met mijn band (Lawn) nu al jaren actief als talentontwikkelaar bij Friesland Pop. Doet projecten op gebied van coaching, contests, internationale uitwisselingen en video. Programmeert al geruime tijd Fries Straatfestival, Freeze festival (tot 2019), Troubadour Treffen en zette o.a. events als Friese Lente, Free festival en House in Harmony mede op.

Titus van 't Veer

Friesland Pop

Tobías Huveneers, oprichter en programmeur van het Young Art Festival, programmeur bij Victorie Alkmaar.

Tobias Huveneers

Podium Victorie / Young Art Festival

Ton van der Werf is eigenaar van Endewerf Management. Manager van o.a. Green Lizard & The Phantom Four. Bandcoach Hit The North. Docent HKU, Conservatorium Amsterdam en A'DAM Music School. Ruim 20 jaar actief in de muziekwereld als manager, boeker en coach. Zowel nationaal als internationaal. Daarnaast heeft hij jarenlang voor het merk Converse en O'Neill als marketing consultant gewerkt gespecialiseerd in muziek samenwerkingen

Ton van der Werf

Endewerf Management/HKU/Conservatorium Amsterdam

Vera is als radio host bij 3FM iedere zaterdag- en zondagavond van 19.00 tot 22.00 uur te horen. Daar draait het om festivals, concerten en de beste nieuwe muziek - met heel veel aandacht en liefde voor talent van eigen bodem! Daarnaast ook te vinden als deejay bij festivals en poppodia door het hele land. Werkte hiervoor als radioproducer bij 3VOOR12.

Vera Siemons

3FM

Als oprichter van het Rotterdamse agency Cloudhead heeft Xander bands onder zijn hoede als De Likt, Hausmagger, Hallo Venray, Knarsetand, The Glucks, Spasmodique en Henk & Melle. Hij verzorgt voornamelijk hun boekingen maar bracht ook platen uit en doet voor enkele van de bands uit zijn stal ook management. Xander is buiten Cloudhead om zelf ook muzikant en speelde in van allerlei bands zoals The Afterveins waarmee hij optredens verzorgde op o.a. Metropolis, Into The Great Wide Open en Noorderslag.

Xander van Dijck

Cloudhead Bookings