2012 - Bart Notermans (La Corneille in Sittard)

Selectiecommissie

De selectiecommissie voor Popronde 2018 bestaat uit: 
Aafke Romeijn (1986) is muzikant, journalist & schrijver. Haar kat heet Henk. (foto: Marc Deurloo)

Aafke Romeijn

Muzikant / Schrijver

Adai is één van de oprichters van Puna.nl. Een website die opgericht is in 2006 en vandaag de dag ruim 600.000 unieke bezoekers per maand bereikt. Samen met zijn collega's zijn zij jaar in jaar uit opzoek naar nieuw muziektalent.

Adai O'Bryan

Puna.nl

Adriaan Muts is inmiddels 20 jaar professioneel actief als agent, manager en promoter. Vanuit Full Spectrum vertegenwoordigt hij o.a. Applescal, Black Sun Empire, Gidge, Tinlicker en ZES waarmee hij clubs en festivals in geheel Europa bedient. Hij is altijd op zoek naar de eigenheid: wat heeft de act nou te vertellen?

Adriaan Muts

Full Spectrum

Aldo is sinds 2005 actief in de muziekindustrie, hij heeft een brede werk ervaring binnen de gabber, jazz, hiphop, techno. klassiek, bass en beats scenes, en zelfs een beetje punk. Programma’s samenstellen, talent ontwikkeling en het connecten van mensen zijn de speerpunten binnen zijn werk. Op dit moment is Aldo als freelancer werkzaam bij het Programmeursgilde, ADE Beats, 24classics en het Vrijland Festival. Voor de popronde heeft hij meningen over: electronica, funk/soul/r&b, hiphop. (fotocredits: Krijn van Noordwijk)

Aldo Bruining

ADE Beats/24Classics

Amir is sinds 2016 werkzaam bij 3FM. Naast muzieksamensteller is hij coördinator van het muziekplatform 3FM Talent, waarmee jonge, talentvolle Nederlandse acts door 3FM in de spotlights worden gezet. Amir struint dus stad en land af op zoek naar de toekomstige Nederlandse festivalheadliners. Hiervoor werkte hij onder andere bij MTV, TMF & Buma Stemra.

Amir Charles

3FM

André Keij is programmeur en promotor van Appelpop, is agent bij SOZ Concerts en werkt onder de vlag van zijn bedrijf Keij Promotions ook als independent plugger en consultant. Voorheen werkte hij onder andere voor VPRO 3voor12, was hij DJ bij Kink FM en maakte hij deel uit van DJ-duo Southern Daredevils waarmee hij draaide bij concerten en festivals (oa Rockabilly, Rock & Roll en Americana).

André Keij

Appelpop / SOZ Concerts

Angelique is DJ bij NPO 3FM. Ze is iedere werkdag te horen tussen 14:00 en 16:00. Afgelopen jaar zat ze voor 3FM Serious Request in het Glazen Huis. Naast radio werkt ze aan eigen projecten die alles met muziek en emoties te maken hebben. Fan van artiesten die zichzelf kwetsbaar durven op te stellen. Voorheen was ze dagelijks te horen op FunX en NPO Radio 6 Soul & Jazz.

Angelique Houtveen

3FM

Via Epitaph en MOJO kwam Anna in 2015 bij de Melkweg terecht. Als muziekprogrammeur organiseert ze concerten en is ze verantwoordelijk voor evenementen en festivals in samenwerking met o.a. Subbacultcha, LivEurope en ADE. Vanuit een brede interesse boekt ze indie en alternative, maar ook nieuwe soul en pop voor een jong publiek. Het ontdekken van nieuw talent staat altijd centraal, en tijdens de Popronde hoopt ze dan ook weer flink wat pareltjes te ontdekken!

Anna Veenstra

Melkweg

Aron van der Ploeg is oprichter van muziekbedrijf The Missing Sync, dat is gespecialiseerd in het vinden, produceren en licenseren van muziek voor commercials, film en tv. The Missing Sync vertegenwoordigt artiesten zoals The Brahms, Fata Boom, St Tropez, Jeangu Macrooy, Sunday Sun en Kris Berry. Vele grote internationale merken waaronder Volkswagen, IKEA, BMW, T-Mobile, Samsung en Heineken wisten het bedrijf al te vinden. De muziek uit het roster van The Missing Sync is ook te horen in TV series, films en trailers zoals Californication, Suits, NCIS, Rokjesdag, Dynasty en Weeds

Aron van der Ploeg

The Missin Sync

Atte is bijna 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie, als RTV promoter, oftewel plugger. Hij heeft gewerkt bij Edel, PIEP, Virgin, EMI en PR-Indies, waarbij hij promotie deed voor artiesten als Goo Goo Dolls, Moloko, Spiller, Rolling Stones, Lenny Kravitz, BRMC, Guus Meeuwis, The Deaf en vele andere anderen in binnen- en buitenland. Sinds 4 jaar is hij werkzaam voor zichzelf als RTV promotor en heeft sindsdien gewerkt met oa Bells of Youth, Jack & the Weatherman, Lorren, Vintage Future & Mell en vele andere (beginnende) acts.

Atte de Jong

Plugger

Barry Spooren deed zelf al eens mee aan de Popronde met zijn voormalige band Silence is Sexy. Na gewerkt te hebben bij Incubate, en dagelijks over nieuwe muziek geschreven te hebben bij muzieksite Kicking the Habit, verzorgt Barry nu alle marketing en communicatie voor Le Guess Who? in Utrecht.

Barry Spooren

Licking the Rabbit

Ik ben begonnen als DJ en had een adviserende rol binnen de Effenaar m.b.t. het boeken van artiesten. Vervolgens ben ik begonnen als programmeur bij Altstadt Eindhoven. Na ruim 4,5 jaar programmeren bij Altstadt ben ik sinds augustus 2017 werkzaam bij Poppodium Mezz in Breda. Ik werk hier als programmeur. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen boekingskantoor: Comfort In Sound. Leuk feitje, ik weet ook hoe Popronde organiseren is. Ik heb twee edities eerder ook Popronde Eindhoven begeleid als één van de coördinatoren.

Bart Jansen

Mezz

Bart van Haare werkt bij Double Vee Concerts in Rotterdam en werkt daar met Willem Venema. Sinds 2011 actief in de muziekindustrie en een passie voor live muziek. (photo credit: Micha Anhalt)

Bart van Haare

Double Vee Concerts

Bart is als senior product manager bij Sony Music Nederland verantwoordelijk voor lokale en internationale artiesten. Van Justin Timberlake tot Foo Fighters, van Rob de Nijs tot Martin Garrix en alles wat daar tussenin zit.

Bart Wismans

Sony

Bazz maakt muziek. Al z'n hele leven, eerst met VanKatoen, nu met de Bazzookas. Daarnaast is hij begonnen met Pinguinradio.com, omdat hij bang is dat er anders alleen maar 'middle of the road-muziek' op de radio te horen is. Volgens hem is het namelijk in de berm juist het spannendst! Dat meer mensen dat vinden blijkt: met meer dan 2.3 miljoen streamstarts (=luisterbeurten) per maand is pinguinradio.com de grootste indie-webradio van Europa!

Bas Barnasconi

Pinguin Radio/Bazzookas

Na het afronden van een meewerkstage bij Incubate is Bob Verhagen in 2013 begonnen met het organiseren van de succesvolle concertreeks Nightbirds waarmee hij vanaf 2018 ook artiesten vertegenwoordigd op het gebied van management en boekingen.

Bob Verhagen

Nightbirds

Carlos Arango is als Artist manager actief bij Monsters Incognito, als assistent management werkzaam bij Goomah Music/Ev'Hands en als project manager bij Nieuwe Electronische Waar.

Carlos Arango

Nieuwe Electronische Waar

Sinds 2011 werk ik bij 3voor12, als Redacteur Live Muziek. Dat houdt in dat ik alle bands uitnodig die bij 3voor12 Radio op 3FM live komen spelen, de lineup van de eigen podia en sessies op festivals bepaal en achteraf ook besluit welke nummers van welke bands uiteindelijk in 3voor12 Radio en de diverse TV programma's komen. Daarnaast ben ik programmamaker en presentator bij Radio Mortale, het radioprogramma voor opkomende bands en beats van eigen bodem.

Christiaan Walraven

3VOOR12

Mijn naam is Clara en ik ben altijd met veel verschillende dingen bezig die met muziek te maken hebben. Freelance doe ik klusjes bij ESNS, ITGWO, ADE, Otis Park, POPnl en Stichting GRAP. Regelmatig ben ik lid van een jury bij o.a. de Amsterdamse Popprijs of kom je me tegen als ik plaatjes draai bij concerten. Op dinsdag avond maak ik programma bij Radio Mortale, waar we ons bezig houden met muziek van Nederlandse bodem. Tussen de klussen door werk ik alweer 6 jaar bij de Melkweg en hou ik me bezig met toffe bands van over de hele wereld bij label/distributeur de Konkurrent.

Clara Vissers

Concert Coach

Conjo was ruim 17 jaar lang de presentator/samensteller van Nederklinkers, het meest chauvinistische programma van je radio. In dat programma alleen maar aandacht voor de beste bands en acts van eigen bodem. Na het stoppen van Nederklinkers heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in het presenteren van de IndieChart. De IndieChart is een wekelijkse selectie van nieuwe Nederlandse onafhankelijke downloads en releases en wordt op zondagmiddag uitgezonden van 12 tot 15 en de herhaling is op dinsdag van 17 tot 20uur op IndieXL.

Conjo Vergeer

IndieChart/IndieXL

Daniel is eigenaar van Eighty Five, een muziek consultancy voor (project)management, marketing, branding, creatieve concepten en live events. Eighty Five verzorgt het management van verschillende artiesten en geeft sinds kort workshops en masterclasses over de muziekbizz. Daarnaast is hij aanjager van Muziekplatform 010, voor professionals uit de Rotterdamse muziekindustrie.

Daniël de Keizer

Eighty Five

Daniël begon op 16-jarige leeftijd met het organiseren van punk shows. Een eigen punkzine werd ingeruild voor een dance magazine, waar een baan bij poppodium Patronaat Haarlem uit voorkwam. Als programmeur en marketeer met specialisme 'heavy, hiphop en alles met beats', heeft hij veel talenten in een vroeg stadium opgepikt. "De uitdaging van boeken in Haarlem was dat je de hype voor moest zijn, ahead of the curve. En dat is precies wat de Popronde ook zo interessant maakt." Na 10 jaar bij Patronaat is Daniël begin 2018 begonnen als boeker bij WOLF Bookings, de nieuwe joint venture van MOJO en SPEC, gericht op de Nederlandse hiphop/urban markt.

Daniel Nagelkerke

Wolf Bookings

Dax Vismale is Creative/A&R Manager bij Universal Music Publishing. Voorheen was hij vijf jaar werkzaam als Creative/Publisher bij music agency The Missing Sync.

Dax Vismale

Universal Music

Dennis van Leeuwen (1971) Was gitarist bij Kane, inmiddels songwriter, producer, en manager voor verschillende projecten, artiesten en bands.

Dennis van Leeuwen

Muzikant

Dolf Bekker is Music Supervisor bij Sizzer Amsterdam en Artist Manager van CUT_. Afgestudeerd Conservatorium bassist en een MA in Music Industry Management en Artist Development Woonde, werkte en studeerde 4 jaar in Londen, waar hij werkzaam was in de live industrie.

Dolf Bekker

Sizzer Amsterdam/CUT_

Boeker bij Topbillin’. Naast een aantal dj-acts waaronder The Partysquad verzorg ik de boekingen voor live-acts zoals Jonna Fraser, Yung Nnelg, Falco Benz, Zwart Licht, Nicole Bus, Adje en Cho.

Edwin Mulder

Topbillin'

Elles van Aarle is label & PR manager bij Dox Records, het label van onder meer New Cool Collective, Myles Sanko, Evil Empire Orchestra en Benny Sings, Samen met de artiesten ontwikkelt van Aarle langetermijnstrategieën, waarbij geopereerd wordt vanuit een sterke, online georiënteerde visie, op maat gemaakt per project of artiest.

Elles van Aarle

Dox Records

Eric van Holland werkt voor NPO FunX als muzieksamensteller. Hij is de contactpersoon voor de muziekredactie en is medeverantwoordelijk voor de artiestenplanning. Als coördinator van FunX Talent en FunX NEXT Best houdt hij zich bezig met talentontwikkeling. Ook ondersteunt hij de event afdeling van FunX voor o.a. de FunX Music Awards.

Eric van Holland

FunX

Erik Delobel studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming in Zwolle. Na zijn studie startte hij bij Productiehuis Oost-Nederland waar hij projectleider werd van het project: Woord in Uitvoering, een hiphop project voor alle grote MBO's in Overijssel. Na het project 5 jaar werkzaam geweest voor poppodium Het Burgerweeshuis te Deventer. Vanaf 2010 programmeur van poppodium Hedon te Zwolle en sinds 2013 artistiek leider van dat podium, en dus inhoudelijk verantwoordelijk voor programma, studentenprogramma ( Buro Ruis) HBO / MBO intro, Kunstbende, Cultuureducatie/ Productiehuis. Daarnaast is Erik ook programmeur van Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Erik Delobel

Hedon

Erroll Antonie is hoofd A&R van BMG Talpa Music waar hij werkt met en voor nationale en internationale artiesten, componisten en producers van BMG Talpa. Uiteraard is hij ook op zoek naar nieuw talent. Belangrijk voor Antonie zijn de songs, zeggingskracht, drive, output van een band of act, de liedjes, de (productionele) visie, de relevantie en de eigenheid.

Erroll Antonie

BMG Talpa Music

Eva Koreman is DJ bij 3FM.

Eva Koreman

3FM

Speelt heel hard gitaar in BlackboxRed, organiseert en programmeert onder andere Welcome ot the Village en Explore the North, boekt bands in Podium Asteriks. En Popronde is te gek en erg belangrijk voor zowel jonge bands die veel willen spelen alsmede voor de stad. In de toekomst wil ik nog heel veel gaan touren.

Eva van Netten

Muzikant

Farid Benmbarek is A&R manager van het belangrijkste onafhankelijk hiphoplabel Top Notch, dat platen heeft gereleased van bekende hiphopacts als Extince, Opgezwolle, De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites, Lucky Fonz III, Palio SuperSpeed Donkey en Zwart Licht. Benmbarek was met Sticks programmamaker en radiopresentator bij Lijn5/FunX en freelance schrijver voor onder andere State Magazine en DJBROADCAST. Als lid van de werkgroep Edison Pop, is hij verantwoordelijk voor de nieuwe invulling van de Edison Awards.

Farid Benmbarek

Top Notch

Actief in de muziek sinds het oorspronkelijke vinyltijdperk. o.a. als pers/radiopromotor bij div. platenmaatschappijen, A&R manager, muzieksamensteller/programmamaker bij div. omroepen. Tegenwoordig docent popgeschiedenis op het Conservatorium van Amsterdam en muziekredacteur Pinguinradio.com.

Flip van der Enden

Pinguin Radio/Conservatorium Amsterdam

Frank Satink eigenaar van Goomah Music (label / boekingen) en Ev’Hands (betrokken bij festivals, concerten en evenementen zoals Dauwpop, Zwarte Cross, Metropool Hengelo, Ribs & Blues etc).

Frank Satink

Zwarte Cross/Goomah Music

'Frank van der Lende, 3FM-DJ met 'n voorliefde voor rock 'n roll en muziek waar je in hoort dat de maker het met zijn of haar hart zingt en er genoten wordt tijdens het live spelen!

Frank van der Lende

3FM

Froukje Bouma (28 jaar) werkt als artiestenmanager bij SPEC, het managementbureau van Ali B en zijn vrouw. Naast Ali’s management, vertegenwoordigen ze o.a. Ronnie Flex, Boef, Mula B en Youtubers als StukTV en Monica Geuze. Voorheen werkte ze als festivalorganisator voor onder meer Welcome to the Village, één van de groenste festivals van Europa, en was ze mede-oprichtster GROW, een duurzaam hiphopfestival op een onbewoond eiland in Almere.

Froukje Bouma

SPEC

Gaétan heeft zijn eigen platenmaatschappij, managementbureau en muziekuitgeverij en is vooral actief in het hiphop genre. Hij werkt(e) met o.a. Wilde Westen, Mr Polska, Kleine Viezerik, Ali B, Jebroer, Monsif, KIMONOMANDEM en het platform Encore. Volgens Puna en Noisey is hij "een van de meest invloedrijke personen binnen de Nederlandse hiphop.

Gaétan van de Sande

Bravoure Music

Geert van der Velde is zanger/muzikant onder het muzikale pseudoniem The Black Atlantic. Verder is hij actief als bandcoach, producer, en in grote mate als projectmanager van het professionaliserings en talentontwikkelingstrajetct "Freesonica" voor jonge Friese acts. Van der Velde tourt sinds 2007 wereldwijd met The Black Atlantic en heeft een grijs verleden in een Amerikaanse hardcore band, Shai Hulud, als schreeuwende frontman.

Geert van der Velde

Muzikant

Githa Biekman is momenteel werkzaam bij AT Bookings, die nationale en internationale artiesten, personalities en social influencers helpt bij het ontwikkelen van hun (live-)carrière. Enkele artiesten, die onder dit bureau vallen zijn Frenna, SFB, SBMG, Jebroer, Tabitha en Josylvio. Middels hun partnership met Cloud 9 en Anna Agency biedt AT Bookings hun artiesten waar mogelijk ook verbreding en netwerk op het gebied van internationale boekingen, publishing en label. Samen AT Bookings is Githa ook een nieuw managementbureau gestart waarbij ze gezamenlijk gaan werken aan het ontdekken en ontwikkelen van muzikaal toptalent. Artiesten van wie zij momenteel het management verzorgt zijn o.a. Tabitha en Jhorrmountain.

Githa Biekman

AT Bookings

Hanna Vink werkte bij verschillende televisieprogramma's als muziekredacteur en was vijf jaar muzieksamensteller bij De Wereld Draait Door, waar ze verantwoordelijk was voor alle muziek in de show en spin-offs als De Wereld Draait Buiten en DWDD Recordings. Sinds anderhalf jaar is Hanna label- en projectmanager bij Dapper en Top Notch, waar ze onder meer werkt met de acts Naaz, Fresku en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest.

Hanna Vink

Dapper/Top Notch

Harold de Boer (28) werkt bij poppodium het Burgerweeshuis in Deventer en is daar verantwoordelijk voor verschillende talentontwikkelingstrajecten. Met projecten zoals de Burger Beurs(o.a. Rob Dekay, Paul Sinha, Snelle, De Sluwe Vos), Songcamp(met de Overijsselse poppodia) en Nieuwe Electronische Waar (samenwerking tussen Burgerweeshuis, Doornroosje en De Nieuwe Oost) levert Harold een bijdrage aan het popklimaat in Oost-Nederland. Voorheen was hij promotor van het populaire dancefeest Sabotage in Hedon Zwolle en was betrokken bij festival Grasnapolsky. Met een voorliefde voor elektronische muziek , hiphop en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid pop staat Harold middenin het huidige muziekklimaat.

Harold de Boer

Burgerweeshuis / Nieuwe Electronische Waar

Hendrik-Jan Derksen Is al jaren actief als DJ/producer, programmeur en supporter van jong talent. Hij brengt Italo en Disco uit met Rimini Rimmers, sloot met tropical bass act De Tropen een paar keer DTRH af, zette als Slowpoke metal weer mee op de kaart op Lowlands als Helga's House of Pain. Tevens is hij vaste programmeur voor onder andere de Zwarte Cross en vele andere festivals waar hij steeds inzet op inpassen van jong talent en nu ook bij ons in de selectiecommissie deze "meester van de ondergrondse feestjes" ! (foto: Bernard Bodt)

Hendrik-Jan Derksen

Programmeur

Henk Kanning werkt voor meerdere muzikale platformen en is daarnaast DJ. Als radiomaker was hij een drijvende kracht bij Kink FM. Tegenwoordig is Kanning wekelijks te horen bij Pinguin Radio en regelmatig te gast voor muzikale items op Radio 1. Tevens is HNK een veelgevraagd DJ in de zalen en op de zomerfestivals.

Henk Kanning

Hedon

Managing partner/boeker Agents After All, studeerde Communicatie-wetenschap in Nijmegen en was actief als vrijwilliger in Poppodium Doornroosje. Van 1996 tot 2004 was hij boeker bij Mojo Concerts en festivalprogrammeur van de Nederlandse acts voor Lowlands en Pinkpop. Is mede-eigenaar van Agents After All en verantwoordelijk voor de boekingen van onder meer Racoon, Caro Emerald, Chef’Special, Moke, Kris Berry & Rita Zipora.

Henkjan Onnink

Agents After All

Herman Hofman is DJ bij 3FM en presenteert de middagshow in het weekend. Houdt van alles wat een hart heeft. Het mag rammelen, als het maar eigen is en er een gedachte achter zit. HipHop, metal, singer/songwriter, mierzoete pop - alles kan. Als je lui bent geweest, vindt-ie je een anusje.

Herman Hofman

3FM

Huub Reijnders is producer en eindbaas bij Hooray For Music.

Huub Reijnders

Hooray For Music

Ilana Goldstoff is sync & licensing manager bij music agency Sizzer Amsterdam waar ze verantwoordelijk is voor de plaatsing van bestaande tracks voor in reclames.

Ilana Goldstoff

Sizzer Amsterdam

Ilana van den Berg (voorheen o.a. 3VOOR12/Utrecht, Motel Mozaique en MOJO) stort zich tegenwoordig vol op de programmering voor Grasnapolsky festival en Sugarfactory; laatstgenoemde is een podium waar talentontwikkeling hoog in het vaandel staat. Naast het feit dat internationale acts hier vaak hun eerste eigen Nederlandse show spelen, kunnen lokale bands zich hier manifesteren tijdens Radio Mortale, Spelen voor de Grap en Indie in Town avonden. Of als support voor eerdergenoemde internationale acts. Het is -volgens Rock ’N' Roll High school magazine- tevens de enige plek in het centrum van Amsterdam waar je als lokale band je album kunt releasen dat niet gerund wordt door krakers.

Ilana van den Berg

Sugarfactory / Grasnapolsky

Inge Verdegaal is boeker bij Mojo en houdt zich daar voornamelijk bezig met Nederlands talent.

Inge Verdegaal

Mojo Concerts

Ingmar Griffioen werkt al ruim 17 jaar als popjournalist en was jarenlang webredacteur bij VPRO's 3voor12. Sinds 2015 is hij hoofdredacteur bij Never Mind The Hype, en docent aan de Nederlandse Pop Academie en de Herman Brood Academie. Ingmar maakt al negen jaar deel uit van de Popronde selectiecommissie.

Ingmar Griffioen

Never Mind The Hype

Isa is vooral een muziekliefhebber die al 4 jaar het programma van 't Paardcafé in Den Haag elke maand voor elkaar krijgt. Zij werkt ook in de productie van festivals en mag af en toe draaien met haar DJ kameraad onder de naam 'Banditas'.

Isa Sanchèz Cecilia

't Paard van Troje

Ivo Cooymans, Voorheen zelf muzikant in Thunderin' Hearts en ENOS. Tegenwoordig vooral muziekprogrammeur van o.a. Willem Twee, Bevrijdingsfestival Brabant en Challenger in Den Bosch.

Ivo Cooijmans

Willem Twee

Jaap de Waart (Radar Agency - Amsterdam). Werkt als boeker/agent voor bands als EUT, AWKWARD i, The Deaf, Dawn Brothers, The Kik, Jacco Gardner, Emil Landman, DeWolff, Orgel Vreten, Kadavar en nog veel meer… (zie onze site) www.radar-agency.com

Jaap de Waart

Radar Agency

Jack Parker is de oprichter en eigenaar van de internationale muziekwebsite All Things Loud. Daarnaast werkt hij als freelancer in muziekfotografie en heeft hij gewerkt met onder andere Nothing But Thieves, Otherkin, Whitney, Jungle en Popronde-alumnus Traudes.

Jack Parker

All Things Loud.

Jack Pisters is studieleider en ontwerper van de Popafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Hij ontwerpt onderwijstrajecten als directeur van de “Dutch School of Popular Music” en ondersteunt diverse muziekinstellingen als adviseur. Ook is hij eigenaar van de Musicmatrix, en begeleidt hij bands op het gebied van sound, spel en opname.

Jack Pisters

Conservatorium Amsterdam

In 2013 begon ik Just Frnds, een creatief platform voor audiovisuele kunst waar ik als muzikant mezelf en bevriende artiesten etaleerde. Al gauw ebde mijn ambitie als muzikant weg en voelde ik meer passie bij het helpen van andere artiesten. Zo ging ik van stagiair naar eigenaar van de Amsterdamse booking agency voor elektronische live muziek: Various Artists Bookings. Na dit avontuur ben ik als booking agent en promoter bij de leukste booking agency van Nederland beland: BLiP Agency. Hier ben ik momenteel tevreden en werkzaam. Daarnaast schrijf ik soms stukjes over elektronische muziek en clubbing als freelance journalist voor VICE Media Benelux.

Jan Bouwhuis

BLiP Agency

Janneke Nijhuijs is bassist in The Deaf, The Indien, Smutfish en Demon Eyes. Ook organiseerde en programmeerde ze muzikantencollectief/festival Jam de la Crème, werkt ze als coach/docent voor verschillende muziekinstellingen en coördineerde ze twee jaar de Popronde in Den Haag samen met Linda van Leeuwen.

Janneke Nijhuijs

Muzikant

Janpier Brands (Drachten, 1967) is staatshoofd van WORM, Avantgardistische Staat en een leven actief in de populaire cultuur. Werkte bij Simplon, Noorderslag, Academie voor Popcultuur en Neushoorn. Heeft verschillende talentontwikkelprogramma's opgezet en uitgevoerd. Is op dit moment bandlid bij Meindert Talma. Documentaire over Janpier: http://www.npo.nl/fryslan-dok/04-02-2017/POW_03284220

Janpier Brands

WORM

Hector, Jarl F. Music supervisor bij Amp.Amsterdam en Creative Sync Consultant namens Universal Music en Universal Music Publishing.

Jarl Hector

Amp.Amsterdam/Universal

Sinds begin 2012 boeker bij Mojo Concerts in met name alternatieve muziek en daarnaast betrokken bij programmacommissies van diverse festivals.

Jarn van Strijen

Mojo Concerts

Jasper Bax, stapte in 1987 als mede-oprichter en bassist van ska-band Beatbusters het podium op en ontdekte dat ie er geen klap aan vond, optreden. Maar alles er omheen juist des te meer. Na drie optredens vond hij z’n ware roeping in management en boekingen. Dat heeft tot op de dag van vandaag geresulteerd in een succesvol boekingsburo voor internationale artiesten, alles met een linkje naar ska & reggae. Daarnaast programmeert hij voor diverse festivals, waaronder Zwarte Cross.

Jasper Bax

Boombax/Zwarte Cross

Wie de muziekwereld een beetje in de gaten houdt kent Jasper van Vugt wel. Is het niet via zijn werk als redacteur/journalist bij hét tijdschrift over muziek OOR, dan wel voor o.a. Jazzism, CJP, AD, Vice en diverse andere bladen, sites en kranten. Hij is docent aan de Herman Brood Academie, schrijft bandbio’s en geeft gastlessen, workshops en masterclasses bij onder andere de Muzikantendag On Tour. Als jurylid spot hij opkomend talent bij o.a. de Grote Prijs, de Amsterdamse Popprijs en talloze andere talentcompetities. Jasper denkt graag mee met bands en artiesten, maar staat er ook om bekend eerlijk en direct te kunnen zijn in zijn mening en feedback.

Jasper van Vugt

OOR/HBA

Popjournalist bij o.a. Drowned In Sound en The Daily Indie. Werkt als copywriter bij o.a. Stichting Live Rotown en Le Guess Who? festival. Schrijft en vertaalt ook artiestenbios, voor o.a. Tim Knol, Luwten, Hallo Venray, Iguana Death Cult, Binkbeats, Canshaker Pi en Happy Camper. Voorvechter van eigenwijze artiesten en DIY-cultuur.

Jasper Willems

Drowned in Sound/The Daily Indie

Jelle is momenteel werkzaam als programmeur talent en cultuur voor de Sugarfactory in Amsterdam. Hij houdt zich met name bezig met boeken en ontwikkelen van Nederlandse acts, talenten en de culturele programmering. Daarnaast is hij programmamaker, presentator en voorzitter van Radio Mortale; het radioprogramma voor opkomende bands van eigen bodem. Tevens was hij jurylid voor de Dutch Jazz Awards 2016 en werkte hij als freelancer producer voor NTR Radio 6 Soul en Jazz.

Jelle Stavasius

Sugarfactory

Jeroen van den Bogert is boeker en eigenaar van BLiP Agency. BLiP boekt een eigenwijs roster aan artiesten van 10 koppige brassband tot drum’n’bass en trap djs maar even makkelijk psychedelische pop-bands. We zijn altijd op zoek naar eigenheid en bijzondere live performances, zowel bij bands als bij electronische artiesten.

Jeroen van den Bogert

BLiP Agency

Via muzikale wolken op Rotterdamse bodem beland, jawel Belgie, inclusief zachte G vertegenwoordigd! Pizza etend, Kathleen Hanna adorerend, kicking patriarchy in the balls met Girls go BOOM, concert- en bookingsagency met focus op girls to the front. Fan van thee, herriemuziek en kattengesnor in de ochtend.

Jessica Neeckx

Girls Go Boom

Jessica van Amerongen is muziekredacteur van DWDD en creative producer voor o.a. Lowlands en Down the Rabbit Hole.

Jessica van Amerongen

DWDD

Popronde-veteraan (want 2x meegedaan) Joeri Gordijn (29) is inmiddels bekomen van de droom om ooit nog wereldberoemd muzikant te worden. Daarom zet hij zich nu met volle kracht in voor andermans muziek. Dat doet hij in Den Haag als muziekjournalist, hoofdredacteur van 3voor12/Den Haag en aanjager van verschillende projecten die allemaal te maken hebben met goede muziek, want daar houdt hij van.

Joeri Gordijn

Brouhaha

Johanneke Obdeijn werkte na haar studie CMV enkele jaren als uitvoerend producent bij Stichting GRAP, de Amsterdamse organisatie die muzikaal talent van informatie én een podium voorziet. Haar ervaring bij talloze projecten op het gebied van talentontwikkeling (Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Rock Your Business, Muzikantendag) zet zij nu in bij de Melkweg, waar zij sinds 2 jaar assistent-programmeur is.

Johanneke Obdeijn

Melkweg

Jonatan Brand is muziekliefhebber en promoter. Sinds 2013 is hij actief als programmeur van Poppodium Doornroosje en Merleyn. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij de Nijmeegse muziekscene en programmeert hij onder meer voor het Bevrijdingsfestival Nijmegen en het Valkhof Festival. Daarnaast is hij programmeur van Grasnapolski. Jonatan is altijd op zoek naar de nieuwste (live) sensatie.

Jonatan Brand

Doornroosje

Na haar opleiding kunstbeleid en -management aan de UU is Jora aan de slag gegaan bij Greenhouse Talent als booking assistant. Ze houdt zich bezig met grote acts als Shawn Mendes, Celine Dion, Hans Zimmer en diverse kleinere acts als Young Gun Silver Fox, Alex Vargas en Jeremy Loops. In het verleden was zij onder andere werkzaam bij EKKO, VNPF, Valkhof Festival en Nordic Delight.

Jora Vullings

Greenhouse Talent

Er was een tijd dat Joris Belgers (32) gelijktijdig bas speelde in een bluesband, een emoband, een funkband en een grungeband. Spijtig genoeg eindigde die carrière toen zijn basgitaar achterbleef in de kofferbak van een Amsterdamse taxichauffeur. Tegenwoordig schrijft hij voor Trouw over muziek, waarbij hij er is achtergekomen dat Katy Perry heus niet onderdoet voor Animal Collective, en het tijdens het Eurovisie Songfestival minstens zo gezellig is als op Lowlands.

Joris Belgers

Trouw

Mede-eigenaar Radar Agency Boekt o.a. Binkbeats, Bombino, Janne Schra, Kim Janssen, Komodo, Jo Goes Hunting. Doet management voor Colin Benders, Klangstof en Weval.

Joris van Welsen

Radar Agency

Justin Buffinga is manager en boeker van diverse bands in het hardere genre via SOZ Concerts. Daarnaast is hij programmeur/promoter van een middelgroot festival genaamd Pedro Pico Pop te Raalte. Zijn kennis en ervaringen deed hij veelal op in de praktijk als festivalorganisator van een skate en muziekevenement in Zwolle. Maar natuurlijk ook tijdens zijn studies aan de Herman Brood Academie en de HKU te Utrecht (musicmanagement). Daarnaast wordt Justin regelmatig gevraagd als presentator of jurylid bij diverse bandwedstrijden en bandavonden in den lande.

Justin Buffinga

SOZ Concerts

Kevin Bouwens heeft ruim 20 jaar ervaring in de muziekindustrie. Het begon met het boeken van zijn eigen band, hierbij kreeg hij de smaak te pakken en werd hij programmeur van het Witte Theater en Koninginnepop en het Beeckestijnpop Festival. Bij het Patronaat specialiseerde hij zich in de programmering van de hardcore, punk en metal. Ook begon hij met zijn radioshow en D.I.Y. platenlabel. Tussendoor reed hij kriskras door Europa en de USA als tourmanager. Vervolgens begon hij als professioneel boeker en werd hij ingelijfd door SOZ Concerts. Naast het boeken was hij ook verantwoordelijk voor management en publishing. Tegenwoordig is Kevin werkzaam als independent plugger bij De Andere Plugger, doet hij publishing in samenwerking met BMG Talpa Music en is hij nog steeds regelmatig op pad als tourmanager.

Kevin Bouwens

De Andere Plugger

het zit zo: Klaas Knooihuizen is journalist en columnist voor onder meer OOR en HP/De Tijd. Hij weet vet veel van muziek.

Klaas Knooihuizen

OOR / Trouw

Leo Hoeksema / Zwaardvis Music. Agent van onder andere CW Stoneking, Ben Caplan, Andy Frasco, Small Time Crooks etc etc Eigenaar van "Swordfish on a Plate” en organiseert oa festivals als Dutch Chili Fest en Rootzz festival

Leo Hoeksema

Zwaardvis Music

Leon van Rijnsbergen is programmeur / directeur van poppodium Baroeg en Baroeg Open Air. Bij Baroeg is hij betrokken sinds 1997 toen hij daar stagiair werd, bij Baroeg Open Air sinds de eerste editie in 2006. Sinds 2008 is Leon in betaalde dienst van de staf van Baroeg. Niet alleen bij hen, maar ook bij de tientallen vrijwilligers die Baroeg en BOA mogelijk maken, staat de liefde voor harde en alternatieve popmuziek centraal. In dat segment ligt ook de specialiteit van Leon. In zijn vrije tijd is hij (sinds 2002) werkzaam als muziekjournalist bij het rock en metal tijdschrift Aardschok.

Leon van Rijnsbergen

Baroeg

Lisa de Jongh is programmeur bij Patronaat in Haarlem en werkte voorheen als programmeur van Amsterdam Woods Festival en Sugarfactory in Amsterdam. Ze begon op haar twintigste in de muziekindustrie te werken, bij boekingskantoor Double Vee Concerts en later als marketingmedewerker bij Paradiso Amsterdam. Voorheen was De Jongh ook actief als muziekjournalist voor Nu.nl en andere media zoals Kindamuzik en The Daily Indie.

Lisa de Jongh

Patronaat

In 2011 studeert Lisa af aan de Rockacademie in Tilburg. Met haar band Bells of Youth brengt ze in 2014 het eerste album BOY uit, gevolgd door meer dan 40 festival- en clubshows in binnen en buitenland. In dat zelfde jaar richt ze samen met twee anderen culturele broedplaats Cinetol op, dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de interessantste kleine podia van Amsterdam. Na het tweede Bells of Youth album Dreamers staat het muzikant zijn even op een laag pitje en stort Lisa zich op artiestenmanagement. Momenteel werkt ze met Jett Rebel en Dakota en is ze werkzaam bij independent label Baby Tiger Records.

Lisa Moree

Baby Tiger Records/Jett Rebel

Dankzij haar ervaring als zelfstandig programmeur, producente en (tour)manager, bij onder andere Bombay Connection Orchestra, The Dutch Concert Big Band en The Kyteman Orchestra, heeft Lisa (28) een brede muzieksmaak ontwikkeld met liefde voor experiment. Momenteel werkt ze als boeker bij Double Vee Concerts, waar ze zowel nationaal als internationaal talent op haar bordje heeft. Tevens werkt ze als inhoudelijk producent bij productieplatform De Coöperatie in Utrecht waar ze zich bezig houdt met het samenstellen van programma's en het organiseren van evenementen ter ondersteuning van muzikaal talent.

Lisa Schoemaker

Double Vee Concerts/De Coöperatie

Na ruim zes jaar werkzaam te zijn geweest als perspromotor bij muziekmaatschappij [PIAS] te Amsterdam richtte Lonneke van der Loos haar eigen PR bedrijf op: Piece of the Puzzle. Hier verzorgde zij de promotie en marketing van artiesten en festivals. Na drie jaar heeft Lonneke in oktober 2016 de overstap gemaakt naar concertzaal TivoliVredenburg, waar zij werkzaam is als marketingmedewerker pop

Lonneke van der Loos

Piece of the Puzzle/TivoliVredenburg

Lotte werkt als A&R manager bij het muziekproductiebureau MassiveMusic. Hier selecteert zij één of enkele nummers van artiesten en probeert ze deze nummers te koppelen aan merken en reclame's. Hiervoor is ze altijd opzoek naar muziek die tot de verbeelding spreekt en de kracht heeft een bepaalde boodschap te versterken.

Lotte Sterk

MassiveMusic

Boeker bij Agents After All voor o.a. Causes, DI-RECT, HAEVN, Fata Boom, Jeangu Macrooy, Orange Skyline, Rondé, Son Mieux, The Brahms, Traudes en Wulf. Naast het verzorgen van de exclusieve boekingen voor artiesten programmeert hij 4 festivals waaronder Central Park en Festival STRAND.

Maarten Middendorp

Agents After All

French music composer and producer Malik Berrabah working internationally under numerous nicknames is since 2016 the Creative Director of the Wisseloord Studios, a professional studio facility located in Hilversum. Built in 1978, Wisseloord has a rich, celebrated history in the music business, and since its renovation in 2012, it now houses the advanced technology and aesthetic that will take it into the future. In 2017, Malik will keep composing and producing music while guiding the wisseloord studios to a new turn in their history by enlarging their activities with the creation of the Wisseloord “House of music” hosting a production company, a brand new talent development trajectory and a Media music department.

Malik Berrabah

Wisseloord Studio's

Marcel Duzink: Manager en boeker bij Phonic Artist Management / Muzink Booking Agency. Bouwt aan de carrières van veel opkomende artiesten en producers, zoals Orange Skyline en The Cool Quest.

Marcel Duzink

Muzink

Vanuit Leiden probeer ik de Nederlandse muziekwereld wat leuker te maken. Door toffe nieuwe bandjes een plek te geven op een podia of zelfs uit te brengen. Al jaren langs actief als promoter, boeker, organisator, labelbaas en manusjevanalles. Nooit te beroerd om mensen te helpen en soms een schop onder hun kont te geven. Actief in verleden in plekken als BarEnBoos, Qbus maar zeker ook SUB071. Nu actief met avonden in Leiden als Unplugged en AA Nights. Een van de mensen achter het Van Onderen festival en nog zoveel meer. Oh ja natuurlijk ook nog onze maffe online Label Smikkelbaard waar we sinds 2012 zo divers mogelijke acts proberen uit te brengen.

Marcel van Schooten

Subblicious/Smikkelbaard

Marije is eigenaar en boeker bij Hot Topic, en werkt daar met acts als Afterpartees, Dakota, Flying Horsemen en Chantal Acda.

Marije van Veen

Hot Topic

Marinke is eigenares van Sharksomeness Bookings en doet dingen voor VERA Downstage. Verder programmeert ze het mooiste podiumpje van Noorderzon, Plataan, en mede-organiseert Melodica Festival Groningen.

Marinke Kerkhoff

Sharksomeness Bookings

Martijn Crama is artiestenmanager, blogger, spreker, doceert op het ArtEZ conservatorium en is sinds kort ook auteur. Hij heeft het boek ‘Basisbagage’ geschreven; een essentieel handboek voor muzikanten met ambitie die nog (te) weinig weten van hoe of waar ze moeten beginnen.

Martijn Crama

Music United/Artez

Martijn is producer en schreeuwt al weer 25 jaar de lakens uit bij Mailmen. Bands waarmee hij werkt zijn oa: Blaudzun, Emil Landman, Dotan, John Coffey, Rondé, Klangstof, Bertolf en Dazzled Sticks

Martijn Groeneveld

Mailmen Studios

Agent bij Bon Fox. Werkt voor artiesten als Marble Sounds, The Yukon Club, Agent Fresco, Folk Road Show & My Blue Van. Programmeert ook voor festivals als Klein New Orleans en doet dingen bij de Utrecht Popprijs.

Martijn Mannak

Bon Fox

Werkt als boeker bij New Arts Agency en A&R voor Challenge Records. Heeft sinds 2003 platenlabel genaamd Antilounge en is sinds 1992 dj Kipkillah, producer bij Charly & Gallus en Rivers Area Juke Squad. Van 2001 t/m 2012 programmeur voor het State-X New Forms festival.

Martijn Verlinden

Antilounge/New Arts International

​Ondernemende gitarist​ en MA mediastudies​. Producer ​popafdeling conservatorium van Amsterdam en docent zakelijk curriculum. Hoofdredacteur Achterhoeks muziekplatform Behind the Corner en ​oprichter docentennetwerk Popgilde. Bandleider Achterhoekse All Star ‘roulatieformatie’ Hooked.

Meindert Bussink

Mindnote/Behind the Corner/ CvA pop

Al meer dan 30 jaar aktief bezig met de ontwikkeling van professionele carrieres van diverse pop/rock artiesten (o.a Kensington, Causes, Ilse Delange, Sabrina Starke, Krezip en Beth Hart). Eerst voor major Warner Music en tegenwoordig als labeleigenaar van Innercore Music (JULIUS, Logue, The Cosmic Carnival en STATESMEN)

Menno Timmerman

The Men-O/Innercore Music

Werkt je muziek op de radio? Goede vraag om te stellen aan Menno Visser, muzieksamensteller voor VPRO’s 3voor12 Radio op NPO 3FM en Leo Blokhuis op NPO Radio 2. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de muziekindustrie, ook als popjournalist. Menno vist in alle mogelijke alternatieve genres op zoek naar verrassende hits.

Menno Visser

3voor12

Michèle Hamelink is Creative / A&R Manager & European A&R Scout bij Sony/ATV Music Publishing. In 2010 begonnen als stagiaire bij EMI records en afgestudeerd in 2012 na het schrijven van de scriptie: "The role of music publishers in a shifting environment of ownership versus access of music ". Inmiddels 5 jaar werkzaam bij Sony/ATV en artiesten en songwriters die ze getekend heeft en nauw mee samenwerkt zijn o.a. Weval, Gia Koka, GANZ, Jengi Beats, Son Mieux, Timeflies (US). Daarnaast maakt Michèle ook deel uit van het Europese A&R team binnen Sony/ATV waar zij zich focust op het scouten van internationaal songwriter en producer talent.

Michèle Hamelink

Sony/ATV

Mike Borghs, ondanks zijn liefde voor muziek was hij te lui om een muziekinstrument te leren spelen. In plaats daarvan besloot hij zijn liefde voor muziek op een hele andere manier te gebruiken, dit leidde tot de start van Mad Addiction Bookings in januari 2013. Waar de focus in het begin voornamelijk lag op de hardere genres en het boeken van Europese tours, leerde hij op de HBA alle andere aspecten van de muziekindustrie kennen en ook andere genres te waarden. In 2015 werden ook de eerste stappen in management gezet (The Overslept) en dat betekende de transformatie naar Mad Addiction. Na een succesvolle afstudeerstage bij Muzink (o.a. The Cool Quest en Sabrina Starke) ligt de volledige focus nu op Mad Addiction, waarmee hij management doet voor Jasper Mook, Mexican Surf en PROSPECT, de boekingen verzorgt van o.a. Twarres en als ZZP’er actief is als programma ondersteuner bij The B in Venray.

Mike Borghs

Mad Addiction

Mike Dobber is programmeur, label-eigenaar en muzikant. Sinds 2012 programmeert hij voor cultuurfabriek en ‘underground-hol’ Hall of Fame te Tilburg en inmiddels is hij daar doorgegroeid directeur. Met zijn Barreuh Records brengt hij cassette’s uit van nationale en international artiesten. Verder speelde hij zelf mee in de Popronde met verschillende avant-garde acts zoals A Million Squeeks Will Do You No Harm.

Mike Dobber

Hall of Fame/Barreuh Records

Mischa van den Ouweland is de initiatiefnemer en artistiek leider van de Popronde. Ieder jaar maakt hij uit alle aanmeldingen die binnenkomen een voorselectie die uiteindelijk door de selectiecommissie wordt beoordeeld.

Mischa van den Ouweland

Popronde

Mitchell Quitz is werkzaam als boeker bij het Rotterdamse Rock’n’Roll Highschool. Werkt o.a. met Iguana Death Cult, The Homesick, The Visual en Korfbal. Houdt niet van makkelijke hap-slik-weg bands. ‘Want als je het jezelf niet moeilijk maakt, dan is het niet leuk.

Mitchell Quitz

Rock 'n' Roll Highschool

Niek Hofstetter Mede-eigenaar en muzikaal geweten van platenlabel Subroutine Records. Schreef wel eens over muziek voor Gonzo (Circus), KindaMuzik.net, De Groene Amsterdammer en de VeraKrant. Gaf college over Nederlandse Popgeschiedenis aan de RuG. Doorgaans een stille genieter.

Niek Hofstetter

Subroutine Records

Als 'Head of Music Programming' bij TV-zender XITE, zorgt Nina er met het team voor dat er altijd een perfecte en zo up-to-date mogelijke mix van muziekvideo's wordt uitgezonden op XITE's lineaire kanalen.

Nina van den Braak

XITE

Norbert Pek schrijft al enkele jaren over muziek: recensies, interviews, achtergrond. Voor 3voor12, voor Nieuwe Revu, voor de Vara Gids, in het verleden voor CJP, Groene Amsterdammer, NRC Next en een hoop meer. Sinds enkele jaren ook actief in de tv-wereld. Hij had altijd al een lijstjesfetisj dus maakt veel te veel playlisten en is één van de oprichters van online platform perfects.nl.

Norbert Pek

Perfects.nl/De Beschrijving

Paul Gersen is hoofdredacteur van muziekblad Lust For Life en schrijft daarnaast over muziekgerelateerde onderwerpen voor een handvol andere media.

Paul Gersen

Lust For Life

Is head of management bij Kaiser Management en vertegenwoordigd de artiesten Chef’Special, Rilan & The Bombardiers en David Benjamin. Dit doet hij samen met Jacco Toma en Tanja van der Sar. Het management en independent record label Kaiser Records zijn Haarlem based. Hij wordt ook wel eens gespot met sokken in sandalen. (photocredit: Rona Lane)

Paul Heijink

Kaiser Management

Paul Moerel (38 jaar, Geleen) is 15 jaar actief in de popsector. Hij stond aan de wieg van het talentontwikkelingsprogramma PopSport, werkte 9 jaar voor Buro Pinkpop en is momenteel consulent popmuziek voor de Provincie Limburg

Paul Moerel

SPL

Perquisite is componist en producer. Hij werd bekend met hiphop-duo Pete Philly & Perquisite waarmee hij internationaal toerde en meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2009 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film ‘Carmen van het Noorden’ en sindsdien componeert hij veel voor film. Na een samenwerking met Kris Berry werkt hij momenteel nauw samen met Jeangu Macrooy, als diens producer/co-writer en manager. Hiernaast runt hij zijn label Unexpected Records en is hij mede-oprichter en voorzitter van BAM!, de Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten. www.perquisite.nl

Perquisite

Producer/Muzikant/Unexpected Records

Peter Dijkstra is manager van het leukste bandje uit Dokkum-Noord en boekt daarnaast voor Simplon en festivals als Oerol, Welcome to the Village en De Nacht van Kunst & Kennis. Springt graag op maandagochtend op tafels en woont in een geel huis met een rode kater.

Peter Dijkstra

Simplon / WTTV / Oerol

Peter heeft zijn strepen verdiend als oprichter van onder andere Podium Asteriks, Welcome to The Village, Into The Grave en als initiator van Broken Brass Ensemble. Op het moment maakt hij muziekprogramma voor de festivals Welcome to The Village, Oerol en Explore The North. Daarnaast is hij projectleider voor community art project 8ste dag, zakelijk leider bij UITfestival Leeuwarden en manager van internationale brassband Broken Brass Ensemble. Maar altijd in om ergens nieuwe projecten te ontwikkelen of aan te jagen, want zijn motto is tenslotte 'only dead fish go with the flow'.

Peter Reen

Explore the North / WTTV / Oerol / Broken Brass Ensemble

Peter van der Ploeg schrijft over muziek bij NRC. Als oud-zanger van een death metalband let hij vooral op de hardere bands, maar er is geen genre waar hij zijn neus voor ophaalt. Is gek op lijstjes, maakt jaarlijks de 'Lijst der Lijsten' en houdt nieuwe metal bij op Spotify: To The Teeth.

Peter van der Ploeg

NRC

Phil Tilli kent de vaderlandse popmuziek van binnen en buiten. Als gitarist begon het grote avontuur in 1997, toen hij gitarist werd van de befaamde Tröckener Kecks. Ondertussen had Phil zijn eigen platenwinkel Phantasio in de Jordaan. Na de afscheidstournee van de Kecks richtte Phil de band Moke op. De band kende in die periode gelijk grote successen en het debuutalbum Shorland behaalde de gouden status in 2008. In 2014 vond Phil het mooi geweest en stortte zich in een nieuwe carriere. Nu is hij manager van Lucas Hamming, Max Meser, The Elementary Penguins en ondertussen ook nog creative manager voor Strengholt Music, een van Nederlands oudste en bekendste publishers.

Phil Tilli

Beat Surrender Music

Pien Feith is muzikant, programmeur en boeker. Ze bracht onder haar eigen naam twee albums uit bij V2 (‘Dance on Time’ en ‘Tough Love) en speelde met haar band door het hele land. Zelf heeft ze twee keer meegedaan met Popronde, waar ze goede herinneringen aan heeft en nog leuke anekdotes over kan vertellen. Pien is boeker bij Friendly Fire waar ze zich volledig richt op Nederlands talent. Daarnaast programmeert ze de muziek voor het Utrechtse Tweetakt Festival.

Pien Feith

Friendly Fire/Muzikant/Tweetakt Festival

Producer van bands die niet willen klinken als een band en singer-songwriters die niet willen klinken als een singer-songwriter. Daarnaast ook muzikant. Deed met drie verschillende bands mee aan de popronde.

Pim van de Werken

Muzikant/Producer

René Beerens organiseerde jarenlang het RaG FesT in Noord Brabant, bestookte de (internationale) festivals en podia met zijn one-man-band 'Capacocha', werkte als boeker bij Alles Los (nu BLiP), coördineerde meerdere keren de Popronde in Maastricht, was zelf in 2007 Popronde-deelnemer en is sinds een aantal jaar de eigenaar van Momentum Agency en de manager van Birth Of Joy, DeWolff, Navarone en Storksky.

Rene Beerens

Momentum Agency/Artist Manager

Rene Harks is RTV Promotor voor bands als Rondé, Naaz, Jeangu Macrooy en The Brahms.

Rene Harks

RTV Promotor

Als oprichter en hoofdredacteur van het muziekplatform The Daily Indie ben ik dag en nacht op zoek naar de beste muziek die er wordt gemaakt. Op onze redactie komt de laatste jaren de ene na de andere te gekke Nederlandse band door de speakers voorbij, waarvan 99 procent vroeg of laat op de Popronde speelt. Laat die nieuwe golf dus maar komen!

Ricardo Jupijn

The Daily Indie

Rob van der Zwaan is eigenaar en hoofdredacteur van de Festivalinfo sites (Festivalinfo.nl / Podiuminfo.nl / Cabaretinfo.nl). Deze sites zijn uitgegroeid van hobbyproject tot Nederlands belangrijkste informatiebron over livemuziek. Vanzelfsprekend is Rob veel terug te vinden in de poppodia en op de festivalweides.

Rob van der Zwaan

Festivalinfo

Robert Koole is boeker en programmeur. Sinds 2010 als boeker bij Goomah Music. Vanaf eind 2011 daarnaast programmeur van de Kelder, nu FLUOR te Amerfsoort geworden. Vanuit Goomah werken we met bands als PAUW, The Grand East, Paceshifters, Black Oak en vele andere Nederlandse en buitenlandse bands.

Robert Koole

Goomah Music/FLUOR

Werkt bij Radar Agency als boeker, waar hij met en voor nationale & internationale artiesten werkt die worden vertegenwoordigd door Radar Agency. Tevens manager geweest van Shaking Godspeed en werkte als freelancer mee aan diverse festivals. Roel is altijd op zoek naar nieuw talent en hecht waarde aan sound, visie, drive en eigenheid.

Roel van Rooij

Radar Agency

Oprichter van boekingskantoor Missin’Link, voornamelijk bekend om het hiphop rooster waarmee al 15 jaar de popzalen, clubs, festivals in Nederland en Europa worden bezocht. Missin’link is bekend van de vroegere samenwerkingen met Extince, Kraantje Pappie, Hef, Sevdaliza, Jawat, Woodie Smalls en meer en op het moment met het huidige rooster bestaande uit Broederliefde, SBMG, Jiggy Dje, Yung Internet & D-Double. Missin’Link is het creative kantoor van Roger Brouwn waar de boekingen samenvloeien met managementadvies, het Rotterdam Beats (nu ADE Beats) werd opgezet, freelance programmering & clubevents worden opgezet & veel meer.

Roger Brouwn

Missin'Link

Ro Halfhide is mede-oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild, hij is zelf singer-songwriter en produceert andere artiesten. (foto door Sarah Oranje)

Ronald 'Halfhide' van Holst

Amsterdam Songwriters Guild

Roosmarijn Reijmer is hoofd marketing en creatie bij Friendly Fire. Hiervoor was ze jarenlang 3FM DJ en presenteerde ze iedere doordeweekse avond de beste nieuwe releases en bands met 3voor12 radio. Roosmarijn is gediplomeerd concert- en festival bezoeker, van het kleinste underground feestje tot het ziggodome en geeft in live muziek professioneel veel liefde en ruimte.

Roosmarijn Reijmer

Friendly Fire

Talentontwikkeling heeft tot nu toe altijd een hele belangrijke rol gespeeld in mijn werk in de muziekindustrie. Dat begon tijdens mijn werk voor 3voor12 tijdens de Popronde in 2010. Daarna verder bij Radio Mortale, Pannenkoekers, 3fm, BNN, het jureren bij bandcompetities zoals: Mooie Noten - Amsterdamse Popprijs - Wanted, mijn werk als programmeur bij Q-Factory en nu mijn werk als boeker bij Twist Agency waar we altijd onze ogen open houden voor nieuw talent.

Ruby van den Brink

Twist Agency

Ruud Peeters is boeker bij Mojo en houdt zich daar voornamelijk bezig met Nederlands acts.

Ruud Peeters

Mojo Concerts

Jarenlang actief geweest met A'dam Underground Collective waarbij we allerlei shows in A'dam deden voor hardcore/punk/indie/metal. Van 2012-2015 werkzaam als Hoofd Programmeur bij Winston Kingdom in A'dam en tegenwoordig programmeur bij P60 in Amstelveen. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Jellephant, The Hubschrauber, Filthy Felons, Willie Darktrousers, The Shady Greys en Lavalu

Sam Frijhoff

P60/Winston Kingdom/AUC Bookings

Sander Hoogendoorn is geboren in Delft en daar ook begonnen met radiomaken. Eerst bij de Delftse Radio Ziekenomroep, daarna via Stadsradio Delft, 3voor12UTRECHT en KX Radio terecht gekomen bij 3FM (BNN). Nu is hij iedere maandag t/m donderdag te horen tussen 18.00 en 21.00u. Naast radio houdt Sander zich bezig met concerten & festivals bezoeken, vinyl verzamelen, skate- en snowboarden, gitaar spelen en tussendoor zoveel mogelijk speciaalbiertjes drinken. Oja hij draait ook vaak in ’t land met Zer00s Heroes en is te boeken voor iedere fuif. Sander’s muzikale voorkeur gaat uit naar punk, rock & alternative (als het maar schuurt). Rock on!

Sander Hoogendoorn

3FM

Als boeker/boekersassistent bij Friendly Fire heeft Sarah Oranje een groeiend eigen roster en is ze de rechterhand van de boeker van oa Jett Rebel, Ilse DeLange, Danny Vera, Jamai en Lucas Hamming. Met een achtergrond in communicatie en een verleden als schrijver, let Sarah naast ijzersterke songs ook op het verhaal achter de artiest. Haar voelsprieten staan uit en ze is altijd op zoek naar nieuw talent om te tippen aan haar collega's. Sarah houdt van pop en hooks die nooit meer uit je hoofd gaan.

Sarah Oranje

Friendly Fire

Simon was vanaf zijn elfde in de weer met cassettedecks, en later met samplers en viersporen recorders. Geïnspireerd door Public Enemy, DJ Shadow en Beck, begon hij samen met DJ Kypski de band C-Mon & Kypski. Ook is hij oprichter van de Epic Rainbow Unicorn Studio in het Kytopia van longtime friend Colin Benders. Vanuit daar produceerde hij albums voor o.a. Dazzled Kid, Bombay, The Great Communicators en Mister & Mississippi. De liefde voor vintage analoge apparatuur is terug te horen in de soms rafelige, vuige sound.

Simon Akkermans

Epic Rainbow Unicorn Studio/C-Mon & Kypski

Stefan runt sinds 2014 het kleine underground platenlabel Tiny Room Records (o.a. Moon Moon Moon, Todd Tobias, This Leo Sunrise). Tevens heeft hij door de jaren heen in verschillende bands gespeeld, waaronder I am Oak, Lost Bear, Findel, en met zijn soloproject The World of Dust.

Stefan Breuer

Tiny Room Records

Bruinsma is al ruim 9 jaar boeker bij AT Bookings. Daar is hij verantwoordelijk voor de nationale maar ook buitenlandse boekingen van o.a. Jebroer, VanVelzen, SFB, Eva Simons, SBMG, Van Dik Hout, Josylvio, Mr. Polska, De Kraaien, Boaz van de Beatz, Barry Hay Flying V Formation, Gare Du Nord en nog veel meer. Naast het boeken van artiesten is management en carrière ondersteuning ook een belangrijk aspect in zijn werkzaamheden.

Stefan Bruinsma

AT bookings

Opgeleid als muzikant en producer, maar tegenwoordig ben ik eigenlijk vooral actief achter de schermen in het live-circuit. Zo werk ik o.a. voor Lexicon Bookings, OT301 en coördineer ik de landelijke instores voor Record Store Day. Verder luister ik naar alles wat los en vast zit, dus kom maar op met je muziek!

Stijn Blokker

OT301/Record Store Day

In 2010 als broekie bij ’s lands gaafste EU boekings kantoor Belmont Bookings begonnen te leren en daar uiteindelijk 5 jaar gebleven.Ondertussen gaat eigen kantoor Black Rice Booking alweer 2 jaar als een trein. BR verzorgt Europese tournees voor internationeel tourende acts als Ron Gallo, Audacity, Elephant Stone en Tijuana Panthers maar slingert bijv. ook ons eigen Iguana Death Cult Europa in. Daarnaast zijn we NL agent voor o.a. Allah Las, Ryley Walker, Xiu Xiu, Cosmonauts, Nouveau Velo, Night Beats, The Wytches, en vele anderen acts waar we zelf fan van zijn. Onder de noemer Black Eye Club organiseren we shows in Amsterdam, er word tussendoor nog wat getourmanaged door Europa en ik ben tevens zelf actief als drummer in meerdere bands.

Teun Heijmans

Black Rice Booking

Popjunkie bij geboorte. Begon als popjournalist bij Opscene en Bassic Groove, werd volwassen bij muziekblad OOR en Gonzo (circus) en schrijft momenteel over relatief onbekende popmuziek voor FRNKFRT, dat hij samen met muziekjournalist Peter Bruyn oprichtte, en DJ Broadcast.

Theo Ploeg

FRNKFRT

Tijs van Liemt is A&R manager bij Universal Music. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor het scouten van nieuw talent, maar ook het begeleiden van het creatieve proces van Universal acts zoals Rondé, Dotan, Jamai, Douwe Bob en Son Mieux.

Tijs van Liemt

Universal

is al zo'n beetje zijn hele leven bezig met het verslinden van nieuwe muziek in alle genres: van hiphop tot techno tot indiefolk tot noiserock tot mainstream pop. Tegenwoordig doet hij dat vooral als Chef Redactie bij VPRO 3voor12, daarvoor was hij jarenlang coördinator van Popronde Nijmegen en Popronde Utrecht.

Timo Pisart

3VOOR12

Tinka Hoek (27) is werkzaam als programmeur assistent bij Paradiso Amsterdam en weet als geen ander wat er speelt in het (inter)nationale pop- en indiecircuit, zo houdt ze zich bezig met projecten als London Calling, Indiestadt en Sugar Mountain. Naast haar baan bij de Nederlandse poptempel is ze verantwoordelijk voor concepten zoals de bandjesavond SUCH A BORE noise, electronic & acoustic op verschillende locaties in Amsterdam. Tussen al deze bedrijven door vond ze ook nog tijd om verschillende Nederlandse bands te managen, met als laatste de fuzzrock band BARTEK.

Tinka Hoek

Paradiso / SUCH A BORE

Ton van der Werf is eigenaar van Endewerf Management. Manager van o.a. Green Lizard & The Phantom Four. Bandcoach Freesonica. Docent HKU, Conservatorium Amsterdam en A'DAM Music School. Ruim 20 jaar actief in de muziekwereld als manager, boeker en coach. Zowel nationaal als internationaal. Daarnaast heeft hij jarenlang voor het merk Converse en O'Neill als marketing consultant gewerkt gespecialiseerd in muziek samenwerkingen

Ton van der Werf

Endewerf Management/HKU/Conservatorium Amsterdam

Vera werkt momenteel als radioproducer voor 3voor12 Radio op 3FM. Daarnaast is ze als deejay ook te horen op KX Radio en Operator (Rotterdam).

Vera Siemons

3voor12 / KX Radio

Als oprichter van het Rotterdamse agency Cloudhead heeft Xander bands onder zijn hoede als De Likt, Hausmagger, Hallo Venray, Knarsetand, The Glucks, Spasmodique en Henk & Melle. Hij verzorgt voornamelijk hun boekingen maar bracht ook platen uit en doet voor enkele van de bands uit zijn stal ook management. Xander is buiten Cloudhead om zelf ook muzikant en speelde in van allerlei bands zoals The Afterveins waarmee hij optredens verzorgde op o.a. Metropolis, Into The Great Wide Open en Noorderslag.

Xander van Dijck

Cloudhead Bookings