Selectie commissie

De selectiecommissie voor Popronde 2020 bestaat uit: 
Aafke Romeijn (1986) is muzikant, journalist & schrijver. Haar kat heet Henk. (foto: Marc Deurloo)

Aafke Romeijn

Muzikant / Schrijver

Adriaan Muts is ruim 20 jaar professioneel actief als agent, manager en promoter. Hij vertegenwoordigt onder meer Black Sun Empire, Gidge, Polynation en Tinlicker, waarmee hij wereldwijd clubs en festivals bedient. Hij is met name op zoek naar eigenheid: wat heeft de act nou werkelijk te vertellen?

Adriaan Muts

Full Spectrum / We Are E

Alfred van Luttikhuizen is al meer dan 13 jaar 'music professional'. Begonnen in de mediawereld bij Kink FM als presentator, producer, en coördinator live events zegde hij, na een kort avontuur bij 3FM, in 2010 z’n baan op en ging reizen… en vol voor het leven als muzikant. Tijdens een jaar als boodschappenbezorger bij Albert schreef hij in 2011 met zijn band John Coffey het album Bright Companions. De zes daaropvolgende jaren toerde de band door heel Europa en bracht het twee albums en twee EP’s uit. Na 6 jaar zijn eigen marketing en P&R bureau, KamikazePR, te hebben gehad is hij sinds begin 2020 werkzaam voor Caroline Records.

Alfred van Luttikhuizen

Caroline Records

Bij Sony Music draagt Amir als A&R Manager bij aan de muzikale carrières van o.a. Suzan & Freek, Nambyar, Sarita Lorena & Rino Sambo. Zijn oren staan dus ALTIJD aan, op zoek naar de toekomstige Nederlandse smaakmakers, festivalheadliners & hitkanonnen

Amir Charles

Sony Music Entertainment

André Dodde is hoofdredacteur van Musicmaker, hét muzikanten magazine van Nederland en België. Musicmaker is er voor de ambitieuze muzikant die alles wil weten over gear, spelen en optreden. Daarnaast speelt André orgel in verschillende bands, variërend van garagepunk tot instrumentale Hammond-soul.

André Dodde

Musicmaker

Angelo studeerde Music Business en Basgitaar aan de Rockacademie. Hier heeft hij ervaring zowel voor als achter de schermen veel ervaring opgedaan. Daarnaast was hij werkzaam als programmeur voor verschillende festivals en bij het Amsterdamse poppodium Studio/K. Bij Agents After All is Angelo boeker voor artiesten zoals Van Dik Hout, Paul de Munnik en LOVE COUPLE.

Angelo Pertijs

Agents After All

Via Epitaph en MOJO kwam Anna in 2015 bij de Melkweg terecht. Als muziekprogrammeur organiseert ze concerten en is ze verantwoordelijk voor evenementen en festivals in samenwerking met o.a. Subbacultcha, LivEurope en ADE. Vanuit een brede interesse boekt ze indie en alternative, maar ook nieuwe soul en pop voor een jong publiek. Het ontdekken van nieuw talent staat altijd centraal, en tijdens de Popronde hoopt ze dan ook weer flink wat pareltjes te ontdekken!

Anna Veenstra

Melkweg

Aron van der Ploeg is sinds maart 2020 Sync & Licensing Manager bij Warner Chappell Music. Daarvoor was Aron 15 jaar mede-eigenaar van The Missing Sync and muziekuitgeverij Pennies From Heaven.

Aron van der Ploeg

Warner Chappell

Arris was programmeur van poppodium Atak in Enschede toen het nog een punkhol was met bier in de vloer en met lekkende WC’s. Hij was oprichter van boekingskantoor BLiP Agency. Tegenwoordig geeft Arris popgeschiedenis op de popacademie in Enschede, is programmeur van het Overijsselse BOOSTER showcasefestival en organiseert kleinschalige shows in Twente. Daarnaast is het de helft van het DJ- en producerduo GOODCOOPER|BADCOOPER waarmee hij allerlei vage shit draait.

Arris Roordink

BOOSTER

Atte is bijna 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie, als RTV promoter, oftewel plugger. Hij heeft gewerkt bij Edel, PIEP, Virgin, EMI en PR-Indies, waarbij hij promotie deed voor artiesten als Goo Goo Dolls, Moloko, Spiller, Rolling Stones, Lenny Kravitz, BRMC, Guus Meeuwis, The Deaf en vele andere anderen in binnen- en buitenland. Sinds 4 jaar is hij werkzaam voor zichzelf als RTV promotor en heeft sindsdien gewerkt met oa Bells of Youth, Jack & the Weatherman, Lorren, Vintage Future & Mell en vele andere (beginnende) acts.

Atte de Jong

Plugger

Ik ben begonnen als DJ en had een adviserende rol binnen de Effenaar m.b.t. het boeken van artiesten. Vervolgens ben ik begonnen als programmeur bij Altstadt Eindhoven en later voor Mezz. Tegenwoordig werk ik als programmeur bij Q-Factory in Amsterdam. Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen boekingskantoor: Comfort In Sound. Leuk feitje, ik weet ook hoe Popronde organiseren is. Ik heb twee edities eerder ook Popronde Eindhoven begeleid als één van de coördinatoren.

Bart Jansen

Q-Factory / Comfort in Sound

Bart Snoeren

Massive Music/DJ

Bart van Haare (1987) is sinds 2011 actief in de muziekindustrie. Als een ware duizendpoot is hij niet alleen op het podium te vinden, maar ook regelmatig daar omheen als stage- of tourmanager. In 2014 studeerde hij af aan de Rockacademie op Basgitaar en Businessmanagement. Na jaren aan de zijde van Willem Venema bij Double Vee Concerts, werkte hij korte tijd bij Buma Cultuur als o.a. projectmanager LOUD en Dutch Music Export. De passie voor live muziek bleef en sinds begin 2020 verzorgt hij onder de (eigen) vlag van Under My Wing shows in binnen- en buitenland.

Bart van Haare

Under My Wing

Bazz maakt muziek. Al z'n hele leven, eerst met VanKatoen, nu met de Bazzookas. Daarnaast is hij begonnen met Pinguinradio.com, omdat hij bang is dat er anders alleen maar 'middle of the road-muziek' op de radio te horen is. Volgens hem is het namelijk in de berm juist het spannendst! Dat meer mensen dat vinden blijkt: met meer dan 12.3 miljoen streamstarts (=luisterbeurten) per maand is pinguinradio.com de grootste indie-webradio van Europa!

Bas Barnasconi

Pinguin Radio/Bazzookas

Bas van Dalen werkt als dj en podcast-maker bij radiostation KINK. Zo maakt hij o.a. met collega-dj Tessa Mol de KINK Popronde Podcast.

Bas van Dalen

KINK

Ben Kamsma – programmeur Paradiso

Ben Kamsma

Paradiso

Al ruim 20 jaar programmeur/hoofd programma bij div. zalen en festivals door het hele land: zoals. Simplon, Mezz, Luxor Live, Bibelot, Bevrijdingsfestival Utrecht. Kunstlinie Almere Flevoland In bestuur gezeten van EKKO; op dit moment bestuur Ruis (dB’s Utrecht)

Bert Dondorff

KAFF

Na het afronden van een meewerkstage bij Incubate is Bob Verhagen in 2013 begonnen met het organiseren van de succesvolle concertreeks Nightbirds waarmee hij vanaf 2018 ook artiesten vertegenwoordigd op het gebied van management en boekingen.

Bob Verhagen

Nightbirds

Bowie van Loon is freelance muziekjournalist voor onder meer NRC.Next en NRC Handelsblad en hoofdredacteur bij het online hiphopplatform Hiphop In Je Smoel. Onder zijn eigen vlag Nuthin' Left Media schrijft hij interviews, concert- en festivalverslagen, albumrecensies, perskits, biografieën en achtergrondartikelen. In die hoedanigheid is hij dan ook altijd bezig met zijn passie; muziek en de industrie erachter.

Bowie van Loon

Nuthin' Left Media / Hiphop In Je Smoel

Carlos Arango is als Artist manager actief bij Monsters Incognito en Hedon Productiehuis.

Carlos Arango

Hedon Productiehuis / Monsters Incognito

Casper is music researcher en A&R manager bij MassiveMusic. Daarnaast draait hij in het weekend als DJ in diverse barren en clubs. In zijn vrije tijd zoekt hij liever nieuwe muziek op dan dat hij tv kijkt. Met verschillende oren naar muziek blijven luisteren is waar hij voor staat. De popronde is elk jaar een grote bron van nieuw talent vanuit een professioneel oogpunt, alsmede om simpelweg van te genieten of om te blijven volgen.

Casper Nederhand

Massive Music

Cedric en Sander werken samen bij Snowstar Records. Het label werd in 2003 opgericht door Cedric, en is nu het thuis voor bands als I am Oak, Kim Janssen en broeder Dieleman. Naast het label managen ze bij Snowstar ook nog een zevental bands/artiesten, dit zijn Kensington, Donna Blue, Waltzburg, broeder Dieleman, I am Oak, Kim Janssen en Sjamsoedin.

Cedric Muyres & Sander Spriel

Snowstar Records

Sinds 2011 werk ik bij 3voor12, als Redacteur Live Muziek. Dat houdt in dat ik alle bands uitnodig die bij 3voor12 Radio op 3FM live komen spelen, de lineup van de eigen podia en sessies op festivals bepaal en achteraf ook besluit welke nummers van welke bands uiteindelijk in 3voor12 Radio en de diverse TV programma's komen. Daarnaast ben ik programmamaker en presentator bij Radio Mortale, het radioprogramma voor opkomende bands en beats van eigen bodem.

Christiaan Walraven

3VOOR12

Conchitta Bottse is programmeur bij poppodium PAARD met expertise op het gebied van urban & hiphop. Ze is o.a. verantwoordelijk voor de GUAP Night in het Paardcafe waar upcoming Haags urban talent zich presenteert aan een groter publiek. Daarnaast is ze producent van ADE Beats, de urban, bass & beats conferentie tijdens Amsterdam Dance Event en tourmanager van Shirma Rouse.

Conchitta Bottse

Paard

Conjo was ruim 17 jaar lang de presentator/samensteller van Nederklinkers, het meest chauvinistische programma van je radio. In dat programma alleen maar aandacht voor de beste bands en acts van eigen bodem. Na het stoppen van Nederklinkers heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden in het presenteren van de IndieChart. De IndieChart is een wekelijkse selectie van nieuwe Nederlandse onafhankelijke downloads en releases en wordt op zondagmiddag uitgezonden van 12 tot 15u op IndieXL. Op zondagavond presenteert hij vanaf 20u Nieuw Uit Nederland op dezelfde radiozender en maandelijks verschijnt bij CamielMusic zijn blog: Dossier Dutchies.

Conjo Vergeer

IndieChart/IndieXL

Daniel is eigenaar van Eighty5ive, een muziek consultancy waarmee hij management en boekingen verzorgt. Daarnaast coacht hij artiesten, verzorgt hij marketing & pr en bedenkt hij concepten. Verder is hij sinds 2019 programmeur bij Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, waar hij opkomende artiesten uit Vlaanderen in Nederland programmeert in samenwerking met popzalen en festivals.

Daniël de Keizer

Eighty Five / de Brakke Grond.

Daniël begon op 16-jarige leeftijd met het organiseren van hardcore punk shows. Een eigen punkzine werd ingeruild voor een dance magazine, waar een baan bij poppodium Patronaat Haarlem uit voorkwam. Als programmeur en marketeer met specialisme 'heavy, hiphop en alles met beats'. ?Na 10 jaar bij Patronaat is Daniël in 2018 begonnen als boeker bij WOLF Bookings, joint venture van MOJO en SPEC, gericht op de Nederlandse hiphop/urban markt. Daar verzorgt hij de boekingen voor oa S10, Bokoesam, $hirak, Sor en Jack.

Daniel Nagelkerke

Wolf Bookings

Dax Vismale is freelance A&R / artist manager. Voorheen was hij werkzaam bij Universal Music Publishing en The Missing Sync.

Dax Vismale

Universal Music

Dennis van Leeuwen (1971) Was gitarist bij Kane, inmiddels songwriter, producer, en manager voor verschillende projecten, artiesten en bands.

Dennis van Leeuwen

Day Four Management

Dolf Bekker is Music Supervisor bij Sizzer Amsterdam en Artist Manager van CUT_. Afgestudeerd Conservatorium bassist en een MA in Music Industry Management en Artist Development Woonde, werkte en studeerde 4 jaar in Londen, waar hij werkzaam was in de live industrie.

Dolf Bekker

Sizzer Amsterdam/CUT_

Ik ben actief bij het pop-programma team van TivoliVredenburg. Ik houd mij bezig met het pop programma (van metal tot indie tot neo klassiek tot pop) en bemoei me ook met de show-voorbereidingen en alle showbegrotingen. Voor ik bij TivoliVredenburg werkte, was ik actief bij Spec. (Ali B) en daar bemoeide ik mij met de boekingen en het management van de artiesten (Ronnie Flex, Bokoesam, Stuk TV, Boef, etc). Ik probeer zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van alle nieuwe acts zowel NL, als buitenland.

Doortje Hiddema

TivoliVredenburg

Douwe begeleidt en adviseert diverse acts vanuit het Utrechtse productieplatform De Coöperatie. Voorheen was hij werkzaam als o.a. als producent, stagemanager, tourmanager en pr-medewerker voor verschillende bands, zalen en festivals.

Douwe Esschendal

De Coöperatie

Edwin Mulder is artiestenmanager en boeker bij Agents After All. Daar bouwt hij mee aan de (live)carrières van o.a. Tabitha en Douwe Bob.

Edwin Mulder

Agents After All

Elianne Weijers is al een aantal jaren werkzaam bij de Feestfabriek en daar verantwoordelijk voor de muziekprogrammering van het Zwarte Cross Festival en het Mañana Mañana festival. “In de zomerperiode leef ik in de weekenden uit een tas, want festivals bezoeken doe ik het allerliefst. Wat doet een band met het publiek? Hoe is de sfeer? Wat maakt dat een concert me bijblijft, zijn zaken waar ik dan op let.”

Elianne Weijers

Zwarte Cross / Mañana Mañana

Emilie werkt als A&R manager, music researcher en licensing bij MassiveMusic. Haar missie? De beste match vinden tussen merken en muzikanten. Dit kan variëren van een sync bij een TV reclame tot een volledige creative partnership tussen een merk en een artiest. Ze is altijd op zoek naar nieuw talent voor playlists & placements.

Emilie Kannekens

MassiveMusic

Eric van Holland werkt als Senior Editor bij Spotify Benelux. Voorheen werkte hij onder andere bij NPO FunX, Radio 6 Soul & Jazz, Radio 2 en Sony Music Benelux.

Eric van Holland

Spotify Benelux

Erik Delobel studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming in Zwolle. Na zijn studie startte hij bij Productiehuis Oost-Nederland waar hij projectleider werd van het project: Woord in Uitvoering, een hiphop project voor alle grote MBO's in Overijssel. Na het project 5 jaar werkzaam geweest voor poppodium Het Burgerweeshuis te Deventer. Vanaf 2010 programmeur van poppodium Hedon te Zwolle en sinds 2013 artistiek leider van dat podium, en dus inhoudelijk verantwoordelijk voor programma, studentenprogramma ( Buro Ruis) HBO / MBO intro, Kunstbende, Cultuureducatie/ Productiehuis. Daarnaast is Erik ook programmeur van Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle.

Erik Delobel

Hedon

Erroll Antonie is hoofd A&R van BMG Talpa Music waar hij werkt met en voor nationale en internationale artiesten, componisten en producers van BMG Talpa. Uiteraard is hij ook op zoek naar nieuw talent. Belangrijk voor Antonie zijn de songs, zeggingskracht, drive, output van een band of act, de liedjes, de (productionele) visie, de relevantie en de eigenheid.

Erroll Antonie

BMG Talpa Music

Eva Koreman presenteert iedere maandag tot en met donderdag 3voor12 Radio op 3FM. Van 21.00 tot middernacht neemt ze je mee door alle nieuwe muziek die links van het midden ligt!

Eva Koreman

3FM / VPRO's 3voor12

directie NPO FunX, programmaleider sinds 2018 & freelance journalist

Eva Rosa Hol

FunX

Speelt heel hard gitaar in BlackboxRed, organiseert en programmeert onder andere Welcome to The Village en Explore the North, boekt bands in Podium Asteriks. En Popronde is te gek en erg belangrijk voor zowel jonge bands die veel willen spelen alsmede voor de stad. In de toekomst wil ik nog heel veel gaan touren.

Eva van Netten

Welcome to The Village / Explore the North / Blackboxred

Muziek is Eva met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan met casetterecorder in de aanslag om nieuwe bands op te nemen van de radio tot fervent concertbezoek, tot vrijwilligen op festivals. Tijdens haar studie onderzocht ze de subcultuur rondom poppodium EKKO, daarna ging zij aan de slag bij verschillende festivals zoals ITGWO, FIBER en Grasnapolsky en tegenwoordig is ze een van de drie programmeurs van Programmeursgilde.

Eva Verboon

Programmeursgilde

On tour voor 7 jaar lang, van Columbia tot Siberië met zijn act Dope D.O.D. Voornamelijk op het podium met eigen club- en festival shows, maar ook als supportact van o.a. Wu-Tang Clan, Limp Bizkit, Korn, Cypress Hill, Onyx en The Prodigy. Na alle clubs en festivals te hebben gezien en de droom te hebben geleefd, tijd voor een nieuwe uitdaging. Eentje waarbij hij lokaal meer kan betekenen voor de popindustrie. Sinds 2018 productieleider van Poppodium Simplon te Groningen.

Fliere Hoog Stoevenbelt

Simplon

Actief in de muziek sinds het oorspronkelijke vinyltijdperk. o.a. als pers/radiopromotor bij div. platenmaatschappijen, A&R manager, muzieksamensteller/programmamaker bij div. omroepen. Tegenwoordig docent popgeschiedenis op het Conservatorium van Amsterdam en muziekredacteur Pinguinradio.com.

Flip van der Enden

Pinguin Radio/Conservatorium Amsterdam/HKU

Floris Hulleman werkt als Junior Creative Manager voor Sony/ATV Music Publishing. Eerder studeerde hij Music Management aan de Herman Brood Academie.

Floris Hulleman

Sony ATV Music Publishing

Frank Satink eigenaar van Goomah Music (label / boekingen) en Ev’Hands (betrokken bij festivals, concerten en evenementen zoals Dauwpop, Zwarte Cross, Metropool Hengelo, Ribs & Blues etc).

Frank Satink

Zwarte Cross/Goomah Music

'Frank van der Lende, 3FM-DJ met 'n voorliefde voor rock 'n roll en muziek waar je in hoort dat de maker het met zijn of haar hart zingt en er genoten wordt tijdens het live spelen!

Frank van der Lende

3FM

Fred van Kruining

Caroline Benelux

Gaétan heeft zijn eigen platenmaatschappij, managementbureau en muziekuitgeverij en is vooral actief in het hiphop genre. Hij werkt(e) met o.a. Wilde Westen, Mr Polska, Kleine Viezerik, Ali B, Jebroer, Monsif, KIMONOMANDEM en het platform Encore. Daarnaast is hij Head of Label bij Trifecta, de platenmaatschappij die o.a. de muziek van Boef, Ali B, $hirak, Jiri11 en Supergaande uitbrengt. Volgens Puna en Noisey is hij "een van de meest invloedrijke personen binnen de Nederlandse hiphop.

Gaétan van de Sande

Trifecta

Gert is muziekprogrammeur bij Theaters Tilburg waar hij zowel pop jazz als klassiek programmeert. Daarvoor was hij als producent verbonden aan Muzieklab Brabant en programmeerde hij bij Atak Enschede, Doornroosje Nijmegen en 013 in Tilburg. Gert is verbonden met het talentontwikkelingsprogramma Talent Hub Brabant. Hij heeft een zeer brede smaak, van moderne muziek tot oude blues. Gert is verwoed vinyl verzamelaar en amateur dj bij klassieke, pop en jazzconcerten.

Gert Gering

Theaters Tilburg

Guillaume gaat al zo'n 10 jaar mee in de muziekindustrie en houdt zich tegenwoordig namens LAB Music vooral bezig met het uitbrengen en promoten van muziek. Foto credits: Janna Albada ;)

Guillaume Warmerdam

LAB Music

Harold de Boer werkt als coördinator bij Poppunt Overijssel en zet zich in voor betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek een betere samenwerking tussen de Overijsselse poppodia en festivals. Voorheen werkte Harold bij poppodium het Burgerweeshuis in Deventer en was daar betrokken voor de ontwikkeling van onder andere Snelle, Paul Sinha, De Sluwe Vos & Rob Dekay.

Harold de Boer

Poppunt Overijssel

Hendrik-Jan Derksen Is al jaren actief als DJ/producer, programmeur en supporter van jong talent. Hij brengt Italo en Disco uit met Rimini Rimmers, sloot met tropical bass act De Tropen een paar keer DTRH af, zette als Slowpoke metal weer mee op de kaart op Lowlands als Helga's House of Pain. Tevens is hij vaste programmeur voor onder andere de Zwarte Cross en vele andere festivals waar hij steeds inzet op inpassen van jong talent en nu ook bij ons in de selectiecommissie deze "meester van de ondergrondse feestjes" ! (foto: Bernard Bodt)

Hendrik-Jan Derksen

Programmeur

Overdag vind je Henk Kanning achter de schermen van het Zwolse poppodium Hedon. Daarnaast is Henk terug op de radio bij het nieuwe KINK. Elke woensdagavond hoor je in Henks Wondere Woensdag twee uur lang nieuwe muziek en tijdloze klassiekers!Tevens is Henk een veelgevraagd DJ in de zalen en op festivals.

Henk Kanning

Hedon / KINK

Managing partner/boeker Agents After All, studeerde Communicatie-wetenschap in Nijmegen en was actief als vrijwilliger in Poppodium Doornroosje. Van 1996 tot 2004 was hij NL-boeker bij Mojo Concerts/Live Nation. Sinds 2004 is hij mede-eigenaar van Agents After All en verantwoordelijk voor de boekingen van onder meer Racoon, Miss Montreal, Chef’Special, Jacqueline Govaert & Rita Zipora.

Henkjan Onnink

Agents After All

Herman Hofman is DJ bij 3FM en presenteert de middagshow in het weekend. Houdt van alles wat een hart heeft. Het mag rammelen, als het maar eigen is en er een gedachte achter zit. HipHop, metal, singer/songwriter, mierzoete pop - alles kan. Als je lui bent geweest, vindt-ie je een anusje.

Herman Hofman

3FM

Ilana van den Berg (voorheen o.a. 3VOOR12/Utrecht, Motel Mozaique, MOJO, Sugarfactory, Grasnapolsky) stort zich tegenwoordig vol op de programmering voor poppodium EKKO. Talentontwikkeling, zowel voor als achter de schermen, en het bieden van speelplekken voor opkomend talent, zowel nationaal als internationaal, zijn een belangrijke focus in haar werkzaamheden als programmeur.

Ilana van den Berg

Ekko / Grasnapolsky

Imke Loeffen support artiesten bij hun muzikale carrière vanuit haar rol als coördinator bij Poppunt Gelderland, docent Media Presence aan ArtEZ Conservatorium, bestuurslid bij POPnl en coach op gebied van marketing & profilering. In de vrije uurtjes is ze zelf ook muzikant.

Imke Loeffen

Poppunt Gelderland

Inge Verdegaal is boeker bij Mojo en houdt zich daar voornamelijk bezig met Nederlands talent.

Inge Verdegaal

Mojo Concerts

Ingmar Griffioen werkt al 20 jaar als popjournalist, in het verleden o.a. als webredacteur bij 3voor12. Na 5 jaar hoofdredactie doet hij nu de eindredactie bij Never Mind The Hype. Verder doceert hij aan de Nederlandse Pop Academie en de Herman Brood Academie en won hij zowaar een NMI-award. Ingmar maakt al tien jaar deel uit van de Popronde selectiecommissie.

Ingmar Griffioen

Never Mind The Hype

Ivo Cooymans, Voorheen zelf muzikant in Thunderin' Hearts en ENOS. Tegenwoordig vooral muziekprogrammeur van o.a. Willem Twee, Bevrijdingsfestival Brabant en Challenger in Den Bosch.

Ivo Cooijmans

Willem Twee

Jaap de Waart (Radar Agency - Amsterdam). Werkt als boeker/agent voor bands als EUT, AWKWARD i, The Deaf, Dawn Brothers, The Kik, Jacco Gardner, Emil Landman, DeWolff, Orgel Vreten, Kadavar en nog veel meer… (zie onze site) www.radar-agency.com

Jaap de Waart

Radar Agency

Jack Parker is de oprichter van muziekwebsite All Things Loud. Daarnaast is hij manager van The Vices en heeft hij als fotograaf gewerkt met onder andere Nothing But Thieves, Cassia en Nile Rodgers.

Jack Parker

All Things Loud.

Jack Pisters is studieleider en ontwerper van de Popafdeling en de Amsterdam Electronic Music Academy van het conservatorium van Amsterdam. Hij ontwerpt onderwijstrajecten als directeur van de “Dutch School of Popular Music” en ondersteunt diverse muziekinstellingen als adviseur. Ook is hij eigenaar van de Musicmatrix, en begeleidt hij bands op het gebied van sound, spel en opname. Tevens is hij voorzitter van de Sena European Guitar Award

Jack Pisters

Conservatorium Amsterdam

In 2013 begon ik Just Frnds, een creatief platform voor audiovisuele kunst waar ik als muzikant mezelf en bevriende artiesten etaleerde. Al gauw ebde mijn ambitie als muzikant weg en voelde ik meer passie bij het helpen van andere artiesten. Zo ging ik van stagiair naar eigenaar van de Amsterdamse booking agency voor elektronische live muziek: Various Artists Bookings. Na dit avontuur ben ik als booking agent en promoter bij de leukste booking agency van Nederland beland: BLiP Agency. Hier ben ik momenteel tevreden en werkzaam. Daarnaast duik ik sporadisch op als docent MIP op Herman Brood Academie.

Jan Bouwhuis

BLiP Agency

Janneke Nijhuijs is bassist in Komodo, The Indien, Demon Eyes, The Deaf en Smutfish en zingt in het Thijs Boontjes Dans & Showorkest. Ook organiseerde en programmeerde ze muzikantencollectief/festival Jam de la Crème, werkt ze als coach voor verschillende muziekinstellingen en coördineerde ze twee jaar de Popronde in Den Haag samen met Linda van Leeuwen.

Janneke Nijhuijs

Muzikant

Janpier Brands (Drachten, 1967) is staatshoofd van WORM, Avantgardistische Staat en een leven actief in de populaire cultuur. Werkte bij Simplon, Noorderslag, Academie voor Popcultuur en Neushoorn. Heeft verschillende talentontwikkelprogramma's opgezet en uitgevoerd. Is op dit moment bandlid bij Meindert Talma. Documentaire over Janpier: http://www.npo.nl/fryslan-dok/04-02-2017/POW_03284220

Janpier Brands

WORM

Sinds begin 2012 boeker bij Mojo Concerts in met name alternatieve muziek en daarnaast betrokken bij programmacommissies van diverse festivals.

Jarn van Strijen

Mojo Concerts

Jasja J. Offermans is een van het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerde en licht eigenwijze bassiste van 27 jaar, geboren en getogen in onze hoofdstad. De laatste vier jaar rockt ze op het podium met haar band Indian Askin, waarvoor ze met hun debuutplaat een Edison ontving in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. Maar ze heeft veel verschillende projecten in verschillende stijlen versterkt, onder andere Bixby, The Rag Trade en Nosoyo. Naast dat ze bas speelt, kun je haar ook bellen als je een live sound engineer nodig hebt, voor je studio productie, stagemanagement, of zelfs als toetseniste.

Jasja Offermans

Indian Askin

Jasper Bax, stapte in 1987 als mede-oprichter en bassist van ska-band Beatbusters het podium op en ontdekte dat ie er geen klap aan vond, optreden. Maar alles er omheen juist des te meer. Na drie optredens vond hij z’n ware roeping in management en boekingen. Dat heeft tot op de dag van vandaag geresulteerd in een succesvol boekingsburo voor internationale artiesten, alles met een linkje naar ska & reggae. Daarnaast programmeert hij voor diverse festivals, waaronder Zwarte Cross.

Jasper Bax

Boombax/Zwarte Cross

Mijn naam is Jasper Leijdens. Elke dag ben ik voor KINK op zoek naar de allerbeste nieuwe muziek van het moment. Dat resulteert in een dagelijkse uitzending van Brand New KINK. Dagelijks tussen 23-00 op de radio, en daarna als podcast alleen maar nieuwe muziek! Dit doe ik naast mijn dagelijkse uitzending van KINK Workflow tussen 13-16u’.

Jasper Leijdens

KINK

Jasper van Vugt is freelance muziekjournalist. Hij werkt o.a. voor OOR, Entertainment Business, Metro, Jazzism, Buma/Stemra, en diverse andere bladen, sites en kranten. Daarnaast is hij als docent actief op muziekopleidingen als de Herman Brood Academie, Conservatorium van Amsterdam en ROC van Amsterdam, schrijft bandbio’s (Jett Rebel, Ali B, Diggy Dex e.v.a.), is bestuurslid bij de Stichting GRAP en geeft gastlessen, workshops en masterclasses bij de verschillende Muzikantendagen. Hij heeft een neus voor talent en een voorliefde voor muziek uit Nederland, reden waarom hij een veelgevraagd jurylid is bij talentcompetities en ontwikkelingstrajecten als Popronde, Grote Prijs van Nederland, Mooie Noten en de Amsterdamse Popprijs en talloze andere.

Jasper van Vugt

OOR/HBA

Jelle Schotanus is werkzaam bij LaLaLa Management, het bedrijf van artiestenmanager Arjo Klingens. Jelle doet hier het (day-to-day) management voor De Staat, Remy van Kesteren en Banji. Naast deze werkzaamheden doet Jelle ook het management voor de act Jagd.

Jelle Schotanus

Lalala management

Jelle is momenteel werkzaam als product & label manager bij V2 Records Benelux. Voorheen was hij werkzaam als programmeur talent en cultuur voor de Sugarfactory Amsterdam. Daarnaast is hij radio programmamaker en DJ van Plaatwerk. Jurylid voor Mooie Noten, Amsterdamse Popprijs en Dutch Jazz Awards en werkte hij als freelancer producer voor NTR Radio 6 Soul en Jazz.

Jelle Stavasius

V2 Benelux

Jeroen van den Bogert is boeker en mede-eigenaar van BLiP Agency. BLiP focust zich qua boekingen in de eerste plaats op Europa en niet enkel op Nederland. Muzikaal laveert BLiP tussen genres als tropicalia, psychedelica, electronica en jazz. Jeroen is op het moment o.a actief als agent voor Altin Gün, Y?N Y?N, Thomas Azier, Islandman en Gaye Su Akyol.

Jeroen van den Bogert

BLiP Agency

Via muzikale wolken op Rotterdamse bodem beland, jawel Belgie, inclusief zachte G vertegenwoordigd! Pizza etend, Kathleen Hanna adorerend, kicking patriarchy in the balls met Girls go BOOM, concert- en bookingsagency met focus op girls to the front. Fan van thee, herriemuziek en kattengesnor in de ochtend.

Jessica Neeckx

Girls Go Boom

Programmeur, creative en researcher voor o.a. Down the Rabbit Hole, Westergas, Lowlands, N=Content. Voorheen werkzaam als muziekredacteur bij De Wereld Draait Door.

Jessica van Amerongen

programmeur

Als hoofdprogrammeur bij de Vorstin is Jim altijd nauw betrokken bij opkomend talent. Zo ontwikkelde hij het platform ‘Patat Met’ waar opkomend talent uit heel het land speelt. Naast de Vorstin is Jim sinds september 2018 mede-oprichter van boekingskantoor Atlas Agency en verantwoordelijk voor de boekingen van Nederlandse acts als Orange Grove en Drunken Dolly, maar ook internationale acts als Kris Barras Band, Seth Walker en Old Salt. In het verleden o.a. tourmanagement voor Pink Oculus gedaan, festival Elevator Sessions in Utrecht geprogrammeerd en vier jaar lang de Popronde Hilversum met Karin Spanjersberg georganiseerd.

Jim van Kooten

Atlas Agency / Vorstin

Job Smit is een van de eigenaren van het Rotterdamse independent label Mattan Records. In het verleden heeft hij o.a. gewerkt voor MTV, VICE en het label Caroline Benelux. Als promoter (radio, tv en pers) heeft hij gewerkt met artiesten zoals: Tame Impala, Underworld, Beck, Tamino, Rhye, Kate Tempest, Metronomy en De Staat. Ook is hij muziekprogrammeur van het International Film Festival in Rotterdam.

Job Smit

Mattan Records

Joel van der Kwaak is werkzaam bij het Amsterdamse Dox Records waar hij verantwoordelijk is voor PR en Marketing. Daarnaast werkt hij ook bij Marlies Waters waar hij het afgelopen jaar PR deed voor artiesten als Ron Gallo, Figgie, MOOON, en De Kift.

Joel van der Kwaak

DOX

Johanneke Obdeijn werkte na haar studie CMV enkele jaren als uitvoerend producent bij Stichting GRAP, de Amsterdamse organisatie die muzikaal talent van informatie én een podium voorziet. Haar ervaring bij talloze projecten op het gebied van talentontwikkeling (Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Rock Your Business, Muzikantendag) zet zij nu in bij de Melkweg, waar zij sinds 4 jaar assistent-programmeur is.

Johanneke Obdeijn

Melkweg

Jonatan Brand is muziekliefhebber en promoter. Sinds 2013 is hij actief als programmeur van Poppodium Doornroosje en Merleyn. Vanuit die functie is hij nauw betrokken bij de Nijmeegse muziekscene en programmeert hij onder meer voor het Bevrijdingsfestival Nijmegen en het Valkhof Festival. Jonatan is altijd op zoek naar de nieuwste (live) sensatie.

Jonatan Brand

Doornroosje

Na haar opleiding kunstbeleid en -management aan de UU is Jora aan de slag gegaan bij Greenhouse Talent waar zij momenteel werkzaam is als Booker / Assistant Promoter. Ze houdt zich bezig met grote acts als Shawn Mendes, Celine Dion, Rammstein, diverse kleinere acts als Young Gun Silver Fox, Ásgeir en Brooke Annibale en het festival Once In A Blue Moon. In het verleden was zij onder andere werkzaam bij EKKO, VNPF, Valkhof Festival en Nordic Delight.

Jora Vullings

Greenhouse Talent

Mede-eigenaar Radar Agency Boekt o.a. Binkbeats, Bombino, Janne Schra, Kim Janssen, Komodo, Jo Goes Hunting. Doet management voor Colin Benders, Klangstof en Weval.

Joris van Welsen

Radar Agency

“Josefien van Poppel is programmeur bij Amsterdams poppodium Cinetol, dat een eerste opstapje biedt naar de grotere podia als Paradiso en de grotere festivals. Daarvoor is ze altijd op zoek naar de krenten uit de pap van beginnende bands & acts. Net als de Popronde dus. Voorheen werkte ze o.a. bij booking agency Earth Beat en naast haar baan als programmeur draait ze ook plaatjes hier en daar.”

Josefien van Poppel

Cinetol

Jurr is Talent Coordinator en Muziek Samensteller voor 3FM. Zijn carrière begon in 2011 in Londen waar hij voor een groot PR en Event Promotor werkte. Hier hield hij zich vooral bezig met het boeken van dance acts voor grootschalige evenementen in hartje Londen. Na dit avontuur kwam hij bij MTV terecht in Amsterdam, waar hij naast muzieksamensteller ook verantwoordelijk was voor het op- en uitzetten van interviews, optredens en projecten met Nederlands talent. Zijn droom was altijd om uiteindelijk bij 3FM terecht te komen; een mogelijkheid die zich begin 2019 voordeed. Momenteel ligt Jurr zijn focus op het vinden van nieuw Nederlands talent binnen elk denkbaar genre; iets waar hij binnen 3FM alle vrijheid in heeft.

Jurr Haverlag

3FM

Justin Buffinga is manager en boeker van diverse bands in het hardere genre via SOZ Concerts. Zijn kennis en ervaringen deed hij veelal op in de praktijk als festivalorganisator van een skate en muziekevenement in Zwolle. Maar natuurlijk ook tijdens zijn studies aan de Herman Brood Academie en de HKU te Utrecht (musicmanagement). Daarnaast wordt Justin regelmatig gevraagd als presentator of jurylid bij diverse bandwedstrijden en bandavonden in den lande.

Justin Buffinga

SOZ Concerts

PR & Promotion Manager Justine Servais has numerous years of PR and branding experience under her belt. She arranged PR and organized events for several clubs in London’s Soho region as well as album releases/showcases for various live acts (e.g. MGMT, Viktoria Modesta, The Charlatans), handled PR and promotion for fashion brands such as Bas Kosters and Vlieger & Vandam, and is a valued member of Armada Music’s PR & Promotion t eam as International PR & Promotion Manager. In early 2016, Justine Servais joined Armada Music. Since, she has worked with and for acts such as Afrojack, Autograf, Borgore, Brando, Fedde Le Grand, Kidnap, Lost Frequencies, Loud Luxury, NERVO, Pablo Nouvel le, Sunnery James & Ryan Marciano, Tensnake, Youngr.and mor

Justine Servais

Armada Music

Kimberly Tanikromo - Head of Creative (Next Era Publishing) Kimberly Tanikromo started her career working in both events and artist management at Headfirst Management (Full Crate, Sevdaliza, Midas Hutch), she soon moved to and made an indelible mark at the forward-thinking bitbird - originally founded by San Holo. At her current position at Next Era publishing, she is spearheading creative development, seeking opportunities in production, curation, musical supervision and licensing for the full roster consisting of established names as well as burgeoning talent.

Kimberly Tanikromo

Next Era Publishing

het zit zo: Klaas Knooihuizen is journalist en columnist voor onder meer OOR en HP/De Tijd. Hij weet vet veel van muziek.

Klaas Knooihuizen

OOR / Trouw

Leo Hoeksema / Zwaardvis Music. Agent van onder andere CW Stoneking, Ben Caplan, Andy Frasco, Small Time Crooks etc etc Eigenaar van "Swordfish on a Plate” en organiseert oa festivals als Dutch Chili Fest en Rootzz festival

Leo Hoeksema

Zwaardvis Music

Leon van Rijnsbergen is programmeur / directeur van poppodium Baroeg en Baroeg Open Air. Bij Baroeg is hij betrokken sinds 1997 toen hij daar stagiair werd, bij Baroeg Open Air sinds de eerste editie in 2006. Sinds 2008 is Leon in betaalde dienst van de staf van Baroeg. Niet alleen bij hen, maar ook bij de tientallen vrijwilligers die Baroeg en BOA mogelijk maken, staat de liefde voor harde en alternatieve popmuziek centraal. In dat segment ligt ook de specialiteit van Leon.

Leon van Rijnsbergen

Baroeg

n 2011 studeert Lisa af aan de Rockacademie in Tilburg. Met haar band Bells of Youth brengt ze in 2014 het eerste album BOY uit, gevolgd door meer dan 40 festival- en clubshows in binnen en buitenland. In dat zelfde jaar richt ze samen met twee anderen culturele broedplaats Cinetol op, dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de interessantste kleine podia van Amsterdam. Na het tweede Bells of Youth album Dreamers staat het muzikant zijn even op een laag pitje en stort Lisa zich op artiesten en tourmanagement. Samen met Johan Vosmeijer richt ze in 2020 een entertainment bureau op: Foxmore Entertainment. Foxmore richt zich vooral op artiestenmanagement. Huidige artiesten zijn oa. Jett Rebel, Vandenberg en Paceshifters.

Lisa Moree

Foxmore Entertainment

Lotte startte haar carrière in de muziek als componist na het afronden van haar opleiding Muziektechnologie aan de HKU. Naast het maken van muziek vond zij haar grote passie in het vinden en ontwikkelen van muziek, en ervoor zorgen dat het terecht komt bij het publiek. Na 3 jaar als A&R en talentenscout te hebben gewerkt bij het muziek productiebureau MassiveMusic heeft zij nu een eigen bedrijf waarin ze zich richt op Muziek Curatie en A&R Consultancy. Ze wordt blij van alle soorten muziek maar je ziet haar het meest in beweging komen van genres in de richting van r&b, (indie/neo-)soul, funk, hip hop en pop

Lotte Sterk

Curator & Consultant.

Luca Sarsanszky is A&R bij Warner Chappell Music, de internationale publishing tak van Warner Music GroupIn zijn rol draagt hij bij aan de creatieve ontwikkeling en strategie van schrijvers, componisten en producers en scout hij naar nieuw talent. Naast grote internationale artiesten vertegenwoordigd WCM lokaal Jack $Hirak, Eefje De Visser, Bokoesam, Maxine en vele anderen. Voorheen studeerde Luca “Kunst & Economie” op de HKU, liep hij stage bij platenlabel [PIAS] Holland en was hij in dienst bij muziekdistibuteur Bertus, waar hij nauw betrokken was bij het team van V2 records Benelux.

Luca Sarsanszky

Warner Chappell

Boeker bij Agents After All voor o.a. Blanks, DI-RECT, HAEVN, Jeangu Macrooy, RONDÉ Son Mieux en Wulf. Naast het verzorgen van de exclusieve boekingen voor artiesten verzorgt hij de programmering voor Central Park, Lansingerland Live, Gelderpop en Festival Strand!

Maarten Middendorp

Agents After All

Madeleine van Geuns is al meer dan 10 jaar actief in de muziekindustrie. Ze is 8 jaar lang één van de frontvrouwen van de band Two Way Radio geweest. Hierna is ze van social media / online marketing manager gegroeid naar artist manager van enkele van de top DJs in de wereld bij MusicAllStars Management / Spinnin’ Records. In 2019 is ze haar eigen bedrijf 88 Music Management gestart waar ze verantwoordelijk is voor het management van de Nederlandse DJ Sam Feldt, het Franse DJ duo Lumberjack, de Grieks/Amerikaanse DJ Xenia Ghali en Israëlische mixing & mastering engineer Jordan Schultz.

Madeleine van Geuns

88 Music Management

French music composer and producer Malik Berrabah working internationally under numerous nicknames is since 2016 CEO and Co-owner of the Wisseloord Studios, a professional studio facility located in Hilversum. Built in 1978, Wisseloord has a rich, celebrated history in the music business, and since its renovation in 2012, it now houses the advanced technology and aesthetic that will take it into the future. In 2020, Malik will keep composing and producing music while guiding the wisseloord studios to a new turn in their history by enlarging their activities with the creation of the Wisseloord “House of music” and the Wisseloord Academy.

Malik Berrabah

Wisseloord Studio's

Marcel Duzink: Manager en boeker bij Phonic Artist Management / Muzink Booking Agency. Bouwt aan de carrières van veel opkomende artiesten en producers, zoals Blanks, Sarah-Jane en The Cool Quest

Marcel Duzink

Phonic Management

Vanuit Leiden probeer ik de Nederlandse muziekwereld wat leuker te maken. Door toffe nieuwe bandjes een plek te geven op een podia of zelfs uit te brengen. Al jaren langs actief als promoter, boeker, organisator, labelbaas en manusjevanalles. Nooit te beroerd om mensen te helpen en soms een schop onder hun kont te geven. Actief in verleden in plekken als BarEnBoos, Qbus maar zeker ook SUB071. Nu actief met avonden in Leiden als Unplugged en AA Nights. Een van de mensen achter het Van Onderen festival en nog zoveel meer. Oh ja natuurlijk ook nog onze maffe online Label Smikkelbaard waar we sinds 2012 zo divers mogelijke acts proberen uit te brengen.

Marcel van Schooten

Smikkelbaard / van onderen

Marieke McKenna (Londen, 1994) is de oprichtster van onafhankelijk platenlabel Mink Records, en heeft hiervoor als artiestenmanager, creative director en A&R scout gewerkt. Dit relatief jonge, spraakmakende indie label werkt in Nederland met o.a., Pitou, The Visual, Torii, Moon Tapes, The Mighty Breaks en The Hazzah en staat er om bekend alternatieve indie acts met een wat minder mainstream commerciële sound te helpen met het uitbrengen en promoten van hun muziek in Nederland en de U.K.

Marieke Mckenna

Mink Records

Marije van Veen is boekingsagent en eigenaar van Hot Topic Agency. De focus ligt op artiesten die buiten de gebaande paden treden, niet in één hokje zijn te plaatsen en behoefte hebben aan een persoonlijke aanpak. Artiesten die tot het roster behoren zijn o.a. Whispering Sons (BE), Golden Dawn Arkestra (US), Múm (IS), Foxlane (NL), BeraadGeslagen (BE) en Sebastian Plano (AR)

Marije van Veen

Hot Topic Agency

Marijn de Valk is concertprogrammeur bij Luxor Live in Arnhem, maar heeft ook een achtergrond als muzikant, platenverkoper, boeker en was betrokken bij platenlabel Kroese Records. Hij let vooral op acts die zich onderscheiden van de rest en kijkt daarbij verder dan alleen muziek. Een consistent verhaal, mooi promomateriaal en vooral een goed plan zijn onmisbaar als je verder wil komen.

Marijn de Valk

Luxor Live

Marinke is eigenaresse van Sharksomeness Bookings. Verder programmeert ze voor het prachtige Noorderzon Festival in Groningen.

Marinke Kerkhoff

Sharksomeness Bookings

Martijn Crama is artiestenmanager, blogger, spreker, doceert op het ArtEZ conservatorium en is sinds kort ook auteur. Hij heeft het boek ‘Basisbagage’ geschreven; een essentieel handboek voor muzikanten met ambitie die nog (te) weinig weten van hoe of waar ze moeten beginnen.

Martijn Crama

Music United/Artez

Martijn is producer en schreeuwt al weer 25 jaar de lakens uit bij Mailmen. Bands waarmee hij werkt zijn oa: Blaudzun, Fata Boom, Emil Landman, Dotan, John Coffey, Rondé, Klangstof, Tim Akkerman, Thijs Boontjes, Bertolf en Dazzled Sticks.

Martijn Groeneveld

Mailmen Studios

Martijn Mannak is boeker bij Atlas Agency, docent op de Herman Brood Academie en programmeur bij Klein New Orleans festival. *insert fingerguns*

Martijn Mannak

Atlas Agency

Werkt als boeker bij Klank Agency. CEO & Founder van Antilounge Records en is sinds 1992 dj Kipkillah. Producer bij Charly & Gallus en Rivers Area Juke Squad. Van 2001 t/m 2012 programmeur voor het State-X New Forms festival.

Martijn Verlinden

Antilounge/New Arts International

Matthijs Boom is founder van Tribe management. Londen en Utrecht based management bureau dat het management verzorgt van onder meer Bear's Den, Amber Run en Rachel Louise.

Matthijs Boom

Tribe Management

Max de Beijer richtte in 2014 een talentenplatform op voor hiphopartiesten door het concept Talent Meets Talent de wereld in te roepen. Nadat hier een flink aantal hiphoptalenten zich ontwikkelde door o.a. podiumervaring en kennis opgedaan te hebben, heeft de Tilburger zijn bedrijf (To The Max Entertainment) uitgebreid met Management & Boekingen voor o.a. Gil & Megas. De evenementen die voor het landelijke talent georganiseerd werden vonden plaats in de Hall Of Fame, in de Tilburgse Spoorzone. Eind 2017 werd Max de Beijer ook hoofd programma bij dit kernpodium, en in 2018 startte hij als Matchmaker Cultuur in dienst van Fonds Podiumkunsten, Fonds Cultuurparticipatie en het VSB Fonds.'

Max de Beijer

To The Max Entertainment / Hall Of Fame

Ruim 20 jaar werkzaam op en achter het podium als gitarist, organisator, journalist en docent met altijd de focus op educatie en creatie. O.a. bij Conservatorium van Amsterdam, Amsterdam Electric Guitar Heaven, Guitar Matrix, Popsport, Meer Muziek in de Klas, 3voor12/Amsterdam en Behind the Corner en H?ked.

Meindert Bussink

Mindnote/ Hooked / CvA pop

Al meer dan 30 jaar aktief bezig met de ontwikkeling van professionele carrieres van diverse (inter)nationale pop/rock artiesten (o.a Kensington, Causes, Ilse Delange, Sabrina Starke, Krezip en Beth Hart). Eerst voor major Warner Music daarna als labeleigenaar van Innercore Music (o.a. JULIUS, Logue, The Cosmic Carnival, Sheila & the Kit en namens The Men-O management voor Yorick van Norden, Mitch Rivers en Sean Christopher.

Menno Timmerman

The Men-O

Past mijn muziek op de radio? Goede vraag om te stellen aan Menno Visser. Hij is muzieksamensteller voor 3FM, Radio 2 en 3FM Alternative. Menno heeft ruim 25 jaar ervaring in de muziekindustrie en vist in alle mogelijke alternatieve genres op zoek naar hits.

Menno Visser

3voor12

Na enkele jaren als verslaggever voor 3voor12Utrecht en 3voor12Friesland, is Merijn Siben sinds november 2019 officieel hoofdredacteur van muziekplatform Neder Mind the Hype. Samen met mede-hoofdredacteur Marije Heida en een enthousiast team verslaggevers, legt hij met NMTH de focus op ‘everything heavy, alternative and deviant’ in de breedste zin van het woord. Of het nu punk, metal, alternative, noise, nationaal of internationaal is: de focus ligt op meer dan enkel een review, dankzij speciale NMTH Presents shows, videorepo’s, Spotify-lijsten en het aangaan van samenwerkingen met andere platforms. Een podium geven aan goede, eigenzinnige, vaak onderbelichte muziek is hierbij dan ook het streven.

Merijn Siben

Never Mind The Hype

Michiel Veenstra is DJ en programma directeur van KINK, het alternatieve radiostation / podcastplatform dat 1 februari jl. begonnen is met uitzenden. Hiervoor was Michiel 13 jaar lang DJ bij 3FM waar hij in zijn avondprogramma MetMichiel letterlijk een podium bood aan alle acts die het stempel 3FM Serious Talent kregen toebedeeld.

Michiel Veenstra

KINK

"Mike Borghs, ondanks zijn liefde voor muziek was hij te lui om een muziekinstrument te leren spelen. In plaats daarvan besloot hij zijn liefde voor muziek op een hele andere manier te gebruiken, dit leidde tot de start van Mad Addiction Bookings in januari 2013. Waar de focus in het begin voornamelijk lag op de hardere genres en het boeken van Europese tours, leerde hij op de HBA alle andere aspecten van de muziekindustrie kennen en ook andere genres te waarden. In 2015 werden ook de eerste stappen in management gezet (The Overslept) en dat betekende de transformatie naar Mad Addiction. Na een succesvolle afstudeerstage bij Muzink (o.a. The Cool Quest en Sabrina Starke) ligt de volledige focus nu op Mad Addiction, waarmee hij management doet voor Jasper Mook en The Spvrk, de boekingen verzorgt voor acts uit binnen- en buitenland en als ZZP’er actief is als programma ondersteuner bij The B in Venray."

Mike Borghs

Mad Addiction

Mike Dobber is programmeur, label-eigenaar en muzikant. Na jaren bij Hall of Fame in Tilburg te hebben geprogrammeerd is Mike inmiddels regisseur/talentontwikkelaar bij Dynamo in Eindhoven. Met zijn Barreuh Records brengt hij cassette’s uit van nationale en international artiesten. Verder speelde hij zelf mee in de Popronde met verschillende avant-garde acts zoals A Million Squeeks Will Do You No Harm.

Mike Dobber

Dynamo Eindhoven/Barreuh Records

Mischa van den Ouweland is de initiatiefnemer en artistiek leider van de Popronde. Ieder jaar maakt hij uit alle aanmeldingen die binnenkomen een voorselectie die uiteindelijk door de selectiecommissie wordt beoordeeld.

Mischa van den Ouweland

Popronde

Mitchell Quitz is werkzaam als boeker bij het Rotterdamse Rock’n’Roll Highschool. Werkt o.a. met Iguana Death Cult, la loye en Korfbal. Houdt niet van makkelijke hap-slik-weg bands. ‘Want als je het jezelf niet moeilijk maakt, dan is het niet leuk.

Mitchell Quitz

Rock 'n' Roll Highschool

Nick Veenstra is werkzaam als programmeur bij Welcome to The Village en Podium Asteriks. In het verleden heeft hij ook twee edities aan de Popronde-gekte mee mogen doen met zijn oude bandje ‘The Future’s Dust’. Als programmeur let ik op eigen identiteit, acts die vernieuwend durven te zijn in hun werk en zichzelf blijven uitvinden. “Als je makkelijk te vervangen bent door tientallen andere acts, dan haak ik over het algemeen snel af.” Voor zowel Welcome to The Village als Podium Asteriks is hij continu op zoek naar nieuw nationaal -en internationaal talent.

Nick Veenstra

Welcome To The Village

Niek Hofstetter Mede-eigenaar en muzikaal geweten van platenlabel Subroutine Records. Schreef wel eens over muziek voor Gonzo (Circus), KindaMuzik.net, De Groene Amsterdammer en de VeraKrant. Gaf college over Nederlandse Popgeschiedenis aan de RuG. Doorgaans een stille genieter.

Niek Hofstetter

Subroutine Records

Nina is momenteel werkzaam als muziekredacteur bij De Wereld Draait Door. De plek waar ze als stagiaire 5 jaar geleden haar carrière begon. Daarna maakte ze een stap richting radio, volbracht onder andere de BNNVARA Academie, was onderdeel van de TOP 2000, maakte radio op NPO Radio 1 en was producer bij de Ochtendshow van NPO Radio 2. Uiteindelijk keerde ze afgelopen augustus terug als muziekredacteur in het laatste seizoen van DWDD.

Nina Haitsma

De Wereld Draait Door

Als 'Head of Music Programming' bij TV-zender XITE, zorgt Nina er met het team voor dat er altijd een perfecte en zo up-to-date mogelijke mix van muziekvideo's wordt uitgezonden op XITE's lineaire kanalen.

Nina van den Braak

XITE

Ex bestuur st.Popwaarts en raad van toezicht Popronde, daarnaast sax en keys bij MNHM, Dead Neanderthals, Twin Sister, Veni Om.

Otto Kokke

Patrick Lamberts is als freelance muziekjournalist onder andere nauw betrokken bij de magazines Musicmaker, Gitarist, Aardschok en Lust For Life. Hiervoor verzorgt hij interviews, achtergrondverhalen en nieuwtjes. Patrick is ook coördinator van Musicmaker's recensierubriek. Zodoende ontvangt hij dagelijks tientallen nieuwe releases.

Patrick Lamberts

Journalist.

Is head of management bij Kaiser Management en vertegenwoordigd de artiesten Chef’Special en David Benjamin. Dit doet hij samen met Jacco Toma. Het management en independent record label Kaiser Records zijn Haarlem based. Hij wordt ook wel eens gespot met sokken in sandalen. (photocredit: Rona Lane)

Paul Heijink

Kaiser Management

Paul Moerel (38 jaar, Geleen) is 15 jaar actief in de popsector. Hij stond aan de wieg van het talentontwikkelingsprogramma PopSport, werkte 9 jaar voor Buro Pinkpop en is momenteel consulent popmuziek voor de Provincie Limburg

Paul Moerel

SPL

Peter van der Ploeg schrijft over muziek bij NRC. Als oud-zanger van een death metalband let hij vooral op de hardere bands, maar er is geen genre waar hij zijn neus voor ophaalt. Is gek op lijstjes, maakt jaarlijks de 'Lijst der Lijsten' en houdt nieuwe metal bij op Spotify: To The Teeth.

Peter van der Ploeg

NRC

Phil Tilli kent de vaderlandse popmuziek van binnen en buiten. Als gitarist begon het grote avontuur in 1997, toen hij gitarist werd van de befaamde Tröckener Kecks. Ondertussen had Phil zijn eigen platenwinkel Phantasio in de Jordaan. Na de afscheidstournee van de Kecks richtte Phil de band Moke op. De band kende in die periode gelijk grote successen en het debuutalbum Shorland behaalde de gouden status in 2008. In 2014 vond Phil het mooi geweest en stortte zich in een nieuwe carriere. Nu is hij manager van oa Lucas Hamming, Max Meser, Inge van Calkar, Van Common en de reunietour van The Fatal Flowers.

Phil Tilli

Beat Surrender Music

Pien Feith is boeker bij Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel Internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast Festivals organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville, Loose Ends en Best Kept Secret. Ze leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant en deed zelf twee keer mee met Popronde. Bij Friendly Fire richt Pien zich op Nederlands talent en boekt artiesten zoals Jay-Way, Pip Blom, Nana Adjoa, Merol en Suzan en Freek. Daarnaast programmeert ze de muziek voor het Utrechtse Tweetakt Festival.

Pien Feith

Friendly Fire/Tweetakt Festival

Pim Kastelein is hoofdredacteur van het online metalmagazine Zware Metalen en maakt zich hard voor de hardere muziekgenres

Pim Kastelein

Zware Metalen.

René Beerens organiseerde jarenlang het RaG FesT in Noord Brabant, bestookte de (internationale) festivals en podia met zijn one-man-band 'Capacocha', werkte als boeker bij Alles Los (nu BLiP), coördineerde meerdere keren de Popronde in Maastricht, was zelf in 2007 Popronde-deelnemer en is sinds een aantal jaar de eigenaar van Momentum Agency en de manager van Birth Of Joy, DeWolff, Navarone en Storksky.

Rene Beerens

Momentum Agency/Artist Manager

De 21-jarige Rens Peters werkt als boeker en artist-manager bij concert-organisator Friendly Fire. Rens begon op jonge leeftijd met het management voor rapper Ares en studeerde aan de Herman Brood Academie voor Music Industry Professional. Zodoende maakte hij snel kennis met de Nederlandse muziek-industrie. Inmiddels is Rens als boeker werkzaam voor verschillende artiesten en DJ’s. O.a. Jonna Fraser, YOUNGBAEKANSIE en Jantje behoren tot zijn roster. Daarnaast is Rens als manager werkzaam voor Big2 (The Opposites) en Joël Domingos. Thanks!

Rens Peters

Als oprichter en hoofdredacteur van het muziekplatform The Daily Indie ben ik dag en nacht op zoek naar de beste muziek die er wordt gemaakt. Op onze redactie komt de laatste jaren de ene na de andere te gekke Nederlandse band door de speakers voorbij, waarvan 99 procent vroeg of laat op de Popronde speelt. Laat die nieuwe golf dus maar komen!

Ricardo Jupijn

The Daily Indie

Rients werkte jarenlang bij 3FM en voor festivals als Into The Great Wide Open. Voor het laatste seizoen van De Wereld Draait Door maakte hij een uitstapje als muziekredacteur. Inmiddels weer terug op zijn vertrouwde nest 3FM.

Rients van Ganswijk

3FM

Programmeur Corneel, Willem Twee poppodium en Rauwkost De afgelopen jaren heel veel regio shows in georganiseerd in Den Bosch in de kleine en grote zaal van Willem Twee poppodium, waar hij ook de afgelopen 6 jaar een Jaarlijkse metal, punk en hard rock festival genaamd Duketown Rebel Festival organiseerde. Waardoor hij zich specialiseerde in al het hardere werk. Op dit moment is hij de heavy programmeur van Willem Twee poppodium, de allround programmeur van Corneel in Lelystad en ook is hij programmeur van festival Rauwkost in Den Bosch.

Rob van der Ham

Willem Twee

Rob van der Zwaan is eigenaar en hoofdredacteur van de Festivalinfo sites (Festivalinfo.nl / Podiuminfo.nl / Cabaretinfo.nl). Deze sites zijn uitgegroeid van hobbyproject tot Nederlands belangrijkste informatiebron over livemuziek. Vanzelfsprekend is Rob veel terug te vinden in de poppodia en op de festivalweides.

Rob van der Zwaan

Festivalinfo

Robert Koole is boeker en programmeur. Sinds 2010 als boeker bij Goomah Music. Vanaf eind 2011 daarnaast programmeur van de Kelder, nu FLUOR te Amerfsoort geworden. Vanuit Goomah werken we met bands als PAUW, The Grand East, Paceshifters, Black Oak en vele andere Nederlandse en buitenlandse bands.

Robert Koole

Goomah Music/FLUOR

Sinds oktober 2017 werkzaam als dance programmeur bij poppodium FLUOR te Amersfoort. Of het nu gaat om het bouwen van eigen evenementen, of het boeken van nieuw/gevestigd talent, Robin probeert het allemaal samen te brengen in Amersfoort. Overdag op kantoor, maar in het weekend zelf als DJ op de podium delen te aanschouwen. Best of both words dus!

Robin Bekkers

Fluor

Hoofd zakelijk curriculum bij de popafdeling van het Conservatorium Amsterdam, daarnaast actief als freelance coach, producent en projectmanager.

Roel van Rooij

Conservatorium van Amsterdam

Oprichter van boekingskantoor Missin’Link, voornamelijk bekend om het hiphop rooster waarmee al 15 jaar de popzalen, clubs, festivals in Nederland en Europa worden bezocht. Missin’link is bekend van de vroegere samenwerkingen met Extince, Kraantje Pappie, Hef, Sevdaliza, Jawat, Woodie Smalls en meer en op het moment met het huidige rooster bestaande uit Broederliefde, SBMG, Jiggy Dje, Yung Internet & D-Double. Missin’Link is het creative kantoor van Roger Brouwn waar de boekingen samenvloeien met managementadvies, het Rotterdam Beats (nu ADE Beats) werd opgezet, freelance programmering & clubevents worden opgezet & veel meer.

Roger Brouwn

Missin'Link

Ro Halfhide is mede-oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild, hij is zelf singer-songwriter en produceert andere artiesten. Hij is ook radiomaker en podcaster van Songwriters Guild Live (foto door Sarah Oranje)

Ronald 'Halfhide' van Holst

Amsterdam Songwriters Guild

Ronald studeerde basgitaar op de Herman Brood Academie en is/was werkzaam als programmeur en boeker bij onder andere Effenaar, Altstadt Eindhoven en Comfort In Sound. Daarnaast organiseerde hij 4 jaar Popronde Eindhoven.

Ronald Geldhof

Comfort In Sound / Effenaar / Altstadt

Ronald Keizer, mede eigenaar BLiP Agency en manager Alt?n Gün en Y?N Y?N. Daarnaast als bestuurslid actief voor de St. Super Sonic Jazz en klaploper van het betere uitgaansleven :)

Ronald Keizer

BLiP Agency

Talentontwikkeling heeft altijd een hele belangrijke rol gespeeld in mijn werk in de muziekindustrie. Dat begon tijdens mijn werk voor 3voor12 tijdens de Popronde in 2010. Daarna verder bij Radio Mortale, Pannenkoekers, 3fm, BNN, het jureren bij bandcompetities zoals: Mooie Noten - Amsterdamse Popprijs - Wanted, mijn werk als programmeur bij Q-Factory en nu mijn werk als boeker waar ik altijd mijn ogen open houd voor nieuw talent.

Ruby van den Brink

Booker

In zijn functie als hoofd programma bij 013 Poppodium en Festival directeur van het snel groeiende hiphop festival WOO HAH! is Ruud doorlopend bezig om talent te scouten.

Ruud Lemmen

013

Jarenlang actief geweest met A'dam Underground Collective waarbij we allerlei shows in A'dam deden voor hardcore/punk/indie/metal. Tegenwoordig programmeur bij P60 in Amstelveen. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. Daarnaast heb ik een eigen boekingskantoor genaamd AUC Bookings, momenteel werken we met o.a. momenteel werken we met oa Temple Fang, Paracetamol, Jellephant & The Phantoms, Love Supreme, Rrrags en SpeakEasy

Sam Frijhoff

P60/AUC Bookings

Sander Hoogendoorn is geboren in Delft en daar ook begonnen met radiomaken. Eerst bij de Delftse Radio Ziekenomroep, daarna via Stadsradio Delft, 3voor12UTRECHT en KX Radio terecht gekomen bij 3FM (BNN). Nu is hij iedere maandag t/m donderdag te horen tussen 18.00 en 21.00u. Naast radio houdt Sander zich bezig met concerten & festivals bezoeken, vinyl verzamelen, skate- en snowboarden, gitaar spelen en tussendoor zoveel mogelijk speciaalbiertjes drinken. Oja hij draait ook vaak in ’t land met Zer00s Heroes en is te boeken voor iedere fuif. Sander’s muzikale voorkeur gaat uit naar punk, rock & alternative (als het maar schuurt). Rock on!

Sander Hoogendoorn

3FM

Sarah Stam is an Amsterdam based music enthusiast who launched her own boutique artist management company set the tone . over 3 years ago. With a background in marketing, branding, PR and project management for record labels and music brands she worked with companies like Spotify UK, Armada Music, Armin van Buuren and labels like UKF, NCS and TheSoundYouNeed amongst others. In search for more sustainable artist relations and the opportunity to embrace creativity, Sarah launched her own artist management agency set the tone . back at the beginning of 2017 and is currently managing 4 artists from various genres. With a focus on developing young, independent talent set the tone’s roster includes electronic producer Ellis, jazz fusion artist Hemai, soul vocalist Laura Roy and rock electronic singer/songwriter Updog. Furthermore, Sarah is the founder of the non-profit organisation shesaidso.amsterdam, the Dutch chapter of global movement shesaid.so, a positive initiative striving for more diversity, inclusion and equality in the music scene by empowerin

Sarah Stam

Set The Tone

Als projectleider van Hit the North/ESNS is het mijn werk om in gesprek te gaan met en programma te maken voor opkomend talent. Daarnaast ben ik producent voor Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

Sita Rawie

Hit The North

Stefan runt sinds 2014 het DIY underground platenlabel Tiny Room Records (o.a. Todd Tobias, Queen of the Meadow, Howart). Tevens heeft hij door de jaren heen in verschillende bands gespeeld, waaronder I am Oak en Lost Bear, en is hij actief met zijn soloproject The World of Dust.

Stefan Breuer

Tiny Room Records

Bruinsma is al ruim 11 jaar boeker bij AT Bookings. Daar is hij verantwoordelijk voor de nationale maar ook buitenlandse boekingen van o.a. Snelle, Jebroer, Vandenberg, VanVelzen, Mr. Polska, Chivv, Martijn Fischer, Bryan Mg, Tricklebolt, Pjotr en nog veel meer. Naast het boeken van artiesten is management en carrière ondersteuning ook een belangrijk aspect in zijn werkzaamheden.

Stefan Bruinsma

AT bookings

Ik ben Steven, muzikant en Streaming Manager bij Warner Music Benelux. Bij Warner werk ik met onze grote en developing lokale en internationale artiesten en probeer ik bij te dragen aan hun (digitale) carriere. Geworteld in de industrie met collega’s en vrienden in de verschillende sectors die onze industrie aanbied.

Steven Grob

Warner Music

Opgeleid als muzikant en producer, maar tegenwoordig ben ik eigenlijk vooral actief achter de schermen in het live-circuit. Zo werk ik o.a. voor Lexicon Bookings, OT301 en coördineer ik de landelijke instores voor Record Store Day. Verder luister ik naar alles wat los en vast zit, dus kom maar op met je muziek!

Stijn Blokker

OT301/Record Store Day

Suzanne van den Dool is Senior Creative Manager bij Sony/ATV Music Publishing, de grootste muziekuitgeverij ter wereld. Na een lange carrière bij major record labels Warner Music en EMI Music, switchte Van den Dool naar publishing waar zij nu ruim negen jaar verantwoordelijk is als Senior A&R/Creative Benelux. Sony/ATV heeft een breed roster en vertegenwoordigt een breed scala aan artiesten, songwriters en producers waaronder Duncan Laurence, Kovacs, Jorrit Kleijnen (HAEVN), Feng Suave, Lil Kleine, Yung Felix, Gordon Groothedde, Donda Nisha, Son Mieux, Hooverphonic en My Baby. De rol van publisher is heel divers maar is er voornamelijk op gericht om songwriters/producers naar een hoger niveau te tillen en zijn of haar netwerk, zowel nationaal als internationaal, te vergroten door o.a. koppelingen te maken met andere songwriters/producers, labels en artiesten.

Suzanne van den Dool

SONY/ATV Music publishing

Tessa hoor je elke dag tussen 10.00 en 13.00 uur met haar radioprogramma Vitamine K op KINK. Daarnaast presenteert ze sinds 2019 samen met collega Bas de KINK Popronde Podcast, waarin elke week routes worden uitgestippeld en Popronde acts aan bod komen.

Tessa Mol

KINK

Popjunkie bij geboorte. Begon als popjournalist bij Opscene en Bassic Groove, werd volwassen bij muziekblad OOR en Gonzo (circus) en schrijft momenteel over relatief onbekende popmuziek voor FRNKFRT, dat hij samen met muziekjournalist Peter Bruyn oprichtte, en DJ Broadcast.

Theo Ploeg

FRNKFRT

Tijs van Liemt is A&R manager bij Universal Music. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor het scouten van nieuw talent, maar ook het begeleiden van het creatieve proces van Universal acts zoals Rondé, Tim Dawn, Nona, Duncan Laurence, Douwe Bob en Son Mieux.

Tijs van Liemt

Universal

is al zo'n beetje zijn hele leven bezig met het verslinden van nieuwe muziek in alle genres: van hiphop tot techno tot indiefolk tot noiserock tot mainstream pop. Tegenwoordig doet hij dat vooral als Chef Redactie bij VPRO 3voor12, daarvoor was hij jarenlang coördinator van Popronde Nijmegen en Popronde Utrecht.

Timo Pisart

3VOOR12

Tinka Hoek (29) is werkzaam als programmeur bij poppodium P60 en voorheen te vinden op de programmeursafdeling van Paradiso. Ze weet als geen ander wat er speelt in het (inter)nationale pop- en indiecircuit. Zo was ze druk met projecten als London Calling, Indiestadt en Sugarmountain. Naast haar baan is ze verantwoordelijk voor concepten zoals de bandavond SUCH A BORE en het Don't Tell Mummy festival, maar kan je haar ook als dj SUCH A BORE achter de draaitafel vinden.

Tinka Hoek

P60

Na de meeste podia in Nederland ooit zelf te hebben bespeeld met mijn band (Lawn) nu al jaren actief als talentontwikkelaar bij Friesland Pop. Doet projecten op gebied van coaching, contests, internationale uitwisselingen en video. Programmeert al geruime tijd Fries Straatfestival, Freeze festival (tot 2019), Troubadour Treffen en zette o.a. events als Friese Lente, Free festival en House in Harmony mede op.

Titus van 't Veer

Friesland Pop

Tobías Huveneers, oprichter en programmeur van het Young Art Festival, programmeur bij Victorie Alkmaar.

Tobias Huveneers

Podium Victorie / Young Art Festival

Ton van der Werf is eigenaar van Endewerf Management. Manager van o.a. Green Lizard & The Phantom Four. Bandcoach Hit The North. Docent HKU, Conservatorium Amsterdam en A'DAM Music School. Ruim 20 jaar actief in de muziekwereld als manager, boeker en coach. Zowel nationaal als internationaal. Daarnaast heeft hij jarenlang voor het merk Converse en O'Neill als marketing consultant gewerkt gespecialiseerd in muziek samenwerkingen

Ton van der Werf

Endewerf Management/HKU/Conservatorium Amsterdam

Als oprichter van het Rotterdamse agency Cloudhead heeft Xander bands onder zijn hoede als De Likt, Hausmagger, Hallo Venray, Knarsetand, The Glucks, Spasmodique en Henk & Melle. Hij verzorgt voornamelijk hun boekingen maar bracht ook platen uit en doet voor enkele van de bands uit zijn stal ook management. Xander is buiten Cloudhead om zelf ook muzikant en speelde in van allerlei bands zoals The Afterveins waarmee hij optredens verzorgde op o.a. Metropolis, Into The Great Wide Open en Noorderslag.

Xander van Dijck

Cloudhead Bookings