Selectie commissie

De selectiecommissie voor Popronde 2022 bestaat uit: 
Aafke Romeijn (1986) is muzikant, journalist & schrijver. Haar kat heet Henk. (foto: Marc Deurloo)

Aafke Romeijn

Muzikant / Schrijver

Adriaan Muts is ruim 20 jaar professioneel actief als agent en promoter maar vindt de laatste jaren vooral z'n toon als manager van onder meer Black Sun Empire en Tinlicker. Hij is altijd op zoek naar eigenheid: wat heeft een act nou werkelijk te vertellen?

Adriaan Muts

Full Spectrum

Bij Sony Music draagt Amir als A&R Manager bij aan de muzikale carrières van o.a. Suzan & Freek, Milow, Dio, Livv & Campsite Dream. Zijn oren staan ALTIJD aan, op zoek naar de toekomstige Nederlandse smaakmakers, festivalheadliners & hitkanonnen.

Amir Charles

Sony Music Entertainment

Angelique presenteert sinds maart 2021 de middagshow op Sublime, het station voor Funk, Soul & Jazz. Elke maand schrijft ze de muziek column in LINDA Magazine. In voorgaande jaren presenteerde ze o.a. programma's op 3FM, FunX en NPO Radio 6 Soul & Jazz. In 2017 zat ze voor 3FM Serious Request in het Glazen Huis.

Angelique Houtveen

Sublime

Angelo studeerde Music Business en Basgitaar aan de Rockacademie. Hier heeft hij ervaring zowel voor als achter de schermen veel ervaring opgedaan. Daarnaast was hij werkzaam als programmeur voor verschillende festivals en bij het Amsterdamse poppodium Studio/K en boekingsagent bij Agents After All. Momenteel is hij werkzaam als producent en projectmanager bij de GroepenRaad Amsterdamse Popmuziek en is Angelo ook boeker van onder andere POM, Anna Rune en Shelter Boy

Angelo Pertijs

GRAP

Via Epitaph en MOJO kwam Anna in 2015 bij de Melkweg terecht. Als muziekprogrammeur organiseert ze concerten en is ze verantwoordelijk voor evenementen en festivals in samenwerking met o.a. Subbacultcha, LivEurope en ADE. Vanuit een brede interesse boekt ze indie en alternative, maar ook nieuwe soul en pop voor een jong publiek. Het ontdekken van nieuw talent staat altijd centraal, en tijdens de Popronde hoopt ze dan ook weer flink wat pareltjes te ontdekken!

Anna Veenstra

Melkweg

Aron van der Ploeg is sinds maart 2020 Sync & Licensing Manager bij Warner Chappell Music. Daarvoor was Aron 15 jaar mede-eigenaar van The Missing Sync and muziekuitgeverij Pennies From Heaven.

Aron van der Ploeg

Warner Chappell

Atte is bijna 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie, als RTV promoter, oftewel plugger. Hij heeft gewerkt bij Edel, PIEP, Virgin, EMI en PR-Indies, waarbij hij promotie deed voor artiesten als Goo Goo Dolls, Moloko, Spiller, Rolling Stones, Lenny Kravitz, BRMC, Guus Meeuwis, The Deaf en vele andere anderen in binnen- en buitenland. Sinds 4 jaar is hij werkzaam voor zichzelf als RTV promotor en heeft sindsdien gewerkt met oa Bells of Youth, Jack & the Weatherman, Lorren, Vintage Future & Mell en vele andere (beginnende) acts.

Atte de Jong

Plugger

Bart is programmeur en marketeer bij de ECI cultuurfabriek in Roermond. Daarnaast heeft hij zijn eigen boekingskantoor Comfort In Sound. Hier begeleid hij opkomende artiesten in het boeken van optredens en ondersteunt met het ontwikkelen van hun eigen (release) plannen.

Bart Jansen

Comfort in Sound

Bazz maakt muziek. Al z'n hele leven, eerst met VanKatoen, nu met de Bazzookas. Daarnaast is hij begonnen met Pinguinradio.com, omdat hij bang is dat er anders alleen maar 'middle of the road-muziek' op de radio te horen is. Volgens hem is het namelijk in de berm juist het spannendst! Dat meer mensen dat vinden blijkt: met meer dan 12.3 miljoen streamstarts (=luisterbeurten) per maand is pinguinradio.com de grootste indie-webradio van Europa!

Bas Barnasconi

Pinguin Radio/Bazzookas

Bas van Dalen werkt als dj en podcast-maker bij radiostation KINK. Zo maakt hij o.a. met collega-dj Tessa Mol Popronde Radio.

Bas van Dalen

KINK

Ben Kamsma – programmeur Paradiso

Ben Kamsma

Paradiso

Bert is inmiddels ruim 20 jaar programmeur. Heeft gewerkt bij div. zalen en festivals door het hele land, o.a. Simplon, Mezz, Luxor Live, De Beschaving Utrecht, Bibelot, Kunstlinie Almere Flevoland, Burgerweeshuis (ziektevervanging). In bestuur gezeten van EKKO; bestuursvoorzitter geweest van stichting Ruis (dBs Utrecht). Werkt nu als Programmeur bij Melkweg Amsterdam en bevrijdingsfestival Utrecht.

Bert Dondorff

Melkweg / Bevrijdingsfestival Utrecht

Na het afronden van een meewerkstage bij Incubate is Bob Verhagen in 2013 begonnen met het organiseren van de succesvolle concertreeks Nightbirds waarmee hij vanaf 2018 ook artiesten vertegenwoordigd op het gebied van management en boekingen.

Bob Verhagen

Nightbirds

Bowie van Loon is freelance muziekjournalist voor onder meer NRC.Next en NRC Handelsblad en hoofdredacteur bij het online hiphopplatform Hiphop In Je Smoel. Onder zijn eigen vlag Nuthin' Left Media schrijft hij interviews, concert- en festivalverslagen, albumrecensies, perskits, biografieën en achtergrondartikelen. In die hoedanigheid is hij dan ook altijd bezig met zijn passie; muziek en de industrie erachter.

Bowie van Loon

Nuthin' Left Media / Hiphop In Je Smoel

Mijn naam is Bram van der Enden. IJverig muziekliefhebber, alumni van de Herman Brood Academie en momenteel werkzaam in de muziekindustrie. Mijn expertise ligt in het artiesten- en projectmanagement, iets wat ik nu al een aantal jaar doe. De artiesten die ik help zijn Akwasi, Skinto, T-Shawn, Lèlèman, Claire Lyons, Zwart Licht en Zulu Green. Op dit hou ik mij voornamelijk bezig met het hiphop duo Ocho & Ibs. In mijn vrije tijd hou ik heel erg van nieuwe muziek ontdekken. Het samenstellen van obscure Spotify-playlists is een van mijn favoriete bezigheden, en een pilsje lust ik ook wel. Ik ben rustig, gedreven en altijd bereid anderen te helpen met het realiseren van hun dromen.

Bram van der Enden

Upstream Agency / FUGA

Canan werkt sinds kort als NL boeker voor BLiP Agency, daar is ze verantwoordelijk voor boekingen van nieuwe upcoming buitenlandse acts. Daarnaast bouwt ze een roster op met interessante acts uit eigen land. Blip Agency is een independent agency voor boekingen, management en talentontwikkeling in Amsterdam. Muzikaal laveert BLiP tussen genres als electro, tropicalia, psychedelica, pop en jazz

Canan Yurdakul

BLiP Agency

Carlos Arango is als Artist manager actief bij Monsters Incognito en Hedon Productiehuis.

Carlos Arango

Hedon Productiehuis / Monsters Incognito

Casper is music researcher en A&R manager bij MassiveMusic. Daarnaast draait hij in het weekend als DJ in diverse barren en clubs. In zijn vrije tijd zoekt hij liever nieuwe muziek op dan dat hij tv kijkt. Met verschillende oren naar muziek blijven luisteren is waar hij voor staat. De popronde is elk jaar een grote bron van nieuw talent vanuit een professioneel oogpunt, alsmede om simpelweg van te genieten of om te blijven volgen.

Casper Nederhand

MassiveMusic

Cedric en Sander werken samen bij Snowstar Records. Het label werd in 2003 opgericht door Cedric, en is nu het thuis voor bands als I am Oak, Jack Poels, Kim Janssen, Remy van Kesteren en broeder Dieleman. Naast het label managen ze bij Snowstar ook nog een zestal bands/artiesten, dit zijn Kensington, Donna Blue, Waltzburg, I am Oak, Kim Janssen, Sjamsoedin en Sophie Straat.

Cedric Muyres

Snowstar Records

Sinds 2011 werk ik bij 3voor12, als Redacteur Live Muziek. Dat houdt in dat ik alle bands uitnodig die bij 3voor12 Radio op 3FM live komen spelen, de lineup van de eigen podia en sessies op festivals bepaal en achteraf ook besluit welke nummers van welke bands uiteindelijk in 3voor12 Radio en de diverse TV programma's komen. Daarnaast ben ik programmamaker en presentator bij Radio Mortale, het radioprogramma voor opkomende bands en beats van eigen bodem.

Christiaan Walraven

3VOOR12

Conjo was ruim 17 jaar lang de presentator/samensteller van Nederklinkers, het meest chauvinistische programma van je radio. In dat programma alleen maar aandacht voor de beste bands en acts van eigen bodem. Na het stoppen van Nederklinkers heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in het presenteren van de IndieChart. De IndieChart is een wekelijkse selectie van nieuwe Nederlandse onafhankelijke downloads en releases en wordt op zondagmiddag uitgezonden van 12 tot 15u op IndieXL. Op zondagavond presenteert hij vanaf 20u Nieuw Uit Nederland op dezelfde radiozender en maandelijks verschijnt bij CamielMusic zijn blog: Dossier Dutchies.

Conjo Vergeer

IndieChart/IndieXL

Daan Snijders

Bank Bookings

Daniel is eigenaar van Eighty5ive, een muziek consultancy waarmee hij management en boekingen verzorgt voor live acts en dj’s, waaronder DutchAfro, Brintex Collective Gita Buhari en Socks;SportsSocks. Ook coacht hij artiesten, verzorgt marketing & PR en programmeert hij freelance voor festivals en plekken als Theater Zuidplein. Verder is hij sinds 2019 programmeur bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, waar hij opkomende artiesten uit Vlaanderen in Nederland programmeert in samenwerking met popzalen en festivals

Daniël de Keizer

Eighty Five / de Brakke Grond.

Daniël begon op 16-jarige leeftijd met het organiseren van hardcore punk shows. Een eigen punkzine werd ingeruild voor een dance magazine, waar een baan bij poppodium Patronaat Haarlem uit voorkwam. Als programmeur en marketeer met specialisme 'heavy, hiphop en alles met beats'. ?Na 10 jaar bij Patronaat is Daniël in 2018 begonnen als boeker bij WOLF Bookings, joint venture van MOJO en SPEC, gericht op de Nederlandse hiphop/urban markt. Daar verzorgt hij de boekingen voor oa S10, Bokoesam, $hirak, Sor en Jack.

Daniel Nagelkerke

Wolf Bookings

David Koster is A&R Manager bij LASER/Sony Music. Hij komt oorspronkelijk uit de metalscene maar is werkzaam in de Nederlandstalige pop & hiphop wereld. Hij werkte 10 jaar voor Top Notch, 2 jaar voor Virgin Music en momenteel bij Sony. Veel ervaring en diversiteit dus!

David Koster

LASER/Sony Music

Dax Vismale is freelance A&R / artist manager. Voorheen was hij werkzaam bij Universal Music Publishing en The Missing Sync.

Dax Vismale

Universal Music

Dennis van Leeuwen (1971) Was gitarist bij Kane, inmiddels songwriter, producer, en manager voor verschillende projecten, artiesten en bands.

Dennis van Leeuwen

Day Four Management

Dirk Baart (1997) is programmeur bij het Utrechtse poppodium EKKO en festival Into The Great Wide Open. Hij schrijft als journalist voor OOR en Front, en werkte in het verleden bij 3voor12. Oude ziel en anglofiel.

Dirk Baart

EKKO / Into The Great Wide Open / Front / OOR

Douwe begeleidt, ondersteunt en adviseert diverse acts in hun muzikale carriere vanuit de Gelderse popkoepel Poppunt Gelderland. Voorheen was hij werkzaam als o.a. als producent, stagemanager, tourmanager en pr-medewerker voor verschillende bands, zalen en festivals.

Douwe Esschendal

Poppunt Gelderland

Edvard Jan doet management en boekingen bij Muzink/Phonic in Groningen. Het kantoor met onder andere MEAU, Blanks, Babs, Krystl en The Cool Quest. Samen met de artiesten denkt hij mee over de muziek, strategie en shows om ze zo naar het volgende niveau te tillen.

Edvard Jan Visser

Muzink

Emilie werkt als A&R manager, music researcher en licensing bij MassiveMusic. Haar missie? De beste match vinden tussen merken en muzikanten. Dit kan variëren van een sync bij een TV reclame tot een volledige creative partnership tussen een merk en een artiest. Ze is altijd op zoek naar nieuw talent voor playlists & placements.

Emilie Kannekens

MassiveMusic

Eric van Holland werkt als Senior Editor bij Spotify Benelux. Voorheen werkte hij onder andere bij NPO FunX, Radio 6 Soul & Jazz, Radio 2 en Sony Music Benelux.

Eric van Holland

Spotify Benelux

Erik de Vries (1989) is muzikant, componist en rauwdouwer (beetje) uit het Noorden. Vanuit Stichting Kunst & Cultuur ondersteun en begeleid ik artiesten in hun muzikale carrière en organiseer ik talentontwikkelingstrajecten en evenementen. Ik programmeer enkele podia op het Bevrijdingsfestival Drenthe en werk als boeker voor Tumbleweed Bookings.

Erik de Vries

Tumbleweed Bookings/Kunst en Cultuur Drenthe

Erik Delobel studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming in Zwolle. Na zijn studie startte hij bij Productiehuis Oost-Nederland waar hij projectleider werd van het project: Woord in Uitvoering, een hiphop project voor alle grote MBO's in Overijssel. Na het project 5 jaar werkzaam geweest voor poppodium Het Burgerweeshuis te Deventer. Vanaf 2010 programmeur van poppodium Hedon te Zwolle en sinds 2013 artistiek leider van dat podium, en dus inhoudelijk verantwoordelijk voor programma, studentenprogramma ( Buro Ruis) HBO / MBO intro, Kunstbende, Cultuureducatie/ Productiehuis. Daarnaast is Erik ook programmeur van Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Erik Delobel

Hedon

Erroll Antonie is hoofd A&R van BMG Talpa Music waar hij werkt met en voor nationale en internationale artiesten, componisten en producers van BMG Talpa. Uiteraard is hij ook op zoek naar nieuw talent. Belangrijk voor Antonie zijn de songs, zeggingskracht, drive, output van een band of act, de liedjes, de (productionele) visie, de relevantie en de eigenheid.

Erroll Antonie

BMG Talpa Music

Eva (20 jaar) heeft de uitspraak ‘’van je hobby je werk maken’’ net iets te letterlijk genomen. Met een achtergrond in producties bij MOJO en als assistent artiestenmanager gewerkt te hebben is ze momenteel druk bezig als Label / A&R Manager bij het hiphop label Burning Fik en als Community Manager bij het festival Le Guess Who? Al die verschillende ervaringen probeert ze mee te nemen in haar eigen artiestenmanagement (NO SLEEP MNGMNT), om zo goed mogelijke begeleiding te kunnen geven aan haar eigen roster.

Eva Breunesse

Burning Fik / Le Guess Who? / No Sleep MGMT

Eva Koreman presenteert iedere maandag tot en met donderdag Club Frank en Eva, de middagshow op 3FM tussen 16.00 en 19.00u!

Eva Koreman

3FM

Speelt heel hard gitaar in BlackboxRed, is artistiek leider van Welcome to The Village, boekt bands in Podium Asteriks. En Popronde is te gek en erg belangrijk voor zowel jonge bands die veel willen spelen alsmede voor de stad. In de toekomst wil ik nog heel veel gaan touren.

Eva van Netten

Welcome to The Village / Blackboxred

Frank Satink eigenaar van Goomah Music (label / boekingen) en Ev’Hands (betrokken bij festivals, concerten en evenementen zoals Dauwpop, Zwarte Cross, Metropool Hengelo, Ribs & Blues etc).

Frank Satink

Zwarte Cross/Goomah Music

Fred van Kruining

Meet Me There Management, Music & Publishing

Froukje Bouma (32 jaar) is eigenaar van MOTEL Artist Management. Momenteel werkt zij met S10, Froukje & Wende Snijders. Ze leerde het vak bij SPEC, waar ze Ronnie Flex, StukTV en Famke Louise vertegenwoordigde. Daarna ging ze verder als zelfstandig manager voor o.a. Joost Klein & Jiri11. Froukje begon haar carrière in Noord-Nederland, waar ze een aantal jaar werkte als zelfstandig producent en eventmanager.

Froukje Bouma

MOTEL Artist Management

Gaétan heeft zijn eigen platenmaatschappij, managementbureau en muziekuitgeverij en is vooral actief in het hiphop genre. Hij werkt(e) met o.a. Wilde Westen, Mr Polska, Kleine Viezerik, Ali B, Jebroer, Monsif, KIMONOMANDEM en het platform Encore. Daarnaast is hij Head of Label bij Trifecta, de platenmaatschappij die o.a. de muziek van Boef, Ali B, $hirak, Jiri11 en Supergaande uitbrengt. Volgens Puna en Noisey is hij "een van de meest invloedrijke personen binnen de Nederlandse hiphop.

Gaétan van de Sande

Trifecta

Gerard is artiestenmanager bij Outliner Management - het managementbureau van Gideon Karting en Erik Benders. Voorheen was hij meer dan tien jaar werkzaam bij V2 Records als Label Manager voor internationale labels (zoals Domino Records, Warp Records, Daptone en Drag City) en Project Manager voor lokale artiesten, waaronder Judy Blank.

Gerard Esenkbrink

Outliner Management

Gert is muziekprogrammeur bij Theaters Tilburg waar hij zowel pop jazz als klassiek programmeert. Daarvoor was hij als producent verbonden aan Muzieklab Brabant en programmeerde hij bij Atak Enschede, Doornroosje Nijmegen en 013 in Tilburg. Gert is verbonden met het talentontwikkelingsprogramma Talent Hub Brabant. Hij heeft een zeer brede smaak, van moderne muziek tot oude blues. Gert is verwoed vinyl verzamelaar en amateur dj bij klassieke, pop en jazzconcerten.

Gert Gering

Theaters Tilburg

Als Head of Linear is Gio (27) verantwoordelijk voor de strategie en invulling van de lineaire zenders van XITE. Samen met het muziekteam is hij constant bezig met het vinden van nieuw talent binnen verschillende genres om hen te promoten op de platformen van XITE.

Gio Hansen

Xite

Harold de Boer werkt als coördinator bij Poppunt Overijssel en zet zich in voor betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek een betere samenwerking tussen de Overijsselse poppodia en festivals. Voorheen werkte Harold bij poppodium het Burgerweeshuis in Deventer en was daar betrokken voor de ontwikkeling van onder andere Snelle, Paul Sinha, De Sluwe Vos & Rob Dekay.

Harold de Boer

Poppunt Overijssel

Hendrik-Jan Derksen Is al jaren actief als DJ/producer, programmeur en supporter van jong talent. Hij brengt Italo en Disco uit met Rimini Rimmers, sloot met tropical bass act De Tropen een paar keer DTRH af, zette als Slowpoke metal weer mee op de kaart op Lowlands als Helga's House of Pain. Tevens is hij vaste programmeur voor onder andere de Zwarte Cross en vele andere festivals waar hij steeds inzet op inpassen van jong talent en nu ook bij ons in de selectiecommissie deze "meester van de ondergrondse feestjes" ! (foto: Bernard Bodt)

Hendrik-Jan Derksen

Programmeur

Overdag vind je Henk Kanning achter de schermen van het Zwolse poppodium Hedon. Daarnaast is Henk terug op de radio bij het nieuwe KINK. Elke woensdagavond hoor je in Henks Wondere Woensdag twee uur lang nieuwe muziek en tijdloze klassiekers!Tevens is Henk een veelgevraagd DJ in de zalen en op festivals.

Henk Kanning

Hedon / KINK

Herman Hofman komt uit het mooie Utrecht is DJ bij 3FM en presenteert elke dag tussen 14:00 en 16:00 de middagshow. Herman is verliefd op de popronde en houd van echtheid en eigenheid.

Herman Hofman

3FM

In 2011 begonnen bij ‘t 3FM muziekteam en zodoende medeverantwoordelijk voor de muziek in alle programma’s van 3FM. Sinds 2021 ook coördinator 3FM Talent. Hierbij denk ik met artiesten mee in hun ontwikkeling bij alles wat met muziek op de (landelijke) radio te maken heeft. Op 3FM besteden we op veel manieren aandacht aan talentontwikkeling in Nederland. 3FM Talent is uiteindelijk het platform waar we artiesten langere tijd extra aandacht geven, als je van Groningen tot Goes en van Den Helder tot Maastricht niet meer gemist mag worden. Maar de weg naar airplay - en misschien zelfs 3FM Talent - is minstens zo belangrijk en interessant!

Hugo Schaap

3FM

Ilana Goldstoff is Sync & Licensing manager bij het befaamde klassieke muziek label Deutsche Grammophon. Hier is zij verantwoordelijk voor de Europese syncs voor componisten als Joep Beving, Max Richter, Moby en Agnes Obel, maar ook voor het aandragen van nieuw talent.

Ilana Goldstoff

Deutsche Grammophon

Imke Loeffen support artiesten als coördinator bij Poppunt Gelderland, docent Media Presence aan ArtEZ Conservatorium, bestuurslid bij POPnl, adviseur bij het FPK en coach op gebied van marketing & profilering. In de vrije uurtjes is ze zelf ook muzikant.

Imke Loeffen

Poppunt Gelderland

Ingmar Griffioen werkt al 20 jaar als popjournalist, in het verleden o.a. als webredacteur bij 3voor12. Na 5 jaar hoofdredactie doet hij nu de eindredactie bij Never Mind The Hype. Verder doceert hij aan de Nederlandse Pop Academie en de Herman Brood Academie en won hij zowaar een NMI-award. Ingmar maakt al ruim tien jaar deel uit van de Popronde selectiecommissie.

Ingmar Griffioen

Never Mind The Hype

Jaap de Waart (Radar Agency - Amsterdam). Werkt als boeker/agent voor bands als EUT, AWKWARD i, The Deaf, Dawn Brothers, The Kik, Jacco Gardner, Emil Landman, DeWolff, Orgel Vreten, Kadavar en nog veel meer… (zie onze site) www.radar-agency.com

Jaap de Waart

Radar Agency

Jack Parker is oprichter van muziekwebsite All Things Loud en manager van The Vices. Verder is hij de Benelux Manager van het Britse label Scruff of the Neck. Als fotograaf heeft hij met o.a. Nothing But Thieves, Cassia en Nile Rodgers gewerkt.

Jack Parker

The Vices / All Things Loud / Scruff of the Neck

Jack Pisters is studieleider en ontwerper van de Popafdeling en de Amsterdam Electronic Music Academy van het conservatorium van Amsterdam. Hij ontwerpt onderwijstrajecten als directeur van de “Dutch School of Popular Music” en ondersteunt diverse muziekinstellingen als adviseur. Ook is hij eigenaar van de Musicmatrix, en begeleidt hij bands op het gebied van sound, spel en opname. Tevens is hij voorzitter van de Sena European Guitar Award

Jack Pisters

Conservatorium Amsterdam

Jaco van der Waal is sinds 2021 eigenaar en oprichter managementbureau Dune Management. Hij begeleidt artiesten als RONDÉ, Son Mieux en Maxine van Breukelen. Jaco van der Waal studeerde Music Management aan de HKU en was onder meer werkzaam voor Poppodium de Supermarkt en De Grote Prijs van Nederland. Daarnaast was hij nauw betrokken bij het label Homebass Records (TAYMIR, Soul Sister Dance Revolution). De afgelopen drie jaar was hij werkzaam bij Agents After All, waar hij zich bezighield met artiestenmanagement en label-assistent was bij AAA Label Services (onder anderen Benny Sings en Van Dik Hout).

Jaco van der Waal

Dune Management

Janneke Nijhuijs speelt bas, toetsen en zingt bij The Indien, Sophie Straat, Smutfish, Thijs Boontjes en Demon Eyes. Ook organiseerde en programmeerde ze muzikantencollectief/festival Jam de la Crème, werkt ze als coach voor verschillende muziekinstellingen en coördineerde ze twee jaar de Popronde in Den Haag samen met Linda van Leeuwen (beeldcredits: Misses Prins)

Janneke Nijhuijs

Muzikant

Sinds begin 2012 boeker bij Mojo Concerts in met name alternatieve muziek en daarnaast betrokken bij programmacommissies van diverse festivals.

Jarn van Strijen

Mojo Concerts

Jasja Johanna Offermans is een multidisciplinair bassiste die in 2017 afstudeerde van het Conservatorium van Amsterdam. Ze is actief bij Pitou en speelt toetsen in Silver Lake. Van 2014 tot 2020 rockte ze op het podium met haar band Indian Askin, waarvoor ze eerder een Edison ontving in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’ en op festivals stond zoals Pinkpop, Lowlands en Best Kept Secret. Zelfs de Ziggo Dome is geen onbekend terrein voor haar. Maar ze heeft veel verschillende projecten in verschillende stijlen versterkt; onder andere werkte ze samen met Typhoon, Lucky Fonz III, Jungle By Night en The Rag Trade. Avontuurlijkheid is iets wat ze nastreeft in al haar projecten, dit verklaart het brede scala aan genres dat aan bod komt. Eerder dit jaar schreef ze de muziek voor de theatervoorstelling ‘Zus Van’ voor Het Nationale Theater. Je kan over haar teruglezen in o.a. de Bassist en MusicMaker Magazine, de Volkskrant en het Parool. Naast basspel kun je haar ook bellen als je een live sound engineer nodig hebt, voor je studioproductie en stage- & tourmanagement, als lichttechnicus of haar zelfs als fotograaf inhuren.

Jasja Offermans

Muzikant/producer

Jasper Bax, stapte in 1987 als mede-oprichter en bassist van ska-band Beatbusters het podium op en ontdekte dat ie er geen klap aan vond, optreden. Maar alles er omheen juist des te meer. Na drie optredens vond hij z’n ware roeping in management en boekingen. Dat heeft tot op de dag van vandaag geresulteerd in een succesvol boekingsburo voor internationale artiesten, alles met een linkje naar ska & reggae. Daarnaast programmeert hij voor diverse festivals, waaronder Zwarte Cross.

Jasper Bax

Boombax/Zwarte Cross

Jasper Leijdens is bij en voor KINK altijd op zoek naar de beste nieuwe muziek. Het resultaat van die zoektocht is dagelijks te horen in de avondshow KINK IN TOUCH tussen 19:00 en 22:00 waar je de beste ontdekkingen hoort, livemuziek krijgt en waar hij spreekt met de artiesten. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het themakanaal KINK INDIE en de dagelijkse show Brand New KINK.

Jasper Leijdens

KINK

Jasper van Vugt is freelance muziekjournalist. Hij werkt o.a. voor OOR, Entertainment Business, Metro, Jazzism, Buma/Stemra, en diverse andere bladen, sites en kranten. Daarnaast is hij als docent actief op muziekopleidingen als de Herman Brood Academie, Conservatorium van Amsterdam en ROC van Amsterdam, schrijft bandbio’s (Jett Rebel, Ali B, Diggy Dex e.v.a.), is bestuurslid bij de Stichting GRAP en geeft gastlessen, workshops en masterclasses bij de verschillende Muzikantendagen. Hij heeft een neus voor talent en een voorliefde voor muziek uit Nederland, reden waarom hij een veelgevraagd jurylid is bij talentcompetities en ontwikkelingstrajecten als Popronde, Grote Prijs van Nederland, Mooie Noten en de Amsterdamse Popprijs en talloze andere.

Jasper van Vugt

Trouw/OOR/Entertainment Business

Jelle Schotanus is werkzaam bij LaLaLa Management, het bedrijf van artiestenmanager Arjo Klingens. Jelle doet hier het day-to-day management voor De Staat en bekommert zich zelf over de carrière van Banji. Daarnaast organiseerde/programmeerde Jelle (voor Corona) 3 jaar lang het evenement Indie In Town (stuur een mailtje naar indieintown@gmail.com!).

Jelle Schotanus

Indie in Town

Jelle is A&R, project & label manager bij V2 Records. Voorheen was hij werkzaam als programmeur talent en cultuur voor de Sugarfactory Amsterdam. Daarnaast was hij jurylid voor Mooie Noten, Amsterdamse Popprijs en Dutch Jazz Awards en werkte hij als freelancer producer voor NTR Radio 6 Soul en Jazz.

Jelle Stavasius

V2 Records

Jeroen van den Bogert is boeker en mede-eigenaar van BLiP Agency. BLiP focust zich qua boekingen in de eerste plaats op Europa en niet enkel op Nederland. Muzikaal laveert BLiP tussen genres als tropicalia, psychedelica, electronica en jazz. Jeroen is op het moment o.a actief als agent voor Altin Gün, Y?N Y?N, Thomas Azier, Islandman en Gaye Su Akyol.

Jeroen van den Bogert

BLiP Agency

Muziekredacteur Matthijs Gaat Door, voorheen muziekredacteur De Wereld Draait Door. Programmeur, creative en researcher voor o.a. Down the Rabbit Hole, Westergas, Lowlands, NTR, BNNVARA, Medialane. Combineert video en muziek met creatief collectief MovingCreations.

Jessica van Amerongen

Muziekredacteur Matthijs Gaat Door.

Als hoofdprogrammeur bij de Vorstin is Jim altijd nauw betrokken bij opkomend talent. Zo ontwikkelde hij het platform ‘Patat Met’ waar opkomend talent uit heel het land speelt. Naast de Vorstin is Jim sinds september 2018 mede-oprichter van boekingskantoor Atlas Agency en verantwoordelijk voor de boekingen van Nederlandse acts als Orange Grove en Drunken Dolly, maar ook internationale acts als Kris Barras Band, Seth Walker en Old Salt. In het verleden o.a. tourmanagement voor Pink Oculus gedaan, festival Elevator Sessions in Utrecht geprogrammeerd en vier jaar lang de Popronde Hilversum met Karin Spanjersberg georganiseerd.

Jim van Kooten

Atlas Agency / Vorstin

Job Smit is een van de eigenaren van het Rotterdamse independent label Mattan Records. Naast een eigen label met o.a. The Vices en POM verzorgt Mattan Records ook marketing en PR werkzaamheden voor grote internationale artiesten zoals Alt-j, Wolf Alice, beabadoobee, Jungle, Bloc Party en nog veel meer. In het verleden heeft Job o.a. gewerkt voor MTV, VICE en het label Caroline Benelux. Ook is hij muziekprogrammeur van het International Film Festival in Rotterdam.

Job Smit

Mattan Records

Joel van der Kwaak is werkzaam bij het Amsterdamse Dox Records waar hij verantwoordelijk is voor PR en Marketing. Hier werkt hij met artiesten uit de internationale jazz scene zoals Benjamin Herman, New Cool Collective, Reinier Baas, Shane Cooper & MABUTA en Kit Downes

Joel van der Kwaak

DOX

Johanneke Obdeijn werkte als uitvoerend producent bij Stichting GRAP, de Amsterdamse organisatie die muzikaal talent van informatie én een podium voorziet. Haar ervaring bij talloze projecten op het gebied van talentontwikkeling zet zij nu ruim 5 jaar in bij de Melkweg als Senior Productiemanager & Talent Muziek Coördinator.

Johanneke Obdeijn

Melkweg

Jonatan Brand is muziekliefhebber en promoter. Sinds 2013 is hij actief als programmeur van Poppodium Doornroosje en Merleyn. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij de Nijmeegse muziekscene en programmeert hij onder meer voor het Bevrijdingsfestival Nijmegen en het Valkhof Festival. Jonatan is altijd op zoek naar de nieuwste (live) sensatie.

Jonatan Brand

Doornroosje

Jora ging in 2016 aan de slag bij Greenhouse Talent waar zij momenteel werkzaam is als boeker / promoter. Ze houdt zich bezig met grote acts als Justin Bieber, Celine Dion, Rammstein, diverse andere acts als Sophie Ellis Bextor, The Reytons, Cedric Burnside en het festival Country to Country. In het verleden was zij onder andere werkzaam bij EKKO, VNPF en Valkhof Festival.

Jora Vullings

Greenhouse Talent

Josefien van Poppel is programmeur bij Amsterdams poppodium Cinetol, dat een eerste opstapje biedt naar de grotere podia als Paradiso en de grotere festivals. Daarvoor is ze altijd op zoek naar de krenten uit de pap van beginnende bands & acts. Net als de Popronde dus. Voorheen werkte ze o.a. bij booking agency Earth Beat en naast haar baan als programmeur draait ze ook plaatjes hier en daar.

Josefien van Poppel

Cinetol

Kees van den Berg is Hoofd Programmering & Marketing bij poppodium Nieuwe Nor. Hij rolde in het programmeursvak als vrijwilliger bij het moederdagfestival Mama's Pride (Sittard-Geleen) en kwam met de Heerlense tegenhanger Daddy Cool, inmiddels verenigd in één festivalstichting ter bestendiging van de gratis toegankelijke popfestival in Limburg, waarvan Kees bestuurder/creatief directeur is.

Kees van den Berg

Nieuwe Nor

het zit zo: Klaas Knooihuizen is journalist en columnist voor OOR. Hij weet vet veel van muziek.

Klaas Knooihuizen

OOR

Laurie en Lieselotte zijn al lange tijd werkzaam bij Paradiso Vinyl Club, het onafhankelijke platenlabel van Paradiso Amsterdam. Zes keer per jaar brengen ze een vinyl single uit en serveren ze de nieuwste ontdekkingen van Nederlandse bodem in jouw brievenbus. Veel Nederlandse artiesten die nu groot zijn, brachten ooit hun eerste fysieke release uit bij Paradiso Vinyl Club. Een groot deel van deze artiesten deed daarvoor ook ooit mee aan de Popronde.

Laurie Zantinge & Lieselotte Stapper

Paradiso

Leo Hoeksema / Zwaardvis Music. Agent van onder andere CW Stoneking, Ben Caplan, Andy Frasco, Small Time Crooks etc etc Eigenaar van "Swordfish on a Plate” en organiseert oa festivals als Dutch Chili Fest en Rootzz festival

Leo Hoeksema

Zwaardvis Music

Leon van Rijnsbergen is programmeur / directeur van poppodium Baroeg en Baroeg Open Air. Bij Baroeg is hij betrokken sinds 1997 toen hij daar stagiair werd, bij Baroeg Open Air sinds de eerste editie in 2006. Sinds 2008 is Leon in betaalde dienst van de staf van Baroeg. Niet alleen bij hen, maar ook bij de tientallen vrijwilligers die Baroeg en BOA mogelijk maken, staat de liefde voor harde en alternatieve popmuziek centraal. In dat segment ligt ook de specialiteit van Leon.

Leon van Rijnsbergen

Baroeg

Talentontwikkeling is zeg maar echt haar ding. Jarenlang bracht Leontien Poppe jong creatief talent verder als coördinator van Kunstbende. Sinds 2017 is ze Eindbaas van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten, aangesloten bij PopNL. Ook in haar vrije tijd is muziek een belangrijke factor; nieuwe muziek ontdekken, concerten en festivals bezoeken: dat doet ze het allerliefst.

Leontien Poppe

Popaanzee

Lisa Houtman werkt als hoofd-promotie bij Beggars Group. Beggars is een van de grootste indie label groepen van de wereld en huist 4AD, Matador, Young, XL Recordings en Rough Trade. Lisa studeerde Kunst & Economie aan de HKU en liep stage bij V2 Records op de promotie afdeling. Daarnaast was ze manager van The Tambles en The Jerry Hormone Ego Trip.

Lisa Houtman

Beggars

n 2011 studeert Lisa af aan de Rockacademie in Tilburg. Met haar band Bells of Youth brengt ze in 2014 het eerste album BOY uit, gevolgd door meer dan 40 festival- en clubshows in binnen en buitenland. In dat zelfde jaar richt ze samen met twee anderen culturele broedplaats Cinetol op, dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de interessantste kleine podia van Amsterdam. Na het tweede Bells of Youth album Dreamers staat het muzikant zijn even op een laag pitje en stort Lisa zich op artiesten en tourmanagement. Samen met Johan Vosmeijer richt ze in 2020 een entertainment bureau op: Foxmore Entertainment. Foxmore richt zich vooral op artiestenmanagement. Huidige artiesten zijn oa. Jett Rebel, Vandenberg en Paceshifters.

Lisa Moree

Foxmore Entertainment

Muziek is Lotte haar onovertrefbare beste vriend. Ze heeft als afgestudeerde componist (HKU) een achtergrond in het maken van muziek, maar heeft bewust gekozen vooreen vak waarin ze artiesten kan begeleiden. Daarom heeft ze in haar loopbaan tot nu toe gewerkt als A&R en Music Researcher bij MassiveMusic, als Playlist Editor voor Apple Music Benelux en als A&R Manager Nederland voor Warner Music. Inmiddels werkt ze met veel plezier bij Pennies From Heaven als A&R / Creative waar ze zich o.a. bezig houdt met het creatief begeleiden van songwriters en artiesten in hun muzikale loopbaan.

Lotte Sterk

Pennies From Heaven

Luca Sarsanszky is A&R bij Warner Chappell Music, de internationale publishing tak van Warner Music GroupIn zijn rol draagt hij bij aan de creatieve ontwikkeling en strategie van schrijvers, componisten en producers en scout hij naar nieuw talent. Naast grote internationale artiesten vertegenwoordigd WCM lokaal Jack $Hirak, Eefje De Visser, Bokoesam, Maxine en vele anderen. Voorheen studeerde Luca “Kunst & Economie” op de HKU, liep hij stage bij platenlabel [PIAS] Holland en was hij in dienst bij muziekdistibuteur Bertus, waar hij nauw betrokken was bij het team van V2 records Benelux.

Luca Sarsanszky

Warner Chappell

Lucas van der Eijk is A&R Manager at BMG Production Music (Benelux). In this role, he works closely with artists, composers, producers, topliners and musicians from all over the world to provide tracks for TV programs, films, advertisement and all other media. In his ten years at BMG, the projects Lucas worked on got synced for brands such as Google, TUI, Mercedes, McDonalds, in movies, various Netflix series and tv programs.

Lucas van der Eijk

BMG Production Music

Boeker bij Agents After All voor o.a. Blanks, DI-RECT, HAEVN, Jeangu Macrooy, RONDÉ Son Mieux en Wulf. Naast het verzorgen van de exclusieve boekingen voor artiesten verzorgt hij de programmering voor Central Park, Lansingerland Live, Gelderpop en Festival Strand!

Maarten Middendorp

Agents After All

Ruim 15 jaar werkt Madeleine van Geuns in de muziekindustrie. Begonnen als zangeres in de band Two Way Radio en doorgegroeid naar artiestenmanager voor enkele van de top dance DJs bij MusicAllStars Management/Spinnin' Records. In 2018 is het tijd voor een nieuwe stap met haar eigen bedrijf 88 Music Management. Daarmee werkt zij als manager met Phuture Noize, Anthony Dircson, Koen Herfst en vele anderen.

Madeleine van Geuns

88 Music Management

French music composer and producer Malik Berrabah working internationally under numerous nicknames is since 2016 CEO and Co-owner of the Wisseloord Studios, a professional studio facility located in Hilversum. Built in 1978, Wisseloord has a rich, celebrated history in the music business, and since its renovation in 2012, it now houses the advanced technology and aesthetic that will take it into the future. Malik is still composing and producing music for various national and international acts while guiding the wisseloord studios the Wisseloord House of music and the Wisseloord Academy.

Malik Berrabah

Wisseloord House of Music

Marcel Duzink: Manager en boeker bij Phonic Artist Management / Muzink Booking Agency. Bouwt aan de carrières van veel opkomende artiesten en producers, zoals Blanks, Sarah-Jane en The Cool Quest

Marcel Duzink

Phonic Management / Muzink

Actief in Leiden en de omgeving met het organiseren van Unplugged avonden, het Peel Slowly and See Festival en uitbrengen van releases via Smikkelbaard. In verleden mede actief geweest in plekken als SUB071, Bar en Boos en Vrijplaats. Daarnaast onder de noemer AA Nights in Gebr de Nobel en andere Leidse plekken van podia tot kroeg. Tenslotte ook een van de mensen achter het 24uurs festival Van Onderen in Paradiso. Breed netwerk in Nederland en erbuiten.

Marcel van Schooten

Smikkelbaard / Peel Slowly and See

Na meer dan 10 jaar gewerkt te hebben in de muziekindustrie sloot Marije de deuren van haar boekingskantoor tijdens de coronapandemie en verhuisde zij naar Maastricht. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan want sinds de zomer van 2022 is zij terug en werkt zij bij Pop in Limburg als projectmedewerker. Hier mag zij doen waar zij goed in is: muzikanten en young professionals ondersteunen, adviseren en begeleiden bij hun ontwikkelproces.

Marije van Veen

Pop in Limburg

Marijn de Valk is concertprogrammeur bij Luxor Live in Arnhem en boeker bij Ignite Music. Hij let vooral op acts die zich onderscheiden van de rest en kijkt daarbij verder dan alleen muziek. Een consistent verhaal, mooi promomateriaal en vooral een goed plan zijn onmisbaar als je verder wil komen.

Marijn de Valk

Luxor Live

Martijn Crama is artiestenmanager, blogger, spreker, doceert op het ArtEZ conservatorium en is sinds kort ook auteur. Hij heeft het boek ‘Basisbagage’ geschreven; een essentieel handboek voor muzikanten met ambitie die nog (te) weinig weten van hoe of waar ze moeten beginnen.

Martijn Crama

Music United/Artez

Artiestenmanager bij Attack & Release, samen met Joris van Welsen, voor o.a Joep Beving, Tora, Colin Benders, Amy Root, Dragonfruit, Loupe. Tour- en productie manager voor o.a Mitski, King Krule, Tamino, Arca, Local Natives, Ben Howard, Daughter. Stage manager ESNS, North Sea Jazz, meer

Martijn de Jong

Attack 'n Release

Martijn is producer en schreeuwt al weer 25 jaar de lakens uit bij Mailmen. Bands waarmee hij werkt zijn oa: Blaudzun, Fata Boom, Emil Landman, Dotan, John Coffey, Rondé, Klangstof, Tim Akkerman, Thijs Boontjes, Bertolf en Dazzled Sticks.

Martijn Groeneveld

Mailmen Studios

Martijn Mannak is boeker bij Atlas Agency, docent op de Herman Brood Academie en programmeur bij Klein New Orleans festival. *insert fingerguns*

Martijn Mannak

Atlas Agency

Werkt als boeker bij Klank Agency. CEO & Founder van Antilounge Records en is sinds 1992 dj Kipkillah. Producer bij Charly & Gallus en Rivers Area Juke Squad. Van 2001 t/m 2012 programmeur voor het State-X New Forms festival.

Martijn Verlinden

Antilounge / INDEx / Klank Agency

Matthijs Boom is founder van Tribe management. Londen en Utrecht based management bureau dat het management verzorgt van onder meer Bear's Den, Amber Run en Rachel Louise.

Matthijs Boom

Tribe Management

Max de Beijer richtte in 2014 een talentenplatform op voor hiphopartiesten door het concept Talent Meets Talent de wereld in te roepen. Nadat hier een flink aantal hiphoptalenten zich ontwikkelde door o.a. podiumervaring en kennis opgedaan te hebben, heeft de Tilburger zijn bedrijf (To The Max Entertainment) uitgebreid met Management & Boekingen voor o.a. Gil & Megas. De evenementen die voor het landelijke talent georganiseerd werden vonden plaats in de Hall Of Fame, in de Tilburgse Spoorzone. Eind 2017 werd Max de Beijer ook hoofd programma bij dit kernpodium, en in 2018 startte hij als Matchmaker Cultuur in dienst van Fonds Podiumkunsten, Fonds Cultuurparticipatie en het VSB Fonds.'

Max de Beijer

To The Max Entertainment / Hall Of Fame

Max van Bossé is al meer dan 15 jaar werkzaam in de Nederlandse muziek industrie. Ze begon haar loopbaan bij Mojo concerts waar ze onder andere werkte voor Lowlands en het North Sea Jazz festival. Ook was ze werkzaam als boeker van Nederlandse artiesten bij boekingskantoor Topbillin', artiesten in haar stal waren onder andere Typhoon, The Opposites en de Jeugd van Tegenwoordig. Sinds 2015 is zij werkzaam als programmeur, eerst in Paradiso en sinds 2020 voor de Melkweg, beiden in Amsterdam. Haar expertise en affiniteit liggen vooral op het vlak van Soul, Jazz, Hiphop en R&B.

Max van Bossé

Melkweg

Ruim 20 jaar werkzaam op en achter het podium als gitarist, organisator, journalist en docent met de focus op verbinding en innovatie. Momenteel als coördinator online bij Achterhoek Nieuws, stuurgroeplid bij Meer Muziek in de Klas en bandleider van roulatieformatie Hooked. Was voorheen o.a. docent gitaar en studiotechniek bij de HAN, docent zakelijk curriculum bij de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, hoofd productie van Amsterdam Electric Guitar Heaven en Guitar Matrix, Popsport workshopdocent en initiator van het Achterhoekse popplatform Behind the Corner.

Meindert Bussink

Mindnote/ Hooked / HAN

Al meer dan drie decennia onder de naam The Men-O talentontwikkelaar, manager, gastdocent en adviseur. Werkte voor alle major platenmaatschappijen en tekende en begeleidde als A&R manager o.a. Ilse DeLange, Krezip en Beth Hart (voor Warner Music) en later Sabrina Starke, Kensington, Causes, Hit ME TV, Liesbeth List op het eigen label. Begeleid tal van artiesten structureel (The Vices) en vele anderen op consultancy basis en tevens is tevens muziek theater producent van Live Muziek Rockumetaries. Start dit jaar een nieuw label: Feature Music

Menno Timmerman

The Men-O / Feature Music

Past mijn muziek op de radio? Goede vraag om te stellen aan Menno Visser. Hij is muzieksamensteller voor 3FM, Radio 2 en KX Radio. Menno heeft ruim 25 jaar ervaring in de muziekindustrie en vist in alle mogelijke alternatieve genres op zoek naar hits.

Menno Visser

3FM/VPRO/3voor12

Merijn Siben is sinds 2019 hoofdredacteur van muziekplatform Never Mind The Hype, waar hij samen met een enthousiast team verslaggevers de focus legt op everything heavy, alternative and deviant, in zowel binnen-als buitenland. Ook cureert hij de playlists Bruut Nationaal Product en Dutch Stoner Selection, gefocust op heavy muziek van eigen bodem. Of het nu punk, metal, alternative of noise is: het streven van NMTH is om goede eigenzinnige, vaak onderbelichte muziek in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast schrijft Merijn ook voor metalmagazine Aardschok dat alweer meer dan 40 jaar meedraait en is hij verslaggever voor 3voor12Utrecht en 3voor12Friesland.

Merijn Siben

Never Mind The Hype

Mijke Eryng Braaksma (1989) studeerde muziek aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Na haar studie startte ze als programmeur bij Simplon UP, een wekelijks terugkerend evenement voor opkomend nationaal en internationaal talent in poppodium Simplon. Inmiddels is ze ook programmeur bij Noorderzon Performing Arts festival. Daarnaast is ze actief in de punkband POTGROND en als DJ Karnemelk.

Mijke Eryng Braaksma

Simplon UP / Noorderzon

Mike Borghs, ondanks zijn liefde voor muziek was hij te lui om een muziekinstrument te leren spelen. In plaats daarvan besloot hij zijn liefde voor muziek op een hele andere manier te gebruiken, dit leidde tot de start van Mad Addiction in januari 2013. Waar de focus in het begin voornamelijk lag op de hardere genres en het boeken van Europese tours, leerde hij op de HBA alle andere aspecten van de muziekindustrie kennen en ook andere genres te waarderen. Na een succesvolle afstudeerstage bij Muzink ligt de volledige focus nu op Mad Addiction, waarmee hij management doet voor Jasper Mook, Kid de Blits, The Spvrk en Twarres en de boekingen verzorgt voor acts uit binnen- en buitenland.

Mike Borghs

Mad Addiction

Mike is werkzaam als regisseur/talentontwikkelaar bij Dynamo in Eindhoven. Met zijn Barreuh Records brengt hij tapes uit van nationale en international artiesten. Als ZALM schopt hij tegen heilige huisjes en houdt hij de muziekindustrie graag een spiegel voor.Mike is werkzaam als regisseur/talentontwikkelaar bij Dynamo in Eindhoven. Met zijn Barreuh Records brengt hij tapes uit van nationale en international artiesten. Als ZALM schopt hij tegen heilige huisjes en houdt hij de muziekindustrie graag een spiegel voor.

Mike Dobber

Dynamo Eindhoven/Barreuh Records

Mischa van den Ouweland is de initiatiefnemer en artistiek leider van de Popronde. Ieder jaar maakt hij uit alle aanmeldingen die binnenkomen een voorselectie die uiteindelijk door de selectiecommissie wordt beoordeeld.

Mischa van den Ouweland

Popronde

Niek Hofstetter is mede-eigenaar en muzikaal geweten van platenlabel Subroutine Records, al vijftien jaar een thuishaven voor avontuurlijke (gitaar)muziek. Daarnaast werkt hij als scribent voor poppodium VERA. Doorgaans een stille genieter.

Niek Hofstetter

Subroutine Records

Ex bestuur st.Popwaarts en raad van toezicht Popronde, daarnaast sax en keys bij MNHM, Dead Neanderthals, Twin Sister, Veni Om.

Otto Kokke

Paul Ankersmit werkt als boeker onder de naam Uncle P. Management & Bookings en is daarnaast vijf jaar werkzaam bij LAB Music. Naast het regelen van shows voor de bands van Uncle P. ben ik druk met alle toffe bands waarmee we samenwerken bij LAB Music. De combinatie van mee kunnen denken aan zowel de live kant als aan de kant van releases en promotie, maakt het werk voor mij interessant. Ik vind het tof om mijn contacten en opgedane kennis te in te zetten en een band waarin in ik geloof een eind op weg te helpen.

Paul Ankersmit

Uncle P. Management & Bookings, LAB Music

Dit prachtduo verzorgt management voor o.a. ChefSpecial, David Benjamin, Tom Meijer en Jasper Zuidervaart. Zij ondersteunen tevens artiesten bij releases via hun independent label serviceSweetfish Distribution’ waaronder: Jack & The Weatherman, The Wanderer, Frank Renen, Rachel Louise, Ben Forte en St. Solaire. Paul wordt ook wel eens gespot met sokken in sandalen.

Paul Heijink & Jacco Toma

Kaiser Management

Pieter Perquin is sinds zijn veertiende onder de naam Perquisite actief als componist en producer. Hij werd bekend met het hiphop-duo Pete Philly & Perquisite waarmee hij internationaal toerde, twee succesvolle albums maakte en meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2009 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek voor de film ‘Carmen van het Noorden’. Sindsdien componeerde hij de muziek voor meerdere speelfilms en serie's waaronder 'Niemand In De Stad’ (2018) en ‘Zina' (2021). Na een samenwerking met Kris Berry, werkt hij inmiddels al weer zeven jaar samen met Jeangu Macrooy als diens producer en manager. Hiernaast runt hij zijn label Unexpected Records en is hij mede-oprichter van BAM! Popauteurs, de grootste beroepsvereniging voor componisten in Nederland. www.perquisite.nl

Perquisite

Producer/Muzikant/Unexpected Records

Pien Feith is boeker bij Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel Internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast Festivals en events organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville en Best Kept Secret. Ze leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant maar belande na veel (leuke) jaren op het podium achter de schermen. Bij Friendly Fire richt Pien zich op volledig op het op- en doorbouwen van de carrières van Nederlandse artiesten en boekt ze artiesten zoals o.a. Merol, Personal Trainer, Sophie Straat, Nana Adjoa, Sef, Roxeanne Hazes.

Pien Feith

Friendly Fire

Mijn naam is Pieter Kleinhout, 20 jaar ervaring in de muziekindustrie en samen met Marcel Duzink eigenaar van Phonic Management. Vanuit Phonic doen wij het management van o.a. MEAU, Blanks, The Cool Quest, Sarah Jane etc. Ik heb een groot hart voor (live) muziek en het ontwikkelen van talent.

Pieter Kleinhout

Phonic

Pim Kastelein is hoofdredacteur van het online metalmagazine Zware Metalen en maakt zich hard voor de hardere muziekgenres

Pim Kastelein

Zware Metalen.

Muziek was altijd al aanwezig in het leven van Ploni: ze groeide op in de platenzaak van haar ouders. “Ik zat nog op de basisschool en was te jong om echt mee te werken, maar ik zat er altijd”, herinnert ze zich. Uiteindelijk werd de zaak verkocht en startte haar moeder een boekingskantoor. Hoewel Ploni zelf muziekmanagement studeerde aan de Herman Brood Academie en haar zingende zus Nona hielp managen, raakte ze zo ook bekend met die boekerskant. Sinds juni 2021 werkt ze bij MOJO als junior boeker aan het Nederlandse roster. “Wat ik belangrijk vind is een goed contact met het management van een artiest. Samen kunnen we dan klein beginnen en een carrière opbouwen door de juiste stappen te zetten en dan de mijlpalen te vieren.” Als ultieme eigenschappen voor een boeker noemt ze sociaal en nuchter zijn, de business kennen en een oor voor muziek hebben. Een favoriet genre heeft ze niet: ‘Als ik het voel, dan voel ik het.”

Ploni van der Wansem

Mojo

Rachel Tauwnaar is music supervisor bij award-winning bedrijf SIZZER en heeft de muziek gecureerd voor campagnes van onder andere G-STAR, Adidas en T-Mobile. Daarnaast heeft zij een achtergrond als artiest en violist. Zij heeft een grote liefde voor ijzersterk geschreven popsongs, hip-hop en klassiek geïnspireerde composities.

Rachel Tauwnaar

Sizzer

Rakesh Kanhai

Prestige Worldwide

Ray Ligthart is al meer dan 25 jaar actief in de muziekindustrie, begonnen als perspromoter bij Warner Music tot general manager bij Virgin Music is hij nu 12 jaar werkzaam bij independent [PIAS]. Bij [PIAS] is hij als general manager en A&R verantwoordelijk voor de signingen als Matt Simons, CUT_, Banji, The Slow Show, Causes, maar werkt hij ook met het [PIAS] team aan internationale artiesten als Arlo Parks, Editors, White Lies, Balthazar, Oscar and The Wolf en vele anderen. Zijn passie is het zoeken naar uniek talent en deze helpen en begeleiden bij een succesvolle carrière binnen de muziekindustrie.

Ray Ligthart

PIAS

René Beerens bestookte (internationale) festivals en podia met zijn one-man-band ‘Capacocha’, organiseerde jarenlang festivals, werkte als boeker bij Alles Los (nu BLiP Agency), coördineerde meerdere keren de Popronde in Maastricht, was zelf in 2007 Popronde-deelnemer, is eigenaar van Momentum Agency en manager van DeWolff, Navarone, Birth of Joy en Storksky.

Rene Beerens

Momentum Agency

Als oprichter en hoofdredacteur van het muziekplatform The Daily Indie ben ik dag en nacht op zoek naar de beste muziek die er wordt gemaakt. Op onze redactie komt de laatste jaren de ene na de andere te gekke Nederlandse band door de speakers voorbij, waarvan 99 procent vroeg of laat op de Popronde speelt. Laat die nieuwe golf dus maar komen!

Ricardo Jupijn

The Daily Indie

Rients werkte jarenlang bij 3FM en voor festivals als Into The Great Wide Open. Hij was muziekredacteur bij het laatste seizoen van De Wereld Draait Door en verzorgde sindsdien de muziek bij programma's als De Vooravond, Studio Peking en Khalid & Sophie.

Rients van Ganswijk

De Vooravond, Khalid & Sophie.

Riques ter Heerd

Poppunt Gelderland/Encore Festival/Jamrock Festival

Programmeur Corneel, Willem Twee poppodium en Rauwkost De afgelopen jaren heel veel regio shows in georganiseerd in Den Bosch in de kleine en grote zaal van Willem Twee poppodium, waar hij ook de afgelopen 6 jaar een Jaarlijkse metal, punk en hard rock festival genaamd Duketown Rebel Festival organiseerde. Waardoor hij zich specialiseerde in al het hardere werk. Op dit moment is hij de heavy programmeur van Willem Twee poppodium, de allround programmeur van Corneel in Lelystad en ook is hij programmeur van festival Rauwkost in Den Bosch.

Rob van der Ham

Willem Twee / Corneel.

Rob van der Zwaan is eigenaar en hoofdredacteur van de Festivalinfo sites (Festivalinfo.nl / Podiuminfo.nl / Cabaretinfo.nl). Deze sites zijn uitgegroeid van hobbyproject tot Nederlands belangrijkste informatiebron over livemuziek. Vanzelfsprekend is Rob veel terug te vinden in de poppodia en op de festivalweides.

Rob van der Zwaan

Festivalinfo

Robert is werkzaam als programmeur voor het Downstage programma van VERA Groningen, waarbij de concerten plaatsvinden in de middeleeuwse kelder van het gebouw. VERA heeft als doel om (inter-)nationale bands te boeken die de stempel pop underground verdienen. Downstage is daarmee dé plek om als beginnende Groningse of Nederlandse band op te treden, want als je de kelderbar eenmaal aankan, dan ben je sowieso klaar voor het echte werk!

Robert Haan

VERA Groningen

Robert Koole is boeker en programmeur. Sinds 2010 als boeker bij Goomah Music. Vanaf eind 2011 daarnaast programmeur van de Kelder, nu FLUOR te Amerfsoort geworden. Vanuit Goomah werken we met bands als PAUW, The Grand East, Paceshifters, Black Oak en vele andere Nederlandse en buitenlandse bands.

Robert Koole

Goomah Music/FLUOR

Oprichter van boekingskantoor Missin’Link, voornamelijk bekend om het hiphop rooster waarmee al 15 jaar de popzalen, clubs, festivals in Nederland en Europa worden bezocht. Missin’link is bekend van de vroegere samenwerkingen met Extince, Kraantje Pappie, Hef, Sevdaliza, Jawat, Woodie Smalls en meer en op het moment met het huidige rooster bestaande uit Broederliefde, SBMG, Jiggy Dje, Yung Internet & D-Double. Missin’Link is het creative kantoor van Roger Brouwn waar de boekingen samenvloeien met managementadvies, het Rotterdam Beats (nu ADE Beats) werd opgezet, freelance programmering & clubevents worden opgezet & veel meer.

Roger Brouwn

Missin'Link

Ro Halfhide is mede-oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild, hij is zelf singer-songwriter en produceert andere artiesten. Hij is ook radiomaker en podcaster van Songwriters Guild Live (foto door Sarah Oranje)

Ronald 'Halfhide' van Holst

Amsterdam Songwriters Guild

Ronald studeerde basgitaar op de Herman Brood Academie en is/was werkzaam als programmeur en boeker bij onder andere Effenaar en Altstadt Eindhoven en Comfort In Sound. Daarnaast organiseerde hij 4 jaar Popronde Eindhoven

Ronald Geldhof

Comfort In Sound / Effenaar/ Altstadt

In zijn functie als hoofd programma bij 013 Poppodium en Festival directeur van het snel groeiende hiphop festival WOO HAH! is Ruud doorlopend bezig om talent te scouten.

Ruud Lemmen

013

Jarenlang actief geweest met A'dam Underground Collective waarbij we allerlei shows in A'dam deden voor hardcore/punk/indie/metal. Tegenwoordig programmeur bij P60 in Amstelveen. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Temple Fang, Spill Gold, Silverbones, Rrrags, Doodswens, Flowers en Savage Beat.

Sam Frijhoff

P60/AUC Bookings

Sam Heegstra is programmeur van het stadsfestival U?, wat gelijktijdig plaatsvindt met Le Guess Who?. Hij is ook veel te vinden in EKKO, hier is hij assistent concertprogrammeur, produceert hij educatie-projecten en werkt hij op de vloer als bedrijfsleider. Daartussendoor vindt hij ook graag tijd om producties te draaien op verschillende festivals, waaronder Grasnapolsky.

Sam Heegstra

Le Guess Who?

Sander Ruijters (1984) is docent aan het Conservatorium en de Toneelacademie van Maastricht. Binnen zijn werk staat de artistieke en muzikaal ambachtelijke ontwikkeling van de jonge muzikant/theatermaker centraal. Sander is al meer dan 25 jaar actief als gitarist in verschillende bands en andere muziekprojecten. Nadat hij met MADI in 2011 op Pinkpop speelde nam hij In 2012 deel aan Popronde. Met meer dan 20 Popronde shows resulteerde in een onvergetelijke ervaring. Naast zijn werkzaamheden als docent en muzikant presenteert Sander verschillende muziekfestivals waaronder Pinkpop. Ook dit jaar is hij daar weer op het podium te zien.

Sander Ruijters

Conservatorium Maastricht

Shalouw Sophy is sinds 2019 werkzaam als boeker bij Topbillin’ en is onder andere verantwoordelijk voor artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Ashafar, Josylvio, Hef, Cho, Idaly, Winne Rico&Sticks, Gotu Jim, Sef, Défano Holwijn, Glen Faria, Equalz, en GIAN. Hiervoor heeft hij gewerkt als programmeur dance & hiphop bij poppodium Luxor Live in Arnhem. Daarnaast organiseert hij zijn eigen clubnachten en 2 festivals op verschillende locaties.

Shalouw Sophy

Topbillin'

Als kind speelde Simon studiootje met de oude pickup en versterker van zijn ouders. Later, geïnspireerd door Public Enemy, DJ Shadow en Beck, begon hij samen met DJ Kypski de band C-Mon & Kypski. Na jaren van touren richtte hij de Epic Rainbow Unicorn Studio op. Eerst nog in Kytopia later in Rotterdam - terwijl de verzameling analoge apparatuur gestaag groeide.. Simon produceerde en engineerde voor acts als Bombay, EUT, Jungle By Night, Sabrina Starke en New Cool Collective.

Simon Akkermans

Epic Rainbow Unicorn Studio/C-Mon & Kypski

Als projectleider van Hit the North/ESNS is het mijn werk om in gesprek te gaan met en programma te maken voor opkomend talent. Daarnaast werk ik freelance voor diverse culturele organisaties/festivals en organiseer ik internationale uitwisselingen

Sita Rawie

Hit The North

Stefan runt sinds 2014 het DIY underground platenlabel Tiny Room Records (o.a. Ilsha, Geri van Essen, LOGOUT). Tevens heeft hij door de jaren heen in verschillende bands gespeeld, waaronder I am Oak en Lost Bear, en is hij nu actief met zijn soloproject The World of Dust en als lid van Combo Qazam.

Stefan Breuer

Tiny Room Records

Bruinsma is al ruim 12 jaar boeker bij AT Bookings. Daar is hij verantwoordelijk voor de nationale maar ook buitenlandse boekingen van o.a. Snelle, Jebroer, Vandenberg, VanVelzen, Mr. Polska, Chivv, Martijn Fischer, Bryan Mg, Tricklebolt, Pjotr en nog veel meer. Naast het boeken van artiesten is management en carrière ondersteuning ook een belangrijk aspect in zijn werkzaamheden.

Stefan Bruinsma

AT bookings

Ik ben Steven, muzikant en Streaming Manager bij Warner Music Benelux. Bij Warner werk ik met onze grote en developing lokale en internationale artiesten en probeer ik bij te dragen aan hun (digitale) carriere. Geworteld in de industrie met collega’s en vrienden in de verschillende sectors die onze industrie aanbied.

Steven Grob

Warner Music

Ik ben vanaf begin jaren 90 in Utrecht verbonden aan het livecircuit. Begonnen in Ekko, en later via Tivoli en De Helling terecht gekomen bij Tivolivredenburg. Ik ben betrokken bij tal van festivals in Utrecht, maar ook als programmamaker op Vlieland verzeild geraakt voor ITGWO. Sinds 2017 ben ik adviseur van het FPK voor pop en makers regelingen.

Sytse Wils

TivoliVredenburg / Into the great wide Open

Van jongs af aan maakt Tess al muziek. Op haar 13e vertegenwoordigde ze Nederland tijdens het Junior Songfestival met haar liedje ‘Stupid’. Vele bands & ervaringen later is ze nu Head of Sync bij Cloud 9 Music. Hier zorgt ze voor de juiste tracks in o.a. commercials, TV series, films & games. Ook mag ze zichzelf nu en dan music supervisor noemen, bijvoorbeeld van de nieuwe film Anne+ die sinds kort wereldwijd op Netflix te zien is.

Tess Gaerthé

Cloud 9 Music

Tessa hoor je elke dag tussen 10.00 en 13.00 uur met haar radioprogramma Vitamine K op KINK. Daarnaast presenteert ze sinds 2019 samen met collega Bas Popronde Radio op KINK, waarin elke week routes worden uitgestippeld en Popronde acts aan bod komen.

Tessa Mol

KINK

Popjunkie bij geboorte. Begon als popjournalist bij Opscene en Bassic Groove, werd volwassen bij muziekblad OOR en Gonzo (circus) en schrijft momenteel over relatief onbekende popmuziek voor FRNKFRT, dat hij samen met muziekjournalist Peter Bruyn oprichtte, en STASIS.

Theo Ploeg

FRNKFRT

is al zo'n beetje zijn hele leven bezig met het verslinden van nieuwe muziek in alle genres: van hiphop tot techno tot indiefolk tot noiserock tot mainstream pop. Tegenwoordig doet hij dat vooral als Chef Redactie bij VPRO 3voor12, daarvoor was hij jarenlang coördinator van Popronde Nijmegen en Popronde Utrecht.

Timo Pisart

3VOOR12

Tinka Hoek (31) is werkzaam bij Fonds Podiumkunsten als subsidieconsulent en is tevens zelfstandige bij "SUCH A BORE nl" waar ze als creatieve professional o.a. als programmeur, dj en fotograaf aan de slag gaat. Ze weet als geen ander wat er speelt in het (inter)nationale pop- en indiecircuit. Zo was ze voorheen te vinden op de programmeurs afdeling van o.a. Paradiso en P60 en hield ze zich bezig met festivals als London Calling en Indiestadt, maar is ze ook medeverantwoordelijk voor het ontstaan van Don't Tell Mummy festival.

Tinka Hoek

Such a Bore & Fonds Podiumkunsten

Na de meeste podia in Nederland ooit zelf te hebben bespeeld met mijn band (Lawn) nu al jaren actief als talentontwikkelaar bij Friesland Pop. Doet projecten op gebied van coaching, contests, internationale uitwisselingen en video. Programmeert al geruime tijd Fries Straatfestival, Freeze festival (tot 2019), Troubadour Treffen en zette o.a. events als Friese Lente, Free festival en House in Harmony mede op.

Titus van 't Veer

Friesland Pop

Tobías Huveneers, oprichter en programmeur van het Young Art Festival, programmeur bij Victorie Alkmaar.

Tobias Huveneers

Podium Victorie / Young Art Festival

Ton van der Werf is eigenaar van Endewerf Management. Manager van o.a. Green Lizard & The Phantom Four. Bandcoach Hit The North. Docent HKU, Conservatorium Amsterdam en A'DAM Music School. Ruim 20 jaar actief in de muziekwereld als manager, boeker en coach. Zowel nationaal als internationaal. Daarnaast heeft hij jarenlang voor het merk Converse en O'Neill als marketing consultant gewerkt gespecialiseerd in muziek samenwerkingen

Ton van der Werf

Endewerf Management/HKU/Conservatorium Amsterdam

Vera is als radio host bij 3FM iedere zaterdag- en zondagavond van 19.00 tot 22.00 uur te horen. Daar draait het om festivals, concerten en de beste nieuwe muziek - met heel veel aandacht en liefde voor talent van eigen bodem! Daarnaast ook te vinden als deejay bij festivals en poppodia door het hele land. Werkte hiervoor als radioproducer bij 3VOOR12.

Vera Siemons

3FM

Als oprichter van het Rotterdamse agency Cloudhead heeft Xander bands onder zijn hoede als De Likt, Hausmagger, Hallo Venray, Knarsetand, The Glucks, Spasmodique en Henk & Melle. Hij verzorgt voornamelijk hun boekingen maar bracht ook platen uit en doet voor enkele van de bands uit zijn stal ook management. Xander is buiten Cloudhead om zelf ook muzikant en speelde in van allerlei bands zoals The Afterveins waarmee hij optredens verzorgde op o.a. Metropolis, Into The Great Wide Open en Noorderslag.

Xander van Dijck

Cloudhead Bookings